neljapäev, 9. märts 2017

Päevaraamat: 2015. a. D.


Päevik: 2 0 1 5. a. D.
__________________

MMXV

Tammikuu: 2015.

Jaanuar 2008
Täna on siis esimese jaanuari õhtu. ON saabunud uus aasta. JA see aastavahetus 2007/08 oli vägagi kena...”--- [Ammused ajad tõesti, kõik on nii palju muutunud. 08.2011.]
___________________________________________________________________________________________________
Jaanuar 2009
Sellelel järgnes kogu pikk aasta ja nüüd, kui on möödunud järgmine aastavahetus võib juba väita, et ka aastavahetus 2008/09 oli vaid ennekõike midagi ainult kena. See oli kena aastavahetus see viimane nüüd. Oli kena see aastavahetus 2008/09. EHK ometigi tuleb sellest nõnda alanud aastast vaid midagi kena. // Sähvatused ja plahvatused ja säravatest tuledest kirjatud öine taevas. Kuid siinkohal vaid kinnitades, et see aastavahetus 2008/09 oli vaid midagi kena. Ehk tuleb uus ja alanud aasta vaid midagi kena. Edu siis. Kindel on see, et teha selgi aastal tõlkimisest oma põhitöö. // --- Eelmisel 2008 aastal tõlkisin ometigi rohkem kui kunagi varem, poole aasta vältel, sel 2009 aastal tõlkides veelgi rohkem. VICTORIA ja ULRIKE ja SIGNE ja HANNELA: nõnda edenemas siis lood praegusel ajal naistega. EDU ja ÕNNE siis uuel 2009 aastal !!!// Nõnda, et soovides edu edaspidiseks !!! // KUID ehk on tulevik helgem. Edu ja õnne edaspidiseks !!! // Homme olen siin MÄNNIKUL olnud juba täpselt,-- 100. päeva ja ööd !!! --// -- Edu selleks alanud aastaks 2009. Alustades tõlkimisega ja lugeda ja kirjutada. JA oodates lähemal ajal siis seda veetelevat blondiini, oodates ULRIKET teist korda endale ööseks külla. EDU ja õnne edaspidiseks !!! // JA aastaring heiastub juba mõenti. Muidugi lähen mais maale. JA võib mõelda ka INDIA peale. Seega: edu edaspidiseks !!! // Nõia õnne...! El brujo...!
____________________________________________________________________________________________________
Jaanuar 2010.
---Edu ja õnne sel kenasti alanud uuel, 2010 aastal. Soovides endale vaid edu ja õnne!!! -- // --Varsti olen siin MÄNNIKUL olnud juba ligi 90. päeva. Ja kenasti vaid on see aeg siin möödunud muidugi.-- // --- JA täna on siis täpselt 100. päev siin MÄNNIKUL veeta. JÄÄB üle vaid loota, et tulevik on lihtsam.-- // --EDU ja õnne järgnevuseski !!! -- // -- SEEGA on veel palju aega tulevikule mõelda. Edu ja õnne!!!
___________________________________________________________________________________________________
Jaanuar 2011.
Kõike head tulevikuks...!!! /---/ Soovides vaid kõike head ainult...!!! /---/ Preili Victoria. /---/ JA ometigi: lootsin jaanuaris ju nii palju sellest preilist. -- JA loodan praegu veel. /---/ --Edu ja õnne meile kahele, soovides seda veelgi...!!! /---/ [Selline oli siis -- MMXI – aasta. See aasta oli nagu ta oli ja see on nüüd juba lõplikult möödunud...!]
____________________________________________________________________________________________________
Jaanuar 2012.
– MMXII – Edu ja õnne kõiges järgnevuses...! //---// EDU ja õnne siis uuel alanud aastal, edu ja õnne järgnevaks talve teiseks pooleks ja kevadeks siin MÄNNIKUL. //--- // EUDKAT veebuari ja kevadet endale soovides...! //---// JAANUAR – MMXII -- Edu ja õnne nüüd kevadel ja suvel ja sügisel ja talvel! -- EDU KÕIGES JÄRGNEVUSESKI...!!!
____________________________________________________________________________________________________
Jaanuar 2013.
-- MMXIII –- esimesest kuust. Tolkien´i „The Hobbit. An Unexpected Journey“ vana aasta õhtul kinos ja siis oli kena ilutulestik. Detsembris ja jaanuaris lugesin siis R. J. Ch. ZELAZNY´t,. -- Nõnda oli see jaanuar MMXIII. -- Lootes head, sellest järgnevast kevadest. -- Ja kindlasti saan maalgi hakkama nii kevade teisel poolel ja suvel ja sügiselgi veel. -- Edu ja õnne kõiges järgneval kevadel...! -- AGA soovides edu alanud uuel aastal ja seda igas mõttes kõigiti. -- Jaanuar MMXIII See oli täiesti ebaõnnestunud kuu, see aasta aega tagasi. Lugesin R. J. Ch. ZELAZNY loomingut. Edu ja õnne kõiges sellel alanud aastal!
____________________________________________________________________________________________________
Jaanuar 2014.
Giuseppe VERDI & „La Traviata“. /---/ EDU ja õnne kõiges ja kõigiti sel uuel alanud aastal nagu 2014...! /---/ --- HEAD UUT AASTAT 2014 !!! /---/ Aasta on juba – MMXIVJA see aasta on vaid kenasti alanud. BLOG: Juba on lood nii, et Eestis on juba pea-aegu, et 1ooo lugejat. /---/ EHK saab hakkama järgneva ajaga. Järgmine kord siia kirjutades juba tean... /---/ EDU ja õnne kõiges järgnevuseski...!
____________________________________________________________________________________________________

7. jaanuar.
Kirjutades siis esimest korda sel äsja alanud aastal nagu 2015. See aasta on alanud ja oleks juba huvitav ette teada, kuidas see aasta kujuneb. Kuid, eks hiljem saan teada, selle aasta möödudes, kuidas see aasta siis täpsemini kujunes. SEE aasta on alanud ja vaheldusrikkal kombel. Ei mäletagi millal kirjutasin viimati (siiski: 30.12.). JA siis leidis aset see aastavahetus (endises kohas). Kuidagi möödus see vana aasta õhtu, Silvester-Abend 2014. Siiski oli kena ilutulestik, et järelikult, kuidagi see õhtu ja öö siiski möödusid. Aasta esimesel päeval olin ka seal ja kuulasin ka seekord TV-st midagi: Wiener Philarmonikern.
JA siis läks lugu veelgi pingelisemaks, nimelt see Laulasmaa SPA (2-3.01.). Sai kuhugi sõidetud Tln. lähedal ja kuidagi seal siisn need 2. päeva ja 1. öö veedetud. Esimene õhtu isegi õnnestus, ikkagi esimest korda sel saj. Spa basseinid jms. Kuid öö oli pea unetu ja teise päeva basseinid enam ei meeldinud. KUID kuidagi sai hakkama elus esimest korda SPA-s ja hea, et niigi kujunes... /---/ Kuid nõnda see 1. Spa külastamine möödus ja ei tea, kui palju aastaid hiljem midagi taolist ees ootab. // KUID: soovides endale kõike head ja veelgi paremat sel alanud 2015 aastal...!
MMXV – See aasta on alanud ometigi. Olen olnud siin linnas, Männikul juba üle kahe kuu, üle 60 päeva ja ööd. Olin maal eelmisel aastal täpselt 170 päeva ja ööd. Kuidagi möödus see eelmine pikk suvi ja sügis maal. Sügisene kolimine aga oli nii kehv, et novembris siin ei olnud midagi mõistliku ette võttagi. Detsembris siiski hakkas veidi kenamini kujunema. Kuidagi möödus juubel, kuidagi möödusid Jõulud ja siis ka see aastavahetus. Aasta algas siis ekstraordinaalsel kombel. Kuid järgnevad kuud seevastu ei plaani midagi erilist. ON ehk loota rahulikumaid aegu ja mõistlikumat meelestatuse laadi? // Nende 2. esimese kuuga siin Männikul ei olegi muid saavutusi kui vaid lugemine. Aasta viimasel 4. ööl lõpetasin UT ja alustasin siis (pidulikult) VT lugemisega. Selle aasta esimene raamat on alles pooleli, see on siis Alexandre DUMAS & „Le trois musquetaires“. Järgnevaks midagi nagu (esimest korda?!) Wells ja siis F. Forsyth. (JA veebruaris siis kindlasti ka raamatukogu!).
// NII, et vähe veel jõudnud siin kahe esimese kuuga, pelgalt lugemine. Kuid veidi ka kirjutanud, nagu tänagi ja nõnda ka jätkates. Lugemine iga päev, kirjutan sel jaanuaril vähemalt nädala. JA plaanis on ka talve keskel tõlkima hakata (K. Löwith, sks. k. 15.01) ja ka joonistada midagi sel jaanuari kuul avaldada üle 2. kuu ka midagi blogis. // JA vahest tänasel Kanutipäeval mõtlesin midagi välja ka tuleviku tarbeks. Maale ma jäängi alanud kümnendil, jään Kaldasse aastateks ilmselt. Kuid sinna satun alles 4. kuud hiljem ja umbes 10. kuud on siis järgneva talve ja aastate otsustamiseks. Edu igas mõttes...! Edukat uut alanud aastat nagu 2015...!
________________________________________________________________________________________

15. jaanuar.
Kirjutades alles teist korda alanud uule aastal nagu 2015. Viimati kirjutasin umbes nädal tagasi. Olen tänasega siin Männikul olnud täpselt 175 päeva ja ööd. Kuidagi see aeg siin on möödunud. Põhitegevuseks on olnud lugemine, natuke ka päevikutega tegelenud. Blogidega olen juba 2,5 kuud umbes vahet pidanud, nüüd jaanuari lõpus ka midagi blogides avaldada. Oma esimestel 40-ndate nädalatel pole midagi ka joonistanud. Seega olid esimesed 175 päeva vaid lugemise peale kulutatud siin. Viimased raamatud, selle aasta esimesed raamatud olid A. Dumas & „Les Trois Musquetaires“. Siis: H. G. Wells & „The Invisible Man“ (esimest korda Wells´i!) ja nüüd alustatud ka F. Forsyth & „The Day of the Jackal“. (JA siis, juba jaanuari lõpus raamatukokku ja Zelazny!). Jätkates siis igapäevase lugemisega. Hakata taas blogidega tegelema ja joonistama. JA jaanuari teisel poolel on plaanis ka K. Löwithi tõlkima/redigeerima hakata. // SEEGA: edu endale selle uue aasta alguses, ehk tuleb sellest aastast vaid midagi kena pigemini...?
OLEN olnud siin Männikul tänasega täpselt 175 päeva ja ööd. Selle umbes 2,5 kuuga olen jõudnud veel ainult lugeda ja veidi päevikuid kirjutada. Jätkates mõlema tegevusega. Lisanduvalt blogid, joonistamine ja ka tõlkimine. JA plaanis on veeta siin veel need 4 järgnevat kuud umbes. Mai esimesel poolel siis maale. JA tõesti on plaanis juba suve alguses kuhugi lennata, -- EGIPTUS --?! -- Miks ka mitte, korraks odava rahaga kaugemale Euroopast, selleks, et maal oleks kenam. Uurida kevade poole (4 keeles) kõik järele Egiptuse kohta ja konsulteerida endast targematega (T, jt.). Miks ka mitte, saaks korraks nii kaugele siis vahest tõesti (kuigi see pole kindel) saaks lahti jamadest, millega poleks pidanud kunagi üldse tegelema. JA vahest järgnevad sellele Egiptuse-nädalale tõesti ka esimene maakevad ja teine järjestikune suvi maal...? Jääda maal siis maist kuni 1,5 aastaks. Korralikult remonditud eramaja seal ootamas. /---/ KUID ei tea kas Egiptus on „piisavalt kaugel“, nimelt kogu sellel absurdsusel pole tõesti otsa ega äärt. Kuid arvata siis, et Egiptus oleks alles esimene katse Euroopast kaugemal ja jõuab hiljemgi kuhugi vastaval kombel. // KUID esialgu soovides endale kena uue aasta algust. Järgnevad 4. kuud umbes ei muutu ju ilmselt midagi erilist...?
________________________________________________________________________________________

25. jaanuar.
Seekord siis kirjutades 3 korda sel alanud aastal. JA vaid korra kirjutan sel jaanuaris siia veel. Nii vähe veel jõudnud selle aasta (juba 19.-sse) päevikusse kirjutada. Aega on kuidagi möödunud. On jäänud vaid 7. viimast jaanuari-õhtut, seega viimane jaanuari-nädal. Siis algab selle talve viimane kuu nagu veebruar. Jaanuaris ei jõudnudki paljut, peamiselt vaid lugemine ja päevikud (siiski 6 korda päevikuisse). Viimane lugemine oli siis Theodor Storm & „Der Schimmelreiter“. Siis Heinrich von Kleist ja „Michael Kohlhaas“ (eile lõpetatud) ja täna alustatud (samalt autorilt) „Markiis di O...“. Järgnevaks plaanitud (selle aasta 1 filosoofiline teos nagu) Fr. W. Nietzsche & „Ecce Homo“ (vana N. hullumeelne teos, aga palju tsitaate!). Seega algas see aasta peamiselt lugemisega. JA olen siin MÄNNIKUL olnud juba üle 80 päeva ja öö ometigi. Põhitegevuseks oligi see aeg vaid lugemine (igapäevane) ja päevikute kirjutamine. Pole jõudnud veel blogidega tegeleda ega ka tõlkida. Ka joonistamine ootab veel ees. // Tulevikuplaane ei tea. EI sobi vist ei Egiptus ega ka Stockholmi-kruiis, erinevatel põhjustel. Kuid küllap tulevikuga kuidagi ikka hakkama saab. Umbes üle 3. kuu olen veel siin korteris, siis maale (08.05.). JA eks seal maal selgub kuidas möödub kevade lõpp, pikk suvi ja sügis. JA vahest tõesti ongi minu ainsaks lahendusvariandiks maa-talv ja sellele järgnev esimene maakevad ja siis kaks suve järjest maal. Sest kuidagi peab nende alanud 40-ndategi aastatega hakkama saama. JA küllap juba kuidagi ka edenema saab sätitud. Soovides edu igas mõttes järgnevuses ja kõigiti ometigi...!
Tänasel St. Pauli päeval on siis olukord järgmine. OLEN olnud siin Männikul tänasega juba täpselt 85. päeva ja ööd. Saavutusteks on ainult igapäevane lugemine ja päeviku kirjutamine. Sellega ka jätkates, kuid lisanduma peavad blogi-esseed ja ka tõlkimine (K. Löwith!) ja ka joonistamine. KUID täna pidin üles tähendama viimased andmed oma blogide kohta. JA sellised need on (23.01. seisuga): Gloobusel kokku on 3. blogis juba 5031 lugejat/vaatajat ometigi! Seega tuleb (u. 21.03.) Gloobusel seega 2,5 aastaga (30. kuuga täpselt esimese blogiga alustamisest) ligi üle 5200 vaataja kokku, ja seda rohkem kui 60 riigist, kõigilt kontinentidelt! Kokku on avaldatud juba 53 kirjutist. Viimased 2,5 kuud ei avaldanud kahjuks midagi, kuid juba lähipäevil läheb üks varasem kirjutis avaldamisele (B.A.-Thesis kokkuvõte). Viimasel kahel aastal (´013 & ´014) avaldasin mõlemal aastal täpselt 19 esseed. (Ja ´012 lõpus siis 12. essed). JA on avaldamiseks materjali ka ´015 aastaks. Hiljem siis jõuab ka juurde kirjutada. SEEGA: edu nende blogidega seoses. Nüüd talve lõpul teen ilmselt ka 4. blogi (teisest firmast). SEEGA tuleb noid vaatajaid/lugejaid Gloobusel kokku ikka üsna palju tõesti!
[Seisuga 23.01.´015.] -- USA: 1664 vaatajat. Estonia: 1353 lugejat! Deutschland: 376 lugejat! Ukrainè: täpselt 300 vaatajat. Poland: 248 vaatajat/lugejat! Ja France: 152 vaatajat!
________________________________________________________________________________________

31. jaanuar.
Kirjutades siis viimast korda tänasega lõppeval jaanuari kuul sel 2015 aastal. On viimane jaanuari-õhtu ja taas ma siia kirjutan. Kuidagi möödus see kuu, nagu jaanuar ka selgi aastal. Sai tuldud siia siis novembri alguses, olles maal veetnud täpselt 170 päeva ja ööd. November, esimene kuu siin, ei kannata eri põhjustel kriitikat. Kuid detsembris ja jaanuaris läks siis ilmselt nagu veidi kenamini? Oli sehkendamist mainitud kahel kuul, kuid kuidagi sai ikka hakkama. Eks siis selgub, kuidas kujuneb homsega algav veebruar...? TÄNASEGA olen siin Männikul veetnud juba täpselt 91. päeva ja ööd. ON jaanuari viimane õhtu, siin kirjutades. Kuidagi sai selle jaanuariga hakkama siiski. Kirjutasin peamiselt vaid päevikuid (6. x.) ja korra vaid sai midagi blogis avaldatud. KUID lugesin ikka iga päev ka selgi lõppeval kuul. Viimastest lugemisteks olid siis Th. Storm ja H. von Kleist. Täna sai lõpetatud Fr. W. NIETZSCHE & „Ecce Homo. Kuidas saadakse selleks, mis ollakse.“ (koos tõlkija J. Unduski järelsõnaga). Huvitav teos, palju tsitaate ja see eesti k. tõlkija isegi oskas midagi järelsõnas mainida, mis on üllatav (arvestades kirjutaja rahvust! = sic!). Järgnevaks lugemiseks plaanida (üle 3-4 aasta?) siis Jack London & „Martin Eden“. (Pole ammu lugenud ja sisustab veebruari alguses umbes nädala vaid). JA siis kindlasti raamatukokku, veebruari esimesel poolel. // SEEGA: soovides endale edu kõiges homsega algaval veebruaril!
OLEN olnud tänasega siin Männikul juba 91. päeva ja ööd täpselt. Selle ajaga olen jõudnud peamiselt vaid lugeda (siiski iga päev!) ja veidi ka päevikut kirjutada. JA vaid korra avaldasin jaanuari lõpus midagi blogis (üle 3. kuu umbes?!); kuid küllap jõuab blogides avaldada ka selgi aastal. Joonistada pole ka jõudnud veel sel aastal, kuid küllap juba veel talvel jõuab. BLOG: Juba üle 5ooo. vaatja/lugeja Gloobusel. Veebruaris plaanin avaldada ligi 300. lk. 3. blogis (1. & 3. päevik). KA selleks aastaks jagub ka filosoofiat avaldada kõigiti. // Pikema ja plaane veel eriti ei ole. Tuleb veeta siin vähemalt 3 kuud, siis maale (u 08.05.). JA siis hiljem selgub, kuidas kujuneb edasi. Paistab, et ei huvita momendil ei Egiptus ega eriti ka mitte see Stockholmi kruiis. Natuke mõelnud West-Tyrkei peale. Et miks ka mitte kunagi suvel. Sest ikkagi 11. aastat järjest „eestis“ veetnud ja ilmselt teada, kuidas siis täpsemalt nimelt. KUID, eks aeg annab arutust ja kunagi ilmselt kuhugi jõuangi...? Vahest tõesti just edela-lääne poolne TÜRGI? Kuid jõuab veel plaane seada ja arutleda isekeskis. See oleks siinkohal kõik sel tänasega lõppeval jaanuari kuul. Huvitav, kuidas kujuneb homsega algav veebruar? Järgmine kord siia kirjutades tean juba rohkem veebruari algusest. Edu kõiges...!
________________________________________________________________________________________

KOKKUVÕTVALT: JANUARY – 2015.
(14. 04. 2016.)
Kirjutades siis esimest korda eelmise, 2015 aasta päevikusse, kokkuvõtval kombel. Järelikult siis üle-eelmisest jaanuarist 2015. ON juba järgmise aasta kevade keskpaik, mainitud kuupäeval. See aastaring on jälle möödunud. KUID on olnud mul kombeks peale (jooksva aasta päevikute) kirjutada kokkuvõtvalt ka eelmise aasta samast kuust (kuigi ei tea, kuidas seee eelmise aasta sama kuuni jõuan sel aastal.). KUID täna siiski alustades eelmise aasta esimese kuu kokkuvõtete tegemisega. ON juba 2016 aasta kevade keskpaik. Olen homsega siin Männikul olnud sellel korteriperioodil juba 130 päeva ja ööd. EELMINE, 2015 aasta olin maal ligi 7 kuud, mis oli rekord. Läksin maal mais ja tulin esimest korda tagasi siia korterisse alles detsembri 1 nädala lõppedes (09.05.-08.12. 2015.) -- SEEGA oli eelmine aasta maal rohkem kui kunagi varem peale esimest klassi. Esimene täielikult maal veedetud sügis täiskasvanueas ometigi. JA kuidagi sai seal maal hakkama eelmine aasta. Oli paremad ja kehvemaid päevi, nagu harilikult. Teadagi, mis vaevas ja teadagi kuidas reageerisin. Lugesin palju ja kirjutasin ja avaldasin (kuid ei tõlkinud eriti, v. a. S. J. Lec ja ei maalinud üle 3 päeva). Sedasi möödus see eelmine aasta maal. KUID praegu kirjutan eelmise aasta esimest kuust. Mida on sellest kaugest ajast jäänud mällu üldsegi...? -- Muidugi veetsin ka eelmise aastavahetuse (nagu ka viimase) seal „endises kohas“. Eks siis vaatasin kaks viimast aastavahetust taaskord seda oma „privaatset ilutulestikku“. JA esimesel päeval vaatasin jälle Wiener Philarmohonker´n. JA siis oli midagi uut: 02.-03.01.´015 = SPA, Laulasmaa Spa. Esimest korda elus Spa! Käisin seal siis ja kuidagi sai hakkama, eismene ujumine oli kena, teine oli kehv. Kuid einestasin seal paar korda ja siis jälle koju tagasi. Meeles on talvine hall Läänemeri, kõrged lained (ja muidugi ka seonduvat). Kuid need 2 päeva võis Laulasmaa Spa´s veeta (esimest korda Spas). Läänemeri. Niimoodi algas eelmine, 2015 aasta.
JANUARY: 2015. A. D. -- SEE oli siis see aasta, see eelmine ja kuidagi see mõõdus. Polnud eriti midagi ette võtta ja midagi kardinaalselt ei muutunud paremuse poole. Nagu need viimased aastaringid on olnud ja nagu need järgnevad aastaringid ilmselt kujunevad...? Pole teada, mis ootab ees, ja pole enam eriti mõtet ka midagi erilist kujundada. -- MMXV Kuidagi sai selle eelmise aastaga hakkama. Aasta algas ilutulestikuga ja siis oli see Laulasmaa SPA. Ilmselt ainult lugesin ja kirjutasin veidi...? (Mida lugesin on ülal toodud). Isegi Fr. W. NIETZSCHET lugesin selle jaanuari lõpus. [Muide olen kahel viimasel jaanuaril vaadanud arvutist seda „Merlin“ 1998. Prantsuse keeles.] -- Muud erilist ei mäletagi sellest jaanuarist ´015. See oli ka ammune aeg, rohkem kui aasta aega tagasi. Aastavahetus ja Spa. JA siis vaid üks kuu, üks paljudest omataoliste hulgast, mil vaid kirjutasin ja peamiselt just lugesin. // NII möödus selle eelmise aasta jaanuari kuu. Astavahetus ja 1 SPA elu jooksul. /---/ Lugesin siis A. Dumas & Wells & Fr. Forsyth & Nietzsche. Kirjutasin ilmselt veidi. EI mäleta, kuis blogidega tegelesin. BLOG: Juba on selle 2016 kevadega Gloobusel vaatajaid/lugejaid ligi 1o ooo hinge kokku kogunenud. Sel üle-eelmisel jaanuaril oli veel poole vähem. Kuid nüüd pole ligi 4 kuud, viimased 4 kuud (!) blogidega eriti tegelenud. Kuid eks selle ´016 suvel ja sügisel jõuab veel palju avaldada. Vahest tegin ka juba oma elu 5 blogi. JA kirjutisi on avaldatud tänase seisuga juba 75 tükki ja lugejaid/vaatjaid on ligi 85 riigis. Ilmselt tegelen veel palju aastaid oma blogidega. JA suvel hakkan siis pidulikult PLATONI dialooge tõlkima, millest saab selle aasta (teise poole?) põhitöö.
________________________________________________________________________________________
Helmikuu: 2015.
______________________________________
Veebuar 2009
Loodetavasti tuleb A. D. 2009 vaid midagi kena ainult. Edu ja õnne edaspidiseks. Nõia õnne. ´El brujo´... !!! // Olen olnud siin Männikul seekord juba üle 130. päeva ja kõigiti kenasti, muidugi, peamiselt ja ennekõike vaid. Minul on ju see tõlketöö ja arvutitöö. // -- Täna on siis MADISEPÄEV, mida tähistatakse kui Eesti Wabariigi iseseisvuspäeva !!! Edu siis ennde plikadega. EDU ja õnne...! // -- Eilsega olin siin MÄNNIKUL olnud juba 140. päeva ja ööd. Nii, et lootes, et tuleb kena kevade. Edu edaspidiseks !!! Edu ja õnne edaspidiseks !!! // -- See praegune aasta on olnud üsna kena. // -- Kirjutades veebuarist 2009, mis oli peamises vaid kena kuu. Mis ühendab veebuarit ja novembrit on muidugi autor nagu R. Ch. J. ZELAZNY. Lugesin seda vaimustavat autorit noil mõlemal maintud kuul. // -- JA nii veebuaris kui ka nüüd aasta lõpus on minu kõige kenamaks tüdrukuks ikkagi kallis ja armas VICTORIA, keda tunnen juba rohkem kui aasta vältel oma elust. EDU JA ÕNNE JÄRGNEVUSESKI !!!
________________________________________________________________________________________________________________________
Veebuar 2010.
Vend TÕNN ikkagi abiellub.--- // --- TÕNN ja vennanaeine nagu Evelyn lendasid juba täna sinna kauge MAURIITIUSE poole. -- /// -- Edu ja õnne siis järgnevaks aastaks, endale ja lähedastele, edu ja õnne paljudeks pikkadeks järgnevateks aastateks !!! -- // -- Edu ja õnne siis järgnevaks ajaks kõiges ja kõigiti !!! --- /// --- Edu ja õnne siis selle talve-korteri perioodi lõppedes. -- // --- Ehk tuleb vaid kena kevad sel aastal; ja veelgi kenam suvi !!! --- /// --- Veebuar oli kena ja eriti tähtis vend T. jaoks. Ja lootes tulevikust vaid kõike kõige paremat !! Edu ja õnne edaspidseks meile kõikidele !!!
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
Veebuar 2011.
EDU ja õnne siis selle 2011 aasta talve lähenedes oma lõpule. Edu ja õnne kõiges ja rahulikku olemist. /.../ EDU ja õnne siis kõiges meile kahele VIKILE ja endalegi. Edu ja õnne...!!! /.../ --Edu ja õnne meile kahele!! /.../ Vieles Glück in Zukunft uns beide. Meine libe Victoria...!?! /.../ EESTI WABARIIGI ISESEISVUSPÄEV ja ka: MADISEPÄEV ... !!! /.../ ---SIIS proovisin preili VICTORIAT enda juurde elama saada. Edu ja õnne kõiges...! /.../ --- Kirjutades siis veebuarist 2011. -- määrati esimest korda 5. aastaks pension, mis oli suurem; seega: 27o ooo.- oli korragi kindlustatud Edu igas mõttes....! /.../ --- Rahaliselt olen vähemalt kindlustatud, 5. järgnevaks aastaks kindlasti (27o ooo.- eek!!!); tegelikult olen rahaga kindlustatud kogu oma eluks. Lootes muidugi, et ehk tuleb tulevik kenam, nõnda arvates veelgi: pool aastat hiljem...? -- EHK kujuneb tulevik kenamini. Aasta algus oli liigagi keeruline. Edu järgnevuseks...!!!
________________________________________________________________________________________________________________________
Veebuar 2012.
Edukat uut alanud aastat siis endal esoovides kõigiti ja kõiges! MOT. JA siis eile oli tähtis päev: ligi 15. aastat hiljem sai käidud Rahvusooperis nagu „Estonia“. See oli siis Georg Friedrich HÄNDEL ja tema ooper nagu „Julius Cesar“ (1724). -- Edu ja õnne kõiges! // --// Kuid: eks selgub kuidas kujuneb...? //--// Ehk ootab ees kena kevade. JA siis kena suvi. JA sinna maale plaanin jääda ligi 1,5 aastaks. Lootes, et kujuneb kenasti siin järgnevuseski kõigiti...! //--// VEBRUAR 2012. -- Peab välja mõtlema midagi edendavat ja konstruktiivset järgnevuseks, ja seda igas mõttes...!
________________________________________________________________________________________________________________________
Veebruar 2013.
MMXIII – KUID nüüd juba veebruar 2013 ja ka selle kuu teine pool. -- R. J. Ch. ZELAZNY -- J.R.R. TOLKIEN -- See oli selle 2013 aasta esimene kirjakoht. -- Edu kõiges igas mõttes järgnevalt...! -- KUID edu sel peagi algaval kevadel ja seda igas mõttes...!!! -- Üritades jätkuvaltki oma parimat. -- Talv on läbi saanud, alagamas on kevad 2013.-- Edu ja õnne selle kevadel ja seda igas mõttes kõigiti...! -- `Carpe diem. Täna alustasin oma 1 filosoofia-raamatuga nagu A. Schopnehauer & „Zum Lebensweisheit“. -- Edu kõiges sel algaval kevadel...! ________________________________________________________________________________________________________________________
Veebruar 2014.
Seega on oodata kenamat talve lõppu ja kenamat kevade algust siin vaid peamiselt. /---/ Jään siia ligi mai keskpaigani. Edu ja õnne kõiges järgnevuses...! /---/ -- EDU ja õnne kõiges selle talve lähenedes oma lõpule. /---/ -- Jälle üks talv rahulikult möödumas... /---/ -- Edu ja õnne siis selleks talve lõpuks ja kõike head ka järgnevuseski...! /---/ JA soovides siis kõike kõige paremat selle talve lõpuks siin Männikul. Edu ja õnne igas mõttes, selle talve lähenedes oma lõpule...! /---/ JA nõnda see talv lõppeb ja kevad saabub.../---/ -- Edu ja õnne igas mõttes siis siin järgneval kevadel kõigiti...! /---/ -- Edu igas mõttes peagi algaval kevadel...!
________________________________________________________________________________________________________________________
5. veebruar.
Esimest korda kirjutades siis sel alanud veebruari kuul, käesoleval aastal. Alanud on siis juba selle talve viimane kuu. Novembri alguses siia siis Männikule tulin. November oli uskumatult kehva kuu. Kuid detsembris ja jaanuaris läks otsekui veidigi paremini. Oli ka muide rohkem haruldast aktiivsust neil kahel viimasel kuul. Veebruar peaks tulema rahulikum, minimaliseeritud aktiivsus, nagu mul viimastel aastatel kombeks olema on olnud. Kuidagi sai veedetud juubel ja Jõulud. Ja möödus kuidagi ka seegi aastavahetus. /---/ NÜÜD siis juba veebruar. /---/ OLEN olnud siin Männikul seekord tänasega juba 96 päeva ja ööd. Põhitegevuseks on olnud lugemine. Peale eelmist raamatut, -- Fr. W. Nietzsche – polegi palju jõudnud. Praegu lõpetamisel Jack LONDON & „Martin Eden“ (üle 3-4 aasta taas lugedes). Huvitavalt mõtlemapanev raamat, hämmastav küündimatuse ja arukuse sulam. Kuid ikka mäletan kui seda raamatut esimest korda lugesin umbes 10 aastaselt. Siis see raamat, osa sellest, „pettis kui kuidagi ära“...? JA sellest sai minu hilisem eriala-valik ja filosoofia aegade lõpuni ometigi...? Ilmselt lugesin seda soperdist liiga varases eas siis kunagi. Ameerika kirjanik, muud polegi öelda. AGA filosoofiaga ma vist kunagi ju täielikul kombel vist ei lõpetagi, ei lugemise ega isegi tõlkimisega ometigi...? (Järgnevalt siis kas Tolkien sks k või VT). Edu sellegi talve lõpus kõigiti!
OLEN olnud siin Männikul seekrod juba 96 õhtut. -- Kuidagi on need 3 kuud siin möödunud. Jäänud on siin veeta veel umbes 3 kuud. Seega olen oma korteri-perioodi poole peal taas. Maale siis mai keskel umbes (u. 08.05). JA polegi midagi erilist plaanis need järgnevad 3 kuud. [Täpselt 3 x veel toit, siis 3 x veel ka raamatud, jne; ehk sellest „viilast“ midagi välja ei tule. ETC!] Polegi midagi plaanis, lugeda siiski iga päev, kirjutada „hoolega“ oma päevikuid, hakata taas tegelema blogidega (veebruaris avaldan siis senise kõige mahukama teksti, 3 päeviku, ilmselt). Peaks hakkama ka tõlkima (K. Löwith) ja joonistada vähemalt talve lõppedes midagi. // Kaugemaid plaane siinkohal arutama ei hakka. Küllap kevadel ja suve poole jõuab mõelda. KUID see Stockholmi-kruiis oleks tõesti lausa naeruväärselt odav tõesti ja miks ka mitte?! JA tänasel pajukipäeval reklaamitakse muide, raadios, isegi soodus lennupileteid – PARIS ! -- Oleks võimalik aga on juhtumisi aasta kõige külemem kuu põhjapoolsel poolkeral. Kuid ometigi, oleks võimalik lennata kaugele, isegi Pariisi ometigi...?! Kuid veel on aasta kõige külmem kuu. Kuid kui midagi muud ei planeeri siis sel aastal, suvel näiteks, siis Stockholmi-kruiis vähemalt?!. Pole juba 11 aastat väljamaal käinud, siis vähemalt „rahvusvahelistesse vetesse“. Vaadata, kuidas ee järgnev aeg kujuneb ja ehk leidub veidigi lootust ka tuleviku tarbeks.
_________________________________________________________________________________________

16. veebruar.
Kirjutades siis siia taas, alles teist korda sel veebruari kuul, kuigi juba on möödunud pool veebruari. ON siis selle talve viimase kuu teise poole algus juba tänasel kuupäeval. Olen olnud siin Männikul juba üle 100 päeva ja ööd. Jäänud on siin veeta veel umbes 11 nädalat, see tähendab veel veebruari teine pool ja siis märts ja aprill ja siis umbes mai keskel (08,05.) maale pooleks aastaks. Selle eismese saja päevaga ei saavutanud siin midagi erilist. Põhiteegvuseks oli igapäevane lugemine. Viimased raamatud olid siis Nietzsche & London. Siis midagi eismest korda Saksa keeles Tolkien. -- „Tuor und seine Ankunft in Gondolin“. (Sel aastal plaanis Saksa keeles lugeda ainult Nietzschet ja tõlkida sks k vaid K . Löwithi). Ja praegu pooleli (juba teist korda siin seekord) John Beynton Harris & „The Kraken wakes.“ (John Wyndham & „Uhka syvyyksistä.“ (C: 1953, suomennos: 1978)). Somme k raamatuid tuleb ka sel aastal veelgi. // BLOG: pole midagi mainimisväärset saavutanud viimased 100 päeva blogidega seoses. Vaid jaanuari lõpus avaldasin midagi korduvalt („Eksistentsialistlik estetism“). Ja seda ligi 3 kuud hiljem peale viimast avaldamist. Nüüd talve viiamse 2 nädalaga siiski plaanis kõige mahukam kirjutis (3 päevik, „Ääremail“) redigeerida ja veebruari lõpus siis kindlasti ka avaldada. (Märtsis siis ilmselt 1 päevik 3x ja vahest ka nn. „armastuskirjad“?). // EDU siis kõigiti järgnevuses siin talve lõpus ja siis alanud kevadelgi veelgi...!
Olen olnud siin Männikul juba üle 100 päeva ja ööd. Põhisaavutuseks on lugemine. Mida olen lugenud olen siia üles tähendanud. (Selle nädala lõpus ka 1. x raamatukogusse, üle u. 2. aasta ometigi & R.J. Ch. ZELAZNY!). Jään siia veel u. 11. nädalaks. Siis ootab ees ligi pool aastat maal taaskord. // Mingeid erilisi kaugema tuleviku plaane eriti ei olegi. EI ole mõtete sel kruiisil Stockholmi (muide, A., N. In. on praegu sealkandis, mõneti tõesti). /---/ Kuid kui teisti pole olnud võimalik hakkama saada, siis see oli vähemalt veidigi mõistetav...? Ilmselt tõesti kujunevad järgnevad aastad umbes sama moodi nagu viimased aastad on kujunenud. /---/ Selle talve kahel viimasel nädalal midagi erilist plaanis ei olegi. Avaldada senisteist kõige mahukam kirjutis talev viimastel päevadel. Käia korra raamatukogus. JA siis algavb juba kevad 2015. -- Edu siis järgneval kevadel siin linnas ja suvel ja sügisel seal maal. Kuidagi saab ikka aja möödudeski hakkama. JA aastad on üksteise järel reas nagu hõõguvad pärlid nööril...
_________________________________________________________________________________________
22. veebruar.
Kirjutades siis siia taas, kolmandat korda veebruaris, eelviimast korda sel talvel. See talv hakkab nimelt juba läbi saama. On jäänud ainult viimane nädal seda 2014/05 talve. SIIS algab kevad aastal 2015. Olen olnud siin Männikul seekord siis umbes 114 päeva ja ööd. Põhitegevuseks oli muidugi lugemine. Kirjutanud olen vaid pävikut ja avaldanudgi kogu selle ajaga vaid ühe varasema teksti. Kuid jõuab veel palju lugeda (raamatukogu järgmisel nädalal & Zelazny!), jõuab veel k kirjutada (päevikuidki!) ja jõuan veel lähiajal (märtsi alguses) avaldada ka senistest kõige mahukaima teksti (3 päevik, „Ääremail“). // KUIDAS see aeg siin on möödunud, need rohkem kui 100 päeva ja ööd? -- Kuidagi sai hakkama siiski detsembri ja jaanuariga. JA nüüd on ka veebruar ja sellega kogu see (küllatki ebaõnnestunud) talv lõpule lähenemas. Ehk ometigi tuleb midagi kenamat varsti algavast kevadest?! Kena oleks, muidu liiga mõttetutel põhjustel ebaõnnestunud korteri-periood. EHK tuleb vähemalt kevad siin kenam?! JA siis maale pooleks aastaks (08.05.). JA küllap kuidagi ikka saab need lood edenema sätitud?!
OLEN olnud siin Männikul juba üle 114 päeva ja ööd. Olen siin peamiselt vaid lugenud. Viimaseks lugemiseks oli siis Saksa keelne Tolkien („Von Tuor und dem Fall von Gondolin“.) Siis oli Wyndham-Harris. SIIS aga oli teine saksa k raamat juba sel aastal (eelmine, 2014 aasta, polnud ühtegi vist sks k?!). See oli siis Fr. W. NIETZSCHE & „Vom Nutzen und Nachtheil der Historie für das Leben“. See oli teine osa raamatust nagu „Unzeitgemässen Betrachtungen“. [C: 1873.] (See oli saavutus, tuli välja, et peale Austriat, WIENI, polegi lugenud sks k filosoofiat?! Kuidas see võimalik oli, kuidas ma seda ei teadnud?! Kuid see aasta tuleb sks k palju, ka Fr.W.N. sks keeles ja palju. Selleks, et see kultuurne keel ei ununeks, et ei oleks seda nii kaua ilmaasjata õppinud. See 2015 tuleb siis sks k alustamise aasta, nii juturaamatuid kuid ka N. filosoofiat sks k! Edu!). JA eile-täna alustasin ka ühte oma varaseimat ja loetumat raamatut nagu J.R.R. TOLKIEN & „The Hobbit, Or, There and Back Again.“ /---/ JA muud eriti plaanis ei olegi. Veeta sel peagi algaval kevadel siin u 10 nädalat veel, siis maale pooleks aastaks. Kruiisi ei plaani, Egiptus on kahtlane. /---/ JA siis vist võib veidi lootusrikkamalt tulevikku vaadata? Edu kõiges peagi algaval kevadel! Ainult korra kirjutan siia veel viimasel talvepäeval! Edu igas mõttes! Ülehomme on minu nimepäev...
_________________________________________________________________________________________
28. veebruar.
Kirjutades siis viimast korda tänasega lõppeval talvel nagu 2014/15. Homsega algab märtsi kuu ja sellega ka kevad 2015 aastal. Tulin siia juba sügisel, novembri algul (mis osutus kehvaks kuuks.) Kuid kuidagi sain hakkama selle möödunud talvega, sain hakkama nii detsembri kui ka jaanuari ja veebruariga. Nii, et ei olnud kõige kehvem talv, kuis ee oleks võinud paremini ja mõistlikumalt kujuneda tõesti...? TÄNASEGA olen siin Männikul seekord veetnud juba 119 päeva ja ööd. Homsega siis juba 120 päeva. Põhitegevuseks oligi lugemine vaid, kuigi lugenud olen iga päev peaaegu, et. Natuke ka päevik(ud) leidsid kirjutamist. Blogidega olen tõesti juba üsna kaua vahet pidanud (üle 3 kuu juba); vaid üks kirjutis (varem-avaldatud sisuliselt) jaanuari lõpus. KA joonistanud pole sel aastale veel ega ka VT-d lugenud. KUID üritades siis järgnevalt hoolikamalt. Blogiga seoses lihtsalt see 3. päevik võttis (ja võtab veelgi?!) nii kaua aega, kuid avaldatud saab seegi. ON siis selle talve viimane õhtu. Viimased 2 talve on olnud ilmselt tõesti Eestiski viimase 1,5 sajandi kõige soojemad. (Juba ammu peaks seal maal aega veetma. Nii soojad talved olnuksid alustamiseks just õigemad. Kuid veel 9 nädalat siin linnas, Männikul, siis olengi jälle pooleks aastaks maal tagasi. Ei tea muidugi, kuidas seal kujuneb seekord, 10 maasuvel peale kolimist...?).
OLEN olnud homsega siin Männikul siis juba 120 päeva ja ööd. Olen lugenud peamiselt vaid (pea iga päev, nagu ikka): Kirjutanud peamiselt vaid päevikud. Blogidega minimaalselt tegelenud juba u 4 kuud ometigi; kuid eks jõuab veel hiljemgi. KA joonistada võib järgnevuses (täna nt ei jõua). Viimane nädal (kui siia ei kirjutanud) möödus kuidagi. OLI see pööranegi nimepäev, Madisepäev, EW iseseisvuspäev 97. Olin kergelt konditsioonis kuid vaatasin TV-d hoolega ja sealt oli nii mõndagi näha. JA külastasin endist kohta, sai sealgi hakkama. Oli muidugi nii pöörane päev millest kaua enam ei tulegi niipea. Spanish Royal Aircrafts & „Eurofighter Taiphune“ ( 4 x), military parade, etc! Oli meeldejääv päev seal endises kohas ja siingi. // Viimaseks lugemsieks (peale Tolkieni „Hobbit´i“) oli siis täna lõpetatud teos nagu: DANIEL DE`FOE & „Life and strange suprising adventures of Robinson Crusoe of Yorks, mariner.“ (Sisuliselt 3 korda elu jooksul lugesin seda teost, esimest korda enne algkooli, teist korda siis ilmselt 7 aastat tagasi (´07). Järgnevaks J. Austin (2 x elus!) ja siis Twain/Clemens. // EKS siis selgub, mida toob tulles kaasa järgneva päevaga algav kevad. /---/ JA jäänud on vaid u 9 nädalat siin veeta siis pooleks aastaks maale. (Muide, see „villa“ pidi juba mais olema?! Parem kui ära jääks või siis mai teisel poolel aset leiab?!). Siin järgnevalt siis muusikale taustaks punane valgus. JA eks siis selgub, kuidas kujuneb siin homsega algav kevad 2015 A.D. Edu igas mõttes...! Järgmine kord kirjutan juba kevadel
_________________________________________________________________________________ ________
KOKKUVÕTVALT: February – 2015.

(17.06. 2016.)
Kirjutades siis kuid hiljem, siia päevikusse, siia eelmise aasta päevikusse. Praegu on siis juba juuni teine pool, järgmisel aastal. Kirjutades alles teist korda siia eelmise, 2015 aasta, päevikusse, kokkuvõtlikul kombel. (Viimati siia siis alles aprilli keskel, olles veel korteris olnuna.) SELLEST eelmisest aastast on möödunud palju aega, eriti just veebruarist 2015. See oli siis eelmine veebruar. JA nüüd, nagu mainitud on järgneva, ´016 aasta juuni teine pool algamas. OLEN olnud siin maal sel aastal tänasega juba 36 päeva, elik siis üle ühe kuu, rohkem kui kuu olen sel aastal juba maal olnud. Oli siis mais (13.05.) kolimise aeg ja siin esialgu peamiselt veel vaid kohanedes, kuigi olen taas lugema hakanud, nagu olen lugenud viimane dekaad juba. JA täna siis taas siia kirjutades, kuigi kirjutada olen jõudnud veel vähe. (Esimest korda eelmise aasta päevikuis kokkuvõtlikult kirjutades maal sel aastal). Esimene kuu ja rohkemgi on maal juba möödunud. /---/ Kavatsedes jääda siia kauaks, sügiseni (veel ei tea, homsega otsustan, kas 01.10. või 01.11. ´016.) JA kuidagi on need aastaringid ikka möödunud. Kuidagi möödus see eelmine, 2015 aasta. Kuigi toona, ammusel veebruaril, ´015 ei teadnud kuidas kujuneb eelmine aasta. JA nüüd on sellest ammusest veebruarist möödunud umbes juba 1,5 aastat. /---/ EI mäleta enam ka suurt midagi kevadest ´015. Eelmine kord tulin maal ka kevade keskpaigas (09.05.´015) ja jäin siia maale (teist korda täiskasvanu-elus) kuni esimese detsembri nädala lõpuni. Eelmise aasta november oli siia ainuke november, mille täielikult maal veetsin. Ei tea, kunas ja kuidas lähen linna sel aastal järgneval sügisel. Kuid sügiseni on aega veel palju. Arvan end juba teadvat, et ka sel aastal ei tule elu esimest maatalve, lood endiselt nõndamoodi, et millekski vaid mõistlikuks veel võimalusi ei näi olevat. KUID vaadata, kuidas kujuneb suvi ja siis sügiselgi, septembris veel siin. JA siis selgub kuidas edasi kujuneb...?
_________________________________________________________________________________________
Maaliskuu: 2015.
____________________________
Märts 2009.
Edu siis selle alanud kuul, sellel alanud kevadel. On alanud kevad 2009 aastal. Edu ja õnne! Edu siis selle preiliga seoses. Selle periliga võiks ju ometit tekkida aastate-pikkune püsisuhe. Edu ja õnne !!! // EDU ja õnne siis sel alanud märtsi kuul ja selle 2009 aasta kevadel. Vaadates kuidas elu kujuneb. Edu ja õnne !!! Edu ja õnne nende noorte naistega. Loodetavasti kujuneb järjest kenamini !!!-- Soovides siis endale keva kevadet. PIKEMA-AJALISED PLAANID on samaseks jäänud --- JA aastad on teineteise järel reas nagu pärlid nööril. Edu ja õnne nede naistega !!! --- EHK tuleb kena kevad sel 2009 aastal. EHK tuleb kena kevade 2009 !!! On olnud kena siin veeta see aeg, vaid peamiselt ja peamises. Siis ootab ees pikk maa-suvi. Nii, et edeneb kõik kõigiti kenamal kombel. Edu ja õnne sel kevad-suvel 2009 !!! --- EDU ja ÕNNE edaspidiseks !!! Edu ja õnne selle tüdrukuga !!! Edu ja õnne !!! Olen selle VICIGA täiesti rahul. Kena tüdruk, ilus ja kena ja sarmiksas, ning temperamentne. EDU siis selleks kevadeks ja suveks, edu ja õnne. Üldiselt edenemas ju üsnagi hästi. On tegevust, hea meeleolu ja isegi preili või kaks. Edu ja õnne !!!
_____________________________________________________________________________________________________________________________ ____________________
Märts 2010.
Edu ja õnne sel kevadel 2010 !!! --- /// --- See oli alles teine kokkusaamine peale Tõnni ja Evelyni abiellumist veebuaris, MAURIITIUSEL !!! --- //// --- On oodata vaid rahulikumaid aega edaspidi. Edu ja õnne siis järgnevaks ajaks. Edu ja õnne !!! --- //// --- Varsti on juba kevad saabunud. Ehk tuleb sellest kena kevad-suvi. Edu ja õnne siis endale ja kõigile lähedastele. Edu ja õnne selleks ---// --- --- 2010 aastaks A. D. --- !!! --- /// --- Edu ja õnne meile kõikidele !!! --- /// --- Ehk saab Vici minu omaks! Edu meile siis !!! --- /// --- Edu ja õnne selleks järgnevaks kevad-suveks maal. Edu ja õnne !!!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Märts 2011.
Kasutada oma päevi kenasti: „Carpe Diem!“ /.../ --- EDU ja õnn tänasega alanud kevadeks, edu jaõnne kõiges....!!! /.../ -- Paljon onnea meille kahdelle !!! JA tietenkin: yhteistää tulevaisuuttaa !!! Onnea vaan !!! -- 11.03. 2011. -- läheb ajalukku kui JAAPANI katastroofi päev. /.../ --- Kaikkea hyva tulevaisuudeksi...!!! /.../ -- Quo vadis Japan...?! -- Mis on Jaapanis toimunud...?? /.../ -- SEEGA: on täiesti kindel, et aprillist ja 5. aastaks on minu pension 46oo.- eek-i kuus !! /.../ -- Onnea meille kahdelle...? Onne vaan. Kaikkea hyvää tulevaisuudesta. /.../ -- TÄNA on muide ka noorima vennase MÄRDI 26. sünnipäev ametlikult ! Palju õnne veelkord talle siis. /.../ -- Märts MMXI oli siis kena kuu, veetsin rahulikult oma aega. /.../ -- Edu ja õnne kõiges järgnevuseski...!!! Edu kõiges ja igas mõttes järgnevuseski...!!!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Märts 20112
EDU siis sellel alanud kevadel ja seda igas mõttes...! Esialgu veel 2. kuud siin Männikul. EGIPTUS, esimest korda Põhja-Aafrikasse. // INDIASSE SEE aasta? -- Portugal, Espanja, Tyrkie, Malta & Cypros! -- Seega see – Mediterranean SeaEdu kõiges järgnevuseski...! Ehk tuleb kena kevade ja kena suvi. JA lendan ka kaugemale siis ometigi...! // -- Aastaring on juba aimatavalt teada. // -- Edu siis kõiges järgenvalt...!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Märts 2013.
JA nüüd on alanud kevad, millest loota vaid midagi kena ehk siis järgnevuses. Lugemine: Zelazny & Tolkien. Praegu pooleli filosoofia ja Schopenhauer. Plaanis ka Nietzsche Blog: Kokku siis 4 kontinenti ja 13 riiki juba! /.../ See talv on läbi ja alanud on 2013 kevad... Huvitav, mis saab selle aasta kevadest? Edu igaljuhul. /---/ Akna taga on veel talv, lumi ja lumhanged ja külmad õhtud ja veel külmemad ööd. EDU kõiges järgneval kevadel...! /---/ Edu kõiges ja igas mõttes ja kogu järgnevuseks! -- Ja kõik järgnevad aastad on reas nagu pärlid nööril...l – Blog: Ikkagi ligi 1ooo lugejat/vaatajat aastas! /.../ -- Oli siis tähtis päev see päev (13.03.´013) kui valiti uus paavst. -- Kelleks osutus siis Argentiina päritolu Buenos Airese Cardinal Jorge Mario Bergoglio ja tema paavsti nimeks sai siis – FRANCISCUS I. -- Edu igas mõttes...!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ˇ Märts 2914.
MARCH – 2014 Minu elu 3 blogi pealkirjaks oli siis „AD ASTRA PER ASPERA“ (Kansase vapikiri). ) STENDHAL´i „Le rouge et le noir“. Olen juba u 100 ööd ja päeva siin linnas veetnud seekord ja peamiselt vaid kenasti kõigiti. „La gaya scienza“ ITEM: peamiselt vaid lugemisega seni hakkama saanud. Th. MANN & „Doktor Faustus.“ Edu siis kõiges järgnevalt!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

10. märts.
Kirjutades siis esimest korda juba alanud kevadel. Olen olnud siin MÄNNIKUL juba üle 125 päeva ja ööd. Viimati kirjutasin siia talve viimasel päeval. Nüüd on aga alanud see selle 2015 asta kevad. On juba varsti kuu keskpaik ja mina siia alles esimest korda kirjutamas. Viimased päevad on möödunud nagu nad möödunud on. Naistepäev (ja seonduv) oli vist kõige kehvem naistepäev seni üldse, ei teagi, mis põhjustel. KUID muidu lootes, et selle kevade esimene kuu, märts ´015, kujuneb pigem kenamini. Midagi plaanis erilist ei ole ometigi. Lugedes iga päev; kuid raamatukokku siis seoses 3 talvega ei lähe. Loen oma raamatuid. Viimati loetud Jane Austen praegu pooleli Mark Twain (vilets soperdis). Ja siis järgnevalt Shakespeare´i mahukas ajalooliste draamade köide ilmselt ja kui mahti saab siis vahest ka Emile Zola & „Nana“. // KUID kauaks siia ju ei plaani enam jääda. Olen siin Männikul veel täpselt 7 nädalat ja 5 päeva ometigi, vähem kui kaks kuud ainult veel, siis muidugi maale pooleks aastaks. // MÄRTS võiks paremini kujuneda, kui viimased paar päeva olidki. JA aprillis siis ühel päeval (loodetavasti just nii) test ja dentist (ehk vahetult peale 5 aprilli). JA siis möödub kuidagi siin ka see aprill. JA on juba üsna kindel, et aprilli lõpu viimased 4 päeva (ja 3 ööd) olen mingi nn „vanadekodus“, Keila lähedal. JA siis maale, arvan, et juba 8.-9. 05. JA siis maale jääda kauaks ajaks, ligi pooleks aastaks. Kaugemaid tulevikuplaane ei ole. Lihtsalt veeta siin need viimased nädalad võimalikult rahulikult ja mõistlikult aega ja lootes, et saab hakkama ka maal (10 suvel peale mingit „väljakolimist“). SEEGA siis soovides endale siin ja praegu: kena kevadet...?!
Homsega olen olnud siin Männikul juba 130 päeva ja ööd. Põhitegevuseks oli igapäevane lugemine (enda raamatuid). Kirjutanud olen sisuliselt vaid seda päevikut siin (ja veidi ka eelmiste aastate oma). KUID näiteks blogidega pole juba üle nelja kuu (4 KUU!?) midagi saavutanud, Pole midagi avaldanud (vaid jaanuari lõpus üks varasem uuesti). JA ega palju ei olegi plaanis el alanud kevadel siin linnas blogidega seoses. (Ilmselt avaldada vaid 3 päevik esimest korda ja 1 päevik kolmandat korda): EKS siis maal selgub, mis mul veel avaldada on jäänud. Filosoofiline esseistika lõppes juba sisuliselt ju sügisel. Ei teagi kas oskaks enam juurde midagi kirjutada, midagi filosoofilist. KUID ikkagi on järgmine avaldamine juba 55 kirjutis ja ikkagi on juba vaatajaid/lugejaid ligi 60 riigis. Kuid see on vilets lohutus, kuigi minginegi, sest olen tegelenud blogidega juba varsti 30 kuud elik siis 2,5 aastat. // SEEGA: Jätkates siin alanud kevadel igapäevase lugemisega, ja kirjutada need kaks kuud siin veel ka päevikuid (5 korda kuus). JA siis olen juba maal, ja eks seal selgub, millega (võimalikult mõistlikult?!) oma aega sisustada. /---/ KUID ehk tuleb kevad kenam ja siis ehk saab ka maal kuidagi hakkama ka sellelgi aastal. /---/ Pole mul mingeid plaane tulevikus. Need aastaringid lihtsalt mööduvad kuidagi. Polegi midagi võimalik välja mõelda ega planeerida. Pole mingeid reisiplaane näitena. Pole lootust, et seal maal saan kauem olla kui pool aastat. Kuigi muidugi olen mõelnud juba aastaid esimese maakevade ja teise järjestikuse maasuve peale. Kuid see on vist ulmeline utopistlik soovunelm?! // Esialgu muidugi lootes, et saab hakkama selle kevadega siin Männikul. JA kõike kõige paremat siis pool aastat seal Raplamaal...!
_____________________________________________________________________________________________________________

18. märts.
Kirjutades teist korda sel alanud kevadel, kuigi on juba märtsi kuu teine pool. Ligi nädal pole siia kirjutanud nõnda nagu praegu siis kirjutan. Olen olnud siin MÄNNIKUL juba rohkem kui 130 päeva siis järelikult. Põhitegevuseks oli see aeg vaid lugemine. Viimati loetud autorid olid J. Austen (2 x loetud elus) ja mingi Twain/Clemens (armetu soperdis, mis võttis aega ligi nädala ja mida rohkem elus ei loe enam kordagi). KUID siis märtsi keskel alustasin pidulikult William SHAKESPEARE ja tema ajalookroonikatega. Juba on loetud läbi kaks esimest kroonikat („King John“, „King Richard II“.) Homme alustades: „King Henry IV“ (1.osa). // ALLES teist korda kirjutades sel alanud kevadel. ON plaanis siia Männikule jääda veel vaid napilt 7 nädalaks, siis jälle kaugele Raplamaale ometigi pooleks aastaks. Hea, et siit minema saab. Juba sügisene kolimine (novembri alguses ometi!) oli kehva ja ega ei olnud midagi kena meenutada ka viimasest talvest siin. Varasemad sügisesed kolimised ja talved on nagu kenamad olnud? KUID kuidagi see talv siin möödus ja nüüd on alanud selle 2015 aasta kevad. MÄRTSIS ei plaanigi midagi erilist, loen W.S. kroonikaid ja veedan võimalikult rahulikult ja mõistlikult oma aega siis siin. Nõnda ka aprilli esimesel poolel. Kuid aprilli teine pool on natuke tihedamini sisustatud (test/dentist, A:41, ja siis mingi „villa“ ka aprilli viimasel 4 päeval. JA siis pakkimine ja korrastamine mai esimesel nädalal ja siis ilmselt 8-9.05. maale pooleks aastaks). SEEGA: edu järgneval kevadel siin linnas ja siis edu ka kevade lõpuks seal maal...?!
MARCH – MMXV -- ? -- Kuidagi olen jälle siin hakkama saanud. Palju kuid juba siin kuidagi hakkama saanud ometigi. Kuid midagi erilist pole olnud peale (siiski igapäevase) lugemsiega ja veidi ka siia päevikuid kirjutanud. BLOG: Pea mitte mingeid saavutusi ligi 4 kuud. (Vaid jaanuari lõpus üks varasem uuesti avaldatud osa). Ligi pool nädalat üritanud midagi avaldada, seni edutlult (3 päevik, „Ääremail“); ei tea miks pole õnnestunud veelgi, teha või 4 blogi ka (Google Blogger: Eirikir Raudi: „Ad se ipsum“). Miks ka mitte, vahest tasub tõesti. MUIDU ei tea mida arvata. See viimane korteri-periood oli üsna kehva. Juhuslikult ebaõnnestus sügisene kolimine ja talv oli üks kehvemaid siin üldse. Kuid polnud midagi teha. JA nüüd on siis alanud selle aasta kevad. Vahel olid siin ilmad juba varakevadiselt soojad, kuid järgnev nädalvahetus sajab siin märtsi teisel poolel jälle vist lörtsi või/ja lund. Seega tuleb siin veeta veel umbes 7. nädalat. EGA sealt maaltki midagi eriti head loota ei ole, meenutada või viimast augusti algust või siis aega vahetult enne sügist kolimist oktoobri lõpus). Oli seal maalgi kehva, mida väärata polnud võimalik. NII, et üsna ükstas-puha kuidas kujuneb. Pole kuhugile kiiret, pole midagi plaanis. VÄHE on mõelda mingites reisiplaanidest. Vaevalt, et mingi „loteriiga“ Türki satun. EGIPTUS oleks ju võimalik, kuid nõuab kuu aega vaeva-näegmist. KUID kunagi mõtlen midagi välja, sest teisi 30-ndaid poleks ju vaja. KUID esialgu on võimalused üsna tagasihoidlikud ja ei tea, mida tulevik toob. Kuid, vahest, umbes nädal hiljem tean juba veidi rohkem kuidas see alanud kevad on kujunenud. Vaid kaks korda kirjutan siia päevikusse veel sel alanud märtsi kuul. Edu igas mõttes...!
_____________________________________________________________________________________________________________

25. märts.
Taas kord siia selle aasta päevikusse kirjutades. Juba 3 korda sel lõpule läheneval märtsi kuul. Pole siia ammu kirjutanud ja nii mõndagi on muutunud. See esimene kevadine kuu hakkab juba oma lõpule lähenema, jäänud on tänasega veel viimane nädal märtsi-õhtuid. Siis algab aprill. Kuidagi sai hakkama selle esimese kevadise kuuga. Põhitegevuseks oli muidugi jällegi (nagu viimased 9 aastat!) lugemine muidugi. JA viimase 10 päeva lugemiseks on olnud muidugi William SHAKESPEARE. Juba on läbi loetud 3. nendest 5. ajalookroonikast. (Loetud on: „King John“; „King Richard II“; „King Henry IV“, 1 osa. Peagu pooleli: „King Henry IV“, 2. osa. Järgnevaks ja viimaseks: „King Henry V“.). Vahest tõesti jõuan siin veel vaid Emile Zola´d lugeda sel kevadel siin veel. SEST jäänud on veeta siin Männikul veel vaid umbes 6 nädalat seekord siin. Siis juba mais (08.05.) Raplamaale kuhu jään ka sel aastal vähemalt pooleks aastaks. SEEGA: viimased 1,5 kuud veel siis ja siis saab kauaks jälle kaugemale ja üritan seal omaette oma parimat ja seda igas mõttes. ´Ne quid nimis´, -- ei midagi liiast! Edu ja õnne igas mõttes järgnevuseski.
Täna on St. Maria päev. Homsega olen siin linnas olnud juba 145. päeva ja ööd. Hiljuti oli ajalooline päev astronoomia valdkonnas, oli osaline päikese-varjutus (20.03.); kuid minu akna taga oli taevas pilvine, seega ei kogenud. (Järgmine osaline päikese-varjutus on ligi 7. aastat hiljem, järgnevat täielikku päiksevarjutust ei näe eestis ükski elav hing, alles 2100 aastatel kunagi. Huvitav kuidas siis lood oleks?). BLOG: Peamine on muidugi see, sel märtsi kuul, et tegin oma elu 4. blogi hiljuti (20.03., päikese-varjutus!). Tegin siis sel põhjusel, et järgmine päev (21.03.) möödus täpselt 2,5 aastat (ehk täpselt 30 kuud) oma esimese blogiga alustamisest. See 4. blogi oli sii 3. blogi pseudonüümi all aga ka täiesti anonüümne ilmselt. JA juba olen jõudnud viimaste pävadega avaldada ligi 550 lk. selles viimases blogis (9 kirjutist). SEEGA olen avaldanud (oma 4 blogis) kokku juba täpselt 60 esseed/kirjutist!!! (Viimasteks ja uuteks avaldmaisteks oli „Ääremail“ (3 osas siiski) ja alles eile need nn. 3. „armastuskirja“ (ligi 40 lk kokku!). Seega olen tõesti jõudnud märtsis ka midagi (ja uusigi kirjutisi!) avaldada. Avastasin, et mul on veel avaldada ligi 15-20 kirjutist veelgi varasemast, siis hakkan edasi kirjutama. SEE 4 blogi oli siiski hea idee (kuigi lähikuudel mingit uut blogi ei plaani; ja oli tegemist selle 4. näol ka viimase Google Bloggeri´iga). Blogi pealkirjaks sai: http://eirikir-raudi.blogspot.com
_____________________________________________________________________________________________________________

KOKKUVÕTVALT – March – 2015.
(25. 06. 2016.)
Kirjutades alles 3 korda kokkuvõtlikult eelmise aasta, -- 2015 aasta – päevikusse. See toimub siis täna, mainitud kuupäeval, vahetult peale Jaane sel järgneval aastal nagu 2016. Olen sel aastal siin maal olnud juba homsega 45 päeva ja ööd. JA siis 01.07. olen siin olnud täpselt 50 päeva ja ööd, seega siis sellel 1 juulil. Tulin siia siis mai keskel umbes (13.05.) ja kuidagi see aeg möödus, esimesed 45 päeva. Põhitegevuseks lugemine, kuid, nagu praegugi, siiski ka veidi kirjutada jõudnud siiagi päevikusse (2 x kirjutades) ja ka jooksva aastapäevikusse. KUIDAGI möödus see mai teine pool siin maal ja seda juuni kuud on tänasega, vahetult peale Jaane jäänud veel loetud päevad, homsega vaid 5 päeva. Esialgu polegi muid saavutusi kui lugemine (pea igapäevane, nagu juba 10 aastat!) ja veidi ka kirjutanud. [KUID: nt blogidega pole tegemist veel teinud, sellel aastal maal ja üllatavalt vähe oli oma 4 blogiga tegemist ka kevadel (vaid üks kirjutis avaldatud ja vaid 2 x „Blog´s statistics?!). JA talvel ei tegelenud esimest korda blogidega üldsegi. SEEGA siis viimased avaldmised olid novembri ja aprilli lõpus. KUID nüüd juulis on plaanis avaldada lõpuks (4 variandis, 4 blogis) ka see esteetika-õpiks lõpuks (umbes 7 aastata peale tõlkimise lõpetamist?!) ja nt ka midagi nn. „ufonautikast“. SEEGA: tegeledes ka sel aastal siin Raplamaal blogidega hoolikalt edasi ja siis on varsti nii mõndagi taas avaldatud. Edu sellekski!] JA oli siis need esimesed 45 päeva ja ööd siin umbes sellised. Kuidagi sain hakkama mai teise poolega. OLI tähtis Juubel (M= 70 A.D.!!!) mida sai paljude sugulastega siis hoolega tähistatud (05.06.). JA kuidagi möödus seegi juuni, mis hakkab juba lõpule lähenema. Jätkates järgnevuses hoolikalt igapäevase lugemisega ja kirjutada võimalikult palju ja hakates taas oma blogidega tegelema. JA muidugi loodan saada ka PLATONIT tõlkimiseks (juba jjuulis?!), millega tegeleks hoolega kas või üsna kaua aega. SEEGA: soovides endale edu ja õnne järgnevuses kõigiti. Kuidagi algab ja lõppeb see järgnev juuli kuu ja kogu see suvi. Kaugemaid plaane pole veel teinud, kuid eks aeg aeg annab arutust. JA vaadata, lihtsalt, kuidas see aeg siin mööduma sätitud olema saab...?
MARCH – 2015 – Kuidagi see ammune kuu siis kunagi möödus. See on tänaseks juba üle-eelmine märtsi kuu. Midagi erilist ei paistnud olevat „salmikut“ lehitsedes. Alustasin seda ammust kuud vanima Briti nais-autoriga (Jane Austen); muide: praeguste Jaanide eriliseks juhtumiseks oli see, et U.K. Astus välja E. U.-st. Kuid kuivõrd ollles täiesti apoliitiline, siis niisugune „suur-sündmus“ vähemalt esialgu eriti huvi ei paku. // Oli sel ammusel märtsi kuul ka paar U. S. autorit, üks kehvem kui teine. Muud nagu ei olnudki. (muidugi, M. sai 30 aastat vanaks kuu lõpul!). JAH oli siis üks Briti vanim nais-autor selle kuu alguses. Üks Ameerika soperdis kuu keskel ja üks ameeriklane ka kuu lõppedes. Jah, muidugi oli sellegi kevade saavutuseks -- W. Shakespeare, -- seekord siis „Ajalookroonikate“ köide. Järelikult lugesin W. S. Siis kevadetel nagu 2013 & 2014 & 2015. (Kõik W. S. tsitaadid juba korduvalt kasutust leidnud ometigi!). JA umbes nii mööduski see ammune märtsi kuu. (Lihtsalt on mul viimased aastad kombeks olnud siia kirjutada oma eelmise aasta kogemustest. Kuigi alles septembriks sel ´016 aastal jõuan jooksva kuuga seoses kirjutada ka siia eelmise aasta samast kuust vist alles?!). JA muidugi tegin ka oma elu 4 blogis selle kuu lõpus (20.03.). See oli siis aadressiga nagu: http://eirikir-raudi.blogspot.com
// SEEGA oli siis selle ammuse märtsi kuu peamiseks saavutuseks sisuliselt vaid W. S. „ajalookroonikad“. + veel üks Briti autor ja pea kaks ameerika soperdist. /---/ JA nõnda möödus see märtsi kuu Issanda Aastal nagu 2015. Sellest on möödunud tänasega juba aasta ja ligi 3 kuud. Varsti juba poolteist (1,5) aastat tagasi. Oli mingi harilik kuu kunagi, selle üle-eelmise kevade esimene kuu, siis ammu juba. // JA paraegugi ja siin, 1,5 aastat hiljem ei tea veelgi, mis ootab ees minu isiklikus tulevikus. Praegu ja siin, vahetult peale Jaane 2016 ei tea veelgi, mis on kaugema tuleviku plaanid. JUBA aastaid olen mõelnud (täiskasvanuelu esimese) maatalve peale. Nimelt poleks nagu midagi erilist otsida sealt linnast järgmisel sügisel-talvel. KUID alles see suve esimene kuu läheneb oma lõpule. Kuigi olen juba aastaid mõelnud, et jääks kauaks maale, aastateks järjest. KUID eks siis sügisel tean, mida plaanida. Kõige õigem oleks maale jäädagi, ja kohe aastateks järjest?! Mitte vahest alatiseks, vaid aastateks järjest. Huvitav, kuidas mööduks siis esimene maa-talv? Kuidas mööduks esimene tärkav kevad maal? JA siis teisel järjestikusel maasuvel oleksin ju üsna ratsionaalselt konditsioonis?! Arvestades kõike seda mida olen pidanud kogema ja aduma viimased 17/13/10 aastat (?!) seal linnas?! EGA mul midagi muud ratsionaalset ju üle ei jäägi?! KUID: esialgu lootes, et see juuni (ja järgnev suvi ja sügis) kujunevad siin maal vaid kenasti! Järgmine kord kirjutan siia päevikusse alles juulis. Edu igas mõttes ja tõesti...!
_____________________________________________________________________________________________________________
Huhtikuu: 2015.
_______________________________________
Aprill 2009.
Seega kujuneb vaid kenasti. Edu ja õnne edaspidiseks ... Kena kevadet siis, soovides seda endale teise kevadise kuu alguses. Edukat ja kena kevadet soovides...! --- // --- Edu siis selle kevadel 2009. Edu ja õnne sellel alanud kevadel. Loodetavasti tuleb sellest kevadest kenasti veedetud aeg. Edu ja õnne koos Victoriaga... --- EDU ja õnne siis selleks kevad-suveks. Edu ja õnne ja ehk kujuneb kõik järjest kenamini...! --- JA Vici on ka ilusam. JA nüüd ta tuligi...!!!! --- Vici on ikka tõesti kena ja armas tüdruk, mul on nii hea meel, et temga tuttavaks sain. Ehk tuleb sellest pikema-ajalisem tutvus. Edu ja õnne selle tüdrukuga !!! // --- Edu ja õnne sellel kevadel ja järgneval suvel seal Raplamaal. // --- KUID edu selle kevade keskel. Edu ja õnne. // --- Edu ja õnne kena tüdruku seltskonnas nagu Vici seda on. // --- Edu ja õnne selleks kevadeks ja suveks. Edu ja õnne VICIGA. Lootes kõike kõige paremat !!! // --- Edu ja õnne siis sel kevade eel-viimasel kuul ja pikal maasuvel. Edu ja õnne koos VICIGA !!! --- Edu ja õnne soovides endale jätkuvuseski. --- El brujo...!!!
_________________________________________________________________________________________________________
Aprill 2010.
JA kenasti vaid on möödunud siin Männikul viimased pool aastat. --- KUID edu ja õnne selle korteri-perioodi lõppedes ja kõike head seal kaugel Raplamaal. ---// ---Edu ja õnne järgnevuses. Edu ja õnne kõiges!--- // --- KUID hakkama sain siin veedetud poole aastaga vaid kenasti. --- // --- OLIN siis siin MÄNNIKUL pool aastat, ehk siis 185. päeva ja ööd elik siis 26. pikka kuid kena nädalat. --- //--- Edu ja õnne siis siin maal järgnevuses. --- // --- Seega olin siis aprillis maal täpselt 10. päeva.
__________________________________________________________________________________________________________
Aprill 2011.
Edu ja õnne. -- Good luck!!! // -- EHK edeneb järjest kenamini mulgi ometigi. Edu ja õnne jätkuvuseski...! // -- Mayby I am right about that. Good luck...!!! //-- LOOTES muidugi, et see järgnev maasuvi tuleb vaid midagi kena ainult...!!! ---The END !!!--- Edu ja õnne seal maal siis ometigi...! // --And I still are writing in 4. different languages also in future ! Have a nice time...!!! --// -- Edu ja õnne seal maal; soovides endale vaid seda. Edu ja õnne...! --//-- -- I wish me nice Summer-Time...!!! -- // --CLUB VON ÜBERBLINGEN...! -- // -- See oli kena öö, see Volbriöö, nõidusele pühendatud öö...!-- // -- APRILIS – MMXI --
__________________________________________________________________________________________________________________
Aprill 2012. LOOTES SIIRALT, ET ON VEEL LOOTUST! --- Loota ja oodata...! // EHK EDENEB...!!! --- Praegu siis loodan väiksemaid testi-näitusi. -- Loota ja oodata...! Soovides ainult head endale järgnevuses kõiges...!!! EDU!!! -- SEEKORD MUL SIISKI VEDAS...!!! Edu ja õnne siis edaspidisekski...!!! --- JA on veel palju kogeda ja loota ja unistada ja oodata...! --- See tänane uudis oli tõeline rõõmusõnum! // --- JA TERVIS ON KORRAS...!!! --- EDU...!!! --- KUID: nüüd võin rahulikult tulevikku vaadata. EDU ja õnne siis seal maal. -- - Oli väga keeruline see kuu nagu aprill 2012. // --- SEEGA on juba 3. viimast testi paremaks läinud. --- Edu edaspidisekski!
__________________________________________________________________________________________________________________
Aprill 2013.
Aprilli alguseks oli Zelazny loetud, järgnes C. Castaneda. /.../ Edu kõigiti ja igas mõttes...! /.../ Kõigiti kenasti edeneb selle blogiga. /.../ Olen olnud siin linnas, Nõmme linnaosas, Männikul juba 22 nädalat elik siis 163 päeva ja ööd. /.../ -- JA kõike parimat ka maal sel järgneval suvel. /.../ Edukat kevadet ja suve sel -- MMXIII – aastal! -- Edu viimastel nädalatel siin linnas ja siis pool aastat seal Raplamaal...! /.../ -- Edu kõiges jätkuvuseski ja seda igas mõttes kõigiti ! --Edu maal kõiges...!
__________________________________________________________________________________________________________________
Aprill 2014.
ABRIL – MMXIV – BLOG: Kokku on lugejaid/vaatajaid Gloobusel ligi 29oo hinge juba. EDU seal maal sel aastal. // ---// JA siis saabub selle kevade keskpaik ja siis saabub mai. /---/ JA mai keskel siis kauaks maale minnes. Pooleks aastaks. Edu ja õnne kõiges siis ometigi...! /---/ Kuid siin aprilli keskel, kevade keskel lugesin Piiblit siis homsega ligi nädal. /---/ JA siis lootes vaid kõike head järgenvast suvest ja sügisest seal maal. Edu ja õnne siis pool aastat seal Raplamaal! /---/ Pühapäeval kuulutati pühakuks 1 poola paavst ehk siis Johannes Paulus II. Poola kaitsepühakuks siis ilmselt. Täpselt 455 aastat hiljem siis esimene paavst kes ei olnud itaallane. Edu ja õnnistust mullegi...!
________________________________________________________________________________________

6. aprill.
Pole siia juba ammu kirjutanud, täna siis esimest korda alles aprilli kuus, teisel kuul sellel kevadel. Vahepeal on nii mõndagi aset leidnud kui viimati kirjutasin siia päevikusse (25.03.) See oli veel nii ammune aeg, et lugesin alles W. S. „King Richard II“. JA lõpetasin siis järgnevalt need Shakespeare´i ajalookroonikad. Siis oli üks tähtpäev, kui oli osaline päikesevarjutus (20.03; kuid taevas oli hall ja järgmine kord siis u 7 aastat hiljem. Ja täieliku päikse-varjutust ei näe eestis ükski elav hing). JA korra, viimati jõudsin siia mainida, et tegin siis oma elu 4 blogi juba ometigi ja märtsis jõudsin seal avaldada ligi 9 kirjutist, millest 6 olid esmasel korral avaldatud. (Avastasin, et ka varaseimad kirjutisi on rohkem ja sai avaldatud sisuliselt esimest korda nii 3 päevik kui ka need 3 kirja.) Praeguse seisuga on siis 4 blogis avaldatud täpselt 60 kirjutist ja Nigeeria oli 61 riik umbes (ja veel avaldada on veelgi umbes 20 kirjutist, sis tuleb hakata ilmselt juurde kirjutama. Kuid arvan jah, et selle aasta lõpuks on ligi 80 kirjutist avaldatud.) /---/ JA siis tuli vennas M. 30 juubel.
EILESEGA olin Männikul olnud 155 päeva ja ööd. Jäänud on siin veeta veel umbes üks kuu ainult, siis pooleks aastaks jälle Raplamaale. Põhitegevuseks oli siin seegi kord lugemine, lugesin pea iga päev. Peale Shakespeare´i ajalookroonikaid lugesin lävi veel Agatha Cristie & „Murder on the Orient Express.“ Siis järgnes Graham Greene & „Our Man in Havana.“ Praegugi veel pooleli ühe norra (nobelistist) soperdaja nagu Knut Hamsun´i teos nagu „Sult“ („Nälg“, 1890.) Järgnevaks midagi E. Hemmingway´lt. Siis vahest veel vaid W.S. ees-ja järelsõnad. JA siis olengi jälle tagasi oma maa arvuka lugemise juures. EILE sai tähistatud (nn. „endises kohas“) küllatki rahulikult ka kevadpühasid (lihavõtted); järgmine kord sinna siiski alles St. Marcuse ehk ussikuningapäeval. JA ei olegi siin midagi erilist teha senini umbes. Aprilli viimane nädal siiski nii hõivatud, et varem maale ei saa kui planeeritud juba on (08.05.) JA siis san jääda maale ju kauaks. /---/ JA peaksid järgnema üsna rahulikud nädalad nüüd. Seega soovides edu igas mõttes järgnevuseski...!
________________________________________________________________________________________

13. aprill.
Kirjutades siis siia alles teist korda alanud aprilli kuul. Kuigi on juba varsti selle aprilli ja seega ka kogu selle kevade keskpaik. SEE aprill kuidagi siis on möödunud. Midagi erilist pole toimunud peale viimast esmaspäeva kui siia viimati kirjutasin. Olen vaid lugenud veidi. LUGEMINE. -- Olid raamatud nagu K. Hamsun & „Sult“ („Nälg“, 1890). Armetu ja vilets soperdis, vaevalt, et kunagi seda autorit enam loen?!)). JA täna lõpetasin siis Ernest Hemingway & „The Sun also rises“. (Polnudki kõige kehvem teos, kuigi vaid ähmaselt mäletan, et vaid 2 korda (keskkoolis?) seda autorit varem lugenud. See viimane teos jättis kohati (ja teatud põhjustel!) üsna kenagi mulje. Homme alustan taas W. Shakespeare´iga. Plaanis lugeda ka W. S. 3. köide ikkagi kaanest kaaneni läbi; homme alustan eessõnadega (G. Meri). Nii-paljut siis lugemisest. Vahest jõuan siin veidi veel VT-d lugeda enne kolmist. SEST jäänud on siin Männikul veeta vaid umbes 3,5 nädalat ainult veel. Ülehomme on juba aprilli ja selle kevade keskpaik ja siis juba mai alguses (08.05) lähen jälle pooleks aastaks Raplamaale. /---/ Seega soovides vaid edu ja õnne seal maal kõigiti ja igas mõttes.
ABRIL – MMXV. -- Nõnda see aprill sel aastal on kujunenud. Selle aprilli, ja seega ka selle kevade keskel olen olnud siin Männikul juba täpselt 165 päeva ja ööd. Kuidagi on möödunud siin see pikk aeg. Palju pole siin enam jäänud ainult 3,5 nädalat veel siis kauaks ajaks Raplamaale, pooleks aastaks. [Vennad on välismaal, M. on juba jälle Soomes, T. koos perega Roomas ilmselt. Korra, ehk St. Marcuse elik „ussikuningapäeval“ astun veel nn „eelmisest kohast“ läbi, kuigi pea viimast korda sel aastal. Kuid aprilli viimane nädal tuleb üsna tihe. /---/ BLOG: Alles 20.04. tegin oma elu 4. blogi ja avaldasin seal 9. kirjutist (milledest 6. esmakordselt). Selle blogi aadress on toodud siin ülevalpool. JA praegu on 4 blogis kokku avaldatud juba 61 kirjutist/esseed. JA 2. esimeses blogis on juba vaatajaid/lugejaid umbes 5100 hinge ometigi. JA avaldada on veel umbes 20. kirjutist, järgnev aastaring. [JA oli viimane nädalavahetus üsna kena kuna vaatasin ligi 4. filmi, Tolkieni 3-5 osa ja Lem´i „Solarist“] KUID nüüd aitab tänaseks ja siis selgub, mida mul siia järgmine kord kirjutada üldse ongi. SENIKS kõike head järgnevaks!
________________________________________________________________________________________

19. aprill.
Seegi kord siia kirjutades, 3 x sel alanud aprilli kuul, selle kevade teisel poolel. Pool seda kevadet on siis juba möödunud kuidagi. Kuid kuidagi möödus ka eelmine talv ja nüüd siis ka pool kevadet. Homsega olen olnud siin MÄNNIKUL juba 170 päeva ja ööd. JA jäänud on siin veeta homsega veel vaid 19 päeva (millest u 3 päeva möödub ka kuskil Keila lähedal). KUIDAGI möödus see pikk aeg siin ja see korteri-periood hakkab juba lõppema, siis pooleks aastaks jälle Raplamaale. Eks aeg näitab, kuidas seal kujunema saab sätitud. SIIN oli põhitegevuseks lugemine, lugesin iga päev. Peale Hemingway lõpetamist lugesin 3 päeva Shakespeare ees- ja järelsõnu (Georg Meri). Praegu lõpetamisel mingi intervjuude-raamat nagu: „Kuldne kroon Eesti lipul.“ Järgnevaks paar õhukest raamatut. Kirjutanud olen peamiselt vaid päevikuid (ja vaid 2 korda kirjutan siin veel, siis jätkan juba maal). BLOG: Tegin siis tõesti oma 4 blogi hiljuti (20.03.) ja seal avaldatud juba 9 kirjutist. Täpselt selle kevade keskel oli 4 blogis siis vaatajaid/lugejaid täpselt 55oo hinge kokku. JA neid tuleb järjest rohkem ja avaldada on veel vähemalt 20 kirjutist. Viimane avaldatud oli „Don Juani õpetused“ (3 variant). // Lootes, et tuleb rahulik aeg selle korteri-perioodi lõppedes ja muidugi soovides kõike head seal maal pooleks aastaks. Edu igas mõttes!
Homsega olen siin Männikul veetnud siis täpselt 170 päeva juba ometigi. Kuidagi möödus talv, kuidagi möödus ka selle kevade esimene pool. Jäänud on siin veeta homsega vaid 19 viimast päeva. Järgmise nädalaga saab hakkama. [Teisipäeval on see test ja muud midagi erilist. Dentist õnnestus edasi lükata aasta kõige „jõukamale“ päevale (nagu 05.05.). St. Marcuse ehk „ussikuningapäeval“ külastada viimast korda eelmist „küla“. JA siis tuleb muidugi see nn „Villa Benita“, kahjuks ilmselt tõesti? Kuid varustuda ja see on vaid umbes 3 päeval ja ööd. (27.-30.04.) Vaadata kuidas see „riiklik“ rehabiliteerimine siis kujuneb. JA siis ainult koristada ja pakkida ja varuda.] JA selline oligi seekord see korteri-periood. Kuidagi sai siiski hakkama. Kuigi sisuliselt jõudsin vaid lugeda, kirjutada vähe ja (filosoofilist) blogides avaldasin üsna vähe. KUID maal alustan uue hooga. Juba mai teisel poolel olgu seal valmis 2 akrüüli (2002 ainetel) ja juba mais ka korduvalt LÖWITH´i tõlkida-redigeerida. (Jaaniks olgu Löwith avaldatud!) Siis jätkan seal maal ohtra lugemisega, kirjutan ja avaldan rohkem, magan ja söön paremini ja piiran muidugi liigset võimalikul kombel. Nt. Fr.W.N. tõlkimine ja VT võtavad mul aega veel aastaid. KUID esmalt soovides edu siin korteri-perioodi lõpus. /---/ JA siis kõike head ja kõige paremat pool aastat maal.
________________________________________________________________________________________

KOKKUVÕTVALT: April -2015.
(11. 07. 2016.)
Kirjutades siis alles 4 korda sel järgneval aastal kokkuvõtlikult eelmisest, elik siis 2015 aastast. JA paistab, et tänasega olen jõudnud alles eelmise aasta aprilli kokku-võttelisele lähenemisele. JA möödunud sellest eelmisest aprillist ometigi juba rohkem kui aasta. On siis juba järgmine aasta, varsti juba juuli 2016 ja kogu selle suve keskpaik. OLEN tänasega sel aastal maal olnud juba täpselt 60 päeva ja ööd. Varsti siis umbes-täpselt 2 kuud juba sel aastal maal oldud. JA kuidagi see aeg on siin möödunud. Põhitegevuseks on olnud lugemine, kuid näe, tänagi, kirjutan ka veidike ja veidi on ka avaldatud. // Nõnda see aeg on siin möödunud. Tulin siia umbes mai keskel sel aastal (13.05.) ja tänasega juba 60 päeva elik siis umbes 2 kuud siin Kaldas veedetud. /---/ Põhitegevus (nagu mainitud) oli lugemine, millega tegelenud juba 10 AASTAT (!?!) pea iga päev; ja plaanis on hoolega lugemisega ka jätkata. Päevikuid (nagu tänasel õhtul) on plaanis kirjutada 5 x kuus. Alles sügiseks, septembriks, jõuan sinnamaani, et kirjutan jooksva kuu vältel aasta varasemat sama kuu kohta. // OLEN maal olnud sel aastal juba paar kuud. Plaanis on jääda siia sügiseni, ei tea veel tõesti, kui kauaks täpsemini...? [(Korter pole paari kuuga veel isegi välja üüritud, mida pole juhtunud viimased 9 suve, eks näis kuidas sellega kujuneb). Juuni alguses oli tähtis juubel (M = 70 a!); oli ka ühe teise sünnipäev, üsna hiljuti. Jaanid veetsin tagasihoidlikult, väikeses seltskonnas. Praegu on oodata rahulikumaid aegu õnneks. ETC!] /---/ Aeg näitab, kuidas siin kujuneb järgnevalt veedetav aeg...
// BLOGID: Peale pikemat vahet seal linna-perioodil (ligi pool aastat vahet?!) olen taas blogidega tegelenud veidi. Novembris oli üks kirjutis siin olles viimati (G. Vattimo, suomeksi myöskin). Siis aprilli lõpus eelmise linna-perioodi ainuke avaldatud kirjutis (Dreams from 20 Century, 4 Languages). JA nüüd praeguse juuli alguses siis ka see kaua aega tagasi tõlgitud esteetika-õpik, avaldatud on (03.- 04.07.) juba selle kaua mõeldud tõlke 2 esimest osa (Platonist Kantini, blogis nr. 4.) Ja lähiajal avaldan selle (oma peamise) tõlkeraamatu lõpu ka. Ja juulis-augustis on plaanis (sellel suvel siis) avaldada kogu see esteetika-õpik isegi kõigis oma 4 blogis, lõpuks ometi. Ikkagi 7 aastat umbes selle ammuse tõlke peale mõeldud (ja kirjastuste uurimist vaid paaril päeval 7 aastast?!). MUIDU on blogides sügiseks juba 1o ooo lugejat/vaatajat ja selle esteetika-õpikuga (4 osas nt) on siis juba 80 erinevat kirjutist! Seega jätkates lugemisega, kirjutamisega, blogidega ja varsti loodan ka PLATONI koopiad saada, mida siis koheselt hoolega tõlkima asun (ja ilmselt võtab Platon mul aega kogu selle aasta teise poole ja vahest veel kauemgi...?). Järjest rohkem ja rohkem hakata tegelema oma blogidega järgnevalt. /---/ SEEGA: hakata järjest rohkem oma blogidega tegelema. Avaldada esteetika-õpik ( u 211 lk.) kõigis 4 blogis. Vaadata, mida veel filosoofiast avaldamata on jäänud (& sks k =1-2?). Ja siis need vähesed 30-ndates kirjutatud tekstid, mis nõuavad hoolikat läbi-töötamist (alustades juba juulis (?) nn „ufonautikaga“, ja jätkates augustis (?) šamanismiga, ETC!).
APRIL – MMXV See oli vist pigem kena kuu. Lugesin midagi (W. S. jms). Kuu lõpus oli midagi seni-olematut nagu mingi nn „vanadekodu“, kuhu sattusin täiesti juhsulikult ja millel vähimatki mõtet ei olnud (nn „Villa Benita“ = sic!). /---/ EI mäleta midagi erilist eelmise aasta aprilli kuust nagu see siis oli. Eelmine aasta oli üks täiskasvanudelu maal-olemise rekordeid (jäin siia ju kuni detsembri esimese nädala lõpuni?!). EI tea veel tõesti, kui kauaks sel aastal siia maale jään (01.10 või 01.11.?!). Eelmise aasta aprillist on jäänud peamisena meelde mõnetine lugemine (W. S. „ajalookroonikatega“ lõpetamine ja mõned autorid Us/Uk).  /---/ JA praegu, selle järgmise aasta suve keskpaiga lähenedes soovides siis järgnevaks siin maal ja üleüldse vaid kõike head. JA nõnda need aastad mööduvad... /---/ JA need aastad on üksteise järel reas nagu --- „hõõguvad pärlid nööril“... JA vahest juba järgmine kord siia, eelmise aasta päevikusse mai kuu kohta kirjutades juba tõlgin PLATONIT?! -- Edu igas mõttes...!
________________________________________________________________________________________
Toukokuu: 2015
__________________________________________
Mai 2009.
Seega tõotab tulla üks ilusamaid ja kenamaid suvi üldse. Edu siis edaspidiseks. // ---Tõesti, tõotab kujuneda kena ja ilus suvi ja rahulik pikem, pooleaastane periood. EDU ja õnne sellel pikal maasuvel. Ehk on seal ees ootamas vaid pikka kena ja rahulik periood. Seega soovides meile kahele pikka ja kena maasuve. Edu ja pealehakkamist seal siis nii mõneski mõttes. // -- Tänane on siin Männikul veeta juba 200. päev täpselt. --- // -- Ja sain seal palju rohkem kui 8o ooo krooni.-- // -- Kaugele ja kauaks. // Ees ootab pikem ja rahulikum periood. // --- Seega: lootes sellest varsti algavast suvest kõike kõige paremat. // --- Seega: lootes, et edeneb. Edu ja õnne edaspidiseks. JA siis ma juba aiman, et kuidas mööduvad järgnevad kuud siin Raplamaal veedetuna. Ehk tuleb suvi võrratult kenam.
______________________________________________________________________________________________________
Mai 2010. Ilusat kevadet !!! --- // --- Seega: ehk ometigi tuleb vaid kena suvi sellest järgnevast. JA jään siia maale veel vägagi kauaks. --- // --- Edu ja õnne edaspidisekski !!! --- // --- JA ees on ootamas väga pikk suvi, mille ilusti ja loodetavasti vaid kenasti siin maal veedan. -- // -- Kuid praegu olen järgnevuseski huvitatud vaid kenasti suvest. Ehk ometi edeneb !!! --- // -- MAI kuu 2010 aastal oli väga kena kuu !!! --- // --- EDU ja ÕNNE !!!
______________________________________________________________________________________________________
Mai 2011.
Soovides endale edu ja õnne seal Raplamaal !!! EDU ja ÕNNE....!!! /---/ Etwas bischen auch in Deutsch. /---/ --- OLIN seal TALLINNAS, NÕMMEL ja Männikul kokku siis sel talvisel perioodil 30. nädalat elik siis täpselt 210. päeva. -- Kogu pika suve ja esimse poole sügist olen kinldasti siin. Edu ja õnne järgnevuseski...!!! /---/ Olin siis Tallinnas 210. päeva elik siis 30. nädalat. /---/ Vieles Glück in Zukunft....!!! Und das ist alles...!---/ Edu siis järgnevuseski kõiges...! /---/ „Club von Überblingen“... See oli kena Volbriöö, nõidusele pühendatud öö. /---/ MAIUS MMXI --- Lootma peab, et kohtan siiski veelgi seda ühte ja õiget...!?! /---/ -- MAIUS MMXI -- See kuu alagas Victoriaga ööklubis, Volbriööl. /---/ -- Üritades oma parimat kõigiti ja lootes, et tulevik tuleb vaid midagi kena...! -- EDU järgnevuseski...!
______________________________________________________________________________________________________
Mai 2012.
Seega: ehk edeneb seegi maa-perioodi siin Raplamaal. // Seal linnas läks tüütuks.// --Edu siis kõiges järgnevuseski...! // -- Olin siis Tallinnas sel korteri-perioodil kokku 190. päeva elik siis 27. pikka nädalat. //-- Edu ja õnne kõiges siin pika maa-perioodi alguses...! //-- JA tulin siis jälle maale (25.05.) nagu teisele katsele ja tänane on siin juba 5. päev. -- // -- Lootes siis peagi algavast suvest vaid midagi kena ainult! // -- EDU ja ÕNNE...! -- // -- Edu ja õnnestumist kõiges...! -- // -- KUID: ehk ometigi tuleb järgnevast suvest ja sügisest vaid midagi kena! EDU!!!
______________________________________________________________________________________________________ Mai 2013.
Sel korral olin siin Männiku korteris siis 192 päeva ja ööd, elik siis 26,4 nädalat. Edu ja õnne siis järgenval suvel seal Raplamaal. Edu igas mõttes! /.../ Kirjutades siis esimest korda sel 2013 aastal juba maal. Edu igati kõigiti...! /.../ Olin seal Tallinnas siis 192 päeva ja ööd, elik siis 26,3 nädalat. Edu sel kevade lõpul ja pikal suvel ja sügisel ja igas mõttes!!!Seda siis 23 riigis ja 5 kontinendil. EDU selle BLOGIGA. /.../ -- EDU ja ÕNNE ja seda igas mõttes siis järgnevuseks...! /.../ Edu igas mõttes ja kauaks ja kõigiti...! /.../ EDU kõigiti siin maal ja kauaks ja kõiges!
__________________________________________________________________________________________________________________
Mai 2014.
JA siis kauaks ja kaugele! /---/ Edu igas mõttes seal maal siis kõigiti. Edukat suve igas mõttes! Järgmine kord kirjutan siia juba maal...?! MOT. Edu ja õnne siin Raplamaal siis igas mõttes! /---/ Lootma peab, et tuleb kena suvi sellest järgnevast. /---/ BLOG: Ligi 3400 vaatajat Gloobusel viimase vaatmise kohaselt. Komandik on lugejaid, kolmandik teab ainult, et eesti keeles kirjutan ja viimane kolmandik ei tea sedagi. /---/ JA siis on algamas järjekordne pikk suvi siin maal.
_______________________________________________________________________________________________

1. mai.
Kirjutades siis esimest korda sellel tänasega alanud mai kuul, selle kevade viimasel kuul. See on siis esimene sissekanne selle aasta päevikus tänasel mai alguse esimesel kuul üldsegi. ON möödunud vaheldusrikkad päevad, nii heas kui halvas mõttes. Pole siia ammu kirjutanud, juba kaua. Viimati siia kirjutatud siis nädalaid tagasi (19.04.). /---/ Igal juhul sai täna siin juba hakkama, harjunud oludes ja jäänud on veeta siin korteris vaid viimane nädal, see on juba otsustunud. Nii, et sättida sellest korterist end varsti kaugemale ja kauaks ajaks. Nädal aega hiljem olen juba Raplamaal. Nii, et edukat viimast linna-nädalat endale siinkohal soovides. Soovides endale kena selle kevade viimast kuud, viimane nädal siin korteris ja siis maal. JA muidgi lootes kõike head järgnevast pikast maasuvest ja sügise esimesest poolest sel 2015 aastal seal Raplamaal.
Nii lõppes see aprill 2015. /---/ Ei taha nt ka Fr. KAFKA teoseid lugeda enam aastaid,... /---/ JA jäänud on siin Männikul veeta vaid viimane nädal. Juba pakkides ja koristades ja varudes. KUIDAGI saab selle viimase nädalaga siin hakkama ja siis ligi pooleks aastaks Raplamaale suvitama. Korter välja üürida mai teisest poolest kuni novembri alguseni. KUID saab hakkama. Täna alustasin taas TOLKIEN´i & „The Hobbit“. Palju siin lugeda enam ei jõua. Vaid korra kirjutan seda mai päevikut siin veel. Siis olen juba maal ja kirjutan seal edasi. Hakata juba mais akrüülidega maalima seal maal. JA juba mais avaldada esteetika blogides ja alustada K. LÖWITH´i redigeerimist. JA saan seal maal hakkama ka 10 suvel peale väljakolimist. Kuidagi saab ikka hakkama. On seal palju lugemist, iga päev. Kirjutan rohkem, avaldan, palju on veel avaldada. Hakkan maalima, hakkan tõlkima. JA nõnda möödub see aeg seal loodetavasti vaid kenasti seal Raplamaal. Ainult korra kirjutan siin Männikul veel. SIIS olen jälle maal ligi pooleks aastaks. EDU igas mõttes seal maal järgneval suvel ja sügisel!
__________________________________________________________________________________________________

7. mai.
Kirjutades siis viimast korda siin linnas selle korteri-perioodi lõppedes. Järgmine kord kirjutan siis juba Raplamaal. See korteri-periood on nimelt lõppemas, juba ülehomme olen taas maal ometigi. Hea meel, et siit minema saab ka sellel kevadel. Liigagi kaua olin siin, ligi 185 päev a ja ööd (+ 4 päeval nn. „Villas“ + 2 päeva aasta alguses SPA-s). SELLEST linnaelust juba täiesti villand, heal meelel lähen sinna maale ka selgi kevadel. Kuid kuidagi möödusid need 185 päeva siin linnas. Põhitegevuseks oli igapäevane lugemine ka selgi korral siin. KUID blogidega tegelesin vähem, nt. filosoofilisi esseid oli vaid paar tükki peale oktoobrit. Kuid tegin ka oma elu 4. blogi ja avaldasin seal (märtsis) sisuliselt 6. täiesti uut kirjutist. AGA muud eritis iin ei jõudnud, eks maal olen usinam. Viimaseks lugemiseks oli J. R. R. TOLKIEN „The Hobbit, Or, There and Back Again“. Siis oli Theodor Strom & „Der Schimmelreiter“. Jääb pooleli siin homsega vist Heinrich von Kelist & „Michael Kohlhaas“. KUID maal hakkan palju rohkem lugema, juba tean mida seal lugeda alustusekski. JA oleks oluline juba mais akrüülidega maalida (paar süžeed on teda juba). JA avaldada juba mais-juunis see esteetika-õpik blogides. JA redigeerida K. Löwith (Jaaniks olgu valmis ja avaldatud!) JA on siis maal palju lugeda, kirjutada ja avaldada (20 kirjutist on veel avaldamata!). SEEGA: soovides endale palju edu ülehomme maale minnes ja seal ligi pool aastat veetes. Ligi pool aastat olen varsti juba Raplamaal.
OLIN siin Tallinnas, Nõmme linnaosas elik siis MÄNNIKUL ligi 185 päeva ja ööd. Kuidagi see aeg siin möödus. Tulin siia novembri alguses juba. Kuidagi möödus see aasta lõpp see eelmine talv ja enamikku seda kevadet. Oleks võinud paremini kujuneda, kuid hea, et niigi hästi kujunes. Põhitegevuseks oli lugemine. Kirjutasin vaid päevikuid peamiselt. Avaldasin nii mõndagi, kuigi filosoofilist kraami üsna vähe. KUID juba on mul 4 blogi ja sellega ma ei ei piirdu. JA ülehomme (09.05.) siis Raplamaale taas, ja jään sinna ligi pooleks aastaks. Seal on mul palju tegemist, igapäevane lugemine näiteks. JA hakkan järjest rohkem kirjutama ja avaldama oma kirjutisi oma blogides. JA juba mais alustada akrüülidega maalimist ja tõlkimist. Plaanis on juba mais avaldada esteetika-õpiku tõlge ja alustada Löwith´i redigeerimist. Loodetavasti kujuneb vaid kenasti seal Raplamaal järgmine suvi ja enamikku sügist, mis plaanin seal veeta. Lugemist-kirjutamist on seal palju tõesti. JA juba mais alustada maalimise ja tõlkimisega. On palju avaldada oma blogides, järgnevad kuud. JA täna siin siis viimast korda arvutiga tegeledes. Peale praegust kirjutist lülitan arvuti välja. Oleks juba huvitav teada, kuidas kujuneb järgnevalt. Kuidas on siis kui järgmine kord maal siia sellesse päevikusse kirjutan? Lootes, et kujuneb kenasti seal pool aastat maal, lootes, et kujuneb kenasti järgenvad pool aastat seal Raplamaal...!
_____________________________________________________________________________--________
RAPLAMAA, RAPLA vald, KALDA.

13. mai.
Kirjutades siis esimest korda maal sel aastal nagu 2015. See on siis esimene sissekanne sel aastal siin Raplamaal, Rapla vallas, ja KALDA suvilas. Siia jään ju ligi pooleks järgnevaks aastaks. JA juba olen siin olnud 5 esimest päeva. Selle alguse ajaga pole muud jõudnud kui 1,5 esimest raamatut. Juba on läbi see esimene raamat nagu John Wyndham (alias John Benyon Harris) & „The Day of the Triffids“. (C: 1951.)Teist päeva juba lugedes ka Arthur C. Clarke & „The City and the Stars“. (London, 09. 1954 – aurik „Himalya“ - Sydney, 03. 1955.) Järgnevaks 2 rmt Stevensoni. /---/ OLIN seal Männikul siis ligikaudu 185 päeva ja ööd (+ 4 ööd mis mujal veetsin, kahjuks ebameeldivalt). Vahest hiljem tühistan ka viimased read. /---/ EDU!
Olin seal Männikul siis u 185 päeva ja ööd. Juba olen olnud siin KALDAS esimesed 5 päeva ehk õhtut. OLEN saanud tänasega juba 40 aastat ja 5 kuud vanaks. EI tea, kuidas kujuneb siin järgnevad pool aastat, kuid kuidagi ehk siiski. Pole ju muid variante pooleks aastaks. /---/ Eelmine aasta tulin siia mai keskel, seekord veidi varem. Olin siin maal siis: 17.05.-02.11. 2014. Seega siis linnas olin: 02.11.-09.05. 2014/15. -- SEEGA siis ligi 185 päeva tõesti. JA plaanis on praegu siin maale jääda ligi pooleks aastaks järgnevalt. (Loodetavasti need plaanid ei muutu?!). KUID oli üsna kehv talv see viimane ja siin maalgi on otsekui mõndagi muutunud. // Jätkates igapäevase lugemisega, kirjutades järjest rohkem ja rohkem. Hakata taas avaldama oma blogides. KEVADE keskel oli mul 4 blogis ligi 5500 vaatajat juba u 62-st riigist. SEEGA jätkates hoolega oma blogidega. Põhirõhk sel maa-perioodil on ilmselt varasema kirjanduslikuma loominguga seotud. Kuid eks jõuab ka filosoofilist kraami avaldada? VARSTI on plaanis avaldada see filosoofiline esteetika (koos joonealuste märkustega, muidugi). Plaanis on hakata K. Löwith´i redigeerima ja ka maalima oma akrüülidega. /---/ Kui vaja siis on ka mingeid erinevaid variante. AGA muidu: EDU!
__________________________________________________________________________________________________

29. mai.
ON juba selle kevade lõpp, seda 2015 aasta kevadet on jäänud ainult 3 viimast päeva ja ööd. Tänasega olen olnud siin Raplamaal, KALDAS täpselt 21 päeva ja ööd, elik siis 3 nädalat. JA see aeg on siin möödunud erineval kombel. /---/ Ainsaks saavutuseks on olnud igapäevane lugemine. Alles teist (ja viimast) korda kirjutan selle aasta mai kuu päevikusse (kokku siis 2 korda linnas ja 2 korda siin maal). /---/ Seega: oleks pidanud linnas kõike hoolikamalt eelnevalt ette uurima ja ilmselt (nagu näitasid viimased päevad) oleksin pidanud siia hiljem tulema, siis oleksid praegused võimalused paremad olnud. SEST lood on juba viimase paari päevaga nõndamoodi kahjuks kujunenud, et olen kaaluma hakanud isegi linna tagasi minemist...? /---/ Pole ju kunagi ühelgi suvel seal Männikul olnud?! /---/ KUID ikkagi ei oska midagi otsustada?! Vähe jäi puudu, et siiski siin rahulikult hakkama oleks saanud. JA kuidagi vahest saaks isegi hakkama? /---/
OLEN olnud siin Raplamaal sel aastal täpselt 3 nädalat. /---/ JA nüüd järgnevalt peabki otsustama, mida teha järgnevaks. KAS jääda kõige kiuste siia maale ja üritada kuidagi siin hakkama saada?! Või tõesti juba ülehomme linna tagasi?! Selleks, et järgnevad nädalad seal rahulikumalt veeta? Kauaks ju sinna korterisse ei plaaniks jääda. /---/ Kuid, mis teha, nõnda see osa elust on juba kord kujunenud... MIDA teha, kuidas otsustada, mis oleks parem ja õigem?! Kas üritada ikka maale jääda või juba ülehomme (mai viimasel päeval, olles olnud siin u 3 nädalat) linna tagasi. Väga kauaks sinna Männikule ju ei plaaniks ju ometigi, ikka tulen (teisel katsel) varem või hiljem maale tagasi, hästi varustatuna ja tõesti kauemakski plaanides siia jääda. Täna või homme peaksin ära otsustama, kuid see otsustamine ei ole lihtne, kuna ei tea, mis tulevik toob. /---/ SEEGA ei oska endale midagi soovitada, kas üritada siiski siin kuidagi olla või siis mõndadeks nädalateks tagasi korterisse?! MIS oleks küll õigem, mis tuleks kasuks...? [Lugenud olen siin peale hariliku kahte esimest raamatut siis 2 rmt Stevensoni. Siis Castanedat (IX), siis H. Sergo ja nüüd pooleli F. Herbert & „Dune“.]
_________________________________________________________________________________________________

KOKKUVÕTVALT: May – 2015.
(24. 07. 2016.)
Kirjutades siis taas siia eelmise aasta päevikusse, mainitud kuupäeval ja mainitud aastal. See aastaring on möödunud kuidagi moodi. Sellest üle-eelmisest maist pole pea midagi meeles, nüüd, rohkem kui aasta aega hiljem. Sest on juba 2016 aasta ja seda selle aasta juuli kuud on jäänud veel viimane nädal. Sel eelmisel aastal tulin maale juba mai esimesel poolel ja jäin (sisuliselt 1 x ) maale kuni detsembri esimese nädala lõpuni (09.05.-08.12. 2015). Sel praegusel aastal tulin maal natuke hiljem (13.05.) ja praegugi ei tea, kuidas siin järgnevalt kujuneb ja millal, sügisel muidugi, sel aastal linna tagasi lähen... /---/ Ülehomsega olen siin sel aastal maal olnud juba 75 päeva aj ööd, seega üle 2 kuu ometigi. JA põhitegevuseks oli sellegi suve esimesel poolel muidugi lugemine. Kuid peale ligi poole aastast vahet avaldasin ka midagi oma blogides. Nimelt esmakordselt see ammu tõlgitud esteetika õpik, millest natuke liiga kaua sai mõeldud (7,5 aastat?!). Nüüd on see tõlge avaldatud (blogis nr. 4). Ja avaldan veel kolmes blogis. JA vaja on hakata blogisi edasi kirjutama. [Enne N. sünnipäeva siis avaldasin selle kirjutise/tõlke lõpuks ometigi, (hakkas juba närvidele käima ja nagu näha kirjastused mind ei huvitanud)]. SIIN viimasel ajal natuke erandlik olukord, võõrustan otsekui mingit tuttavat juba üle nädala (K. U., Rakvere, Vainupää). Noh, võib ju veidike „külalislahkust osutada“. JA ei teagi kuidas möödub selle juuli viimane nädal, ehk vaid kenasti muidugi. JA siis tuleb august ja siis september... EI tea tõesti kauaks ma sel aastal maale jään, kuid vist on juba selge, et esimest maa-talve sel aastal ei tule... (Kuigi see oleks ju ainuke mõistlik variant?!). Kuid üritada siin järgnevate kuudegagi hakkama saada esmalt kõigepealt...?
MAY – 2015 -- ?? -- Kuidagi ilmselt möödus ka see ammune hiliskevadine kuu, eelmise aastanumbri sees. Kuidagi see ilmselt möödus... Sellest ajast, rohkem kui aasta tagasi (ja ikka meeles?!) muidugi see nn „vila benita“, mis oli osaliselt mõtetu ja kahjuks osaliselt ja jälk elamus. /---/ Seega eelmise Wolburgs-Nacht´iga eriti hakkama ei saanud siis ilmselt tõesti, juhuslikul kombel, nagu kujuneb nii mõndagi. -- JA ilmselt möödus selle eelmise aasta mai esimene pool juba maale kolimise peale mõeldes. -- JA siia ma siis pidulikult saabusin (09.05.´015), et jääda siia rekordiliselt kauaks, sest eelmine aasta olin maal vist rohkem kui kunagi varem sel sajandil. (Õige, ´013 olin ka samavõrd umbes). JA ilmselt ma seal üle-eelmine mai pakkisin ja tulin siis maale, et siia kauaks jääda. Maal ilmselt lugesin rohkem, ei mäleta, et oleksin blogidega tegelenud eriti. JA nüüd on juba algamas järgmise aasta juuli viimane nädal 2016. JA nõnda see aeg kuidagi möödub. Peaks olema lihtsam, kuid kuidagi saab hakkama. SEST: kes meist ei sooviks paremaid tingimusi ja leebemat kohtlemist. KUID elu kulgeb omasoodu ja aastad mööduvad. /---/ JA aastad on üksteise järel reas nagu hõõguvad pärlid nööril...
_________________________________________________________________________________________________
Kesäkuu: 2015.
_______________________________
Juuni 2009.
Loodetavasti tuleb sellest järgnevast suvest siin vaid midagi kena. Midagi ainult kena loodetavasti tõesti. Seega soovides endale kena suve 2009 !!! // SEEGA: soovides endale kena suve. Soovides endale head ja rahulikku maas-suve. Siin ma olen ja siia ma jään. Edukat suve 2009 !!! // Seega: soovides endale edu selleks järgnevaks suveks. HEAD ja edukat järgnevat pikka maa-suve 2009. Lootes ja oodates, et tuleb kena maasuvi 2009. // Edu ja õnne järgnevaks. // -- Ehk tuleb kena maa-suvi 2009. EDU !!! // --- Et tuleks kena see pikk maal veedetav periood !!! /// -- EDU ja õnne sellel alanud suvel. Ehk tuleb suvi 2009 vaid äärmiseltki kenasti veedetav periood !!! // EDU ja õnne esialgu sellel pikal järgneval maasuvel. Pole vaja kaugemale ette mõelda. Edu ja õnne sellel suvel 2009 !!! // JA muidugi lootes, et see suvi 2009 tuleb vaid midagi kena !!! Edu selleks 2009 aastaks. Nõia õnne ja edu !!! // EDU siis sellel suvel siin maal. Edu ka sügiseks ja kunagiseks talveks !!! --- KUID lootes, et tuleb kena suvi siin maal !!!
_______________________________________________________________________________________________
Juuni 2010.
Edu ja õnne selleks pikaks järgnevaks suveks siin maal !!! -- // -- JA muidugi vaid lootes, et ehk tuleb sellest äsja alanud suvest midagi veidigi kenamat! Edu ja õnne sel alanud suvel !!!-- // -- Seega saab hakkama järgneva ajaga. -- // -- Seega siis: edu ja õnne siin maal ka edaspidiseks!!! Edu ja õnne siin maal veedetavaks perioodiks !!! -- // -- Edu ja õnne järgnuseks siin maal, ehk saab ikka kenamini hakkama !!! -- // -- Ehk edeneb kenasti siin maal järgnevuseski!!! Edu ja õnne järgnevuseski !!! -- // -- Igal juhul lootes, et tuleb vaid kena see järgnev maasuvi !!! -- // -- Edu ja õnne järgnevaks suveks ja sügiseks ja talveks, meile kõikidele. --
_______________________________________________________________________________________________
Juuni 2011. Lootes sellest järgnevast suvest vaid midagi head ainult! Kõike head järgnevaks suveks...! -- EILE oli siis tähtis pidu ja oli siin palju rahvast koos. EMA suur juubel, M. 65. juubel ometigi. -- JA nyt jotain myös suomeksi. Hyvää jatkoa...!!! -- EHK saab hakkama selle järgneva maasuvega vaid kenasti. Edu ja õnne! -- Edukaid Jaane...! -- Jaanilaupäeva õhtu. Edukat järgnevat suve ja kõik head edaspidiseks...! -- JA õnneks olid kenad vaid ka selle aasta JAANID...!--INUNIUS–MMXI– Oli EMA 65. aastane JUUBEL, mida tähistasime paljude sugulastega JA täna olen maal olnud juba 120. päeva.-- JUUNIGA 2011 -- tuleb kõigiti rahule jääda -- Edukat järgnevat aega kõiges jätkuvaltki...!!!
__________________________________________________________________________________________________________________
Juuni 2012.
Edu ja õnne...! // Edu ja kõike head soovides siis selleks alanud suveks. Edu ja kordaminekuid kõiges...! // OLEN olnud siin Kalda talus sel aastal juba 1. kuu aega. Edu kõiges, mida ette võtan järgnevuses! // Võidupüha, siis Jaanilaupäev ja siis Jaanipäev. // -- Edukat suve – MMXII -- !!! // Aega siin maal veel lõputult palju veeta. // -- Nõnda see aeg siin möödub, loodetavasti vaid kenasti. // -- Soovides siis kõike head järgneval suvel ja sügisel maal ja edaspidigi. // -- Edu kõiges edaspidi...!
__________________________________________________________________________________________________________________
Juuni 2013.
JA edu igas mõttes sellel alanud suvel, edu igas mõttes. /.../ JA oodata on kenamaid aegu. TÄNASEGA olen siin Raplamaal olnud juba täpselt 1 kuu aega. /.../ HAGERI kihelkonnapäevadel. /.../ Soovides kõike head järgnevaks suveks ja sügiseks siin maal...! /.../ Kõike head järgnevaks suveks ja seda sõna igas mõttes...! /.../ ESTETICA. /.../ Edu igati järgnevuses! /.../ Edu igas mõttes...! /.../ Lugejaid siis 5 kontinendil ja 29 riigis juba ometigi. /.../ Edukat suve soovides kõigiti...!
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Juuni 2014
Tuleb ka sel aastal palju avaldada blogides. /---/ Edu ja õnne sellel pikal suvel siin maal! Loodetavasti edeneb...! /---/ JA muidugi lootes, et see järgnev suvi tuleb vaid midagi kena kõigiti...! /---/ Olen juba üle kuu siin olnud ja palju kuid ootab ees. /---/ Edu ja õnne soovides kõigiti! /---/ Blogides on juba üle 3600 vaataja Gloobusel. Soovides edu kõigiti järgnevuses igati... /---/ Seega juuni lõpus Gloobusel lugejaid/vaatajaid kokku üle 3600 indiviidid. /---/ Jätkates hoolega ka blogidega! Edu kõiges ja igas mõttes...!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4. juuni.
Kirjutades siis äsja alanud juuni kuul, tänasega siis esimest korda selle suve alguses. Kokku kirjutan siin maal alles 3 korda, niivõrd vähe olen siia jõudnud veel kirjutada. Kuid kirjutan siiagi kirjakohta veel palju, oma 19 päevikusse elu jooksul.... OLEN olnud siin maal umbes kuu aega (27. päev juba). Jah, üllatavalt vähe siia kirjutanud ja väga eriilmelist teksti. /---/ Oli isegi midagi nii absurdset plaanis nagu linna (kuigi vaid ajutiselt) tagasi minna. Tänaseks on need mõtted minust kaugel. Jään siia Raplamaale kogu selleks äsja alanud suveks ja enamikuks kunagisest sügiseks ka. SEEGA nagu eelmistel aastatel, veedan selle suve kenasti ja rahulikult siin KALDA suvilas. Sest igal kevadel olen ju maale kippunud sealt korterist (kuhu tuleb ilmselt varsti ka üürnik). JA linnas pole ma veetnud ju ühtegi suve (9. suve olen peale „välja-kolimist“ siin maal kaua olnud). JA arvan, et saan ka kenasti hakkama järgneva suvega. (Eriti peale eilset!). Loen iga päev, loen palju järgnevalt siin. Kirjutan päevikut (u nädal kuus). JA tegelen hoolikalt ka blogidega (avaldada on ikka veel umbes 20 teksti, mis aga nõuavad redigeerimist). [Võimalikeks ajutisteks linna-mineku variantideks on alles 17.06. ja siis kunagi: 17.08. // Üürnik tuleb lähiajal. Viimane pühapäev sai tähistatud M. sünnipäeva kenasti (69!); oli koos sugulasi ja muid, möödus kenasti. Mä. tuleb jälle alles Jaanideks, ja lõpetab Soomes suve lõpuks. Homme kannan A-le üle (120.-, st.- 05.10. = 720.- eur!] Soovides siis kõike head siin maal veedetavaks suveks, mis nüüd on alguse saanud. Edu igas mõttes...!
OLEN olnud siin Raplamaal, Rapla vallas, Kalda suvilas juba tänasega 27 päeva ja ööd. Seega peaaegu kuu ja on peamiselt vaid kenasti hakkama saadud (kehvad olid vaid u 3 päeva mai lõpus kahjuks) ja nüüd on oodata ka kenamaid ja rahulikumaid päevi. Põhitegevuseks oli siis esimene kuu lugemine. Viimasteks lugemisteks olid siis: H. Sergo & „Vihavald“, F. Herbert & „Dune“. Peagu pooleli C. Castaneda (VIII) & „The Power of Silence“. // BLOG: Peale viimast oktoobrit maal palju filosoofilist avaldatud just ei ole olnud, eks need „metafüüsilised tekstid“ lõppesid ju sisuliselt juba eelmine sügis. Kuid ometigi on ligi 20 teksti veel avaldamata, seega tegeleda nendega hoolikalt siin maal järgnevalt. Suve esimesel päeval üritasin juba esteetika-õpikut avaldada (esmane variant, vaid u nädalaks, kuid siiski esimene avaldamine ligi 6 aastat hiljem!). Olgu avaldatud u järgneva nädalaga esteetika (4 variandis) ja ka veel diplomitöö (veel 2 variandis). Siis on need mahukad tekstid avaldatud (4 variandis!). // JA tänasega pole mingeid linna-mineku plaane enam eriti. SIIN MA OLEN JA SIIA MA JÄÄN! Sest alanud on suvi ja kõik suved (elu jooksul!) olen ju maal veetnud. JA arvan, et see 2015 suvi tuleb siin maal üsna kena. /---/ Tegelikult olen kaua aega arvanud, et maal veedetud aeg on isegi kõige parem aeg aastas. SEEGA: soovides endale edu ja õnne alanud pikaks suveks. JA eks siis aeg näitab, kuidas kujuneb. -- JA aastad on üksteise järel reas nagu hõõguvad pärlid nööril.... 1
______________________________________________________________________________________________________________________________

12. juuni.
Kirjutades siis alles teist korda sel suvel nagu 2015. Tänasega olen olnud olnud siin KALDAS, Raplamaal täpselt 35 päeva ja ööd. Homsega saan juba täpselt 40 ja pool aastat vanaks. Praeguseks jõudnud peamiselt vaid lugemist, kuigi iga päev. Eelmine raamat oli Castaneda (VIII) praegu pooleli Eduard Humbel (alias Mait Metsanurk) & „Ümera jõel.“ (Anno 1934.) Olen jõudnud veel vaid veidi päevikuid kirjutada, nõnda nagu tänagi, praegu siin ja nüüd. SOOME keelne e-mail ikka saatmata, vahest õnnestub sellele J. V.-le saata juba täna õhtul, siis järgmine nädal ehk ka vastust oodata. See on oluline kiri mis on liialt viibinud (ligi 6 aastat ometigi?!) EI tea, mis vastuseks tuleb, positiivset, negatiivset? Vahest annab vastus üldse end oodata ja pole teada mida see autor arvab. Kuid vahest juba täna saadan selle kirja ometigi! BLOG: Juba on Gloobusel (4 blogis kokku) ligi 6200 vaatajat/lugejat. (B:1-- u 4885; B:2 – u 719; B:3 – u 400; B:4 – u 130 = 6200)! Kolmandik on lugejad ilmselt (Eesti, Saksa ja Inglise keeles). Seega jätkates ka järgnevalt hoolega lugemisega, kirjutades järjest rohkem ja taas blogides paljutki veel avaldamata veel rohkesti. // JA maal ma olen ja siia ma jään. Umbes viimased 10 päeva jälle lihtsam olnud ja loodetavasti edeneb ka hiljem jätkuvaltki veel. Edu siis igas mõttes järgnevuseki!
OLEN olnud siin maal juba 35 päeva ja ööd. Olen lugenud iga päev, veidi päevikutega tegelenud. Mõneti oli see esimene kuu siis nagu kohanemise kuu. Varsti tuleb esimene akrüül ja alustades ka K. Löwith´ga. Saata see Soome e-mail. JA oodates huviga vastust, mis on üsnagi oluline, tulevikugi peale mõeldes. Mõeldud sai eile S. LEC´i osalise tõlkimise peale? // Varsti (esmaspäeval) juba juuni keskpaik. Juuniks-juuliks pole midagi erilist plaanis, (nt linna ei lähe enne augusti ilmselt). Vahest vaid Jaaniõhtu, vahest ei sedagi. Ilmad on palavad, olen siin vahel (nagu täna-homme) ka üksi. Nii ja teisti, kuidagi kujuneb, kuidagi edenema saab sätitud. Jätkates lugemisega, kirjutades rohkem, alustades tõlkimisega ja akrüülidega. Täna läheb see seni kõige tähtsam soome kiri vist teele, oodates huviga vastust, sellest vastusest võib nii mõndagi tuleneda. Blog: Umbes 3 kuud veel ja olen tegelenud (oma esimese) blogiga juba 3 pikka aastat. Lugejaid (4 blogis kokku) juba umbes 6200; seega: 3 aastaga tuleb üle 7000 tuhande vaataja/lugeja ja neid esimesi juba 63 riigist. Avaldatud on samuti 63 teksti (ja u 20 ootab avaldamist järgnevalt!). Seega võimalikult rahulikult aga ka ratsionaalselt ja tegevust jagub nii raamatute kui arvutiga. Lootes, et tuleb kena ja rahulik ja kõigiti ka toimekas suvi...!
______________________________________________________________________________________________________________________________

24. juuni.
Kirjutades siis selle aasta juuni kuu päevikusse... (3 ja eelviimast korda, sel kuul). Täna on siis Jaanipäeva õhtu ja olen taas üksinda siin maamajas. Eile oli siis vägagi tagasihoidlik Jaanilaupäeva (ja Võidupäeva) tähistamine. Oli eile vihmane ilm siin Raplamaal, nii, et nii mõnedki ilmselt peaaegu ei tähistanudki. Kuid õhtuks jäi vihm korraks sadamata ja olid suurel lõkkel ligi 4-5 meetrised leegid kohati. (Kohal olid vaid mina ja M ja V ja ka R, teised olid mujal. Sai grillitud ja lõket vaadeldud. Olid need Jaanid kuidas nad olid, vihmased ja tagasihoidlikult tähistatud, kuid möödas nad on. Järgmine kord siis aasta aega hiljem.) // Olen ülehomsega maal olnud juba täpselt 50 päeva ja ööd. -- JA loodan, et veedan siin kenasti kogu järgneva suve ja sügise. Esimene suvine kuu hakkab nüüd Jaanidega juba lõppema. (Alles esmaspäeval, 29.06. tuleb see Hispaania üürnik, muide = sic!) KUID loodetavasti tulevad järgnevad kuud siin maal vaid midagi kena. Võimalikult mõistlikult ja ratsionaalselt. Iga päev lugedes. Kirjutades järjest rohkem ja avaldama hakates. Juba homme on plaanis (elu esimene?!) lõuendi-maal akrüülidega. Plaanis on arvutisse (kas saangi uue, kiirema arvuti?!) trükkida see J. V. esteetika-essee (enda kirjutatud, varasemast). KUID soovides endale siin maal rahulikku suve ja sügist...!
Muidu möödus jälle üks nädal, umbes 2 nädalat juba viimati siia päevikusse kirjutamisest. Põhitegevuseks on olnud lugemine. Viimati oli siis hiljuti see „Ümera jõel“ ja selle represseeritud autor nagu Eduard Humbel. Siis oli see Ameerika Ühendriikide eelistatuim autor nagu James Fennimore COOPER & „The Last of the Mohicans. A Narrative of 1757“. JA eile sai alustatud teise ameeriklasega nagu CASTANEDA & „The Fire Fom Within“ (VII osa). Järgnevat veel ei tea, kuid loen järgnevalt ka siin ikka iga päev. // Sellelt soomlaselt pole umbes nädal (u 4 päeva?!) veel vastust tulnud, kuid ehk ikka tuleb. Siis teaks, kuivõrd mõtestatud see esteetika-tõlge mul ikka oli. // BLOG: Juba on mul Gloobusel täpselt-umbes 6574 vaatajat-lugejat! Üsna palju siis juba järelikult! [B: 4986 (Globe), 168 (Months) // B: 727/13. // B: 401/25. // B: 159/80. // ] Hiljuti juba avaldatud K. LÖWITH (1. variant, sisuliselt oli Löwith´iga alustatud juba 2003 aastal, seega = üle 10 aasta hiljem esmakordselt avaldatud). KUID see oligi Karl Löwith´i esma-tõlge eesti keelde. Plaanidesse tekkis tõlkida ka seda Poola aforismi-meistrit nagu Stanislaw LEC -- ?! -- Täiesti lihtne variant, (esmatõlge eesti keelde oleks ka see autor, 1 variant samuti). // KUID lootes, et tuleb ainult kena need järgnevad suvised ja sügisesed kuud siin maal. EHK saan siin Raplamaal vaid kenasti hakkama kõigiti. Selleks edu ja õnne...!
______________________________________________________________________________________________________________________________

KOKKUVÕTVALT: June – 2015.
(16. 08. 2016.)
Kirjutades siis taaskord eelmise aasta, -- 2015 aasta – päevikusse. On siis juba järgmise suve lõpp, selle 2016 aasta suvi hakkab lähenema oma lõpule, on juba augusti teise poole algus. Olen maal olnud juba üle 95 päeva ja öö selgi aastal. JA see aeg on kuidagimoodi siin möödunud, pigem kenamini. Kuidagi see aeg ju möödub. On plaanis siia jääda sel aastal oktoobri lõpuni, siis taas üks hilissügis Männiku korteris (ja juba siis 11 talv seal siis järjest ja 11 kevad tuleb ka seal siis kokku). Tulin siia siia mai keskel. Alguses oli see kevadise kolimisega seotud kohanemise aeg. Kuidagi möödusid ka Jaanid, väheses seltskonnas on möödunud rahulikult kahed Jaanid (´015 & ´016). Olen lugenud muidugi, pea iga päev nagu viimased 10 aastat, kuid näivalt olen möödunud aastaring veidi vähem hakanud lugema (samad raamatud juba 9-10 suve ja 4 talvel ei käinud raamatukogus). JA viimane aastaring olen ka vähem blogidega tegelenud (filosoofilised tekstid hakkasid lõppema juba sügisel ´014, kaks sügist tagasi.). Kuid avaldada on veel palju. JA blogidega tegelen veel väga kaua.
Praeguse augusti peamiseks saavutuseks muidugi PLATON !!! -- Alustasin siis selle augusti alguses pidulikult Platoniga ja kavatsen selle klassikuga tegeleda veel kaua, palju kuid, vahest aastaidki. Mis siis, et ainult Soome keelest ja ainult blogides avaldamiseks, kuid siiski – PLATON!!! Juba on tõlgitud (ja 4 blogis) avaldatud esimene dialoog nagu „MENEKSENOS“. Praegu pooleli teine dialoog nag: „MENON“. (jätkates sellega juba tänaselgi õhtul. [Eriline oli selle suve juuli teine pool ja augusti 1 pool, et oli üks tuttav siin võõrustada nagu K.U.; kuid mis sellest, kahjuks ei tulnud ja varsti juba läheb. Sel aastal ei pea seda Euro-reisikest isegi oletusena mainima. JA muidugi on T. Koos perega kaugel SINGAPURIS, juba mõnedki päevad ja tulevad alles sept keskel tagasi. BON VOJAGE! -- Saavad seal muidugi kenasti hakkama ja head muljed kauaks. (Oli siin hiljuti näha ka seda V.R. /---/ Case closed!). -- Aga muidu veetes siin rahulikult selle suve lõppu ja järgneva sügise esimest poolt. Ilmad juba vihmased ja muutuvad järjest jahedamaks. Edu siis siin maal veel u 2,5 kuud, siis Männikule!
JUNE – 2015 -- ?? -- Ilmselt oli see üle-eelmine juuni vaid kena kuu. Midagi ebasobivat ei leidunud märkmikust vaadates. Oli rahulikult siin maal. Oli tähtpäev (M.) ja Jaanidki möödusid rahulikult (nagu ka viimased). Lugesin oma raamatuid ja avaldasin nt Löwithi (selleks, et see unustatud saaks, täiendama ei plaani seegi aasta hakata). Avaldasin ka (2 x) oma diplomitöö, mis sellega sai siis avaldatud 4 variandis. (Praegu diplomitööd loetud/vaadatud juba ligi 8oo hinge poolt; ise pol sel saj isegi läbigi lugenud?! Kui tuleb kokku 1ooo vaatajat/lugejat siis loen ise ka läbi ja hiljem hakkan siis osade kaupa edasi kirjutama? ). NÕNDA möödus selle eelmise aasta juuni, lugedes, natuke avaldades. Ja lihtsalt olles. Kahed Jaanid on juba olnud rahulikult siin maal, väikeses seltskonnas. [Muide see oli ka eelmise juuni keskel, kui saatsin sellele Soome autorile paar e-maili. Vastust ei tulnud. Praeguse seisuga on see esteetika-õpik siis avaldatud 1 variandis, augustis kahes ja siis 4 kuuga 4 blogis avaldatuna. (Sellest poleks muud tulnud, avaldada 4 blogis ja unustada mõneks ajaks). SEEGA nõnda kujunes/kujuneb selle ammu valmis olnud tõlkega, kuna see näis olevat õigustatud. M.O.T.]
______________________________________________________________________________________________________________________________________
Heinäkuu: 2015.
_____________________________
--- // -- -- See oli siis 18. juuli kui N. sai siis juba 8. aastaseks ! -- // -- Edu ja õnne järgnevaks ajaks !!! -- // -- Quo vadis...? -- // -- Poole suvega sain hästi hakkama pigemini; ehk edeneb ka teine pool suve vaid kenasti. Edu ja õnne jätkuvuseski !!! -- // -- Seega vahest siis tõesti: oktoobri lõpul ITAALIASSE !!! --- Veneetsia, Firenze, San Marino, Rooma, Vatikan, Pisa !!! VIVA ITALIA!!! -- // -- ROOMA, VATIKAN, SAN MARINO, FIRENZE, VENEETSIA, PISA !!!
________________________________________________________________________________________________________________________
Juuli 2011.
EDU!!!-- // -- , both of us! --//--JA siis leiab aset ka N. 9. sünnipäev. (17./18. 07.) //--// Olen siis maal olnud kaks kuud, 62. päeva juba. //--// -- And I hope that all cone be OK...! // -- // Ema 65. juubel ja N. 9. sünnipäev. Soovides neile ikka ja alati siiralt õnne! Kõike head lähedastele...! // --// Edu ja õnne kõiges jätkuvuseski...! // --// God bless us...! //--// SEEGA: kõike head meile siin jätkuvuseski! // --// Anda endast igal juhul oma parim, ja nõnda just ka jätkuvuseski. Good luck in the Future...!!!
________________________________________________________________________________________________________________________
Juuli 2012.
Soovides endale edu kõiges järgnevuses ja rahulikku ja mõistlikku suve kõigiti. -- Edu kõiges järgnevuseski...! / -- NELE juba 10. sünnipäev. // -- JA soovides endalegi rahulikku selle suve teist poolt.// -- Aasta-plaan on ajamatavalt teada. // -- Olen siin Kuural. Ammuse aja kohas. Olen vaid vanemaks muutunud... Paljutki meenub siit. Vahest ehk ka uue alguse aeg ometigi...? Koguda ennast kokku ja vaadata mida oma alles-jäänud eluga peale hakata...?! // -- JA nüüd, 21. sajandi kummaline 1. dekaad. -- Kuid selline oli minu saatus...
________________________________________________________________________________________________________________________
Juuli 2013.
JUULI – MMXIII – BLOG: Juba on Gloobusel mul lugejaid (eilse seisuga) ligi 1015 hinge./---/ EDU siis siin maal sel suvel ja sügisel!!! /---/ OLEN olnud siis siin tänasega maal juba täpselt 2 kuud. Loetakse mind juba 5 kontinendil ja 30 riigis siis ometigi!!!-- Edu kõiges, mida ette võetud saab järgnevuses...! /---/ -- Soovides parimat järgnevuses kõigiti...! -- JA aastad on üksteise järel reas nagu pärlid nööril... /---/ See oleks suur saavutus viimaste aastate plaanis. Blogi tausliseks!
________________________________________________________________________________________________________________________

7. juuli.
Kirjutades siis esimest korda hiljuti alanud juuli kuul, sel suvel. See kuu on alanud ja omab veel vältust. Üldiselt algas see kuu rahulikult pigemini. Viimaseks eriliseks sündmuseks oli muidugi viimase nädala-vahetuse grandioossne laulu- ja tantsupidu. Vaatasin seda hoolikalt Tv-neti vahendusel. Reedest tantsupidu kuulasin raadiost. Kuid laupäeva ja pühapäeva pidu vaatasin siis arvuti vahendusel. Grandioossne sündmus, sümpaatne ja ulatuslik. Kahjuks sel aastal ei saanud (erinevatel põhjustel) sinna platsi peale kohale minna. Eks peab ootama siis järgmist võimalust, 5 aastat hiljem, aastaks on siis juba 2019. Kuid mis teha, polnud võimalik sinna seekord minna. JA järgmine kord, kui see pidu toimub, rajab Usa juba baase Kuul ometigi ilmselt tõesti. Nii, et veel ulmeliselt kaugel see järgmine võimalus. // JUUNI sai mööda ja põhitegevuseks oli ainult lugemine, veidi ka päevikuid kirjutatud sai ja veidi ka blogidega tegeleda. Juulis peaks aktiivsem olema nende tegevustega. Lugeda iga päev, kirjutada peaaegu iga päev. Tegeldes oma 3 blogiga. JA vahest tõesti hakata juba juulis tegelema jälle ka Nietzsche tõlkimisega?! See oleks siis „Rõõmus teadus“ (1 osa), mis oleks sisuliselt siis 5-6 Fr. W. N. tõlge üldse eesti k, ajaloo vältel! Edu nende tegevusvaldkondadega. Kõike head ja kordaminekuid järgnevuses...!
JULY – MMXIV – See kuu on oma alguse saanud. Olen maal, siin Raplamaal, Rapla vallas, Kalda talus olnud juba 53 päeva ometigi. Sai tuldud siia õnneks juba mai keskel. On olnud paremaid päevi ja kehvemaid hetki, kuid üldiselt üsna kenasti hakkama saanud siis siin.// Põhitegevuseks oli mai teisel poolel ja kogu juuni siis muidugi lugemine, lugenud olen iga päev nagu alati viimased 8 aastat. Viimased raamatud olid siis J. H. Chase & „Mission to Siena. Ja siis R. F. Leslie & „The Bears and I“. Eile alustatud Castaneda (VI) & „The Eagle´s Gift.“ Järgnevaid veel ei teagi, kas paar poolakat või M. Puzo? // BLOG: Peale pikemat vahet (1,5 kuud?!) sai juunis siiski paar korda ka blogiga tegeletud, avaldades. Sai täiendatud esimest päevikut kõigi C.C./D.J. tsitaatidega ja ka üks uus, Nietzsche nihilismist sai samuti avaldatud. Juba on Gloobusel 3 blogis üle 3600 vaatja/lugeja. Jätkates ka siin nüüd järgnevalt hoolega oma blogidega. Järgnevaks plaanis ingl. k üle kontrollida, siis Platon eesti k ja Nietzsche saksa k ja siis vahest ka 3 päevik, kõige mahukam kirjutis. Möödas on mai ja juunigi kuu. Veetsin tagasihoidlikud Jaanid ja laulupidu vaatasin neti vahendusel hoolikalt. Tegevust jagub järgnevaks kõigiti; seega: soovides edu igas mõttes järgnevuses...!
_________________________________________________________________________________________

14. juuli.
Kirjutades siia alles teist korda sel alanud juuli kuul. Õietigi on homsega siis juba juuli ja kogu selle suve keskpaik ometigi. Veidi vähe kirjutanud siia tõesti, viimasel ajal. Kuid oli muud tegemist. Eelmine kord, nädal tagasi (eelmine esmaspäev) siia kirjutades oli just möödunud eelmise nädalavahetuse peamine sündmus kui laulupidu, mida jälgisin neti vahendusel hoolikalt. Kuidagi möödus ka eelmine nädal, pigem kenasti, muidugi. /---/ Kuid sellegi poolest on hakkama saadud senini ja sab ka edaspidigi hakkama. // On ometigi möödunud mai teine pool ja kogu juuni kuu ja juba homsega ka juuli esimene pool siin maal. HOMSEGA olen maal olnud umbes-täpselt juba 60 päeva ja ööd.
Põhitegevuseks oli muidugi lugemine. Viimased raamatud olid Castaneda (VI): „The Eagle´s Gift“ (võttis aega 6 päeva, kuid plaanis seekord maal üles kirjutada KÕIK C.C./D.J. tsitaadid!). Eelmine raamat oli S. LEM & „Solaris“ (sai otsustatud lugeda seda poolakat igal aastal, mitte 2 aastaste vahedega nagu alates 2007 aastast?!). Praegu loen: J. H. BOEX (alias: J. H. Rosny-ainè) & „La Guerre du Feu“. Järgnevaks R. J. Zelazny. Siis plaanis Nietzschet saksa keeles lehitseda, tsitaatide leidmise sihil (2 köidet Fr. W. N. teoseid sks k ometigi). Plaanis on muidugi homme juba (suve keskpaik!) alustada Nietzsche „Rõõmsa teaduse“ tõlkimisega, ehk sügiseks saab 1 osa valmis (vahest isegi 1 & 2 osa?!). Blogides on juba üle 3600 vaataja 56 riigist. Kuid kahjuks avastasin alles täna, et vähe on jäänud neid varasemaid filosoofilisi esseesid (u 3 eesti k ja 3 sks k, mis peab hoolega üle kirjutama.) Kuid kokku ilmselt tuleb veel umbes 20 kirjutist. Siis on (u 2 aastaga?!) kõik varasemad kirjutised avaldatud?! Kuid, alati võib ju juurde kirjutada, ka järgneval aastal. /---/
Homsega olen siin Raplamaal olnud juba 60 päeva ja ööd. See on peaaegu juba 2 kuud, 2 esimest kuud. Kuid neid kuid on siin olla veelgi, 3 - 4 kuud ometigi. Homsega on siis selle juuli kuu ja kogu selle suve keskpaik saabunud. Kuid siis järgneb selle suve teine pool. JA muidugi veedan selgi aastal kindlasti maal ka kogu septembri ja ka oktoobri kuu. See tuleviku-aineline „planeerimine“ (mis viimast nädalavahetust mõneti vist rikkus?) oli vaid arutlused teemal nagu võimalik (utoopiline?) nn „1. maatalv“. Sest on jus selge, et Saksmaalgi ei tule järgnevad 1,5 sajandit nii sooja talve nagu eelmine oli. Hea, kui saab hakkama suve teise ja sügise esimesegi poolega siin maal. Selge on, et suvel ei tasu järgnevat talve kuidagi planeeridagi. Hea, kui saab hakkama siin oktoobri lõpunigi. /---/
Kuid esimene maatalv on veel mõneti utoopiline idee veelgi, lihtsalt lühidalt mainimist leidnud, viimastel aastatel vähestele. Kuid: midagi peab välja mõtlema, see on ka selge, muidugi. Kindel on see, et varem või hiljem need maatalved tulevad siin Kaldas, sest sealt linnast pole järgnevatel talvedel midagi huvitavat lootagi. KUID kõigepealt suve teine pool ja sügise esimene pool. Sügisel alles otsustan, kuidas plaanin järgnevat talve veeta. Edu seniks! [Tõnn & Co. on Kreekas-Ellases ja isegi Rhodose saarel (tulevad tagasi neljapäeval, peale 1 nädalat seal; pidi kena olema). M ja N lähevad järgmine laup Skandinaavia-reisile: Suomi-Sverige ja peamiselt NORGE (= isegi Nordkap!). M. vist ka siiski lähiajal Soome tagasi. Millal mina reisima hakkan? -- Oma 40-ndates kindlasti, siiski ka hakkan jälle reisima. Peale 10 tagasihoidlikku aastat „eestis“, nt. just nii...] Edu suveks ja sügiseks igas mõttes ja kõikvõimalikul kombel...!
_________________________________________________________________________________________

21. juuli.
Seegi kord siia kirjutades taas. On juba juuli teine pool, mainitud kuupäeval. Alles 3 x kirjutades siin juulis. Kuid oligi plaanis (alates maist) päeviku mahtu vähendada veidi, selleks, et jõukas muud rohkem kirjutada. Sel juulil olen siis kirjutanud kahel esimesel esmaspäeval ja ka täna on siis (3 juba) samuti esmaspäev. Vahest tõesti päeviku mahtu vähendada, selleks, et muuks kirjutamiseks rohkem aega jaguks. // Ilmad on suviselt kenad, õhtuti pole ka liiga palav. Olen üksi sel nädalal, sisuliselt esimest korda pikemat perioodi üle mõne aja. OLEN siin Raplamaal olnud juba u 65 päeva ometigi. Põhitegevuseks on olnud igapäevane lugemine. Järgmine raamat sel aastal juba 50 raamat. Viimased raamtaud olid Zelazny ja mingi valik US-UK põnevusjutte pealkirjastuse alla nagu „LINNUD“. Täna lõpetasin Castaneda (V) & „The Second Ring of Power“. [C.C. Lugenud sel aastal juba 5 x, 4 x maal. Sel aastal siis peale 6 aastast vahet ka C.C. tsitaadid jälle üles kirjutada. Siis on mõneks ajaks kõik C.C. tsitaadid üles kirjutatud. Kõik.] Hakata järjest rohkem kirjutama (muudki peale päevikute) ja siis jõuab aja jooksul kirjutada nii mõndagi. JA juba lähipäevil, sisuliselt alles, hakkan ka Nietzschet tõlkima (juuli keskel sai ühel õhtul vaid katsetatud). Seega juuli lõpus hakkan ka tõlkima. Lugedes iga päev, kirjutades võimalikult tihti, tõlkides ja alustades ka kunstiga (juulis söejoonised kindlasti, augustist akrüülid). JA lootes, et selle suve teine pool tuleb vaid midagi kena meenutamisekski...!
Olen maal olnud juba 66 päeva ja ööd täpselt, üle 2 kuu ometigi. Plaanis on jääda siia novembri alguseni. Kuigi teisalt on selge, et suvel ma ei maini ega kirjuta talvest ridagi. Küllap sügisel jõuab mõelda, otsustada ja päevikussegi kirjutada. // ON möödunud küllatki rahulikud ajad, need viimased nädalad olid rahulikud. JA lootes, et ka järgnevad nädalad on rahulikud. // BLOG: Tänasega täpselt möödus siis 22 kuud 1 blogiga alustamisest. (Selles lugejaid/vaatajaid Gloobusel juba 3356, Est: 1166, Usa: 1161, De: 220, Ru: 107, Pl: 84, Ukr: 69). JA blogis nr 2 Gloobusel juba 277 vaatajat (Est: 50, Usa: 113, Pl: 51, De: 36, Ukr: 14, Brz: 14.) JA blogis nr 3 Gloobusel: 160. (Usa: 110, Est: 26, De: 13, Ukr: 5, Ru: 3). Täna sai avaldatud midagi ammust, (mille eile arvutisse trükkisin: „Oponent H. Krull minu diplomitöö kommentaarid“ (blogis nr 1 & 2.). On plaanis ligi 5 teksti veel varasemast arvutisse trükkida ja varem või hiljem täiendatuna ka avaldada. See oli juuli teise poole taipamine, et ega lõputult polegi neid oma 20-ndate filosoofilisi tekste (vaid 3 est k ja 3 sks?!). Kuid ikkagi umbes 2o teksti kokku veel, millega lõpetan alles ilmselt järgmiseks kevadeks-suveks. Ka järgnevaks suveks midagi plaanis ja alati saab juurde kirjutada. KUID ikkagi juba üle 45 teksti umbes avaldatud, enamik filosoofiast, selle 22 kuuga (1 blogiga nii kaua juba). ON veel palju 3 blogis avaldada ja kauaks ja kokku tuleb ligikaudu 60 esseed ometigi, arvestatav saavutus! M.O.T.
_________________________________________________________________________________________

30. juuli.
Taaskord kirjutades, seekord siis juuli eelviimasel õhtul. Viimast korda siia juulis kirjutades. (Sai vähendatud päeviku mahtu viimastel kuudel, et oleks rohkem aega muude kirjutiste, nt blogide jaoks. Vaid 4 korda, üle aastate siia sellesse päevikusse kirjutatud.) See juuli lõppeb siis juba homsega ja algab august. Praegu on selle suve kuumemad nädalad, õhusooja on päeval üle 30 C. Ja nõnda eelmine, see ja ilmselt ka järgmine nädal. Eile oli kena äikesevihm, müristas-sähvis, pole ammu taolist kogenud. // Muidu on elu möödundu enam-vähem rahulikult, on olnud paremaid ka kehevmaid päevi. Endiselt ja järgnevalt muidugi lugedes. Vaid korra olen sisuliselt Fr. W. N. tõlkinud, mis on kummaline (lähipäevil kindlasti veel, millegagi mõistlikumaga tegeldes nagu tõlkides vähemalt. Natuke jõudsin oma blogidega tegeleda ka juulis. // Viimasteks lugemisteks oli siis: J. F. Cooper & „The Last of the Mohicans“. Siis veidi (nn-nö) „tsitaate“ (= Fr. W. N. „Werke in drei Bänden“.) Siis oli lugemiseks J. H. Rosny-ainè & „La Lion geant.“ Ja viimased paar päeva: S. Lem & „Eden“. Järgnevaks ka midagi kergemat (Haggard & „Montezuma`s Daughter“?). // Üllatavalt palavad ilmad ja pajukini on veel veidi aega. Eks siis selgub, kuidas kujuneb. Loodetavasti pigem kenamini... Ilmselt on praegu selle suve ja (sellega ka!) selle aasta kõige palavam aeg üldse. Edaspidi saab, sügise lähenedes, ainult jahedamaks muutuda teadagi...
Olen olnud maal esmaspäevaga juba 80 päeva. Vahel üksi, vahel ei. On olnud paremaid ja kehvemaid hetki. Aega on lõputult. Lugemine jääb muidugi aastateks. Tegeldes ka järgnevalt siin maal oma blogidega. Juulis kuulus avaldamisele nii mõnigi uuesti. Sisuliselt uued olid vaid „Platoni esteetikast“ &“Nietzsche und Nihilismus“. Augusti blogides avaldatava plaanid ka tehtud, sellest siis augustis. BLOG: Juba üle 3800 hinge minust huvitunud Gloobusel blogides kokku. Septembri lõpus möödub esimese blogiga alustamisest 2 aastat (& u 4ooo huvilist, kes vähem, kes rohkem). Kindlasti tuleb hakata järjest rohkem N tõlkima ja vähemalt söejoonistustega peaks ikka hakkama saama?! Kummaline, et pole veel tõlkinud mainimisväärselt (kuigi, näe, vähendasin isegi päeviku mahtu?!). // KUID aega on siin palju veel olla, kuhugi pole kiiret. Suvel isegi ei mõtle (ega kirjuta) talveplaanidest. Ilmselt ei saagi mingeid erilisi uusi plaane ollagi. Kujuneb järgnev aastaring nagu viimased kujunesid. Ei olegi erilisi variante, mingitel põhjustel need viimased aastaringid ju nõnda kujunesid nagu nad kujunesid...? // Praegu on selle aasta palavamate nädalate aeg. Kuid eks hilissügisel jõuab siin külmetada ka (praegu plaanis siia jääda kuni 09.11.) [Järgnevad kirjutised blogides tulevad need: esimene kirjutis üldse, siis Heidegger lugeda ja edasi kirjutada ja 3 päevik.] Edukat peagi algavat augustit ja sellega lõpule lähenevat suve soovides ja lootes ka rahulikku sügist maal. JA õiget mõistmist tuleviku kujundmaisel (niivõrd kui see vaid endast sõltub muidugi.)
_________________________________________________________________________________________

KOKKUVÕTVALT: July – 2015.
(11. 09. 2016.)
Kirjutades siis siia järgneval aastal, on juba septembri keskpaik aastal 2016, mainitud kuupäeval. Ja kirjutades siis praegusest ajast ja sellest, kuidas on kujunenud. JA siis kirjutada ka üks veerg ka sellest üle-eelmisest juulist. Nagu harilikult kirjutades eelmise aasta kuudest (milleni jõuan alles oktoobris ilmselt). On siis mainitud kuupäev, suvi 2016 on läbi saanud ja alanud on sügis. Kuidagi ikka möödus see eelmine suvi. Paremini ja kehvemini, nii nagu harilikult. Tulin siia mai keskel ja olen tänasega siin olnud 116 päeva ja ööd. Varsti on septembri keskpaik. Lugenud olen peamiselt siin selle ajaga. Natuke ka (päevikuid) kirjutades. Ja muidugi: alustasin augusti alguses PLATONI tõlkimisega. Praegu lõpetamisel/avaldamisel juba Plato 2 dialoog. (Juba homme lõpetan „MENOS“ ja lähipäevil avaldan. Avaldatud on ka „MENEKSENOS“. Järgnevaks „ENTYDEMOS“). BLOG: Varsti, sügisesel nimepäeval (21.09.) on tõesti ligi 12 ooo vaatajat/lugejat, ligi 1oo riigikesest ja liigi 81 teksti. Jätkata blogidega veel aastaid. On veel palju avaldada ja tõlkida juurde ka. Platoniga tegelen vist kuni selle aasta lõpuni ja kogu järgmine aasta?! Seega veel palju tõlkida ja sellevõrra rohkem avaldada. [Eile õhtul tulid Singapurist, Malaysiast tagasi T. & Co. Kena reis oli neil ilmselt! Olid seal 12.08.-10.09. ´016. Nüüd kenasti tagasi ja täna tähistavad vanavanemate päeva üheskoos. Mä.-d pole ammu näinud, reprodutseerumis-iga ilmselt lähenemas; sel aastal „rave“ ei olnud ega ilmselt enam tulegi. Ülejäänud läksid just äsja linna poole.] JA olin tõesti ka sel augusti lõpus veidi linnas (5 ööd ja 6 päeval); tulin tagasi, midagi erilist ei olnud nagu? Võis käia, juba unustatud. Esialgu olen ka varustatud kõigiti. -- `Ne quid nimis`...? JA nõnda möödus see suvi ja esimese sügisese kuu esimene pool... Põhitegevuseks oli lugemine natuke päevikute kirjutamist ja nüüd augusti algusest ka Platoni tõlkimisega alustamine. Millega tegelen veel kaua. (JA sai avaldatud ka juuli esimesel poolel ja nüüd ka indiaani-suvel see esteetika-õpik. Avaldatud on juba kahes blogis ja kahes kuulub veel avaldamisele). JA jään siia ilmselt kuni novembri esimese nädalani, sel aastal. EDU!
JUULI 2015. -- See oli vist pigem kena kuu peamiselt. Pole midagi eriti meelde jäänud sellest üle-eelmisest juulist. Lugesin palju, kirjutasin ja aga ei tõlkinud. Juuli lõpus tulin juhuslikult siis selle Platoni idee peale, mis realiseerus siis (erinevatel põhjustel) alles aasta hiljem. (JA maalisin kogu eelmise aasta maa-perioodi hämmastavalt vähe, vaid 3 õhtul?! Sel sügisel siin maal kindlasti rohkem!). JA sellest üle-eelmisest juulist on möödunud juba aasta ja 1,5 kuud. Ilmselt oli kena aeg, kui midagi sellest ajast ei mäletada. // Näis olevat kena kuu tõesti, sirvides siin selle kuu kohta ülalpool kirjutatut. Põhitegevus oli lugemine (järgmisel kevadel saab täis ligi 11 aastat pea igapäevast lugemist?!). JA nõnda see aeg on möödunud, olen jälle aasta aega vanem. JA viimane suvi, 41 elusuvi oli ka esimene seoses sõnaga nagu: „ALUS“... JA nüüd läheneb juba september oma lõpule. Ilmselt olen siin sügisel rohkem üksi ka. JA praegu plaanis siia jääda kuni novembri esimese nädala lõpuni (06.11.)? -- JA siis ootab ees 11. talv Männikul ja ka 12. kevad seal kokku. Midagi erilist selleks aastaks plaanis ei ole. Mingi reisi-idee vahest järgmise aasta alguses? Kuigi see on ülimalt kahtlane ja ideeks see jääbki ilmselt. (See K. ja tema erinevad plaanid; Oli siin juuli teisel poolel ja augusti esimesel poolel 36 ööd (+ 44. l. Alus!). JA nõnda need aastad mööduvad. Loodetavasti on tulevik järjest kenam. Vähendada tarbimist ja vadata, kuidas kujuneb. JA siis selgub, millel oli mõtet ja millel ei olnud. Viimase nelja aasta peamiseks mõtteks oli 4 blogi ja need kõik kirjutised ja palju huvilisi. Järgneva aastaringi peamiseks mõtteks aab vist olema PLATON. -- Tõlkida seda hoolega, praegu arvan, et umbes 10 dialoogi (3 Soome keelset köidet)?!. Edu siis igas mõttes järgnevuseski...! -- JA aastad on üksteise järel reas, nagu hõõguvad pärlid nööril...
_________________________________________________________________________________________
Elokuu: 2015.
4. august, 2008.
Kirjutades taas. Esimest korda kirjutades sel äsja alanud kuul nagu august 2008. EHK tuleb see natukenegi kergem kuu eelmine oligi.
____________________________________________________________________________________________ ___________________________
August 2009.
Edu ja õnne edaspidiseks !!! //-- Varsti juba ligi sada päeva. JA küllaltki kenasti möödus see viimane kuu, nagu juuli. Kuid eks aeg näitab mida tulevik toob. Edu ja õnne järgnevaks !!! -- // -- Seega edu ja õnne siin maal siis jätkuvuseski. Tõesti, siiralt hea meel, et ta --VICTORIA-- täna siin käis. Oli rõõmustav tema kena nägu siin näha; see valmistas siiralt headmeelt. -- JA siis oktoobri algusest jälle Valdeku tn. korterisse. Edu ja õnne !!! -- Otsustada õieti sest sellest sõltub minu järgmine aastaring. Ehk edeneb jätkuvuseski kenasti. Edu ja õnne järgnevaks !!! -- // -- Olen olnud maal tänasega täpselt 100. päeva ja ööd !!! -- //--Ometigi on tegemist ju suure summaga (minu jaoks), aastas ligi 4o ooo.- eek´i; seega laekub minu arvele kahe aastaga ligi 80 000.- EEK´i !!! Raha on kõigiti olemas, ligi 8o ooo eek´i, ometigi, järgeneva kahe aasta jooksul.
___________________________________________________________________________________________ ____________________________
August 2010.
Seega siis nõndamoodi: ITAALIA reis on otsustunud, ja lähiajal ka täiesti kindel. Ehk tuleb sellest ainult kena reis !!! Edu ja õnne järgnevuses kõigiti ... !!! --- Rooma – Vatikan – San Marino – Pisa – Firenze – Venezie -- !!! --- Edu ja õnne ka edaspidiseks !!! --- ENDENITE suguvõsa kokkutulek!!! --- Edu selle suve viimase kuu teisks pooleks. Edu ja õnne nii endale kui lähedastele järgnevaks ajaks !!!--- EDU ja õnne järgnevuses kõigiti, meile kõigile; edu ja õnne !!! --- JA peamine: loota kõike head ja kena sellest erandlikultki huvitavast ITAALIA-REISIST !!! ---Lootes, et edeneb järjest kenamini ka tulevikus.Edu ja õnne!!!
__________________________________________________________________________________________ _____________________________
August 2011.
// -- MATRIX -- // Ehk saan selle tõlketöö ja teostan selle hästi! --MMXI--MUUTUSEKS! -- Edu üritamisel positiivsemas suunas!VICTORIA! -- Edu ja õnne kõiges. Edu ja õnne...! Head tervenemist! Edu kõiges jätkuvalt. // --- // -- Olen olnud maal juba rohkem kui 100. päeva ja ööd. Paar korda oli äikest... Lootes praegu homsega algavast sügisest vaid kena aega, ehk kujuneb järjest kenamini...! Edu ja õnne kõiges järgneval sügisel ja talvel ja kauemakski veel...! // .---// Homsega olen siin Raplamaal, Kohila vallas, Kalda talus olnud juba 110. päeva ja ööd. Lugedes siis astronoomia kohta selle sügise tähevalgetel öödel...! --EDU!!!
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
August 2012.
Edu edaspidigi kõiges jätkuvaltki...! //-- (Adila Guthaus Riesen-Pflantzen). On siis selle – 2012 aasta – suve viimase kuu nagu augusti keskpaik. Tänasega olen maal olnud siis sel aastal täpselt III. kuud, seega juba 90. päeva ja ööd ometigi. -- Eks siis selgub, kuidas mul kujuneb tulevikuski! //-- EDU kõiges edaspidigi ja igas mõtteski...! // -- Olles olnud maal 100. päeva elik 14. nädalat veetsin 3. päeval aega linnas, EDU!!!
__________________________________________________________________________________________________________ August 2013.
EDU kõiges järgnevuses kõigiti...! /---/ Olen olnud maal juba 88 päeva ja ööd. Kokku Gloobusel 1308 lugejat/vaatajat juba senini. -- Edu kõigiti jätkuvuseski...! /---/ OLEN olnud sel 2013 aastal siin Raplamaal siis juba 104 päeva ja ööd. EDU, blogiga, et mööduvatel aastatel oleks rohkem mõtet igas mõttes...! /---/ KUID muidugi oli peamiseks sel viimasle ajal just see PÄRTLIÖÖ veetmine siin lähedal suvilas. -- See KURA-RAVE...? Edukat selle suve viimast nädalat siis soovides endale kõigiti...!
__________________________________________________________________________________________________________

8. august.
Kirjutades esimest korda selle suve viimase kuu alguses nagu august 2014. Pole ammu siia kirjutanud, kuid täna siis kindlasti. [Sai vähendatud suve alguses päevikute mahtu, selleks, et jaguks muud rohkem kirjutada rohkem blogidegagi tegeleda. JA nõnda jääbki mõneks ajaks: vaid 4 x kuus seda jooksvat päevikut kirjutades.] ON möödunud paremaid ja kehvemaid päevi ja öid. Viimati kirjutasin siia juuli lõpus. Kuidagi on hakkama saadud maal juba üle 84 päeva ja ööd. Niipalju olen siin juba olnud. See oli keeruline see selle kuu vahetus. Õieti oli keeruliseim selle augusti kuu esimene nädalavahetus. Oli kohe liigagi keeruline. Kuid nüüd on möödunud jälle mõnedki rahulikumad päevad. // JA ilmad on olnud juba 2-3 nädalat hämmastavaltki palavad, tihtilugu päeval üle 30 C kraadi. Selle suve soojem aeg üldse; kuid on ju selge, et nüüd sügise poole järjest jahedamaks need ilmad muutuvad. See suvi on juba oma 3 kuu alguses. Olen olnud maal juba 84 päeva ometigi. Lootes, et peale ühte kehva nädalavahetust järgneb siiski vaid kenam aeg. Edu kõiges jätkuvuseski...!
ON siis juba augusti algus. Olen olnud maal üle 2 kuu, 84 päeva ja ööd. Juuni ja juuli möödusid pigem kenamini. Sai loetud palju ja ka päevikudi kirjutatud (ainult päevikuid), ja tegeledes ka oma blogiga (juunis oli üks, juulis kaks uut kirjutist blogides avaldatuna.]. /---/ Põhitegevuseks oli selgi suvel lugemine. Viimased raamatud olid: H. R: Haggard & „Montezuma´s Daugther“. (C: 1892). Ja siis Isaac Asimov & „Foundation“. Ja siis Sebastian Japrisot & „La Dame dans l´Auto avec des Lunettes et un Fusil.“ JA siis S. Lem & „Powrot z kwiazd“. Ja praegu pooleli Castaneda (IV) & „Tales of Power“. // OLI sel kehveimail nädalavahetusel ka 3 uut filmi, kuid nende vaatamine oli nii jälk, et ei taha veelgi meenutadagi. Vaadata kuid hiljem sügisel uuesti läbi (Tolkien ja U.S.- Lem). KUID lootes, et tuleb kena järgnevast ajast ainult tõesti. Lugeda jälle järjest rohkem ja rohkem. Hakates tänasest jälle kirjutama ja lähiajal ka blogidega tegelema. // EDU soovides endale järgnevuses kõigiti ja igas mõttes!
_______________________________________________________________________________

17. august.
Kirjutades siis alles teist korda augusti kuus, mainitud kuupäeval. Selle suve viimase kuu keskpaigas siis umbes. Möödunud on erinevad ajad. Olen sel tänasel pühapäeva õhtul siin maal jälle üksinda (nagu ka homse muide). Just lõpetasin filmi vaatamise, Tolkieni ainetel „Desolation of Smaug“. (Alles 2 x seni seda filmi vaadanud). JA muidugi oli viimase aja peamiseks sündmuseks, see, et oli see nn. „KURA-rave“, viimse reede õhtul ja ööl vastu laupäeva (15.-16.08.). See oli õnnestunud pidu, kena oleng. Oli seal noori koos ligi 3o hinge ja õnnestus vaid kenasti. Kuigi praegugi veel unehäired, s.t. pole harjunud seekord maal ühtki ööd üleval olema. KUID oli kena pidu, seal naaber-suvilas, ja siis järgmisel aastal, aasta aega hiljem taas midagi taolist. Nõnda möödus viimane nädalavahetus. // Ilmad on muutunud veidi vähem palavaks. Sest sügis läheneb. // Lugemisest, viimasest, oli muidugi nädal C. Castaneda & „Tales of Power“. JA mõnda aega võtab aega Jacques Vallèe & „Dimensions. A Casebook of Alien Contact.“ Lugeda ikka sama palju kui varemgi. Kirjutada järjest rohkem ja tõlkides ometigi ka samuti. // JA edu igas mõttes selle suve lähenedes oma lõpule ja järgneval sügiselgi siin maal.
Olen olnud tänasega maal, siin Raplamaal, juba täpselt III. KUUD. Seega üle 90 päeva ja öö ometigi. // Need kõige soojemad ilmad on sel aastal läbi (viimased u 3 nädalat). Nüüd muutub siin augusti teisel poolel ilm järjest sügisemaks. JA ma plaanin jääda siia kuni novembrini (ilmselt kuni 09.11.). BLOG: Loodetavasti tuleb esimese 2 aastaga ligi 4ooo hinge vaatajaistki Gloobusel. Juunis avaldasin ühe uue, juulis 2 uut ja augustiski juba ühe uue kirjutise. Ka järgnevatel aastatel teha vähemalt üks uus blogi aastas. JA siis ligi 3 dekaadi hiljem võin vist kelkida ligi 6o ooo vaatajaga Gloobusel, aga ka mitte varem. // KUID peamiseks suuremaks sündmuseks oli muidugi see viimane oleng siin lähedal. JA see leiab järgmist korda aset alles aasta aega hiljem. KUID õnnestus pigem kenasti ja sellest vaid head muljed. // JA mida muud kui jätkates igapäevase lugemisega ja kirjutada rohkem. JA sisuliselt alustades ka tõlkimisega ja ka maalida võiks. SEEGA: soovides endalegi kõike head selleks suve viimase kuu teiseks pooleks ja siis ka sügise esimeseks pooleks siin maal kõigiti. Edu igas mõttes...!
_______________________________________________________________________________

24. august.
Seegi kord siis siia kirjutades, alles 3 x sel augsuti kuul. JA tänasega olen siin Raplamaal, Rapla vallas, Kalda talus olnud täpselt 100 päeva ja ööd. See tänane on eriline, kuna täpselt 100 päeva siin maal veetnud juba oma aega. Viimati kirjutasin siia nädal tagasi (alates selle suve juunist vähendanud päevikute mahtu, kirjutades vaid 4 x kuus). See suvi hakkab oma lõpule lähenema, järgmine nädal on viimane sel augusti kuul ja sel suvel üldse. JA siis algab 2014 aasta sügis. Ilmselt olen maal umbes 2,5 kuud veel. Ei tea veel sügist; kuigi: septembri (vahest juba 4-5 septembrit?) olen kindlasti maal. Ei tea oktoobrit, aga novembri alguses tagasi linna. /---/ Seega: siis selgub järgnevate aastaringide jooksul, kuidas kujuneb tulevik. Ilmselt meenutavad (kunagi hiljem, otsekui ajatust vaatepunktist nähtuna?) need järgnevad aastaringid viimaseid aastaringe. Midagi polnud võimalik muuta ega edendada, järelikult selgitada välja, et kuidas kujuneb...
Tänasega olen siin Raplamaal sel aastal olnud täpselt 100 päeva ja ööd. Ja see aeg möödus pigem just kenasti, polegi kehvemaid päevi nagu olnud (v.a. augusti algus 2.-3 päeva =sic!); seega: ei sobi nuriseda. Teadagi kuidas see aeg on möödunud, kuid kuidagi siiski...? Lugemine. -- Viimasel ajal otsekui aeglasemalt lugema hakanud, võttis aega see C.C. (IV) ligi nädal (Castaneda & „Tales of Power“) ja praegu ikka pooleli see J. Vallèe & „Dimensions“. (Järgnevaks vahest tõesti sel aastal 2 x Stevenson. Plaanis jätta Heidegger ja Derrida järgnevaks suveks hoopiski või?) . BLOG: Hiljuti möödus (21.08.) juba 23 kuud täpselt esimese blogiga alustamisest. See on siis veel kuu vähem kui 2 aastat. Lugejaid (1 blogis) on juba 3551 hinge. Ja ka teises blogis (340 hinge); seega: kokku tuleb 3 blogis esimese 2 aastaga kindlasti 4ooo hinge Gloobusel kokku küll. Olen avaldanud ka selle suve lähenedes lõpule, ikka avaldasin selgi suvel. Kuid hakkavad otsa lõppema need tekstid, lõputult neid enam ei ole. Tuleb siis kunagi hakata juurde kirjutama ja tõlkima... TÕLKIMA!? -- Sisuliselt vaid korra (juulis) sel suvel tõlkinud, vähemalt korra viimasel suvenädalal ka ja siis muidugi ka sügisel ja ka talvelgi. Peab hakkama lõpuks ka tõlkima! // JA lootes siis selle suve viimasest nädalast vaid head ja eriti: lootes kõike ja kõige paremat järgnevast sügisest maal ja linnas! EDU !!!
_______________________________________________________________________________

31. august.
Kirjutades siis selle suve viimasel päeval viimast korda sel augusti kuul. Täna on siis selle 2014 aasta suve viimane õhtu. See august ja sellega ka kogu see suvi on siis selle õhtuga kõigiti läbi saamas. OLEN olnud maal tänasega juba 107 päeva ja ööd täpselt. JA see on siis viimane suveõhtu. Homsega algab september ja selle aasta sügis. Ehk edeneb selgi sügisel siin maal ja siis ka linnas. SEST olen siin maal umbes 9 nädalat vaid veel. Kuid selle ajaga jõuab veel mõndagi, jõuab lugeda ja kirjutades arvutiga tegeleda. See suvi oli nagu ta oli, pigem kena, pigem kenamini sai siin hakkama selle suvega. OLEN siis siin juba mai kekspaigast (17.05.) ja plaanis on jääda siia kuni novembri kekspaigani umbes (09.11.). /---/ TÄPSELT aasta aega tagasi nägin Victoriat viimati, siin maal siis. (Homme helistan talle sel aastal 3 korda, ehk siiski näha selgi septembril siin maal?). Selle suve põhitegevuseks oli lugemine (kirjutanud olen vähe, vaid päevikuid). Viimati loetud olid siis C.Castaneda (IV) ja J. Valleèe („Dimensions“). Viimased päevad (homme lõpetan) olid R. L. Stevenson & „Treasure Island“ & „The Balck Arrow, a Tale of the Two Roses“. Järgnevaks plaanida selle aasta esimestel tähistaeva öödel vahest tõesti „Täheatlas“ ja siis midagi filosoofilist vahest (J. Derrida)? Edu soovides endale järgnevaks sügiseks nii maal kui linnas. Edu igas mõttes!
TÄNA on siis selle suve viimane päev. See august ja sellega ka kogu suvi on tänase õhtuga lõppemas. JA homme algab siis selle 2014 aasta sügis. Kindlasti olen siin kogu septembri ja oktoobri. Alles novembris siis korterisse tagasi (09.11.). Sest maatalve selgi aastal veel ilmselt ei tule (hoolimata selle K. U. Arvamustest ehk „plaanidest“). Lihtsalt need aastaringid kuidagi mööduvad nagu viimased, nõnda ka järgnevadki. BLOG: Ligi 3 nädalat hiljem möödub 1 blogiga alustamisest 2 aastat täpselt (Madisepäeval, 21.09.). JA kokku on 3 blogiga siis tõesti selle ajaga ligi 4ooo vaatajat (kolmandik neist ka lugejad?). Suvel jõudis veidi ka avaldada ja järgneva 9 nädalaga on plaanis avaldada 5 uut kirjutist (3 blogis). Igal aastal teha üks uus blogi ka. Kuid hakkavad otsa lõppema need minu 20-ndate kirjutised. Kuigi järgnevakski aastaringiks siiski midagi avaldamiseks siiski jagub. Ja hilisemad aastad samuti võib ju alati midagi juurdegi kirjutada?! // Õnneks see suve lõpp seostub ka joonistamisega (täna siin augusti lõpus juba 4 pastell + 2 söejoonistust). Tellida endale akrüüle, et siis vähemalt 4 viimast sügist akrüülidega maalisin. // Loodetavasti saab siin hakkama järgnevad päevad enne pajukit, kindlasti saab. Reedel siis taas pajuk. // [M. on Soomes, T. ehk toob. N. hakkab homme taas kool (6 klass). Kolmapäeval mingi „neegrikuningas“.] Soovides endale kõik head homsega algavast sügisest. JA siis tuleb 9 korteri-talv. Edu ja õnne igas mõttes...!
_______________________________________________________________________________

KOKKUVÕTVALT: August – 2015.
(23. 09. 2016.)
Kirjutades siis mainitud kuupäeval, järgmisel aastal. On juba siis sügise lõpp järgmisel nagu 2016 aastal. JA täna kirjutada siia siis üle-eelmisest augustist, augustist 2015. Sellest ajast on möödunud juba ligi aasta ja paar kuud. Peast ei mäletagi, mis sel ammusel kuul aset leidis. SELLEST ajast on möödunud ju üle aasta aega. Kuid ilmselt oli siis küllatki kena kuu. Need viimased 2. augusti lõppu on juhtumisi natuke sarnased olnud, nimelt mingi ootamatu sõit asustatud kanti ja peamiselt, et ka hügieeni eest hoolitseda, jms. ETC! Ja sellega seonduvat ei hakka siin mainima, viimase 2. augustiga seonduvat ei hakka siin mainima, nagu ma oma 20 päevikus midagi teatavast valdkondadest ei maini. KUID jah, selle augusti ´015 lõpu päevad seostusid mõndade soojade ja sumedate suveõhtutega (Nõmme Keskus, “Philip Morris Menthol“, jne.); seega: millegi naeruväärseltki liigutavaga, mida imelik meenutadagi...? Kuid nõnda lõppes see üle-eelmine augusti kuu. [Üle-eelmise augusti alguses said 80. aastat vanaks ni A. Pärt kui ka Ü. Enden. Augusti eelviimasel nädalal suri keegi nn „vigala sass“ (A. Heinatalu). R.I.P. Nüüd aasta ja mõned nädalad hiljem need kaks arvestatavat juubilari siis mõlemad 81 aastat vanad.] SEE august ´015 lugesin sellist kraami mida ei lugenud sel aastal kordagi (ja mõningat toona loetust ei loe ka järgmine, ´017 aasta?!). See oli ammune aeg. Põhitegevuseks oli siis (viletsa kraami?) lugemine. Ja siis augusti ´015 lõpupäevad nn. „esimeses korteris“. Kuid kuidagi sai sellegi kuuga hakkama, ja hea seegi. Alles järgneval kuul, septembris ´015 tegelesin poolaka nagu S. J. LEC tõlkimisega. Ilmselt olin hoolega siiski oma blogidega hõivatud sel ajal samuti. (Oktoobri kulutasin nt 3. varasema päeviku peale, 2001 & 2002 & 2003; = lugejaid pole aastaga sisuliselt olnud?! = SIC!). Selline oli siis suures osas august 2015. (Keegi tuli? T & Co & M?! =NO). The End.
AUGUSTO – MMXV See oli siis pigem kena kuu see üle-eelmine august. Kuigi vist alati ei olnud ka...? (Oli vist kehv augusti alguses; kuid toodi midagi vajalikku nagu „alus“ ja edenes jällegi!). Näivalt lugesin sellel üle-eelmise augusti esimesel poolel soome keelseid juturaamtuid (sel ´016 piirdusin/piirdun vaid 4 Soome k raamatuga vist?). JA siis lugesin Castanedat (5. osa); sel praegusel aastal piirdun (üle 10 suve?!) vaid 5. C.C./D.J. raamatuga. Ja siis umbes augusti keskel ´015 olin maal olnud sel eelmisel aastal täpselt 100 päeva ja ööd. JA nõnda see üle-eelmine august lõppes; lugesin sel kuul ka sellist, mida sel aastal ei loe (ja vahest isegi mõnda sellist rmt mida järgmiselgi, ´017 aastal ei loe?!). JA siis tuli see augusti lõpp ja sumedad suveõhtud seal nn „asustatud kandis“; meeles osaliselt ikkagi veel. Järelikult oli siis pigem kena aeg...? Oli seal mingid neiud, brünetid ja blondid, noored ja kenad. Liigutavgi, et sellised tühised seigad kauaks meelde jäävad...? JA muidugi: PLATON, see oli siis üle-eelmine august kui olin kindlasti veendunud, et see klassikaline autor tuleb ette võtta. JA siis ootasin aasta aega ja ette võetud see saigi. Täpselt siis aasta aega hiljem (01.08.´016) alustasin pidulikult PLATONI tõlkimisega. Tänaseks päevaks on pooleli juba Plato 3 dialoog. Juba on tõlgitud/avaldatud „Meneksenos“ & „Menon“. Pooleli praegu 3. dialoog midagi nagu „Euthydemos“ (mida viimased 4-gi päeva hoolega järjest tõlkisin). Ja järgnevatena plaanis siis mahukamad „Kratyulos“ & „Gorgias“ (mis võtavad aega vist kogu järgneva talve?). KUID ikkagi: juba 3. dialoog pooleli esimeselt Mõtlevalt Inimeselt, idealistliku Filosoofia rajalt, -- PLATON!!! -- mida kunagi pole Eesti k tõlgitudki. JA Platoga kavatsen tegeleda selle ´016 aasta lõpuni ja ainus mis praegu kindel on 2017 aastast on ka, et kogu järgnevagi aasta tegelen Esimese Mõtleva Inimese tõlkimisega!!!
_______________________________________________________________________________
Syyskuu: 2015.
___________________________
September 2009.
On oodata kena sügise algust !!! -- // --Olen maal olnud homsega juba 110. päeva. Juba 15. nädalat siin olnud.-- // -- Edu siis sellel alanud sügisel !!! -- // -- Tõlkisin Hume, Kant, Hegel ja nüüd septembris alustades Tolostoiga.-- // -- JA aastad on üksteise järel reas nagu pärlid nööril...! -- // -- On alanud sügis, loodetavasti tuleb sellest vaid kena sügis. -- // -- Seega olin ja olen maal 2009 aastal täpselt 5. KUUD !!! SALUTE !!! Akna taga on kuldne sügis. Puude lehed juba kollased: õhtuti on loojuva päikese kiirtes õhk lausa kuldne, kiired paistavad läbi kollaste lehtede. -- // -- Ilmad nagu ikka indiaanisuvel, päevad on veel sügiseselt päikesepaistelised, kuid õhtud on juba külmad, ja ööd tõesti jahedad. Puud juba kollased, särav lehekuld. Seega tüüpiline sügis, sügise esimese poole olen siis maal. Kuldne sügis. Indiaanisuvi, vananaiste-suvi.-- // – Edu ja õnne Edu ja õnne siis edaspidisekski !!! -- // -- Sel 2009 aastal olin maal siis ligi 5. KUUD.
______________________________________________________________________________________________________
September 2010.
KUIGI, viimase, 2010 aasta suvega, 5. maa-suvega sain seegi kord siin maal vaid kenasti hakkama....! --- Edu ja õnne järgnevaks ajaks. Edu siin maal sel sügisel, ja edu ka linnas. EDU ja õnne....!!!--- Edu ja õnne kõigiti kogu järgnevaks ajaks...!!! ---- September 2010 oli siiski kena kuu, sain kenasti hakkama. --- Augustis olin täiesti veendunud, kirjutasin ja mõtlesin, et lähen kindlasti ITAALIASSE, kuid siiski ei läinud. ---- Soovides endale kena ja rahulikku talve. --- EDU ja ÕNNE !!!
______________________________________________________________________________________________________
September 2011.
– MMXI – SEPTIEMBRE 2011. -- Espanja. // -- Septiembre MMXI --- ITAALIA ringreisi...?! -- Edukat sügist soovides endale igas mõttes...! -- Edu kõiges jätkuvuseski...! --- Loodetavasti edeneb siiski...! --- Homsega olen olnud siin Raplamaal juba 125. päeva ja ööd. --- EDU ja õnne sellel sügisel nagu 2011. --- Edu ja õnne kõiges järgnevuses, mida ette võtan...! --- Loodetavasti tuleb see sügis siin maal vaid midagi kena ainult! --- EDU ja õnne kõiges! ---Homsega algab juba oktoober 2011. --- Edu ja õnne siin maal oleku lõpus ja edu siis pikal linna-perioodil...! --- Edu ja õnne kõiges järgnevuseski!
__________________________________________________________________________________________________________________
September 2012.
Tänasega olen siin Raplamaal veetnud juba 108. päeva ja ööd sel – MMXII – aastal kokku. -- -- Soovides kena sügist ja head, toimekat aega, kuid rahulikku ja meeldivat! /---/ Nimelt: äkki läheks sel sügisel mõneks ajaks isegi HSIPAANIASSE...?! -- EILE oli tähtis sündmus, -- T. ja E. peresse sündis teine laps, tütarlaps, kellele pandi nimeks IDA...! /---/ OLI kena kuu see september. -- T. ja E. tütar ometigi, tänaseks, T. sünnipäevaks umbes pealegi...! /---/ -- JA homsega algab oktoober, millega kindlasti vaid kenasti hakkama saan kõigiti muidugi...!!!
__________________________________________________________________________________________________________________
September 2013.
Pärtliööl, kui oli siin lähedal mingi pidu, kuid eks ole need aastad nagu pärlid üksteise järel nööril reas...? /---/ Homsega olen siin Raplamaal olnud juba 125 päeva ja ööd. BLOG: Kokku siis täpselt 40 riiki Gloobusel! /---/ KASS !!! -- Eile oli rõõmustav sündmus, toodi mulle siia kena väike kassipoeg. /---/ Eelmise nädala põhitegevuseks oli lugedes läbi Nietzsche: „Iloinen tiede“. /---/ Maal olen olnud juba üle 140 päeva. Umbes 3 nädalat veel, siis linnaperiood. /---/ Aeg näitab kuidas kujuneb. /---/ Tervis korras. Need Sügised maal on ju parim aeg mul aastate vältel üldse olnud. Seega siis : edukat oktoobri algust...!
__________________________________________________________________________________________________________________

8. september.
// Kirjutades esimest korda sel alanud sügisel, sel alanud septembri kuul. Juba on möödunud see selle aasta pikk suvi ja juba ka esimene sügisenädal. Olen tänasega siin maal olnud täpselt 115 päeva ja ööd. See on juba varsti (19.09.) kui olen maal veetnud juba neli kuud, peagi. Tulin siia mai keskel. Kuidagi möödus ka selle aasta suvi. Põhitegevuseks oli lugemine. JA kuna kaks viimast aastat hoolikalt blogidega tegelenud siis midagi uut ei kirjutanud (2 viimast suve eriti). Kunsti kui valdkonnaga hakkasin tegelema suve viimastel päevadel taas alles. (Mõned söe-, mõned pastelli-joonised). Kuid nüüd on ka akrüüle ja (4 sügist) tegeldes ka akrüülidega (alustades juba täna.) Seega oli suve põhitegevuseks taaskord peamiselt lugemine.
JA nüüd on alanud sügis ja jätkates umbes sama moodi kui suvel, samuti lugemisega. Viimased raamatud olid R. L. Stevenson (2 rmt.) ja iga septembrine „Täheatlas“. (Jaak Jaaniste & Enn Saar). Täna lõpetasin C. Castaneda (II) & „A Separate Reality“. (Jäänud veel u 2,5 C.C.-d sel sügisel ja muidugi: C.C. tsitaadid, peale 6 aastast vahet!). See suvi on läbi ja möödus pigem kenasti. Oletades head ka järgnevast viimasest 8 nädalast siin maal, mis sel alanud sügisel veel siin maal veedan. Siis (ilmselt: 09.11.) linna, (3 novembrit otse) Männikule. Sügised maal on mul ju aastas üheks parimaks perioodiks. Edu siis sel sügisel siin maal ja siis 2 kuud hiljem ka seal Männikul!
TÄNASEGA olen maal olnud 115 päeva juba. Suvi on läbi ja sügis alguse saanud. On veel soojad ilmad sel indiaani-suvel. On olnud juba 27 lõkkeõhtut (eelmine suvi ka 30). Nüüd sügisel olen siin ilmselt rohkem üksinda (nagu järgnevgi nädal); kui juba 8 talve korteris üksi olnud. Lugeda palju veel jõuan, C.C.-d ja kindlasti ka veidigi filosoofiat (mida sel aastal pole veel olnud?!). Joonistada söe ja pastellidega (nagu iga korteri-periood järgnevalt) ja kindlasti alustada (juba täna) ka akrüülidega („Poetessi pea“?!). Ilmad on soojad ja niipea ilmselt veel külmaks ei lähe. Nii, et septembris vaevalt eriti kütma peab. JA siis veedan kogu järjekordse oktoobri samuti maal. Ja ka esimese novembri-nädala ilmselt, siis pooleks aastaks korterisse. [Kuna see 1 maatalv ei ole veel reaalne, küttepuud, jne. M. on Soomes, ülejäänud elavad rahulikult. Võimalik, et detsembris tuleb täiskasvanu-elu 2 nääri-nädal, taas, nagu eelmisel aastal. Kena oleks ja tõenäoline, kuna taas tööst vaba nädal.]
BLOG: Alles eile avaldasin taas ühe kirjutise („Nietzsche & õpetus nihilismist“). Augustis oli ainult üks, kuid nüüd sügisel jõuab veel avaldada. Vaadata, mis selleks on veel järgi jäänud ja mis sobiks. Arvan, et septembri lõpu poole on 3 blogis veidi vähem kui 4ooo indiviidi mu blogisid vaadanud. JA jagub midagi avaldamiseks ka umbes kogu järgnev aastaring. // EDU siis kõigiti sügisel (2 kuud veel) maal ja siis järgnevalt linnas...!
________________________________________________________________________________________

15. september.
ON siis juba septembri keskpaik ja sellega siis selle sügise esimese kuu keskpaik. Kirjutades (nagu juba juunist alates) nädalas vaid korra (kuus 4-5 x). See viimane nädal on möödunud rahulikult peamiselt kõigiti (oli küllaltki üksildane nädal). Ilmad on endiselt soojad, kuigi õhtud ja hommikud (ja ööd muidugi) juba üsna jahedad. ON jäänud siin maal veel u 8 nädalat veeta, siis järgneb (järjekorras juba 9.) korteritalv. Kuid need ligi 2 kuud siis maal veeta võimalikult sisustihedalt, lugedes (muidugi!) iga päev, kirjutades võimalikult rohkesti ja tegeldes ka „kunstiga“ (joonistamine ja maalimine). Lugemisega tegelen veel kaua, aastaid muidugi. Viimased autorid olid siis (suve lõpu) Stevenson ja Castaneda (II. osa). Septembri esimesel poolel siis veel veidi briti huumorit: Dogulas ADAMS & „The Hitch Hicker´s Guide to the Calaxy“ (I. osa). JA täna lõpetatud midagi Mexcico (nüüdis-)autorilt: Octavio PAZ & „El laberinto de la soledad“. („Üksilduse labürint“.); küllatki hariv ja ladus tekst. Homme alustan Castanedaga taas (I osa) ja siis midagi (alles teine rmt. filosoofiast!) F. Gutari & G. Deleuze. Nii, et lugemist jagub (ja tsitaate üles-kirjutamiseks.) KENA on see, et juba suve lõpul hakksin ka joonistama (söe ja pastellidega) ja sellega jätkates veelgi. Valmis on ka 1 akrüül, täna-homme juba ka 2 isegi. Seega tegeldes (juba 4 sügist) ka veidi nn. „kunsti-valdkonnaga“). // JA soovides edu siin järgnev sügis siis siin Raplamaal (u 2 kuud) ja siis muidugi edu (juba 9-ndal) korteritalvel.
TÄNASEGA olen olnud maal juba täpselt 122. päeva ja ööd. Tulin siia mai keskel ja siis möödus pikk suvi (9. suvi peale mingit kunagist „väljakolimist“ = sic!). Suvi möödus pigem kenasti, põhitegevuseks oli muidugi lugemine, veidi ka kirjutamist (ja 2 suvi blogidega alles!). JA lootes sügisest vaid kena, sest eks ole need viimased sügised siin maal olnud üheks parimaks ajaks üldse aastas viimaste aastate vältel. JA ikkagi vaid umbes 3 kuud olen veel ´30-ndates eluaastates. Siis detsembri keskel on juba juubel ja saabub 40 eluaasta. Kiirelt möödub see aeg, nagu näikse. Alles see oli kui 30 sain. Paljutki oleks võinud paremini kujuneda, kuid hea, et niigi hästi on läinud. See aeg oleks ju möödunud (kuidagi paremini?!) nagunii...? Vaadata, et tulevik oleks kenamini sätitud, mõistlikumalt ja ratsionaalsemalt ehk ometigi...? Kuid kõik ei sõltu ainult endast ja heast tahtest. Kuid kindlasti on elu natukenegi õpetanud ja ehk annab midagi kujundada tulevikuski veel soodsamaski suunas...? // BLOG: On juba täis saanud (sept. esimesel poolel?) kogu Gloobusel ( u 56 riiki!) ligi 4000 vaatjat/lugejat (3 blogis kokku). Ja järgmine nädalavhetus (pühap., 21.09.) saab täis täpselt 2 aastat 1 blogiga alustamisest. Nii, et 2. aastat ja 4ooo hinge. (Seega 4 aastat ja 8ooo hinge?! JNE! ETC!). Kuid nende 2aastaga hakkavad (filosooflisemad) tekstid juba ka avaldatud saama, palju pole veel jäänud. Kuigi jagub ka (kirjanduslikumaid tekste) siiski ka edaspidiseks midagi avaldada. Arvan, et jagub ka järgnevaks aastaringiks avaldada ühte ja teist. JA alati võib ju midagi juurde kirjutada. Palju on veel tegelikult avaldada. Kuigi jah, 2. aastat võttis aega varasema filosoofia avaldamine sisuliselt. [Viimased, sept. avaldatud olid Nietzsche ja Derrida; järgnevaks midagi sellelt J.J.-lt. Siis ilmselt T.V. „baas-tekst“ ja vahest siis tulevad ka mingi Taylor, C.C. tsitaadid (2 osa) ja muidugi 3 päevik (3 blogis avaldatuna, ligi 280 lk.). Seega edu sellel ja järgnevalgi aastal avaldamisega seoses!] -- JA edu siis siin maal sügisel ja siis aasta lõpul korteris (rohke lugemisega: Zelazny, Tolkien ja Herbert + filosoofia!) -- Edu igas mõttes!
________________________________________________________________________________________

22. september.  
Seekord siis juba 3. korda siia sügisel kirjutades, mainitud kuupäeval, septembrigi juba lähenedes oma lõpule. On jäänud umbes üks nädal seda septembrit veel. Ilmad muutuvad, muidugi, järjest jahedamaks. Jäänud on siin maal veeta umbes 1,5 kuud pelgalt, siis jälle Männikule. Sel septembris kirjutan siia päevikusse siis igal esmaspäeval (4 x). Viimase nädalaga on vähe muutunud, põhitegevuseks oli taas lugemine. Peale seda Mexcico auorit lugesin läbi ka Castaneda (I. osa). Siis oli midagi kergemat: „A. Hichcock presents...“ (valimik jutte Inglise-Ameerika autoritelt.) Täna alustasin siis sisulisemalt (2. raamatuga) filosoofilise teoesega: G. Deleuze & F. Guattari: „Que`est-ce que la philosphie?" („Mitä filosofia on?“), mis võtab veel 3 päeva aega)). Eile tegelesin õnneks ka (alles 3 x maal?!) Nietzsche tõlkega, millega jätkates veel paljude järgnevate kuude jooksul. BLOG: Oli juba sept. esimesel poolel kui (3. blogis) oli koos üle 4ooo vaataja (umbes 58 riiki). Hiljuti sai avaldatud midagi sellelt J.J.-lt (kokku septembris piirdudes siis 3 kirjutisega, okt. tuleb ka 3. ilmselt). Seega siis eile (21.09.) möödus minu sügisesel nimepäeval täpselt 2 aastat (1. blogiga) kirjutiste avaldamisega alustamisest. Nagu oleksin teadnud 2. aastat tagasi, et oli just nimepäev. Avaldatud on juba täpselt 50. kirjutist siis 2 aastaga. Ka järgnevaks aastaringiks, järgnevaks 2015 aastaks jagub nii mõndagi avaldada. Edu selle oma 30-ndate lõpu peamise mõtestamisega seoses. Jätkan blogidega veel palju järgnevaid aastaid.
OLEN olnud maal homsega juba 130 päeva ja ööd. Olen veel siin umbes 1,5 kuud (siis järgneb 9 korteri-talv). Seega siis umbes nov. keskel linna (ilmselt just 09.11.) Ilmad muutuvad järjest külmemaks. (Kuid vahest tuleb ka selgi aastal, nagu eelmisel, näärinädal maal detsembris?). Eile tuli ootmatu idee, tuleviku peale mõeldes. /---/ --- Seega siis: EGIPTUS!? --- See idee „leidis mainimist“ juba ka aastaid tagasi, vahepeal soikus, seoses rahutu olukord seal). Kuid miks mitte?! -- Juba 10 aastat pole käinud välismaal, ja siis ju võiks, täpselt 40. aastaseks saanuna. Jutt on ainult 1,5-2 kuu pajukist ometigi. Olla juuni „Ilma“ (saaks hakkama ju küll?!) ja juulis juba lendaks (hiljemalt augustis?). Lihtsalt korraks Euroopast kaugemale (seni vaid 22 Euroopa riiki ju) ja kasvõi vaid 2 nädalat ja siis lennujaamast otse maale tagasi (vahest selleks, et siia 1 maatalvekski, ja – kevadeks, s.t aastateks jääda?!). MIDAGI peab välja lihtsalt mõtlema, peal ebaõnnestunud 30-nendaid...? Seega mõelda järgenvad pool aastat just EGIPTUSE peale (tuleb kasuks juba mõttelise tehtena, loobumine ja mingidki tuleviku-perspektiivid!). Uurida põhjalikult seda sihtkohta ja vahest lendan siis järgmine suvi tõesti. SELLINE idee tekkis pea juhuslikult eilsel sügisesel nimepäeval. Midagi peab välja mõtlema, tuleb oma elu joonde seada, loobuma mittevajalikust ja siis on taas lootust...? (Loobuda suitsetamisest ja aastas jääb 12oo.- eur üle, mis kulutada reisimisele!) Nii, et mõelda kuidas oma tulevik õigemini kujundada!
________________________________________________________________________________________

29. september.
Viimane sissekanne selle sügise esimese kuu, nagu septembri lõppedes. Homsega lõppeb siis see selle aasta september. Oli pigem kena kuu, see viimane, lõppev kuu. Tulin mai keskel maale, kuidagi, pigem kenasti, möödus ka pikk suvi selgi aastal. Ja nüüd siis esimene sügisene kuu ka läbi. Olen üksi siin taas, tänasel õhtul. Ilmad on veel septembri lõpuski üsna soodsad, soojad päevad sel indiaani-suvel. Plaanis on veeta maal kogu oktoober (ligi 5 nädalat veel.) Linna, otse Männikule (3 novembrit juba) siis novembri esimese nädala lõppedes (09.11.). Sest jõuan seal linnas olla ju täpselt pool aastat (09.11.´014--09.05.´015). Seega aega jagub nii mõnekski. KA sel aastal oli maal põhitegevuseks lugemine, lugesin iga päev (nagu viimased 8,5 aastat!). JA lugeda jõudis nii mõndagi (kahjuks vähe filosoofiat, vaid 2. raamatut, kuid küllap jõuab hiljemgi veel!). Kirjutanud olen vähe (vist juba teist suve), peamiselt vaid seda päevikut. KUID nüüd suve lõpus hakkasin jälle joonistama ja sügise alguses ka akrüülidega tegelema (täna nimelt just alles 4 akrüül). Ja ka blogidega jõudsin tegeleda, nii suvel, kui ka septembris. Avaldatud on nii mõndagi juba ja nii mõndagi on veel avaldada. BLOG: Juba on Gloobusel (sept. esimesel poole juba) üle 4ooo vaataja (3 blogi, umbes 60 riiki). Ja need olid vaid 2. esimest aastat blogidega; ka järgnevaks aastaringiks jagub midagi avaldada. Juba tean, mida avaldan järgimine kuu, oktoober ´014. Aasta lõpus ilmselt vähem, kuid jõuab avaldada nii mõndagi kogu järgnev aastaring! Soovides edu selleks sügiseks maal ja siis pooleks aastaks Männikul...!
Olen maal olnud varsti juba (05.10.) ligi 140 päeva ja ööd. Kuidagi möödus see suvi ja homsega lõppeb ka see septembri kuu. Lugesin palju, kirjutasin veidi, tegelesin blogidega ja hakkasin ka joonistama/maalima. Nõnda möödus see 2014 maa-periood, jäänud on siiski üle kuu veel (5 nädalat), siis taas linnas pooleks aastaks. [Vahest möödub ka selgi aastal (nagu eelmisel) näärinädal aasta lõpus siin maal? Kena oleks, selle vastu pole midagi. Täna oli Ida 2 sünnipäev, homme on T. 38 sünnipäev. Homme näeb ka M.- i Soomest tulnuna. Loodetavasti tulen välja, kuigi on vaja (varem või hiljem) loobuda kõigest mitte-vajalikust.] // Viimased raamatud olid nood kaks Prantsuse filosoofi: Deleuze & Guattari. Täna lõpetasin Castaneda (IX osa): „The Art of Dreaming“. Homme siis taas üks prantslane: Jean Oliver. Siis lõpetada Castaneda (VIII osa), et see C.C./D.J. oleks lõpetatud kuni maini ´015. // JA see nädalatagune idee tuleviku tarbeks, -- EGIPTUS -- ?! -- Sellega pole kiiret, sel aastal peaaegu ei kirjutagi sellest. Ikkagi on selle idee tarvis palju aega (u 8 kuud?). Selline idee lihtsalt tekkis, aga sõltub sellest, mid arvan sellest ideest järgneva rohkem kui poole aasta jooksul. Sõltub sealsest olukorrast ja kõigest muustki. Kuigi ideena vahest küllatki huvipakkuv, lennata juba suve alguses (juunis 2015), ja siis maale tagasi (ja odava hinna eest?). Vahest oleks see just see vajaka jäänud lahendus-variant tuleviku tarvis? Midagi peab välja mõtlema, et peagi algavad 40-ndad paremad tuleksid kui eelnev dekaad...? // KUID: esialgu soovides vaid peamiselt vaid kena sügist maal ja siis kena poolt aastat seal Männikul! EDU!
________________________________________________________________________________________

KOKKUVÕTVALT: September – 2015.
(12. 10. 2016.)
Kirjutades siis siia täna kokkuvõtlikul kombel. Kirjutades siis siia ligi aasta aega hiljem, mainitud kuupäeval. Nimelt on sellest ammusest septembrist nagu 2015 möödunud juba aastaring päevi. Praegu on juba oktoobri lähenev kekspaik järgneval aastal. Ja olengi jõudnud  (alates maist 2016!) selle eelmise aasta kuuni, millest plaanin järgnevaltki kirjutada, kuude möödudes... JA olen siin maal olnud sel järgneval/praegusel aastal juba üle 145 päeva ja ööd. Viimane aeg on möödunud erineval kombel. Viimasest ajast on vägagi erinevaid muljeid. NIMELT: tuli siia siis üks ammune tuttav, tuttav neiu ajast 7-8 aastat tagasi. JA nüüd veetis see V. R. siin minu juures juba esimese nädala. -- NÄDAL aega juba koos veedetud, siin maal, sügise lähenedes oma keskpaigale. JA see oli üle aastate siis ka midagi erilist. Siia see neiu tuli ja alles täna saatsin ta linna-poole ajutiselt. -- JA ei teagi, mis sellest suhtest välja tuleb, et kauaks kokku jääme ja mis leiab hiljemgi veel aset. Esialgu pole see kõik veel teada. ON teada, et mina ise elan siin maal veel umbes 3 nädalat sel sügisel. Pole teada, kas see lgp. V. R. ka niigi kauaks siia jääb, kuid, kui ta soovib võib ju jääda?! JA siis oktoobri viimastel päevadel plaanis alles siit maalt otse Männikule kolida. Tuleb see plika kaasa, siis on kena, kui ta ei soovi, siis leiab ka sellega seonduvat lohutusainet. POLE nimelt teada, millega seostub see uusim elumuutus nagu see noor neiu siin minu juures maal. AINULT nädal aega ta siin on olnud ja paar päeva siis linnas ja siis siia tagasi. JA on veelgi täiesti võimalik, et u 3 nädalat sel sügisel veedame siin ja siis üheskoos sinna Männiku korterisse. See ei ole ju võimatu ja tean oma võimalusi. JAH, see viimane nädal on möödunud sel põhjustel vägagi erineval kombel. Kuid see oli ju mingiski mõttes natuke ka kenam nädal...? JA vahest just nõndamoodi oma elu natukengi paremini korda saan...?
// MUIDU pole siin jõudnud (viimasel nädalal) isegi lugeda eriti. Lõpetasin Jules VERNE & „L`ile mysterieuse“. JA siis sai ikkagi alustatud see J. F. COOPER & „The Last of the Mohicans“ (pole teada, millal, ja kas üldse see siin lõpetamist leiab?!). KUID olen lugenud juba ilmselt liigagi palju, omaette ja mõttetul kombel, lugenud, juba 10 aastat samu raamatuid, ennastki hakkab ära tüütama... SEEGA: võib vähendada lugemise mahtu. JA sellel, -- 2016 aastal – ei loe kordagi ühtegi raamatut kaks korda. (Isegi mitte Tolkieni „Kääbikut“, mida lugesin selle aasta esimestel päevadel ometigi viimati.) SEEGA sellel käesoleval aastal ei loe ühtegi raamatut 2 korda. KA C. Castanedat sel aastal vaid 5 raamatut kokku, hakkab see Mexcico jama ka ära tüütama. KUID ikka loen sel sügisel siin maal. Näe, tänagi kirjutan päevikut. JA ma ei tea, kas siin eriti enam maal lugeda jõuab. KUID juba homme (ja vahest ka ülehomme?) tõlgin jälle hoolega PLATONIT!!! -- Pooleli on Plato 3 dialoog nagu „ENTHYDEMOS“. JA siis järgnevalt talvel, tõlkida 2 mahukamat dialoogi nagu „Kratylos“ ja „Gorgias“. // EI tea veel palju siin maal jõuan veel. Kuna see neiuke siin nagu seltsiks ka järgnevad 3 nädalat. Kindlasti jõuan natukenegi lugeda (ja neiut otsekui n-ö „lugema õpetada“?!). JA jõuan vähemalt 3 korda siin kirjutada päevikuid. JA siis vahest tõesti kindlasti ka veidi Platoni pooleli olevat dialoogi tõlkida ja vahest isegi avaldada (?!). // LÜHIDALT: Vaadata, kuidas see sügis oma kekspaigale läheneb. Vaadata, kuidas mööduvad u 3 nädalat plikaga siin maal. Huvitav oleks teada, mida järgmine kord oma päevikutesse kirjutan...? SIIS tean juba rohkem kindlasti kõigest sellest, mis kujunenud on...? EDU igas mõttes järgnevuses....!
// JA on siis oktoober lähenemas oma keskpaigale, sel Issanda Aastal nagu 2016. KUID praegu kirjutades siis nagu ka septembrist eelmine aasta nagi 2015. A. D. -- See aastaring on kuidagi möödunud. Eelmine ´015 olin siin kuni detsembri esimese nädala lõpuni. JA siis möödus see üksildane ja külm korteri-talv. JA ka endise kevade veetsin seal linnakorteris. JA maale tulin sel aastal siis 13. 05. (Muide juba homme saan täpselt 41 aastat ja 10 kuud vanaks?!). Järelikult olen homsega maal veetnud juba täpselt 5 kuud. See on juba kuu vähem kui poole aastat. -- JA linna plaanis minna siit maalt selle alanud oktoobri kuu viimasel päeval. // JA muidugi see neiu nimega V. R. --??!! -- Mida tast arvata. Tean seda neiut juba 8 aastat. Oli üks ammune tutvumiskuulutus (10.2008) ja esimest korda nägin teda siis natuke hiljem (11.2008). Olime koos siis umbes 2009 aasta esimese poole. Teine katse koos kauem olla oli siis 2011 aasta alguses. JA nüüd on ometigi juba oktoober 2016. SEEGA on see neiu tuntud juba 8 aastat. LIGI KAHEKSA AASTAT?! -- Nii on see aeg möödunud. /---/ JA eks siis selgub, kuidas see elu kujuneb. Esialgu lihtsalt vaadates, kas kuidagi ikka veel sobime, ja kaotada ei ole mul ju midagi. KA mina jään järjest vanemaks ja mida siis kaotada nagu oleks...? // Ja veetes siin maal veel umbes 3 nädalat, siis linna; ja praegu paistab, et koos neiuga linna. Jõuan siin vaid veel veidike lugeda, natuke kirjutada (nagu täna siia kirjutasin). JA natuke maalida vahest (köögi maal)? JA muidugi natukenegi PLATONIT tõlkida (homme ja ülehomme kindlasti, ja ka korteris kindlasti teha „OMA TÖÖD“?!). JA lootes siis kõike head, seal linnas. Olen vaid 3 nädalat umbes siin maal veel ja siis ligi pool aastat seal Männikul. -- Vahest koos selle neiuga kogu see aeg?! -- KUID aeg näitab, kuidas see eluke kujunema saab sätitud...?
____________________________________________________________________________________________________
Lokakuu: 2015.
______________________________
Oktoober 2008.
“Kirjutades taas, on juba kolmapäevase õhtu hiline aeg, varsti algamas juba teine oktoober. Täna, sel nädalal on siis maal veidi rohkem rahvast, Märt ja Hannes näitena. //-- EDU ka alanud talveks, akna taga on talv, suured hanged kenasti maas. EDUKAT TALVE !!! Edukat 2008 aasta lõppu !!! --- JA head uut aastat 2009”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Oktoober 2009.
„Sel 2009 aastal veetsin siis maal kokku 150. päeva, ehk siis 21. nädalat, elik siis pea-aegu 5. KUUD !!! Autorid olid: HUME, KANT, HEGEL, ja paregu siis lõpetamisel krahv TOLSTOI esteetika-käsitlus. Linnas jääb tõlkida siis veel vaid viimast autorit nagu BEARDSLEY. JA siin maal oli ka vaid kena. Raplamaa, Kohila vald, Sobli küla, Kalda talu. TALLINN, NÕMME, MÄNNIKU -- // -- Lugede s iga päev, tõlkides iga nädal. Edu ja õnne jätkuvuseski. -- // -- JA soovides endale ja VICTORIALE, selle preiliga kenasti
ühiselt veedetud aega ja ka kõike head;--tulevikuks.“ _________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Oktoober 2010.
“SEE viimane suvi on möödas, ja see 5. maa-suvi oli vaid midagi kena peamiselt. --- EDU ja õnne järgnevuseski, edu ja õnne kõiges jätkuvuseski...!!! --- ITAALIASSE ei lähe! ---JA tänasega olen siin maal olnud juba ligi 21. nädalat. SEEGA siis kokku ligi 5. kuud üldse, siin veedetuna. --- Edu ja õnn linnas...! EHK ometigi kujuneb seal vaid kenasti !!! --- Edu ja õnne järgnveuses ja igas mõttes, edu igas mõttes..!!! --- JA lootes, et selle sügise teine pool siin linnas möödub vaid kenasti ainuüksi. Edu ja õnne siin MÄNNIKUL. Kõike head ...!!!--- Loodetavasti kujuneb see järgnev talv siin MÄNNIKUL vaid millekski kenaks ainult. --- Edu ja õnne järgnevuseski....!!! -- Edu ja õnne järgnevaks talveks siin MÄNNIKUL!!! --- Varsti saan juba 36. aastat vanaks ja see on siis elu 36. talv juba ometigi!!! --- EDU ja õnne järgnevuseski !!! --- Aega on, veeta see kenasti. -- Carpe diem...!!!“
Oktoober 2011.   --- Suvega MMXI sain vaid kenasti hakkama. // ---// -- KUID järgneva talve veedan seal MÄNNIKUL...! --- Edu ja õnne seal ees-ootaval pikal korteri-perioodil...! Edu ja õnne...! //---// ---„ Elada tuleks nii nagu undki nähakse: üldsegi mitte või siis huvitavalt...!“ (Friedrich Nietzsche). -- Viimasel septembril oli siis TÕNISE juubel nagu 35. aastat juba. --- Edu ja õnne kõiges jätkuvuseski...! --- Lootma peab, et saab seal linnas kenasti hakkama. Edu selles...! --- Tänasega olen siin Raplamaal veetnud täpselt 5. kuud. --- Edu ja õnne kõiges...! --- KUID lodoetevasti edneneb siiski kuidagi ja õigemas suunas. Edu kõiges jätkuvuseski! --- MUIDU: soovides endale kena sügise teist poolt. --- EDU kõiges!
Oktoober 2012.    Septembri lõpp oli eriline: Tõnn ja Evelyn said oma teise lapse (IDA = 29.09.2012 ja Tõnni sünnipäevaks umbes seda samuti. Veeta see oktoober veel kenasti maal ja ilmselt kujunebki siin kenasti vaid. //-- Kuid ikkagi veedan esimest korda oktoobrit maal. Seega kenasti veedetud aeg. JSeega: edu selleski mõttes igati! //-- Ja muidugi edu kõiges järgnevuseski...! // -- Olin siis siin sel aastal kokku üle 5. kuu ometigi. Seega : soovides edu seal Männikul.  
Oktoober 2013. Homsega olen siin Raplamaal olnud juba 150 päeva ja ööd. // KASS ! // BLOG: Juba on Gloobusel lugejaid/vaatajaid ligi 1761 hinge. /---/ Teine oktoober elu jooksul siin KALDAS veeta. -- Edu siin viimane aeg siin maal ja siis palju edu ja õnne ka linnas. -- EDU kõiges sel jaheneval sügisel...! -- Ja aastad on reas nagu hõõguvad pärlid kees...! /---/ NIETZSCHE:! /--/ Sel aastal maatalve ei tule. /--/ BLOG: Lugejaid Gloobusel on juba ligi 2330...! -- Edu siis...!
___________________________________________________________________________________________________________________________________
6. oktoober. --- Esimest korda kirjutades sel alanud oktoobri kuul teisel kuul sel sügisel nagu 2014. Kuidagi möödus see september, pigem kenamini vaid. JA nüüd siis juba oktoobri esimene esmaspäev. Olen üksi, peamiselt sel jäänud sügisel siin maal. ON jäänud vaid veel umbes kuu aega maal veeta, siis Männikule (09.11.) Kuidagi möödus see aeg ka sel aastal siin maal. Tulin siia mai keskel, ja möödus ka pikk suvi. Nüüd juba teise sügisese kuu algus. TÄNASEGA olen maal veetmas juba 143 päeva. Ilmad on juba jahedamad, muidugi, õhtuti ja öösel üsna külm juba. Kuid tänasest hakkasin kütma ja nõnda ka see viimane kuu siin maal. //
Põhitegevus maal oli selgi aastal lugemine. Viimased raamatud olid 2 x Castanedat (IX & VIII): ja sellega on C.C. ka selleks aastaks lõpetatud; kauemgi veel, ilmselt alles mais 2015 jätkan Castanedaga. (JA pealegi avaldasin alles eile C.C. tistaadid (2 osa). Nii, et Castanedaga on mõneks ajaks lõpetatud. Oli ka mingi prantsuse kirjanik hiljuti: Jean Ollivier & „L`aventure viking“. Täna alustasin seda norrakat: Tarjei Vesaas & „Is-Slottet“ („Jääloss“). Järgnevaks midagi erilist lugeda ei ole. // Kirjutanud olen peamiselt vaid päevikut sel korral siin maal. (Kuigi juba juunist vähendasin päeviku mahtu). Edu ja õnne siis siin sel sügisel maal. -- JA siis edu igas mõttes ka täpselt pool aastat seal Männikul. Jäänud on vaid kuu siin maal veeta (+ detsembri nääri-nädal). Siis pool aastat korteris Männikul. Jätkates lugemise ja kirjutamisega. Samuti jätkates blogidega ja kunsti kui valdkonnaga.
TÄNA olen maal olnud juba 143 päeva ja ööd. Juba augusti lõpus hakkasin joonistama (söe ja pastellidega); ja praeguseks on juba ka 4 akrüüli valmis (kokku 8 akrüüli, sel 4 sügisel siin maal akrüülidega). BLOG: Juba septembri alguses oli (3 blogis) üle 4ooo hinge Gloobusel vaatajaid. Ja järjest rohkem neid koguneb. Alles eile avaldasin esimese kirjutise oktoobris (Castaneda tsitaadid, 2 osa). Septembris avaldasin samuti 3 kirjutist. Samavõrd on plaanis ka oktoobris (Viik kõigiti täiendatuna ja 3 päevik, kontrollituna ja täiendatuna tsitaatidega). Ilmselt aasta 2 viimasel kuul vähem avaldades. Aasta alguses alustada nende Pariisi-aasta kirjutistega hoolega. Jagub avaldamiseks mõndagi veel üks aastaring. //
ON jäänud siin maal veeta veel vaid üks kuu, viimane kuu. Ilmad on jahedamaks muutnud, seega alustasin tänasest kütmist, ja kütan kogu viimase kuu maal. // TEKKIS idee nagu – SVERIGE ?! -- Miks mitte veeta aastavahetus hoopis Läänemerel?! -- Raha selleks (detsembri lõpus) ju jaguks. Kuid peab veel uurima. Kui ei lähegi Rootsi-kruiisile, siis kinno võib ometigi minna. JA see veidi varasem idee – EGIPTIEN – Sai veidi uuritud, osutus odav olevat ja seega kõigiti mõeldav igati. Kuid uurida veel ja sellega on aega kuni mai-juunini. -- Kuid reisima hakkan kindlasti järgnevalt...?!
___________________________________________________________________________________________________
13. oktoober.  --- Kirjutades siis alles teist korda sel oktoobri kuul, peaaegu juba oktoobri keskpaigas. (Sellel sept. ja okt. kuus siis esmaspäeviti kirjutades; juunist alates vähendasin päeviku mahtu. Ja 2. viimast suve pole (peale päevikute) pea midagi kirjutanud, kuna tegelesin need 2. viimast suvi ka blogidega; küllap hiljem siis jõuab ka muud). On möödunud jälle üks nädal, üksinda siin sellelgi esmaspäevasel varasel õhtupoolikul. Kõike on, mida vaja on, järgnev aeg on plaanis veeta siin rahulikult. Olen üksi järgnev argi-nädal ja tegevust, huvipakkuvat, muidugi jagub. Ilmad on siin oktoobri keskel nii soojad, et ei viitsi isegi ilmselt küttagi. JA jäänud on maal veeta umbes 3. nädalat veel. Siis täpselt pooleks aastaks Männikule (09.11.´014-09.05.´015). Kuid kõigepealt veeta siin maal siis need umbes 3. viimast nädalat, rahulikult ja kõigiti kenasti vaid. Põhitegevuseks oli seegi suvi lugemine. Viimasteks raamatuteks oli see norrakas, Tarjei Vesaas & „Is-Slottet“ (=“Jääloss“). Siis mingi Ameeriklane, (kahtlase väärtusega, harva loetav), Dashiell Hammet & „The Glass Gey“. Lõpetamisel homme samalt soperdajalt „The Thin Man“. Siis on plaanis lõpetada UT ja heebria luule („Psalmid“). JA siis alustada ka VT-ga, pean alustama VT-ga juba maal. Sest olen vaid 2. kuud (tänasega täpselt) veel oma elu 30-ndates aastates; ja seega alustada juba varsti selle VT-ga, mis võtab ilmselt paar aastat aega. Edu noil viimastel 3 nädalal siin maal. KA sel suvel (nagu ka ´013) oli täpselt 30 lõket (= kokku 60 kena lõket 2. aastaga!). JA edu siis ka pool aastat täpselt seal Männikul samuti!
TÄNASEGA olen siin Raplamaal olnud juba täpselt 150. päeva ja ööd. See pikk aeg on aga õnneks möödunud pigem vaid kenasti. Lugesin palju, kirjutasin veidi, tegelesin blogidega ja suve lõpus hakkasin ka joonistama ja juba 4 sügist tegeledes ka akrüülidega. Tõlkida eriti ei jõudunud (ja ka esteetikaga tegelesin vähe), kuid jõuab veel hiljemgi. BLOG: Juba ammu on (3. blogis) vaatajaid/lugejaid olnud rohkem kui 4ooo hinge. Lõpetades Castanedaga (kuni maini ´015), avaldasin umbes nädal tagasi ka „Castaneda tsitaadid. 2. osa“. Täna, kohe varsti, avaldan juba 52. esseena selle kunagise T. Viiki teksti (ohtralt tsitaatidega täiendatuna) =“Fr. W. Nietzsche ja nihilismi ületamisest“. Järgnevaks (okt. lõpupäevil) siis ka 3 päevik (Pariisi-aasta päevik, üle sirvides ja tsitaatidega täiendades, Th. Mann!) Vahest jõuab nov. esimesel nädalal avaldada nt ka selle Taylori-kriitika. Mida avaldan detsembris, seda veel ei tea, kuid aasta kahel viimasel kuul ilmselt (erinevatel põhjustel) vähem avaldada; aasta alguses need Pariisi-aasta kirjutised. JA avaldada on ka 3. aastaring midagi blogides. // Kuid rahulikku sügist siin maal endale soovides, on jäänud vaid umbes 3. viimast nädalat siin maal veeta. Siis järgneb pool aastat Männiku korteris, millega ka ehk vaid kenasti hakkama saab. Midagi erilist polegi sel aastal plaanis. Linna lähen siis nov. keskel (09.11.); isegi kinno vist ei lähe aasta viimasel päeval (Kuigi: „Tolkien & „The Battle of Five Armies“, = Defeinging Chapter?!). // Rootsi-Sverige aasta-vahetus Läänemerel ei huvitagi, kuigi uurida veidi võib. JA eks siis selgub, mis arvan reisimisega seoses mais ja kas juunis ikka lendan sinna Egiptuse poole...? (Oleks sellel ideel ilmselt kasulikke nüansse, kuid aega on 7.-8. kuud samuti plaane seada.) // -- EDU siis viimasel u. 3. nädalal siis siin maal. -- JA siis kõike kõige paremat pooleks aastaks MÄNNIKUL...!
___________________________________________________________________________________________________
20. oktoober.  --- Kirjutades siis alles 3. x sel teisel sügisesel kuul. On juba oktoobri teine pool, mainitud kuupäeval. JA see selle aasta maa-periood hakkab juba vaikselt läbi saama. OLEN olnud siin maal juba üle 5 kuu ometigi, ja varsti juba linna poole. Jäänud pole isegi enam 3 nädalatki siin maal veeta. Tõenäoliselt olen kindlasti linnas juba 09.11. (kuid võibolla ka varem: juba 05.11.) SEEGA veeta oma viimased nädalad siin rahulikult maal veel ometigi. Ilmad on veel üllatavalt soojad, oli soe öö eelmine ja tänagi ei pea siin kütma. // JA ka lugenud olen viimasel ajal, midagi vähe-kvaliteetset, U.S. kriminulle peamiselt. Oli see autor nagu Dashiell Hammet ja selle kaks kahtlase väärtusega kriminulli. JA mingil põhjusel juba palju päevi lugenud seda „tunnustatud Ameerika soperdajat“ nagu Mario Puzo & „The Godfather“ (Homme lõpetan. Labane ja brutaalne ja vastumeelne teos kõigiti, kuid 3. x seda niipea ei loe vist tõesti). Ülehomme lõpetada ka UT, mida ühel õhtul veidi lugesin („Psalmid“). Muidu veeta need viimased nädalad siin maal vaid rahulikult. --Siis ootab ees täpselt pool aastat Männikul. -- Edu siin maale veel veidike ja siis palju edu seal linnas.
OLEN olnud maal rohkem kui 5. kuud ometigi. -- Tulin siia mai keskel ja suvi möödus pigem rahulikult. Nüüd on möödunud juba ka esimene pool sügist. JA võib väita, et nende 5. pika kuu jooksul ebaõnnestus mul vaid umbes 5. päeva pelgalt. Nii, et pole eriti kedagi ega midagi eriti süüdistada. Oli pigem kena see pikk aeg siin veeta siis rohkem nagu. Olen jõudnud lugeda ja kirjutada; juba teist suve tegelesin rohkem blogidega (et kirjutamist oli sellevõrra vähem). Suve lõpul hakkasin ka joonistama ja täna lõpetan juba 6. akrüüli. SEEGA: kuidagi see aeg siin möödus ja pigem kenamini vaid. Jäänud pole enam 3. nädalatki siin veeta. JA siis muidugi täpselt pool aastat Männikul. JA kevadeks, maiks on hoopis teised plaanid. Olla mõistlikum, majandada tarbimist mõistlikumalt. JA vahest tõesti, et juba juuni esimesel poolel lendan esimest korda kuhugi Euroopast kaugemale?! -- EGIPTUS -- ?!? -- Miks ka mitte, pole juba 10. aastat väljamaale saanud. Viimane aeg sellekski siis ometigi. Heal meelel lendaksin jälle kuhugi kaugele. Kuid selleni on aega veel, on aega mõelda. Edu siin veelgi ja siis seal linnas. -- EHK kujuneb kenasti ka järgnev Männiku-periood...!
__________________________________________________________________________________________________
27. oktoober.  --- Kirjutades siis viimast korda oktoobris ja viimast korda sel aastal maal ilmselt üldsegi. Nimelt selgus, et veidi varem linna (02.11.) Sest, et see üürnik läks juba varem minema. Järelikult on homsega siin maal jäänud aega veeta veel vaid 5 päeva. Kokku olin maal sel aastal siis 170 päeva ja ööd. See aeg möödus kuidagi, pigem kenasti möödus see pikk aeg. Tulin mai keskel, kuidagi möödus see suvi ja varsti lõppeb ka teine sügisene kuu. JA homsega siis 5 viimast päeva veel, siis Männikul (otse sinna, juba 3 novembrit). Sest olen olnud siin juba piisavalt kaua ja korter juba tühi. // Põhitegevuseks siin maal oli seegi kord lugemine. Viimased raamatud olid see M. Puzo & „The Godfather“ (üsna vilets raamat, mida tihti just ei loe). Siis üritasin (2 x kokku?) UT Psalme (järgneva aasta lugemsieks on siis VT). Homme lõpetan viimase mahuka teose siin maal seekord: Rafaello Giovagnoli & „Spartacus“. Siis paar õhemat raamatut vahest veel. // JA loen hoolega ka täiskasvanuelu teisel nääri-nädalal (Herbert & „Dune“). JA linnas siis raamatukogu-raamatud (Zelazny, Tolkien, Herbert). Palju ei kirjutanud sel korral maal (kuna 2 viimast suvegi tegelesin hoolega blogidega). BLOG: Juba sept alguses oli üle 4ooo vaataja Gloobusel minu blogides. Praegu umbes 43oo vaatajat. Eestist (ja USA-st) juba ligi 13oo lugejat kumbastki. Midagi on avaldada blogides ka 3 aastaring, vahest aasta aega hiljem juba ligi 70 teksti avaldatud 3 blogis. Praegu on avaldatud 53 teksti. Maal avaldasin sel korral 11 uut teksti, seega üsna palju. // JA lootes, et siit maalt saab kenasti minema. JA edu igas mõttes siis seal Männikul ligi pool aastat, mis plaanin seal siis järgnevalt veeta. Alles mai keskel siia tagasi (+ elu teine näärinädal). EDU seal MÄNNIKUL igas mõttes...!
OLIN maal sel 2014 aastal kokku siis täpselt 170 päeva ja ööd. See on üle 5 kuu ometigi. (Lisandub ka näärinädal detsembris). Eelmine, 2013 aasta, jäi siiski maal-oleku rekordiks. Kuna kipun juba linna poole. Viimastel nädalatel on olnud ka ebaõnnestunud päevi (ja nüüd viimastel päevadel napib ka?). KUID enamik sel aastal maal veedetud ajast oli pigem kena, kuidagi hakkama sai. KUID on viimane aeg linna minna, sel aastal pole mõttessegi tulnud novembrit nt siin veeta, pole lihtsalt mõtet, lootes, et seal asustatud aladel kujuneb kenamini. Midagi erilist pole plaanis järgnevaks korteri-perioodiks. /---/ See ilmselt tähendab siin, et mais kogun ja juunis-juulis lendan EGIPTUSESSE --? -- Pole eriti tõenäoline, nii, et paljut ei tasu just loota. Ilmselt kujunevad järgnevad aastaringid nagu viimased on kujunenud, lihtsalt vaadates, kuidas need kuud ja aastad mööduvad...? // AGA jah, järgmine pühapäev (5 päeva hiljem) juba Männikul. Veeta seal november ja see näärinädal leiab siin maal ka aset. Seega selle 2014 aasta lõpp ja siis 4,5 kuud aasta 2015 alguses seal ka. Lugeda palju, tarbides järjest mõõdukamalt. JA loota siis mida iganes. Kuid vahest olen aktiivsem ka seal, kui võimalikuks osutub. Aeg näitab, kuidas kujuneb. Ja vahest tõesti saab kunagi siis, vahest tõesti juba järgmise suve esimesel poolel ka kuhugi kaugele lennata. Selles mõttes oleks see tervitatav vaheldus (kuigi mitte midagi erilist sellest samas lootmata). Vaadata kuidas kujuneb see pool aastat seal MÄNNIKUL... Lootes, muidugi, et kujuneb vaid kenasti seal kõigiti järgnevalt. Järgmine kord kirjutan siis siia juba Männikul olles, novembri alguses. Huvitav, kuidas kujuneb seal selle perioodi algus. Kuid aega on seal vägagi palju. Seega soovides endale seal siis edu!
___________________________________________________________________________________________________
KOKKUVÕTVALT: October – 2015.
(25. 10. 2016).
Kirjutades siis siia eelmise aasta oktoobrist ja viimast korda sellele – 2016 aastal, -- siin maal. -- Nimelt olen maal ainult 3 päeva homsega siin veel vaid. ON möödunud vaheldusrikas aeg. -- JA järelikult olin siin maal sel aastal u 160 päeva ja ööd. Elik siis 13.05. -- 30 10. 2016. -- JA kuidagi see aeg siin möödus, kogus ee aeg. Ikkagi mai keskel tulin siia. Põhitegevuseks oli kogu see aeg pea igapäevane lugemine. Natuke jõudsin ka kirjutada. KUIDAGi möödusid need jAANID, tagasihoidlikul kombel. JA siis möödus kogu see suvi. Oli üks tüüp siin (juuli teisel poolel ja augusti esimesel poolel, K. U. = alus). Oli ka neiuke siin, oktoobri esimesel poolel (V. R. Ei tea, kuidas sellega läheb, korteris, linnas?!). JA natuke jõudsin ka tõlkida, alates augusti algusest. -- Lähipäevil juba avaldamisel 3 PLATONI dialoog. (Eile-täna siin mingid külalised, V-d). JA eks siis aeg näitab, kuidas seal korteris kujuneb. AINULT 3 päeva siin maal veel veeta, siis olen linnas. (Vahest öö või kaks ka esimeses korteris? KUID muidugi möödub ligi pool aastat seal Männiku linnaosa Valdeku tn korteris. Edu seal!). JA lootes, et kujuneb kenasti seal asustatud kandis. Maal on veeta homsega vaid 3 viimast päeva ja ööd. SIIS algab see pooleaastane linna-periood. Ilmselt loen seal palju (raamatukogu?!) ja kirjutan ka ikka veidi. Tõlgin hoolega PLATONIT ja avaldan, mida vaja... SEEGA: tegevust kui jagub seal korteris ja kauaks. JA siis selgub, kuidas see elu saab nagu sätitud saama...? Esialgu lootes, et kujuneb kenasti. (Vahest on mingigi elumuutus ka see neiu, V. R.? Pole veel teada ta plaanid. Lähiajal selgub, kas tuleb teine minu juurde elama või ei. Nüüd oktoobri alguses oli ju nädal minu juures ja isegi maal. Kuid pole teada, mis selles suhtes tulevik toob...?) Edukat maaperioodi lõppu ja kõike head ligi pool aastat seal linnas...!
JA see on siis viimane kirjakoht siin maal, sel lõpule läheneval oktoobri kuul, sel lõpule läheneval aastal nagu 2016. Järgmine kord kirjutan juba linnas (2 viimast päevikut. JA alles tänasega jõudsin eelmise aasta sama kuuni, siia kirjutades. JA sai vähendatud selle aasta keskel seda jooksva aasta päevikute mahtu. Edaspidi kirjutan vaid 3 x kuus, muide. Selleks, et jaguks rohkem aega blogide jaoks ja tõlkimiseks elik siis avaldamiseks mõeldud kraami. Seega kirjutan alates novembrist ainult 2 x kuus jooksva aasta päevikut ja korra kuus eelmise aasta samast kuust). KUID jah, tulin siia maale umbes mai keskel. -- Olid mõned tähtpäevad (M. = 70 a ! H. ja N. Ja R.). -- JA kuidagi möödusid Jaanid, kuidagi möödusid kõik need suvised ja sügisesed kuud. JA nüüd on jäänud siin maal veeta homsega vaid 3 päeva ja ööd. Siis veidike (paar ööd?) seal „esimeses korteris“ ja siis muidugi ligi pool aastat Männikul. Ei tea, kuidas seal läheb, veel ei tea, kuid ehk ikka edeneb järjest kenamini. JA need kuud siin maal (u 160 päeva ja ööd?) möödusid erineval kombel. Muidugi mitte just ilma... JA põhitegevuseks seegi kord oli pea igapäevane lugemine. (Sel aastal ei loe ühtegi raamatut 2 x; ega ka järgnevalgi vist. Korteri-perioodiks on plaanis Zelazny, Tolkien ja Herbert). JA natuke jõudsin ka kirjutada seekord maal. Peamiselt vaid päevikud. JA siis augusti alguses (01.08.) hakkasin pidulikult ka PLATONIT tõlkima. Juba on valmimas 3 dialoog, mis kuulub vahest juba lähipäevil avaldamisele. JA jätkates PLATO tõlkimisega ka kogu järgneva 2017 aasta. See on ju peamine, mis järgmisest aastast teada on, see, et tõlgin kogu järgmise aasta Platot. Ei tea veelgi palju dialooge jõuan ära tõlkida. Kuid edu sellegagi!
JA siis ee eelmine oktoober. -- OCTOBER 2015. -- Kuidagi see kuu möödus, see aasta aega tagune aeg. See eelmine oktoober, nüüd on juba järgmine oktoober. Olin maal eelmine aasta ligi 1 dec nädala lõpuni. Sel aastal natuke vähem maal aega veetes. (Ja kaks augusti lõppu olin veidi ka linnas, erineval kombel, aga olin tõesti. Kenam oli see üle-eelmine august (NK), etc). Kuid midagi muud nagu endise oktoobriga palju ei seostu.... Lugesin palju ja erinevat kraami (nagu siin ülal mainitud). Oli lugeda ühte ja teist. (Muide ei mäleta ka eelmist novembrit, kuid sellekohased ülestähendused on siin järgneval samuti säilinud). SELLEL aastal siis varem linna, (vaid 3 päeva siin maal veel?!) ja siis selgub, kuidas edaspidi kujuneb seal linnas. Kuidagi ikka kujuneb kindlasti ja ehk ka kenamini järjest! BLOG: Blogide son juba u 12 ooo hinge nende „vaatajate“ hulgast. Avaldatud ligi 82 kirjutist. Sel maaperioodil jõudsin avaldada peamiselt vaid Platoni 3 dialoogi ja paar korda ka see ammu tõlgitud esteetika. Lähipäevil avaldan siis 3 Plato dialoogi. JA see esteetika kuulub veel 3 variandis avaldamisele. Muid kirjutisi ju eriti avaldada ei jõudnud? Kuid ehk jõuab siis edaspidigi veel ja palju, piisavalt. VEEL ei teagi, mis kirjutisi järgnevalt avaldama hakkan. KUID on juba teada, et kogu järgneva, 2017 aasta, tegelen ikka PLATONI tõlkimisega. (Blogides on juba ligi 9o-1oo riiki neid „vaatajaid“). JA nüüd siin maal päevikute kirjutamisega lõpetades. Olen siin veel viimaseid päevi. -- JA siis ootab ees ligi pool aastat linnas. Huvitav oleks juba teada, mida arvan linnas, Männikul, Valdeku korteris, siia järgmine kord kirjutades...? Ehk edeneb järjest kenamini järgnevalt. JA millal, (mais 2017?!) kirjutan alles ju järgmine kord siin maal?! -- Huvitav, mida arvan siis, ligi pool aastat hiljem...? -- Edu igas mõttes kogus selleks ajaks!
__________________________________________________________________________________________________________________
Marraskuu: 2015.
__________________________________
November 2008. --- Tänasega on alanud siis novembri kuu 2008 aastal A.D. Tänasega on alanud viimane sügisene kuu sel aastal. See sügis oli siis ometi küllaltki kena periood. Ja ka talv tuleb ehk kena, kuna seda olid kaks viimast talve siin: kenad vaid. Seega edu edaspidiseks Need olid viimased read sel sügisel...! Edu ja õnne järgnevaks talveks !
__________________________________________________________________________________________________________________
November 2009.
Vahest tean juba ka kogu järgnevat aasta-ringi, aimamisi selge see ju on. Muidu on aeg möödunud siin küllaltki kenasti ja rahilkult. -- Edu siis edaspidiseks. -- Lgp. Pr. V. R.  !!! -- // -- Muidu: soovides endale veendunult rahulikumaid aegu !!! Edu ja õnne edaspidiseks !!! El brujo ! --- // -- Need kaks e-maili saadan täna teele ja lootes tulevikuks vaid kõike head !!!
__________________________________________________________________________________________________________________
November 2010.
Edu ja õnne siis novembri kuuks siin linnas, siinb Männiku korteris, edu ja õnne...!!! --- Soovides siiralt kõike head Tõnisele ja Evelynile. --- Edu ja õnne neile !!! --- Edu ja õnne lähedastele ja kõike head. Edu ja õnn endale ja lähedastele. --- Edu ja õnne...!!! --- Soovides endale kena ja rahulikku aasta lõppu !!!
__________________________________________________________________________________________________________________
November 2011.
Edu siis järgnevuses kõiges, mis veelgi ette võetud saab...! --Olles olnud siis Raplamaal täpselt 5. kuud sai tuldud siis oktoobri lõpus siia Nõmmele. Edu siis! --- Edu ja õnne kõiges jätkuvuseski...! Soovides endale edukat tänasega alanud novembrit ja siis rahulikkku talve ja kevadet. --- Juba aiman, kuidas kujunevad järgnevad aastaringid...? -- Loodetavasti vaid hästi ja kenasti ainult.-- MOT. -- Edu kõiges...! AMEN. MOT. --- EDU siis kõiges järgnevuseski. Edu endale ja lähedastele...! JA õnne ja edu kõiges...! -- Edukat homsega algavat detsembrit ja talve muidugi...! -- Täna on siis ST. Andrease nimelise pühaku päev. -- Edu ja õnne kõiges sellel homsega algaval talvel...! Edu kõiges...! Edukat talve mis kohe alagamas, edu kõige sjärgnevuseski...!!! EDU KÕIGES JÄRGNEVAL TALVEL 2011/2012 A. D. !!!
__________________________________________________________________________________________________________________
November 2013.
VI. KUUD. Tänasega olen siin Raplamaal olnud juba 181 päeva ja ööd. /---/ Edu sellel sügisel maal ja edu ka talvel ja kevadel! /---/ EDU siis viimasel paaril nädalal maal ja siis ligi poolel aastal seal Männikul! /---/ Ja need aastad on üksteise järel reas nagu hõõguvad pärlid nööril. /---/ BLOG: On siis Gloobusel juba vaatajaid 2417 indiviidi. /---/ MAAL olin sel 2013 aastal siis täpselt 204 päeva ja ööd, elik siis täpselt 6,5 kuud. /---/ Esimest korda elus veetsin maal niivõrd palju aega, kuute ja poolt kuud pole senini õnnestunud maal veeta kunagi varem... /---/ EDU kõiges siin korteris järgnevuses ligi pool aastat. /---/ JA küllap juba edenema saab sätitud... /---/ EDU igas mõttes sellel homsega lagaval talvel siin Männikul..:!
____________________________________________________________________________________________________________
November 2014.
Tegevust jagub siin korteriperioodil ka selleks korraks. /---/ -- JA lootes, et edeneb kõigiti ja õigema suunas igas mõttes! /---/ Jätkates lugemisega, kirjutades järjest rohkem, alustades taas blogi-esseedega ja hakata ka tõlkima jällegi. JA siis jõuab veel mõelda, mida kaugema tulevikuga seoses välja mõelda, selleks, et tulevik oleks kindlasti kenam. /---/ Edu igas mõttes ja kõigiti järgnevuses...! /---/ Lugejaid peaks blogides siiski olema (st vaatajaid pelgalt) siiski juba üle 45oo hinge Gloobusel. /---/ OLEN olnud siin Männikul siis juba 26 päeva ja ööd. /---/ Plaanis on siia jääda kuni maini. Mingeid plaane ei ole. -- /---/ EDU siis igas mõttes järgnevalt.
_____________________________________________________________________________________________________________

6. november.
Kirjutades siis esimest korda sel selle aasta viimasel sügisesel kuul. On möödunud juba kaks esimest sügist kuud. Olen ikka veel maal, tänasel kuupäeval. Alanud on november ja ma ei tea veelgi, kui kauaks sel aastal veel maale jään. Viimati kirjutasin siia oktoobri viimasel päeval (eelmine laupäev, ligi nädal tagasi). SEE aeg siin maal on kuidagi lihtsalt möödunud. Tulin siia mai keskel ja kuidagi möödus see pikk suvi. Nüüd on möödunud juba rohkem kui kaks sügist kuud. Viimase nädalaga pole palju muutunud. (Viimati, kui siin laupäeval kirjutasin oli veel hektiline aeg. Kuid nüüd on rahulikuma aja algus ja tulevik on muretu.) Sellele sügisel (2 kuud!) olen kui vähem lugenud, kuid lugenud olen ma ju palju, viimaste aastate lõikes (9 aastat!). Viimased lugemised olid siis (korduvalt, ainsad sellel aastal 2 x loetud rmt!) Stevenson (2 rmt) ja Castaneda (VIII osa). Praegu pooleli Otfried Preussler & „Krabat“. Järgnevaks ilmselt siis Castaneda (VII osa). Selle viimase aja saavutuseks ongi (peale vähesema lugemise) kirjutamine. Hiljuti alles avaldasin oma kolm nn „rännu-aastate“ päevikut. Ja midagi Soome keeles (alles 2 x!). Järgnevaks on plaanis G. Vattimo (nii soome kui ka eesti k). KUID nüüd on oodata rahulikumaid aegu (peale eilset). SEEGA: kuigi ei tea, kui kauaks ma siia sel novembril jään, siis on teada, et esialgu pole kuhugi kiiret. Ilmad pole veel külmad ja saab kütta siin maal. Seega soovides  endale kena hilist sügist siin maal. JA jõuab seal linnas veel aega veeta. Nõnda, et ehk edeneb siin maal veel kenasti mõndagi aega sel hilissügisel!
Järgmine esmaspäev olen siin maal olnud juba täpselt 6 kuu ehk siis pool aastat. Nii kaua juba maal olnud ka selgi aastal. Kuidagi möödus see kevade lõpp ja pikk suvi. Polegi nagu midagi eriti kehva meenutada? Ja nüüd on möödunud juba 2 sügist kuud ja alanud on 3 ja viimane sügisene kuu. JA ei tea, kui kauaks siia jään sel novembril, pole veel teada. Ilmselt novembris ikka linna satun ja sinna siis taas ligi pooleks aastaks. Põhitegevuseks seekordki maal oli muidugi lugemine (kuigi sügisel veidi vähem lugenud?). Kirjutanud olen hoolega ja tegelenud oma blogidega. BLOG: Juba on Gloobusel ligi 75oo vaatajat/lugejat. Viimased avaldamised olid oma nn „rännuaastate“ päevikud ja midagi Soome keeles. Järgnevaks G. Vattimo (2 x). // KUID oluline on see, et esimesel novembril alustasin nii uue maili-aadressiga kui ka e-mailide saatmisega. See oli siis just sel päeval (01.11.) kui saatsin elus esimest korda 15 tuttavale nimele ligi 15 kirjutist. Praegusega on neid saadetud 19-20. (Vastanud on vaid 4-5 hinge). Järgneval nädalal saadan vist kõigile need kirjad, kellede maile üldse tean. ). SEEGA nõnda see novembri algus meelde jääb: palju kirju, kõigile tuttavatele nimedele ja üritades ka rohkem lugeda. -- JA ei tea praegu tõesti kui kauaks siia maale jään selle sügise lõpus. Kuid praegu ei ole kuhugi kiiret, nii, et eks aeg näitab. Jõuan seal linnas nimelt olla veel kaua järgnevalt. Esmaspäeval olen maal veetnud pool aastat. Jätkates lugemise ja kirjutamisega ja blogidega. Veidi võiks veel ka maalida. JA järgmine kord siia kirjutades vahest juba tean, millal sinna linna satun...? Momendil pole veel õrna aimugi. Soovides edu endale selle sügise lähenedes oma lõpule... (Muuseas, H. sai 5 aastaseks ja M. tuleb sel kuul kodumaile tagasi. Ja T. & E. on „endises kohas“ perega, vaid nädal veel, muide). Seega: kena sügise lõppu soovides...!
________________________________________________________________________________________

20. november.
Kirjutades siis alles teist korda sel novembri kuul 2015. Nimelt jah, sai vähendatud aasta keskel, juulis päevikute mahtu veidi (selleks, et oleks rohkem aega blogidega?). KUID nüüd on juba novembri teine pool tänasega. JA juba hakkab selgeks saama, et selle novembri ilmselt veedan kogu täiega siin maal. Mis siis ikka, ka üle-eelmine (2013 aasta) olin siin novembri lõpuni (24.11.´013.) SEEGA tuleb siis sellest novembrist esimene kuu peale 1 klassi algust, kui olin veel 7 aastane, kui kogu novembri maal veedan...?! JA nimelt on juba selge juba, et peaaegu ka esimene detsembrinädal möödub siin maal. (Sest praeguste andmete kohaselt jääb üürnik korterisse nr 2 kuni 06.12.)? Seega olen sel aastal maal umbes 7. kuud järgemööda siis umbes. Praegu nimelt ei teagi veel täpseid kuupäevi sügisese kolimisega seoses. Täiesti võimalik, et kogu see november siin maal siis seekord möödub. JA vahest siis alles 06.12. linna alles. JA võimalik on ka nääride ajal olen (u 4 päeva) maal. Seega meenutab selle aasta lõpp mõneti üle-eelmist aastat. SEEGA: See november on siis esimene kõikide novembrite hulgas, mille maal veedan. Viimati siis 7 aastaselt, 33 aastat umbes tagasi ometigi...! AGA alles üle-eelmine aasta, 2013 olin ka peaaegu novembri lõpuni (ja hiljem olen seda hilissügist pidanud vajalikuks mainida korduvalt). JA ilmad on veel väga soodsad, nüüd nädalavahetusel alles veidi öökülmasi. Sisuliselt pole tarvidust siis siin novembri teisel poolel küttagi (kuigi võiks). SEEGA: soovides edu igas mõttes esimese maal veedetud novembri lähenedes oma lõpule! Hiljem on hea meel, et selle novembri siin maal veetsin....? Järgmine kord siia kirjutades tean juba palju rohkem, viimast korda siin novembris siia kirjutades juba tean...!
// OLEN olnud maal juba maist alates. Põhitegevuseks olnud lugemine (vist tõesti sel sügisel veidi vähem lugenud? Ja sel aastal üldse veidi vähem lugemist?). Lõpetatud O. Preussler ja praegu pooleli Castaneda (VII osa). BLOG: Viimased avaldamised olid 3 nn „rännu-aasta“ päevikud ja nüüd hiljuti ka itaallane G. Vattimo (2 x). Nüüd on siis avaldatud 6 x päevikuid ja Soome keelt on juba 3 kirjutises. Muidu Gloobusel vaatajaid juba 7606 hinge. Eestist lugejaid ligi 1818, USA-st vaatajaid ligi 1847 isikut., Saksa aladelt ligi 700, etc! Järgnevaks (jagub talvekski!) siis need ligi 50 lk „Espanja“ & ligi 70 lk ulmasid (kokku ligi 120 lk!). // SEEGA: Vahest jään kogu selleks novembriks ikka siia maale? Mis siis ikka, esimest korda peale 6-7 eluaastat siis novembris maal olles. Ilmad on veel soojad, praegu, novembri teisel poolel pole igapäevane kütmine veelgi vajalik. (Ka jagub kõike, mida vaja oleks, peale eilset: seega: miks mitte veeta need järgnevad 10 novembri päeva siin maal? ) SEE oleks ikka täiskasvanuelu esimene november kogu täiega maal veedetud. Ilmad on soojad, vajaminevat jagub ja jäänud on seda novembrit ainult veel 10 päeva tänasega. (JA ilmselt siis umbes ka 1 nädal detsembri alguses maal veelgi? Üürniku plaanidest veel ei tea, kuid midagi 06.12. seose son mainitud?). SEEGA: soovides endale kõike head järgnevaks esimeseks hilissügiseks maal ja head ka (maal algaval?) talvel!
________________________________________________________________________________________

30. november.
Kirjutades siis tänasel viimasel novembri kuu päeval sel 2015 aastal. Täna on St. Andrease päev, viimane november. Tänasega lõppeb selle aasta sügis ja homsega algab siis ka talv. Homme juba 1 detsember ometigi. JA olen siin maal olnud tänasega juba 203 päeva ja ööd. JA praegu tean, täna sain teada, et jäänud on veel ainult nädal siin umbes maal vaid veel veeta. Vahest lähen linna juba sel pühapäeval (06.12.) võis siis järgnevatel päevadel (esmaspäev-kolmapäev). JA igal juhul on see maa-periood läbi saamas, kaua siin enam õnneks ei ole. Hea meel, et siit minema saab, erinevatel põhjustel. OLEN ju nii kaua siin olnud ka, kauem olen sel aastal maal olnud kui peale 6-7 eluaastat, ligi 34 aastat siis ometigi! JA tänasega, St Andrease päeval lõppeb see sügis ja homsega algab talv. Kolmapäevaga (09.12.) oleksin maal olnud juba täpselt 7 kuud ometigi. Kuid olen enne seda kuupäeva ilmselt juba linnas. SEEGA olin siin Raplamaal 2015 aastal umbes 7 kuud ometigi. Peale 6-7 eluaastat pole ühelgi aastal saanud maal niivõrd aega veeta, seega siis umbes 34 aastat ometigi. Nimelt olen ka viimast u 2 nädalat veel 40 aastane. Sünnipäeva ei taha mingil juhul maal veeta (kuigi see oleks esimene selline tähtpäev kogu täiskasvanu-eas?!) -- Varsti lähen linna, Männikule ja jään sinna vähemalt pooleks aastaks!
SEE oleks juba 4 sügis kui otse lähen sinna korterisse nr 2. [2012 oktoobri lõpp, siis 2013 novembri lõpp, siis 2014 novembri algus; ja nüüd: 2015 detsembri algus!]. ON vaid hea meel, et siit minema saab siit maalt. On ainuõige, et sinna linna tagasi saab. Ei olnud midagi eriti head ei viimasel suvel ega ka tänasega lõppeval sügisel. Sügisel nt lugesin mingil põhjusel vähem, kuid eks järgnev talv loen sellevõrra rohkem. /---/ JA jäänud on maal veeta vaid viimased loetud päevad. Esimesel võimalusel linna ja jäädes sinna ligi pooleks aastaks. Edu siis viimastel päevadel maal ja paljudel kuudel seal Männiku linnaosas. SOOVIDES edu igas mõttes järgnevad pool aastat seal Männikul...! Viimased lugemised olid C. CASTANEDA 2 raamatut (loetud VII osa, viimaseks raamatuks maal jääb: C.C. IX osa). ON ainult hea meel, et siit maalt viimaks ometigi minema saab. Pole enam 34 aastat nii kaua maal olnud kui sel aastal, -- u 7 kuud, ometigi. KUID linnas on mul kindlasti kenam ja seda igas sõna otseses mõttes! Ja hakata juba pakkima, viimased toimetused maal, veel vaid 1 päeviku-sissekanne. JA siis olen juba Männikul tagasi, kuhu jään vähemalt pooleks aastaks. Edu siis seal linnas igas mõttes!
________________________________________________________________________________________

KOKKUVÕTVALT: November – 2015.
(12. 11. 2016.)
Kirjutades siis esimest korda jälle siin linnas, Tallinnas, Nõmmel, Männikul. Olen juba paar nädalat (14. päeva) siin Valdeku tänava korteris veetnud selle ´016 aasta novembris. Tulin siia siis täpselt 1 novembril sel aastal. Juba järgmine päev sadas lumi maha ja akna tagas oli talvine maastik. OLIN siis maal sel 2016 aastal täpselt 165 päeva ja ööd. See aeg möödus erineval kombel, oli paremaid aegu ja kehvemaid hetki. Linnakolimine oli kahjuks lihtsalt jälk, vist juhuslikul kombel. Paar ööd ja päeva olin seal „endises kohas“; ja siis, nagu mainitud tulin 1 novembril siia oma Valdeku tn talvekorterisse. JA olen siis linnas olnud 2 nädalat juba. Siin näivad asjalood sujuvat, kuigi esialgu pole veel paljut jõudnud. Igapäevane elu lihtsalt. Alles teist korda kirjutan päevikut, seekord siis eelmise aasta novembrist nagu rohkem. Järelikult jõudsin 2 esimese linna-nädalaga vaid 2 x päevikut kirjutada. KUID olen juba teise raamatuga pooleli. Esimene oli siis TOLKIEN & „The Hobbit“. Praegu lõpetamisel Castaneda & „Tales of Power“. (Ja lähiajal siis raamatukokku?! Üle 4 viimase talve?!). JA vaadata, kuidas see aeg möödub. Lähiajal hakkan ka PLATONIT tõlkima, juba 4 dialoog, „KRATYLOS“. JA jätkates tõlkimisega kogu selle aasta lõpu ja isegi ka kogu järgneva, 2017 aasta. Siis jõuab nii mõndagi tõlkida ometigi. SELLE aasta lõpuks pole erilisi plaane, tuleb paar „pidulikku einet“ ja siis algabki uus aasta nagu 2017. (Jõulud ja näärid veedan seal „endises kohas“. JA muide: homsega, olen vaid kuu aega veel 41 aastat vana. SIIS saan juba 42 aastat vanaks. JA nõnda see aeg möödub. Veetes seda aega võimalikult ratsionaalselt ja mõistlikult. See novembri kuu on varsti juba poole peal, ja siis algab see talv ja see aasta nagu 2016 läheneb oma lõpule. Veeta aega võimalikult mõistlikult. Lugeda iga päeva ja kirjutada iga nädal ja ka tõlkida iga nädal. JA siis selgub kuidas see aasta 2016 oma lõpule läheneb. Edu igas mõttes!
NOVEMBER 2015. -- See eelmine november on peamiselt vaid kenasti meelde jäänud. Ilmselt oli see ka siis tõesti enda täiskasvanuelu esimene november, mille tervenisti maal veetsin. Ei mäleta eriti külmu ilmu ega lund eelmisest novembrist. (Kuigi eelmine aasta tulin linna alles 8.12.). Seega oli see esimene november maal veedetuna (peale 1 klassi algust ilmselt?). JA see möödus ilmselt siis kuidagi rahulikult vaid. (Üürnik jäi lihtsalt eelmine aasta kauemaks siia korterisse). // JA nii möödus see november 2015. -- Olin maal siis ka juba 2013 peaaegu novembri lõpuni ( + nädal detsembris, sel aastal. Ei mäleta kuupäevi aastast 2014). JA siis olingi eelmisel, ´015 novembri kogu täiega maal, esimest korda peale varast lapsepõlve, u 7 eluaastat. JA vist ei olnud eelmine november ei eriti külm ega lumine (erinevalt selle aasta novembrist). JA meelde on see täiskasvanuelu esimene november maal jäänud peamiselt siis millegi kenana. Ilmselt kütsin seal hoolega, lugesin iga päev ja tegelesin ka blogidega. JA alles esimese detsembri nädala lõppedes tulin eelmine aasta maalt otse siia Männikule. JA kuidagi möödus selle eelmise aasta viimane kuu (kass!), kuidagi möödus eelimne talv (mitte just eriti kenasti?). JA siis olin ka kevadel 2016 siin Valdeku tn korteris (maale läksin alles 13.05. ´016.). JA olin siis sellel ´016 aastal maal täpselt 165 päeva ja ööd. Nüüd olen juba 2 nädalat linnas olnud. Järgmine kord lähen maale alles mais 2017. -- /---/ Lugedes iga päev, kirjutades ja tõlkides iga nädal. (V. R.-st ja tema plaanidest ei tea praegu veel midagi, vahest tulebki siia? Kas lugeda seda soovitavaks? Aeg annab arutust, täna helistan, siis selgub. T. sai septembri lõpus 40, I. sai 4. ja hiljuti siis ka H. 6 aastat vanaks). JA lootes siis kena aasta lõppu. Järgmine kord kirjutan kokkuvõtlikult siia selle eelmise, 2015 aasta päevikusse, selle aasta lähenedes oma lõpule. Edukat aasta lõppu ja head uut aastat!
____________________________________________________________________________________________________
Joulukuu 2015.
_____________________________
Detsember 2008.
Kirjutades siis esimest korda sellel kuul, tänasega alanud detsembri kuul. Tänasega algas siis see talv, sel ja järgnevaks aastaks --- . JA talv on juba oma alguse saanud. Ehk tuleb sellest vaid kena talv, ometigi, -- kahe viimase talvega võib vaid rahul olla. -- // -- Ja juba võib järelikult väita, et möödunud sügis oli vaid midagi kena, vaid kenasti möödus see eelnenud sügis. Seega otsivad kaks kena ja ilusat noort tüdrukut endale korterit. See brünett on tõenäolisem, kui blondiin. KUID vaadata, mis sellest naiste loost välja tuleb.
_______________________________________________________________________________________________
Detsember 2009.
Seega loodetavasti tuleb vaid kena talv, sellest tänasega alanust. Edu ja õnne. -- // --Loodetavasti tuleb tänasega alanud detsembrist ja kogu järgnevast talvest vaid midagi kena: EDU ja õnne siis järgnevaks siin, kogu selleks järgnevaks ajaks siin korteris. -- // -- SEEGA siis: edu edaspidiseks, -- lugedes iga päev, kirjutades, ilmselt siis ka tõlkima asudes hoolega. Seega on siis pühapäeval oodata suurt juubeli, ikkagi 35. A.D. – ja oodata on ka lähedasi külla sel päeval. -- // -- EDU ja ÕNNE !!! // -- JA täna sain siis pidulikult 35. aastat vanaks. Seega siis juba 35. A. D. ometigi ja kenasti kõigiti. Olen siis juba 35. aastat vana. See juubel oli siis selline. Edu ja õnne selleks 35. elu-aastaks !!! Edu ja õnne !!! -- // -- JA soovides endale üldse kena aasta lõppu ja veelgi paremat uut aastat. Edu ja õnne !!! -- // -- JA nüüd siis järgmine, juba 35. talv, ja kujuneb üsnagi kenasti. Edu siis järgnevuseski. ______________________________________________________________________________________________________
Detsember 2010.
// --- Saaksin oma elu tagasi...!?! // --- Varsti olen siis juba 36. aastat vana. // --- Edu ja õnne siis järgnevaks talveks, edukat vana aasta lõppu soovides, ehk edeneb järjest kenamini. Edu ja õnne siis selleski vallas. --- Edu Victoriaga seoes !!! --- // --- Victoria on ju ilus ja armas ja kena tüdruk vaid ometigi. --- // --- Kuid kõige peamine on VICTORIA !!! --- // -- Edu ja õnne meile kahele tulevikus!
______________________________________________________________________________________________________
Detsember 2011. --- Olen olnud siin MÄNNIKUL juba alates sellest milleeniumi kuupäevast nagu 11.11. ´011. -- EDU ja õnne kõiges järgnevuses selle aasta lõpus ja uue alguses...! -- // Alanud on selle aasta talv. -- EDU KÕIGES SIIS...!!!
Edu kõige selle 2011 aasta lõpus ja uue, 2012 aasta alguses. Edu kõiges kõigiti...! -- Sain siis pidulikult 37. aastat vanaks. -- Edukat uut aastat...! -- 2012 – MMXII -- JA ongi 50. rmt.-t 2011 aastal. VICTORIA -- ?! -- --- Kõike kõige paremat tulevikuks...! // -- KUID: kõike head järgnevaks aastaks. EHK ometigi tuleb see – MMXII – aasta vaid midagi kena ja ilusat...!
______________________________________________________________________________________________________
Detsember 2013.  --- Kirjutades siis 1 korda sel äsja alanud talvel. /---/ Tegeledes hoolega blogiga, juba on üle 2500 vaataja Gloobusel, 46 riiki umbes ja „eestist“ siis üle 9oo lugeja. /---/ Nimelt on plaanis see Jõulu-nädal maal veeta. /---/ Lugesin kahte prantsuse klassikut (Verne & Flaubert). /---/ Ja siis palju edu ka peatselt algaval uuel aastal! /---/ MMXIV. -- /---/ JA siis juba sel reedel (03.01.´014) on eriline sündmus: ooperi-külastus. -- Giuseppe VERDI & „La Traviata“. /---/ Kõike kõige paremat peagi algaval 2014 aastal...!
______________________________________________________________________________________________________
Detsember 2014.  --- EDU siis ometigi...! /---/ KUIDAGI sai hakkama sel aastal maal. Huvitav, mida toovad peagi alagavad 40-ndad eluaastad...? /---/ JA kõike kõige paremat ka järgneval aastal nagu 2015. A. D. ---!!! /---/ EDU igas mõttes sel lõppeval aastal ja siis palju edu ka uuel aastal. /---/ JA praegu viimased read seal aastal nagu 2014: edukat aastavahetust ja kõike head ja kõige paremat (ülehomsega) algaval uuel aastal nagu 2015...!  
__________________________________________________________________________________________________________________

17. detsember.
Kirjutades siis esimest korda sel detsembri kuul, juba on möödunud detsembri keskpaik. Olen siin linnas, Reevelis, Tallinnas, Nõmmel, elik siis Männikul. Tänasega olen siin Männikul olnud siis juba 10 päeva. JA kuidagi see ajutine aeg on siin möödunud. Viimati kirjutasin siia siis St. Andrease päeval (viimasel novembril). JA isegi detsembri esimene nädal möödus veel maal (esimest korda peale 6-7 eluaastat nii kaua maal.) Lõpus oli seal isegi elektri-katkestusi, seega ei lugenud midagi ja tegelesin peamiselt joomisega (kütsin ka). JA siis oli see teisipäev (08.112.) kui sai pidulikult siis siia linna saabutud, selleks, et siia kauaks jääda. JA see esimene nädal polnud kõige kehvem siin linnas ka. SEE oli siis St. Lucia päeval kui sain 41 aastat vanaks. Tähistasin seda tähtpäeva lähedaste ringis, eelmises elukohas. Laekus ka ligi 80 õnnitlust (FB nr 1.). Kingiti konjakit, kvaliteetset, mida siis järgmine päev siin jõin. („Aramis“-brandy, „Hennessy“-gognac). JA nüüd on möödunud veel mõned päevad. JA kuni hiliskevadeni siin siis aega veetmas.
Olen olnud siin Männikul esimesed 10 päeva. Olen veetnud oma 41 sünnipäeva juba siin. Muud pole palju jõudnud, nt lugedagi pole jõudnud, veidi vaid seda J. R: R. Tolkien´i „The Hobbit“. ON juba selge, et umbes nädal aega hiljem on Jõululaupäeva õhtu ja maal. Seega siis 4 päeva ja 3 ööd veeta veel detsembriski veel ka maal isegi. KUID see on alles nädal aega hiljem. Seni siin rahulikult aega veetes, lugedes veidi, kirjutades (nagu praegu) nii mõndagi. ON jäänud mulje, et järgmise aasta põhitõlkimise ehk PLATONI koopiad saan lähiajal. Sellest siis järgmine aasta pikemalt. Seega Fr. W. N. ei kiirusta. Palju siia sel aastal enam kirjutada ei jõua, paar korda vaid (siia kirjakohta). Seega siis jõulud maal ja aastavahetus endises kandis. Seni siin veetnud siis 10 esimest päeva. Eks siis hiljem selgub, hiliskevadel, mis siin toimus või ei toimunud. Jõuluõhtul siis kirikusse (3 korda Jõuluõhtuti sel sajandil alles.). Ah, mingi jama momendil, aitab, selleks korraks.
________________________________________________________________________________________

25. detsember.
Kirjutades siis alles teist korda sel detsembri kuul, selle aasta nagu 2015 lähenedes oma lõpule. Olen siin Männikul olnud juba 18 päeva sel korral. JA plaanis on siia jääda kuni hiliskevadeni kõigiti. Jõulud ei leidnudki aset maal, (kuna olid lähedased kergelt külmetunud). SEEGA leidsid need selle aasta Jõulud, eile alles, aset kenasti seal eelmises kandis. Kohal olid kõik omaksed ja see tähtis päev aastas sai kenasti vaid mööda veedetud. Järgmiste näärideni siis aasta aega jälle. Oli kena pidu, oli seal nii lähemaid kui ka kaugemaid sugulasi ja kõik sujus. Oli pikk päev muidugi ja sai viimane öö seetõttu varem magama mindud. JA siis järgmine neljapäev on siis Silvester-Abend ja samuti seal eelmises kandis. Saab sellega ka hästi hakkama ja muidu muresi ei ole. JA ise jään siia ilmselt kuni mai keskpaigani ja veetes aega nii lugemisega kui ka kirjutamisega. Edu igas mõttes...!
OLEN olnud siin Männikul juba 18 päeva ja ööd. Plaanis on jääda siia kuni mai keskpaigani. Olen veetnud juba oma sünnipäeva ja eilsed Jõulud seal eelmises kodukandis. Järgmine neljapäev (ja järgnev öö) siis ka aastavahetus seal samuti veedetud saavad. (Vahest ööbin ka seal 1 jaanuari ööl, vahest tuuakse öösel tagasi.. Kuid selge see, et ilutulestik saab seal olema nii privaatne kui ka mõjus.) Midagi erilist pole siin jõudnud veel esimese 18 päevaga, ei blogidega tegelenud (ega isegi blogisid vaadanudki). Vaid natuke lugenud, Tolkien & „The Hobbit“ (mis jääb ilmselt pooleli). Kuna homme juba plaanis minna Männiku raamatukogusse (üle 3 talve?!) ja laenutada sealt kogu R. J. Ch. ZELAZNY kogulooming (u 9 nädalaks!). SIIS on palju lugeda ja sellevõrra tegevust rohkem. Ikka loodan, et vennas toob juba jaanuaris ka PLATONI esimesed köited ja siis saan jälle tõlkima asuda. KA blogides on nii mõndagi avaldada veelgi (u 120 lk.) ja selle teen ka teoks...! EDU!2
____________________________________________________________________________

KOKKUVÕTVALT: December – 2015.
(14.12. 2016.)
Kirjutades siis aasta aega hiljem eelmise aasta detsembrist, kirjutades järgmise aasta detsembris keskel eelmise aasta, nagu 2015 detsembrist. Möödunud on aastaring. Ja kuidagi see ka möödus. Olen olnud selleks detsembri keskpaigaks siin Männikul veeta varsti juba 50 päeva ja ööd. JA alles eile oli minu sünnipäeva, 42 sünnipäeva pidulik tähistamine siin lähimas restoranis lähedaste seltsis. Kuidagi sai sellegi päevaga hakkama. Mida muud öelda, eilse päeva kohta? Varsti tulevad siis selle aasta Jõulud ja siis aastavahetus. JA nõnda see 2016 aasta möödub siis. Oli see aasta nagu ta oli. Olin maal selgi aastal ligi pool aastat. (13.05.-30.10. `016). Ligi pool aastat. Hiliskevadel sinna malle siis läksin, kuidagi möödus see eelmine suvi ja enamikku sügist. Sügisene kolimine oli lihtsalt jälk. Kuid milleks siis siia midagi taolist mainida. JA varsti olen siin oma linnakorteris olnud juba 50 päeva ja ööd. Alles eile oli sünnipäev. Tulevad Jõulud ja aastavahetus. JA nõnda see aasta lõppeb. Järgmisest aastast on tead kindlasti vaid: PLATON! -- Kogu järgneva aasta üritaks kui Platot tõlkida ja avaldada. Järgmiseks, 2017 aastaks ongi peamiselt plaanis veel palju Plato dialooge. Juba on tõlgitud/avaldatud 3 Plato dialoogi. Alustamisel on juba 4 dialoog. Kuni kevadeni vist (2 mahukast dialoogist) vist tõlkimiseks jagub. Kuni suveni. JA siis selgub, mis edasi saab. Eilne sünnipäev, 42 juba, ei olnud kena. Pole teada, mida toob järgnev talv ja järgnev kevad. JA siis järgneb suvi ja järgnev sügis. Kuid küllap juba aeg näitab, kuidas kujuneb...? JA: aastad on üksteise järel reas nagu ´hõõguvad pärlid nööril`...
DECEMBER 2015. -- Sellest eelmise aasta kuust pole midagi erilist meelde jäänud. Vahest vaid see, et esimest korda olin eelmisel aastal maal järjest kuni esimese detsembri nädala lõpuni (alles 08.12. tulin linna). Seega olen viimastel aastatel ka (u 2 nädalat) detsembris maal veidi aega veetnud. Kuidagi sai hakkama maal, eelmisel aastal, kuni detsembri esimese nädala lõpuni. JA siis tulin siia oma talvekorterisse. JA oli mul ka see kõuts siin sel eelmisel detsembril, kena vaheldus. JA siis sain eelmine aasta 41 aastat vanaks. Alles eile sain juba aasta vanemaks, juba olen 42 aastat vana. Aeg möödub linnutiivul. Aastad mööduvad kuid midagi erilist pole nagu loota järgnevusest. Kuid milleks siia säärast, aeg näitab, kuidas elu kujuneb. JA aega vist veel on ja palju...? // Niisugune oli detsember ´015. See oli alles eelmine detsember. Olin jah, erakordseltki, kaua maal, eelmine detsember. Kuidagi möödus eelmine sünnipäev. JA kuidagi möödusid ka eelmised Jõulud. JA kuidagi möödus ka viimane aastavahetus. Kuid praegu ei viiitsi pikemalt sellest kõigest kirjutada. Järgmisest aastast tean vaid ühte nime, -- PLATON -- ! JA mööduvad ka järgmised Jõulud ja näärid seal endises kohas. Nii-paljut siis eelmisest detsembrist. [JA muide on plaanis see 2015 aasta päevik ka oma blogides avaldada. Mida mul kaotada oleks. Las lugegu, need minu võimalikud lugejad, mis minul sellest sooja või külma; ei huvita üldsegi. Kommenteerida nad, minu võimalikud lugejaid... Nii, et ükstas-puha. Enamik raamatuid kirjutanud ja avaldanuid on ka ilmselt midagi sarnast mõelnud, oma võimalike lugejatega seoses. Ise ka siis sarnaselt kõigigi varem kirjutanutega ja avaldajatega...?]
__________________________________________________________________________________________
KOKKUVÕTVALT AASTAST 2015 a.D.

(08. 03. 2017.)
/---/ Kirjutades sis tänasel päeval esimest korda kokkuvõtlikult oma päevikust nagu 2015 aasta päevaraamatust. On siis praegu ühe varakevadise päeva hommikul, mainitud kuupäeval. Ja see 2015 oli siis üle-eelmisest aastast. JA nagu eelmine detsember, siin viimaste ridadega kirjutasin, plaanin siiski selle üle-eelmise aasta päeviku ka avaldada. Lihtsalt niisama, nalja-viluks. Lugege, kui soovite, sedagi kirjutist minu blogides. Miks ka mitte? Ikkagi ligi 37 lk iseloomustamaks minu üle-eelmist aastat. (Varasemate päevikute avaldamisega seoses on teada, et lugejaid tuleb üsna vähe. Kuid mis sellest?). Mingil põhjusel olen juba ligi 21 aastat (oma elust) neid päevikuid kirjutanud. Miks ka mitte siis avaldada?! Et noil tuhandetel lehekülgedel, (21 päevikus) oleks natuke rohkem mõtet...? Igal-juhul otsustasin, et avaldan veel 4 päevikut ja see siinne on siis 21 päevikust, juba 7 avaldamisele kuuluv. (Seega avaldan u 21 päevikutest pooled.) JA jätkan muidugi, igal järgnevalgi aastal, oma nende päevikute ehk päevaraamatute kirjutamisega. Lugege ja kommenteerige, kui soovite. Minu täiesti kehtiv e-maili aadress on siis järgnev: lybeck14@gmail.com
AASTA nagu 2015 -- ? -- MMXV Kuidagi see möödus, seegi aasta, üle-eelmine praegusest arvates. JA see on siis (üle pika aja) jälle üks selle aasta päevik, mille nüüd (lähipäevil) ka avaldan...? -- Milleks?! Lihtsalt niisama, naljaviluks? Lugege ja kommenteerige, kui viitsite (ülaltoodud e-maili aadressil). JA kirjutades ka nüüd midagi taolist (ilmselt peamiselt selleks, et „end huvitavamaks teha“), nagu oma BLOGIDEST! Nimelt saab järgneval septembril (täpsemini 21.09.2017, minu sügisesel nimepäeval) täis täpselt 5 aastat oma esimese blogiga alustamisest! JA juba on Gloobusel (minu 4 blogis) vaatajaid/lugejaid juba ligi 12 ooo hinge ometigi. Ligi 1oo riigikesest laias ilmas. Peaaegu kõik Gloobuse riigid (internetiga seoses). JA kirjutisi on juba ligi 86 tükki avaldamist leidnud (see praegune, 2015 aasta päevik, on siis juba 87 kirjutis avaldatuna siis tõesti?!). Enamik kirjutisi oli filosoofiast (natuke ka kirjanikke, (nagu Th. Mann, Fr. Kafka, jne kohta). Kuid peaaegu kõik kirjutised olid filosoofiast (ligi 1oo filosoofi nimesi mainides, sellest see üllatav huvi ilmselt minu blogide kohta Gloobusel, umbes 1oo-15o filosoofi nimedega seoses.).
JA nüüd siis praegu ja kohe, peale/enne selle oma (87 kirjutise) avaldamist siis lühidalt ka oma blogidest. (Tean juba ette, et seda minu „päevaraamatut“ palju ei loeta ega kommenteerita. Kuid siiski, juhul kui Teie, minu armastusväärsed lugejad, võimalikud sellised, olete selle päeviku viimaste lehekülgedeni jõudnud, siis teadke ja mõistke... -- Et siin järgnevalt tulevad (muidugi teksti sees, selle kirjutise lõpus) ka minu 4 blogi aadressid (kust saate lugeda minu 87 kirjutist. ESIMENE minu blogidest oli peamiselt filosoofiast (4 erinevas Euroopalikus keeles). Natuke oli ka lihtsamast kirjandusest. Kuid peamiselt ikka filosoofia, minu eriala (I have M.A. Degree in theoretical Philosophy. From 4 University, from Estonia, Hungary, Austria and Denmark). JA nüüd siis minu esimese blogi aadress: http://miikael-laaneots.blogspot.com
JA siis ka minu teisest blogist. Mis sai tehtud (lugejate soovil) veidi traditsioonilisema šrifti- ja taustavärvusega. (Seega siis mustad tähed, valgel taustal, traditsioonilisemalt, hõlbustamaks lugemist). Seal on ka need umbes 86 kirjutist (peamiselt filosoofiast, natuke ka kirjanike kohta); ja need on siis tõesti ehk hõlpsamini loetavad. JA minu teise blogi aadress oleks...? (Juhul kui Teie, minu võimalikud lugejad, selle minu päeviku selle leheküljeni üldse jõuate, ja juhul kui teid huvitab). Minu teise blogi aadress on: http://madis-liibek.blogspot.com
JA on ka 3 blogi mul (kokku 4 blogi). Selles olen kõige vähem avaldanud (jällegi see minu esimene šrifti-värvus ja taustavärvus. Otsekui mingi n-ö „nõiapiibel“, valged tähed mustal taustal ja ergavpunased pealkirjad. (Nagu ka minu esimeses ja kõige loetumas blogis). Kuid nii mõndagi head on seal ka kirjas (vähemalt omameelest). JA minu 3 blogi aadress on (pseudonüümne), kuid aadress on: http://matthias-lybeck.blogspot.com
JA minu 4 blogi on kõige isiklikum ja kõige n-ö „ilukirjanduslikum“. Seal on tõesti isiklikku (ja vahest ka liigagi avameelset kraami??); midagi mida saab nimetada isegi liialt isiklikuks ja vahest ka n-ö „avameelseks“? Seal on päevikuid (nagu see praegunegi päevik, mille lähipäevil avaldan); seal on (selles 4 blogis) ka n-ö „reisikirju“ ja isegi n-ö „armastuskirju“ (oma varasemast east); ühesõnaga: seal on nii mõndagi, mida ma oma õige nime all ei avaldaks...? JA minu 4 blogi aadress on siis: http://eirikir-raudi.blogspot.com
Selline oli see minu 2015 aasta lugu. See ammune, üle-eelmine aasta. Lihtsalt naljaviluks see avaldada. JA need vähesed, Teie, minu võimalikud lugejad, kes selle teksti on viitsinud läbigi lehitseda, saate alles teksti lõpus teada, mida ma seni kirjutanud/avaldanud olen, nende viimase 4 blogi-aadressiga seoses. VÕIB veel mainida, et tõlgitud juba 6 klassikalist (filosoofilist) autorit. Nagu näiteks HERAKLEITOS (kogu looming, Saksa keelest, kunagi 1995 sügisel). JA siis muidugi Fr. W. NIETZSCHE (positivismi kiirik, 3 raamatust midagi osaliselt). [„Zur Genealogie der Moral“ („Moraali genealoogiast“, esimest korda selle teose esimene osa, Eesti keeles); siis ka „Die Fröhliche Wissenschaft“ (valik tistaate, nii Eesti kui ka Soome keelest); ja ka „Jenesaits Gut und Böse“ (mõned leheküljed).] JA siis sai tõlgitud ka üks essee Karl LÖWITH sulest (Saksa religioosse eksistentsialismi esindaja, „muidugi“ 1933 aasta esimesest poolest). JA siis sai tõlgitud ka vägagi mahukas teos (ligi 414 lk) Soome keelsest esteetika-filosoofiast midagi. -- Jyri Vuorinen & „Esteetika klassikud“ (Juva, 1993). See on vist esimene esteetika-õpik üldse Eesti keele ajaloos, 10 esteetika-filosoofi ja nende teooriad, alates antiigist kuni 20 sajandini. (See on täitsa üles leitav minu 2 & 4 blogis, ülaltoodud aadressidelt). JA siis tõlkisin ka ühe vaimustava Poola aforistliku stiili viljeleja nagu Stanislaw Jerzy LEC koguloomingu (samuti kõigis nois 4 minu blogis loetav). JA nüüd muidugi tegeledes taolise suur-nimega nagu PLATON!!! Juba on tõlgitud kolm dialoogi, poolel on 4 dialoog. JA Plato on muidugi number üks kogu Euroopluse ja kogu Filosoofiaga seoses. Esimene Euroopalik Filosoof, idealismi rajaja, kogu idealistliku filosoofia rajaja, abstraktse mõtlemise sünd. Tõlgitud on juba dialoogid nagu „Meneksenos“ & „Menon“ & „Euthydemos“! (loetavad kõigis ülaltoodud blogides)! Pooleli on „Kratylos“; järgnevaks plaanis „Gorgias“. Nii, et head lugemist, Teile, minu sellegi avaldatud päeviku lugejad, kes alles selle kirjutise lõpus leiavad üles minu blogide aadressi (ja ka e-maili, kuhu on oodatud kõikvõimalik mõistlik kriitika ja kommentaarid...?) M.O.T.
______________________________________________________
1 07. 06. 2015. -- Tässä minä olen, ja täällä minä asun! Koska alkukesästä, ja joka kesään lopun, olen olluut viettänyt täällä maaseudulla. Ja mielestäni sen pitäisi olla noin myöskin täällä kesällä 2015, kaiketti varsin mukavasti. Harkitusti ja järkevästi (vähentäminen), kiireisesti ja aktiivisesti ollaan. Itse olen jo pitkään ajatellut, että aika maalla, on kuin paras aika vuodesta. Tämä merkitsee: teidän että menestyn täällä ja koko pitkän kesään. Ja ehkä aikaa näyttää miten kehittää. - Ja yksi toisensa jälkeen ovaat vuodet peräkkäin kuin helmet köydellä....
2 25. 10. 2016. -- Õnneks sain praegu just korda oma eelmise aasta päeviku kaks viimast kuud! November ja detsember eelmine, 2015 aasta, on ikka olemas ja kõigiti korras. Olen praegu veel maal, viimast 3 päeva. JA siis linnas jätkan selle eelmise, 2015 aasta, päevikuga ja just novembri ja detsembri osas ja lõpetan (u 2 x kirjakohaga) kogu sellele eelmise aasta päeviku. JA muidugi kokkuvõtted, varasemate, viimaste aastate päevikute kohta. Praeguse 2016 aasta päevik on mul juba 20-nes. Järgmise, 2017 aasta, päevik siis juba 21. päevik eluteel. Viimaste aastate päevikud kuuluvad kokkuvõtlikult täiendamisele. Kuid oma 20. päevikust olen avaldanud blogides vaid 6. Ülejäänud 14. vist avaldamisele ei kuulu? Kuid edu kõiges järgnevuseski. (Järgmine kord kirjutan siia päevikusse 2015 alles novembris ja Männikul?!).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar