pühapäev, 12. märts 2017

Päevaraamat: 2014. a. D.

Päevaraamat:
2 0 1 4. a. D.

MMXIV: Enero: 2014

_______________________________________________________________________________________________________
Jaanuar 2008
Täna on siis esimese jaanuari õhtu. ON saabunud uus aasta. JA see aastavahetus 2007/08 oli vägagi kena...”--- [Ammused ajad tõesti, kõik on nii palju muutunud. 08.2011.]
___________________________________________________________________________________________________
Jaanuar 2009
Sellele järgnes kogu pikk aasta ja nüüd, kui on möödunud järgmine aastavahetus võib juba väita, et ka aastavahetus 2008/09 oli vaid ennekõike midagi ainult /midagi erilist/. See oli /see/ aastavahetus see viimane nüüd. Oli kena see aastavahetus 2008/09. EHK ometigi tuleb sellest nõnda alanud aastast vaid midagi /uut ja huvitavat/ // Sähvatused ja plahvatused ja säravatest tuledest kirjatud öine taevas. /---/ Edu siis. Kindel on see, et teha selgi aastal tõlkimisest oma põhitöö. // --- Eelmisel 2008 aastal tõlkisn ometigi rohkem kui kunagi varem, poole aasta vältel, sel 2009 aastal tõlkides veelgi rohkem. VICTORIA ja ULRIKE ja SIGNE ja HANNELA: nõnda edenemas siis lood praegusel ajal..... EDU ja ÕNNE siis uuel 2009 aastal !!!// Nõnda, et soovides /pigem head/ edaspidiseks !!! // KUID ehk on tulevik helgem. Edu ja õnne edaspidiseks! // Homme olen siin MÄNNIKUL olnud juba täpselt,-- 100. päeva ja ööd !!! --// -- Edu selleks alanud aastaks 2009. Alustades tõlkimisega ja lugeda ja kirjutada. JA oodates lähemal ajal siis seda veetlevat blondiini, oodates ULRIKET teist korda endale ööseks külla. EDU ja õnne edaspidiseks !!! // JA aastaring heiastub juba mõneti. Muidugi lähen mais maale. JA võib mõelda ka INDIA peale. Seega: edu edaspidiseks !!! // Nõia õnne...! El brujo...!
____________________________________________________________________________________________________
Jaanuar 2010.
---Edu ja õnne sel kenasti alanud uuel, 2010 aastal. /---/ --Varsti olen siin MÄNNIKUL olnud juba ligi 90. päeva. Ja kenasti vaid on see aeg siin möödunud muidugi.-- // --- JA täna on siis täpselt 100. päev siin MÄNNIKUL veeta. JÄÄB üle vaid loota, et tulevik on lihtsam.-- // --EDU ja õnne järgnevuseski !!! -- // -- SEEGA on veel palju aega tulevikule mõelda.
___________________________________________________________________________________________________
Jaanuar 2011.
Kõike head tulevikuks...!!! /---/ Soovides vaid kõike head ainult...!!! /---/ Preili Victoria. /---/ JA ometigi: lootsin jaanuaris ju nii palju sellest preilist. -- JA loodan praegu veel. /---/ --Edu ja õnne meile kahele, soovides seda veelgi...!!! /---/ [Selline oli siis -- MMXI – aasta. See aasta oli nagu ta oli ja see on nüüd juba lõplikult möödunud...!]
____________________________________________________________________________________________________
Jaanuar 2012.
– MMXII – /---/  EDU ja õnne siis uuel alanud aastal, edu ja õnne järgnevaks talve teiseks pooleks ja kevadeks siin MÄNNIKUL. //--- // EUDKAT veebuari ja kevadet endale soovides...! //---// JAANUAR – MMXII -- Edu ja õnne nüüd kevadel ja suvel ja sügisel ja talvel! -- EDU KÕIGES JÄRGNEVUSESKI...!!!
____________________________________________________________________________________________________
Jaanuar 2013.
-- MMXIII –- esimesest kuust. Tolkien´i „The Hobbit. An Unexpected Journey“ vana aasta õhtul kinos ja siis oli kena ilutulestik. Detsembris ja jaanuaris lugesin siis R. J. Ch. ZELAZNY´t,. -- Nõnda oli see jaanuar MMXIII. -- Lootes head, sellest järgnevast kevadest. -- Ja kindlasti saan maalgi hakkama nii kevade teisel poolel ja suvel ja sügiselgi veel. -- Edu ja õnne kõiges järgneval kevadel...! -- AGA soovides edu alanud uuel aastal ja seda igas mõttes kõigiti. -- Jaanuar MMXIII See oli täiesti ebaõnnestunud kuu, see aasta aega tagasi. Lugesin R. J. Ch. ZELAZNY loomingut. Edu ja õnne kõiges sellel alanud aastal!
____________________________________________________________________________________________________

5. jaanuar.
Kirjutades siis 1 korda alanud aastal nagu 2014. -- See on esimene sissekanne uude päevikusse (18. päevikusse juba!). See aasta on alanud ja kirjutan selgi aastal palju oma päevikut. See aasta nagu – MMXIV – on siis pidulikult alguse saanud. Eelmine aasta möödus kuidagi, olin maal rohkem kui kunagi varem sel eelmisel, 2013 aastal. See oli siis novembri lõpus, peale elu 1 maal veedetud novembrit, kui siia Männikule tulin (24.11.´013). Siis olin umbes kuu siin ja siis läksin (elu esimeseks!) näärinädalaks veel maale. JA tagasi tulin sealt (29.12.) ja nüüd olen veel veidi siin talvekorteris aega veetnud. Aastavahetus möödus peamiselt kenasti (seal eelmises kohas), oli kena aastavahetus, Silvester-Abend ja ilutulestik. (Oli kordades parem aastavahetus kui üle-eelmine muidugi). JA alles hiljuti oli siis siis see ooperikülastus, (2 x sel sajandil, 1997, 09.02. 2012 ja nüüd: 03.01.2014). /---/ Kuid ikkagi: Giuseppe VERDI & „La Traviata“. Hiljem järgnes õhtusöök ühes vanalinna kohvikus („Reval Cafè“). Ja nüüd järgnema seatud rahulikumad ajad ilmselt. (Teisipäeval siiski Nõmme Keskus, etc!). Palju pole siin linnas veel jõudnud. Lugemisest niivõrd, et aasta lõpus lugesin kahte Prantsuse klassikut (J. Verne & G. Flaubert) ja ka maal lugesin veidi (u 5,5 raamatut). See aasta alagas J.R.R. TOLKIEN & „The Hobbit“. (Järgnevaks J. Harris-Windham & „The Kraken wakes“). Seega jätkates lugemisega ka selgi aastal (eelmine aasta lugesin läbi 100 rmt täpselt!). EDU ja õnne kõiges ja kõigiti sel uuel alanud aastal nagu 2014...!
Kirjutades esimest korda sel uuel, alanud aastal. See uus aasta on siis alguse saanud ja see on esimene kirjutis uude päevikusse. Sain hakkama nii sünnipäevaga (39 sünnipäev?!) kui ka maal isegi näärinädalaga. Kenasti möödus ka viimane aastavahetus. Sai käidud isegi ooperis. On oodata rahulikumaid päevi järgneval ajal. Kuni mai keskpaigani olen rahulikult siin /---/ Lugeda palju ( ka sel aastal 100 rmt!), kirjutades hoolega. Tegeledes ka oma blogidega järgnevalt (avaldada on u 20 esseed!) ja tõlkides Nietzschet samuti. Ja ka maalides akvarellidega. JA nõnda see järgneva aeg, (need järgnevad 4,5 kuud) siis kuidagi möödub. Loodetavasti vaid kenasti peamiselt. Soovides endale õnne ja edu järgneval aastal kõigiti ja igas mõttes. [Muide, just täna, 05.01. läheb M. ligi 5 nädalaks Norrasse. NORGE. Ja siis jaanuari lõpul läheb T. ligi kuuks Saksamaale, Marburgi, koos perega. J. on mingi preiliga Indias hoopiski. K. & J. on kuskil Aafrikas. Järelikult kujuneb siis vaid kenasti.] Jätkates lugemise kirjutamise, blogide ja tõlkimise ja maalimisega. JA nõnda see jaanuar möödub, kenasti muidugi vaid kõigiti. Soovides kõike kõige paremat alanud uuel aastal ja igas mõttes...! --- HEAD UUT AASTAT 2014 !!!
________________________________________________________________________________________

11. jaanuar.
Kirjutades alles 2 x siin sel aastal. See 2014 aasta on siis juba ammu alguse saanud, kuid alles teist korda siia selle aasta (18 aasta!) päevikusse kirjutades. See aasta on üsna kenasti alanud. Nääri-nädala veetsin esimest korda maal aasta lähenedes oma lõpule. Aastavahetus oli eelmises kohas üsna rahulik, ilutulestik jms. Siis oli aasta alguses sel päeval (03.01.) kui sai käidud ooperis (2 x sel sajandil üldse). /---/ Sai käidud ka siis siin lähedal (Nõmme Keskus, dentist, järgmine kord 06.02.). Sel aastal veel muud eriti pole jõudnud kui lugeda. Aasta lõpus lugesin kahte prantslast. Sel aastal alles veel Tolkien & „The Hobbit“. Ja praegu J. Harris-Wyndham & „The Kraken wakes.“ Kuid küllap loen ka sel aastal läbi vähemalt 1oo. Raamatut. /---/ Edu ja õnne siis soovides sel uuel alanud aastal. See aasta tuleb palju kenam kui mõned viimased. Happy NEW Year 2014...!
Seda aastat on olnud siis veel vaid 11 päeva veelgi. Järgnevad 4 kuud olen muidugi siin. See oli alles hiljuti, eile, (10.01.) kui käisid külas paar tuttavat tegelast. -- R. K. (keda pole näinud juba 14 aastat) ja mingi T. tuttav nagu P. M. Seega siis sisuliselt 3 magistrit koos, sai juttu aetud ja oli pigem meeldiv kokkusaamine. Tihti mul siin külalisi ei käi ju eriti. JA ega olegi midagi erilist plaanis järgnevad nädalad eriti üldsegi. Veetes rahulikult oma aega. Lugedes palju, kirjutades. KA maalida akvarellidega, tõlkida Nietzschet ja tegeledes mõlema blogiga. JA nõnda see aeg siis siin möödub. Rahulikult ja kenasti kõigiti loodetavasti. See jaanuar tuleb palju parem kui eelmine jaanuar, see on juba selge. [Mä. on juba pühapäevast (05.01.) NORRAS, Bergeni linnas, kindlasti saab ta seal vaid kenasti hakkama. T. perega läheb juba jaanuari lõpus Marburgi kuuks arhiividesse tööle. Kindlasti saavad nad vaid kenasti hakkama. Kirjutada ka K.-le, J.-le ja ka R-le.] Kõike head uuel alanud aastal. EHK ometigi tuleb uus alanud aasta vaid midagi ainult kena. Edu ja õnne igas mõttes järgnevuseski...!
________________________________________________________________________________________

15. jaanuar.
Kirjutades alles 3 x sel aastal. Sel alanud aastal nagu 2014. See aasta on siis kuidagi alanud. Aastavahetus oli küllatki kena ja rahulik. Siis oli mingi ebaõnnestunud ooperi-külastus. Siis läks Märt Norrasse, ja veedab seal varsti juba 2 nädalat oma aega. Oli siin muudki, sai käidud kuskil jaanuari alguses ja tagasi tuldud (see oli 07.01.). Siis käis külas mõningaid (see oli 10.01.), mingid Risto ja Priidu, oli mingi õhtupoolik. /---/ JA selle aasta algusest, esimesest 15 päevast oli põhiline just vaid lugemine. Selle aasta esimesteks lugemisteks olid: J.R.R. Tolkien & „The Hobbit“. -- John B. Harris-Windham & „The Kraken wakes“ („Uhka syvyydestä“). -- Theodor Storm & „Der Schimmelreiter“. -- Ja jätkates viimasega ja lugedes veelgi selgi aastal ligi 1oo raamatut läbi jällegi (nagu eelmiselgi aastal!). EDU ja õnne soovides endale uuelgi aastal, kõike kõige paremat...! EHK tuleb see uus alanud aasta midagi erakordseltki parimat viimaste aastate vältel!? EHK tuleb uus alanud aasta kõige parim viimase dekaadi jooksul üldsegi?! Ehk kujuneb vaid nõnda nagu sooviks, et see aasta kujuneb...?!
Aasta on juba – MMXIVJA see aasta on vaid kenasti alanud. On juba talve keskpaik sel talvel ja jäänud on seda talve vaid teine pool. (Tänasest alles hakkasin kütma, kuna päeval on juba -10 C ja öösel juba -20 C ometigi. Kuid ometigi oli see viimane november (1 nov maal üldsegi!) üks soojemaid ligi poole sajandi jooksul. JA eks oli see detsembergi üks soojemaid. Esimesed pool talve ei pidanud siin korteris isegi kütmise peale mõtlemagi, kuid eks nüüd teine pool talve tuleb ka veidi kütta.) // BLOG: Juba on lood nii, et Eestis on juba pea-aegu, et 1ooo lugejat (2. blogis) ometigi. Blogis Nr 1 on Gloobusel juba 2606 vaatajat (Est: 960; Usa: 914; De: 187; Ru: 105). JA blogis Nr 2 on lugejaid juba u kuuga ka palju juba kogunenud (Gloobusel: 78; Est: 36; Usa: 24; De: 12). SEEGA: kokku juba 1ooo lugejat Eestist ja varsti on ka USA-st ligi 1ooo vaatajat. Seega: jätaktes hoolega oma kahe blogiga, avaldades uusi kirjutisi ja ka populaarsemaid varem avaldatuist. /---/
________________________________________________________________________________________

20. jaanuar.
Kirjutades siis taas siia tänase päeva lõppedes. On juba mainitud kuupäev ja see jaanuar hakkab juba teisele poole saama. /---/ Selle aasta alguses muud ei olnudki kui lugemine. -- Tolkien. -- Wyndham. -- Th. Storm (& „Der Schimmelreiter“). -- Heinrich von Kleist & „Michael Kohlhaas“. Järgnevaks viimaselt autorilt: „Markiis di O...“ JA nõnda see elu siis siin edeneb. Pole palju jõudnud, kuigi tänasega olen siin Männikul veetnud u 50 päeva ja ööd ometigi. Vähe veel kirjutanud, pole ka akvarellidega maalinud ega ka blogiga tegelenud. Kuid eks jõuab hiljemgi veelgi. EDU ja õnne igas mõttes ka järgnevuseski siin veelgi...!
TÄNASEL lõppeval päeval olen siin Valdekut tn korteris veetnud juba ligi 50 päeva ja ööd. JA ainult lugemisega siin seni veel hakkama saanud. Kuigi see oli sel päeval (10.12.´013) kui tegin oma blogi Nr 2 ja avaldasin detsembris seal 10 kirjutist. Kui sisuliselt pole blogiga tegelenud juba ligi 2 kuud ometigi. Pole veel jõudnud ka Nietzschet tõlkida (plaanis on tõlkida 2 N. raamatu Soome k. tsitaadid ja need ka avaldada). /---/ KUID: lootes, et siiski kuidagi edeneb ja saab hakkama järgneva ajaga. Ligi 4 kuud olen ju siin linnas kindlasti ja ei tasu mingilgi kombel maa-suve oodata. /---/
________________________________________________________________________________________

26. jaanuar.
Kirjutades siis siia taas, eelviimast korda sel, õnneks juba, lõpule läheneval jaanuaril. On siis öö vastu pühapäeva mainitud kuupäeval. JA õnneks hakkab see selle aasta 1 kuu juba läbi saama ja läheneb jälle ehk kenam aeg. /---/ Palju ei ole jõudnud siin linnas veelgi, kuigi olnud siin ilmselt varsti 2 kuud ligikaudu juba ometigi (?). Põhitegevuseks oli siis lugemine. Sai läbi loetud see Heinrich von Kleist („Michael Kohlhaas“ & „Markise di O...“). Siis oli lugemiseks Lukianos (120-180 pCh) & „Timon ehk inimestevihkaja“. Praegu pooleli M. S. di CERVANTES´e novell („Novelas ejemplares“. Castellanos. „Koerte kõnelus“). Lugemist jagub ka järgnevaks ajaks, kuigi alles veebruari keskel loen R. J. Zelazny koguloomingut varemalt.
[M. on tänasega juba 3 nädalat Norras, Bergenis veetnud, edu talle siis seal. T. on ka ilmselt juba Marburgi arhiivides, unustasin uurimata, kas juba on, kuigi see on ilmne. /---/ Lootes tõesti, et ehk kuidagi edeneb ja saab hakkama selle järgneva nädalaga kuidagigi...!
Olen olnud siin Männikul juba umbes 55 päeva ja ööd. Põhitegevuseks oli lugemine, muud pole veel saavutanud. Tulin siia siis 24.11. Maal olin ka 1 näärid (22.-29.12). Aastavahetusega sai hakkama; siis: isegi mingi ooper (= sic!). /---/ On õues pakane öösiti, viimaste talvede külmema aeg ilmselt (ligi – 25 C). Olen juba 2-3 ööd üleval erinevatel põhjustel ja ilmselt ka järgnevad ööd unetust. /---/ Kuid eks aeg näitab, kuidas kujuneb...?
BLOG: Oma blogiga nr 1 pole tegelenud juba novembri keskpaigast ja ilmselt ka jaanuaris mainims-väärselt ei jõua...? Gloobusel siiski vaatjaid juba 2630. (Est= 975, Usa= 917, De= 187, Ru= 106). Oma uue blogina nr 2 on lood viimased nädalad endised (87 vaatajat kokku): Teha nendele blogidel FB-s reklaami (1 x ka uuele blogile) jaanuaris. Plaanis on Fr. N. 2 raamatu valitud tsitaadid ilmselt tõlkida ja blogis avaldada. Kuid kahtlen juba kas selle jaanuari lõpus palju jõuab...? Vahest avaldada blogis nr 2 veel varasemaid kirjutisi nagu detsembris (10 x)?! Aeg näitab. /---/ EHK saab hakkama järgneva ajaga. Järgmine kord siia kirjutades juba tean... EDU ja õnne kõiges järgnevuseski...!
________________________________________________________________________________________

KOKKUVÕTVALT – MMXIV – January.
(19.01.´015.)
Kirjutades siis kokkuvõtval esimest korda sellest eelmisest aastast nagu – 2014 A.D. -- Täna on juba järgmine jaanuar, aasta aega hiljem sellest eelmisest jaanuarist. SEE aasta on kuidagi möödunud, kuidagi siiski. SEE oli ammu, aasta aega tagasi see eelmine jaanuar. /---/ (JA et T. läks siis Marburgisse sellel viimati mainitud kuupäeval.). SEDA selle aastat jaanuari on kulunud juba mainitud kuupäevi. HOMSEGA olen siin selle aasta jaanuariks olnud juba 80 päeva ja ööd. Küllatki palju aega ja peale lugemise ja ka päevikute kirjutamise polegi midagi erilist saavutanud. KUID aega veel on ja jõuab mändagi veel ka jätkuvuses siingi veel. Plaanis on jääda siia veel ligi 4 kuuks siis taas maale. JA vahest tuleb ka tuleviku tarbeks midagi välja mõelda?! -- EGIPTUS -- ?! -- See oleks nagu peaaegu mingi lahendus-variant, korraks kaugele, selleks vaid, peamiselt, et maale kauemaks jääda...?! -- /---/ KUID küllap juba midagi välja mõtlen, et need alanud 40-ndad ei meenutaks noid ebaõnnestunud 30-ndaid. MIDAGI lihtsalt tuleb välja mõelda. JA seega siis: veel neli kuud kuidagi siin ja siis järgnevad paar lennureisi. JA siis kasvõi aastateks maale. Sest pole siit korterist midagi otsida ega loota ja see reisiplaan selleks aastaks on täiesti reaalne, hakata järjest rohkem huvituma ja uurima. SEDA selleks, et see alanud dekaad kenam tuleks kui eelmine oligi...?
Praeguseks olen siin MÄNNIKUL veetnud juba homsega 80 päeva ja ööd. Läksin eelmine aasta maale mai keskel umbes. Veetsin eelmine aasta maal täpselt 170 päeva ja ööd. Üle-eelmine, 2013 aasta oli maal oleku rekord peale esimest klassi ometigi. Kuidagi möödus see eelmise aasta kevad siin korteris ja mai teine pool ka maal. JA kuidagi möödus ka eelmise aasta suvi seal maal. Enamiku sügisegagi sain kuidagi hakkama. /---/ EI tahagi meenutada viimast novembrit kuigivõrd. Detsembri ja paistab, et ka jaanuariga sai siiski veidi kenamini hakkama. /---/ -- Seega nõndamoodi on need lood möödunud alates eelmisest jaanuarist, aasta aega tagasi. -- JANUARY – MMXIV -- ?! -- See oli mingi kuu, kunagi siis, aasta tagasi. /---/ JA siis möödusid suvi ja sügis. /---/  Detsembris läks vist veidi paremini ja küllap saab hakkama ka selle jaanuari teise poole kui ka järgneva 4. kuuga siin korteris kuidagi. JA siis, ehk tõesti, nii kaua, kui on lootust, peab lootma, et saab kuhugi kaugele, selleks vaid, et kauaks maale jääda. Kuu aega hiljem kirjutan siia, eelmise aasta päevikusse järgmine kord umbes. Seniks edu!
____________________________________________________________________________________________________
Febrero: 2014
________________________________
Veebuar 2009
Loodetavasti tuleb A. D. 2009 vaid midagi kena ainult. Edu ja õnne edaspidiseks. Nõia õnne. ´El brujo´... !!! // Olen olnud siin Männikul seekord juba üle 130. päeva ja kõigiti kenasti, muidugi, peamiselt ja ennekõike vaid. Minul on ju see tõlketöö ja arvutitöö. // -- Täna on siis MADISEPÄEV, mida tähistatakse kui Eesti Wabariigi iseseisvuspäeva !!! Edu siis ennde plikadega. EDU ja õnne...! // -- Eilsega olin siin MÄNNIKUL olnud juba 140. päeva ja ööd. Nii, et lootes, et tuleb kena kevade. Edu edaspidiseks !!! Edu ja õnne edaspidiseks !!! // -- See praegune aasta on olnud üsna kena. // -- Kirjutades veebuarist 2009, mis oli peamises vaid kena kuu. Mis ühendab veebuarit ja novembrit on muidugi autor nagu R. Ch. J. ZELAZNY. Lugesin seda vaimustavat autorit noil mõlemal maintud kuul. // -- JA nii veebuaris kui ka nüüd aasta lõpus on minu kõige kenamaks tüdrukuks ikkagi kallis ja armas VICTORIA, keda tunnen juba rohkem kui aasta vältel oma elust. EDU JA ÕNNE JÄRGNEVUSESKI !!!
________________________________________________________________________________________________________________________
Veebuar 2010.
Vend T. ikkagi abiellub.--- // --- T. ja vennanaeine nagu E. lendasid juba täna sinna kauge MAURIITIUSE poole. -- /// -- Edu ja õnne siis järgnevaks aastaks, endale ja lähedastele, edu ja õnne paljudeks pikkadeks järgnevateks aastateks !!! -- // -- Edu ja õnne siis järgnevaks ajaks kõiges ja kõigiti !!! --- /// --- Edu ja õnne siis selle talve-korteri perioodi lõppedes. -- // --- Ehk tuleb vaid kena kevad sel aastal; ja veelgi kenam suvi !!! --- /// --- Veebruar oli kena ja eriti tähtis vend T. jaoks. Ja lootes tulevikust vaid kõike kõige paremat !! Edu ja õnne edaspidseks meile kõikidele !!!
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
Veebuar 2011.
EDU ja õnne siis selle 2011 aasta talve lähenedes oma lõpule. Edu ja õnne kõiges ja rahulikku olemist. /.../ EDU ja õnne siis kõiges meile kahele VIKILE ja endalegi. Edu ja õnne...!!! /.../ --Edu ja õnne meile kahele!! /.../ Vieles Glück in Zukunft uns beide. Meine libe Victoria...!?! /.../ EESTI WABARIIGI ISESEISVUSPÄEV ja ka: MADISEPÄEV ... !!! /.../ ---SIIS proovisin preili VICTORIAT enda juurde elama saada. Edu ja õnne kõiges...! /.../ --- Kirjutades siis veebuarist 2011. -- määrati esimest korda 5. aastaks pension, mis oli suurem; seega: 27o ooo.- oli korragi kindlustatud Edu igas mõttes....! /.../ --- Rahaliselt olen vähemalt kindlustatud, 5. järgnevaks aastaks kindlasti (27o ooo.- eek!!!); tegelikult olen rahaga kindlustatud kogu oma eluks. Lootes muidugi, et ehk tuleb tulevik kenam, nõnda arvates veelgi: pool aastat hiljem...? -- EHK kujuneb tulevik kenamini. Aasta algus oli liigagi keeruline. Edu järgnevuseks...!!!
________________________________________________________________________________________________________________________
Veebuar 2012.
Edukat uut alanud aastat siis endale soovides kõigiti ja kõiges! MOT. JA siis eile oli tähtis päev: ligi 15. aastat hiljem sai käidud Rahvusooperis nagu „Estonia“. See oli siis Georg Friedrich HÄNDEL ja tema ooper nagu „Julius Cesar“ (1724). -- Edu ja õnne kõiges! // --// Kuid: eks selgub kuidas kujuneb...? //--// Ehk ootab ees kena kevade. JA siis kena suvi. JA sinna maale plaanin jääda ligi 1,5 aastaks. Lootes, et kujuneb kenasti siin järgnevuseski kõigiti...! //--// VEBRUAR 2012. -- Peab välja mõtlema midagi edendavat ja konstruktiivset järgnevuseks, ja seda igas mõttes...!
________________________________________________________________________________________________________________________
Veebruar 2013.
MMXIII – KUID nüüd juba veebruar 2013 ja ka selle kuu teine pool. -- R. J. Ch. ZELAZNY -- J.R.R. TOLKIEN -- See oli selle 2013 aasta esimene kirjakoht. -- Edu kõiges igas mõttes järgnevalt...! -- KUID edu sel peagi algaval kevadel ja seda igas mõttes...!!! -- Üritades jätkuvaltki oma parimat. -- Talv on läbi saanud, algamas on kevad 2013.-- Edu ja õnne selle kevadel ja seda igas mõttes kõigiti...! -- `Carpe diem. Täna alustasin oma 1 filosoofia-raamatuga nagu A. Schopnehauer & „Zum Lebensweisheit“________________________________________________________________________________________________________________________

5. veebruar.
Kirjutades siis siia esimest korda selle talve viimase kuu alguses nagu veebruaris 2014. Selle talve viimane kuu on juba oma alguse saanud ja sedamoodi see talv ka oma lõpule läheneb. Tulin siia novembri lõpus, olles maal veetnud oma elu esimese novembri. Aasta lõpus olin siin ligi kuu ja kuu on möödunud ka juba teinegi kuu uue aasta alguses. Seega olen siin linnas olnud seekord juba 2 kuud ja 3 kuud ootab veel ees; seega kokku: 5 kuud umbes. Oli ka esimene näärinädal täiskasvanud-eas (22.-29.12.´013). Jaanuari esimene pool oli vägagi kena (võrreldes üle-eelmise jaanuari 1 poolega eriti). /---/ Seega on oodata kenamat talve lõppu ja kenamat kevade algust siin vaid peamiselt. EGA siin muud polegi jõudnud, siin linnas, 1 kahe kuuga kui lugeda. Viimati kirjutasin siia mida lugesin viimati. Cervantes; ja siis Laurence STERNE & „A sentimental Journey trough France and Italy“. Siis aga Mark Twain (alias Samuel L. Clemens) & „The Prince and the Pauper.“ -- Olles olnud Männikul ligi 60 päeva saabuski veebruar.
JA nõnda saabus veebruari kuu. /---/ Kuid juba 1 veebruaril lugesin läbi PLATONI eesti k tõlgitud kogu-loomingu (= sic! = 2 dialoogi) , „Symposion“ & „Apologia“. Järgnevaks oli „Noorem Edda“ (Snorri Strulusson, (1178-1241 A. D.), seega: 12-13. saj.) = „Die prosaische Edda“)). Ja eile alles oli Romain Rolland & „Viede Beethoven“. Ja täna alustatud: „Anglosaksi kroonikad ja poeemid“. Järgnevaks midagi E. M. Remarque´lt & „Die Nacht von Lissabon“. TÄNA algab siis parem periood, oli see pajuki-päev. Sest jaanuari viimased päevad olid kehvad. Viimasel jaanuari nädalal olin öösiti üleval. /---/ KUID ehk ootab ees parem aeg. [M on olnud Norras, Bergenis juba ligi 1 kuu. T on olnud Marburgis juba ligi 5-6 päeva. Muidu kujuneb kenamini vaid alates tänasest. Ehk kujuneb kenamini ka edaspidigi jätkuvaltki kõigiti...!] /---/ KUID lootes et tänasest algab kenam aeg ja kujuneb kenasti vaid kuni kevadeni. Edu ja õnne kõiges järgnevuses kuni kevadeni. Jään siia ligi mai keskpaigani. Edu ja õnne kõiges järgnevuses...!
_________________________________________________________________________________________

10. veebruar.
Kirjutades alles teist korda sel veebruari kuul sel uuel aastal. JA varsti hakkab see talv juba ka läbi saama, ligi kaks nädalat siis veel pelgalt. Peale külma jaanuari lõppu on ilmad juba ka soojemad, nii öösel kui päeval on kraadid umbes nullis. Olen olnud siin linnas juba üle 2 kuu kindlasti juba. Ligi 3 kuud on veel jäänud seekord siin, ligi 9o päeva siis järelikult. Novembri lõpus siia tulin (2 x novembris otse siia!) ja esimene kuu aasta lõpus oli üsna kena. Lisandus veel elu 1 nääri-nädal maal, aasta lähenedes oma lõpule. KA aastavahetus oli kena (eelmises kohas). /---/ KUID, nagu eelmine kord siia kirjutades oli vaid heameel tõdeda on lood jälle korras ja kujunevad õigemas suunas. Viimane nädal on olnud üsnagi kena kõigiti. (Ka täna sai rahulikult varusi täiendatud. Toidupood autoga, Anu). JA lootma peab, et ka edaspidine aeg on vaid midagi kena kujunemas kõigiti. -- EDU ja õnne kõiges selle talve lähenedes oma lõpule. -- Jälle üks talv rahulikult möödumas...
Varsti on juba veebruari keskpaik. Olen veetnud siin Männikul juba rohkem kui 2 kuud ja u 3 kuud on siin veel veeta. Olen vähe veel jõudnud. Peamiselt on see aeg möödunud just lugedes. Peale viimast kirjakohta pole (ei tea mis põhjustel?!) palju lugenud. Vaid „Anglosaksi kroonikad ja poeemid“. JA täna alustatud E.M. Remarque & „Die Nacht von Lissabon“. Pole veel midagi akvarellidega maalinud, kuigi need värvid juba sünnipäevast olemas, veebruaris ilmselt kindlasti maalin. BLOG: Esimeses blogis ilmselt rohkem lugejaid/vaatajaid kui 2660 ometigi. Juba ammu oli juba (2 blogis) kokku juba üle 1ooo lugeja „eestist“. Ja teises blogis siis vaatajaid/ lugejaid Gloobusel alles veel 1oo umbes. Täna möödus teise blogiga alustamisest täpselt 2 kuud ometigi. // /---/ [M tuli vist eile tagasi korraks Norgest, T on ikka Marburgis. Täna sai A-ga poes käidud ja kenasti vaid. M-ga on ka helistatud. Nii kujuneb vaid kenasti.] Olid siin veebruari alguses ka mingite taliolümpiamängude avamised (07.02.), Venemaa, Sochy.ru.2014. Veidi ka vaadanud, et oleks rahulikum aeg.
_________________________________________________________________________________________

15. veebruar.
Kirjutades siis tänaselgi õhtul siia, on juba veebruari kekspaik, mainit kuupäeval. JA tuleb mainida, et veebruari esimene pool möödus küllaltki kenasti õnneks vaid. See talv hakkab lähenema oma lõpule juba kõigiti. Veel paar nädalat ja siia algab selle 2014 aasta kevad. OLEN olnud siin Männikul seekord siis juba umbes 75 päeva ja ööd. Ligikaudselt arvestatuna. Tulin siia siis novembri lõpus, aasta lõpus möödus siin kokku kuu ligikaudu. Nüüd on möödunud ligi 1,5 kuud aasta algusest. /---/ JA siis on järjekordne kevad siin veeta. Midagi plaanis erilist ei ole, veetes oma aega siin rahulikult loodetavasti. EGA siin palju peale lugemise pole jõudnud. Viimased raamatud olid siis: „Anglosaksi kroonikad ja poeemid“. Ja täna lõpetatud: E.M. Remarque & „Die Nacht von Lissabon“. Järgnevaks: C.Castaneda & „The Tales of Power.“ (Raamatukokku vist seekord ei lähe, kuigi Zelazny ja Tolkien osutuks ka sel aastal rohkemini loetuks? Kuid on ka endal siin raamatuid, nt Stendhal ja Shakespeare?!). Edu siis igas mõttes selle talve lähenedes oma lõpule, vaid kaks korda kirjutan veel siia sel talvel. Edu igas mõttes!
VEEBRUAR 2014. -- See kuu jääb ilmselt meelde kui pigem kenam kuu. Põhitegevuseks oli sellegi aasta alguses lugemine (ikkagi 2 meetrit raamtuid läbi lugenud viimase 8 aastaga!). BLOG: Viimasel ajal hakanud jälle õnneks ka blogiga tegelema. Sai avaldatud Nietzsche tõlkeid jällegi hiljuti (13.02.) Siis viimast korda „Moraali genealoogiast“ valik tsitaate ja midagi u ´95 tõlgitut: „Jeneseits Gut und Böse“. JA siis korra (topelt, mõlemas blogis uuesti) ka C. Castaneda tsitaadid. Järgnevatel kuudel tulgu kindlasti vähemalt üks uus kirjutis ka veel juurde. JA juba märtsis teen ka 3 blogi (kasvõi 3 Google Blogger + uus gmaili-aadress!). Avaldada oleks 3 blogis ju ligi 7oo lk „ilukirjandust“! (Ligi 5oo lk on ju 1 kolm päevikut + veel 2oo lk!?). Avaldada kõik peamiselt juba sel kevadel linnas ja järgmine suvi maal. Eestist on 2 blogis juba üle 1ooo lugeja, Saksast pea 2oo, USA´st ligi 930 vaatajat. [M on juba nädal jälle eestis, pole veel kontakti saanud ja T on ikka veel Marburgis!] --
_________________________________________________________________________________________

21. veebruar.
Kirjutades eelviimast korda sel lõpule läheneval talvel. Seda talve on homsega jäänud vaid nädal aega. JA sellega saab see talv ka läbi kõigiti. Viimased 3 nädalat sel veebruaril on juba kenamini kujunenud. JA lootes, et nõndamoodi kujuneb see ka edaspidigi...? See aasta algus on nõndamoodi kujunenud. -- /---/ Kuid veebruari 3 esimest nädalat kujunesid vaid kenasti ja nõnda loodetavasti ka järgnevaltki veelgi...? // Viimased lugemised olid siis: „Anglosaksi kroonikad ja poeemid“. // E.M. Remarque & „Die Nacht von Lissabon“. // JA praegu pooleli: C. Castaneda & „Tales of Power.“ // Järgmiseks: Tolkien saksa keeles & Johannese evangeelium. // Tänasega olen siin linnas olnud juba umbes 80 päeva ja ööd. Jäänud on veel umbes 85 päeva (maale lähen 10.05.). Kuid viimased päevad olen mõelnud ka selle peale, et selle talve viimane nädal jääbki viimaseks isegi järgneva talve peale mõeldes. Nimelt lähen mai keskel maale, jään sinna kogu suveks ja sügiseks. JA võimalik, et järgnev talv on ka esimene maatalv elu jooksul. JA siis veedan maal 1 talve, ja 1 kevade ja 2 suve järjest. Sest mingi lahendus-variant peab olema võimalik. Väljamaa-reisid ei ole lahendusvariant. Kuid eks jõuab mõelda enne sügist ja plaane seada. Midagi peab siiski välja mõtlema...?
OLEN olnud siin Männikul seekord juba ligi 80 päeva ometigi. See oli vist kõige soojem talv sajandi jooksul (Saksa andmetel, soojem talv 134 aasta jooksul, see teeb 1,25 sajandit ja rohkemgi!). Juba november oli ligi poole sajandi kõige soojem ja nõnda ilmselt ka järgnev talv, nagu selgus. Peaaegu oleks võinud ju selleks talveks ka maale jääda. Vahest järgnev talv tuleb 1 maa-talv elu jooksul siis tõesti. Eelmine, 2013 aasta, olin ju maal kõige rohkem aega elu vältel. Sel aastal jään maale veelgi kauemaks. JA järgenvast aastast ei tea midagi. Väljamaa reisidel pole mingit erilist mõtet. Maatalved ja kevaded oleks palju mõtestatumad. // KUID esilagu veel siin kuid veeta, siin Valdeku tn korteris. Lugeda palju (ilma raamatukoguta?) ja kirjutada järjest rohkem. Lugedes, kirjutades, blogit ja muud ja vahest ka maalida (akvarellidega?). // BLOG: Homsega olen tegelenud blogiga Nr 1 juba täpselt 17 kuud oma elust. Jõuan veebruaris avaldada ka ühe uue kirjutise (= „Arutlusi anarhismist kirjanduses“.) Avaldatud sai veebruaris ka veidi Nietzsche tõlkeid ja märtsis veelgi rohkem ja aprillis tõsiselt järjest tõlkima hakata („La gaya scienza“). JA soovides siis kõike kõige paremat selle talve lõpuks siin Männikul. Edu ja õnne igas mõttes, selle talve lähenedes oma lõpule...!
_________________________________________________________________________________________

25. veebruar.
Kirjutades siis viimast korda sel lõpule läheneval veebruari kuul ja sellega ka talvel üldse. On jäänud vaid 3 päeva selle 2014 aasta talve. JA kuidagi sai hakkama ka selle talvega. Sai tuldud siia novembri lõpus (1 korda olin eelmisel aastal nii kaua maal). JA kenasti möödus vaid aasta lõpp siin ja (1 x) ka näärinädal maal. Jaanuari esimene pool oli samuti vaid kena (erinevalt üle-eelmise jaanuari 1 poolest!). Kuid veebruari möödus vaid kenasti ja jäänud on veel vaid 3 viimast päeva seda talve ja siis algab kevad 2014. // Peamiseks saavutuseks oli esimesed rohkem kui 80 päeva siin vaid lugemine, kuid lugenud olen juba (8 aastat!) iga päev. KUID nt blogis pole peale nov viimast artiklit veel midagi avaldanud. Järgneva viimase 3 talveõhtuga midagi avaldan. (Nimelt avaldasin dec-jan ligi 15 artillit topelt blogis nr 2). Järelikult vaid lugemine ja veidike arvutitööd on olnud siin senigi. Jätkates lugemisega hoolega. Viimane raamat oli C.Castaneda & „Tales of Power“. Praegu lõpetamisel J.R.R. Tolkien & „Tuor und seine Ankunft in Gondolin“. Järgnevaks Johannese evangeelium (viimati lugesin Piiblit mai kuus eelmine aasta, Marcuse evangeelium). Siis midagi mahukamat Stendhal´ilt ja kevade edenedes loen ka Shakespearei´t. --Edu sel järgneval kevadel siin Männikul kõigiti...!
Olen olnud siin juba rohkem kui 85 päeva ometigi. Alles eile oli tähtsam päev, minu nimepäev ja ka E.W. ise-seisvuse päev. See möödus vaid kenasti, vaatasin midagi „rahvusromantilist“ televiisiorist ja külastasin ka endist kohta, kus sujus vaid kenasti. /---/ Seega: ehk edeneb. [M on Norrast tagasi juba mõnda aega. Ka T tuleb Marburgist tagasi sel reedel. Ja M-i ootab vahest samuti Saksa või isegi Schweitz ees ehk ometigi.] JA kaugel siis maasuvigi on kui jälle maale saab minna ja kauaks. // Jätkates lugemisega, kirjutada järjest enam ja tõlkidagi järjest rohkem. Lugedes, kirjutades, avaldades ja tõlkides mööduvadki need paar kuud siin veelgi. JA paar akvarelli ka. Eilne oli kena nimepäev ja üritades võimalikult ökonoomselt järgnevalt. JA nõnda see talv lõppeb ja kevad saabub... -- Edu ja õnne igas mõttes siis siin järgneval kevadel kõigiti...! -- Edu igas mõttes peagi algaval kevadel...!
________________________________________________________________________________ _________

KOKKUVÕTVALT – MMXIV – February.
(11.02.´015.)
Kirjutades siis siia aasta aega hiljem. ON juba järgmine veebruar, on juba veebruari keskel umbes 2015 aastal. JA kirjutades siia eelmisest veebruarist, eelmisest aastast, nagu 2014. Midagi peaaegu ei mäletagi. Kuidagi on see aasta möödunud ometigi. Möödus kuidagi ka see eelmine talv. JA siis mai keskel läksin maale (17.05. ´014). Siis möödus see pikk suvi ja enamikku sügist seal maal. Kuidagi sai hakkama nii suve kui sügisega. Siia korteirsse tulin siis novembri alguses. JA tänasega olen siin Männikul veetnud juba 102 päeva ja ööd. Esialgu saavutuseks vaid rohke lugemine, muud pole eriti jõudnud. Veidi veel ka päevikudi kirjutanud. Blogidega pidasin vahet ligi 3 kuud, alates oktoobri lõpust kuni jaanuari lõpuni. KUID plaanis on ka blogidega tegeleda ja tõlkida ja joonistadagi.
/---/ SAI tuldud siia novembri alguses, see november oli 4-st novembrist kõige kehvem. Kuidagi möödusid ka detsember ja jaanuar. Oli sebimist ja sehkeldamist aastavahetuse paiku. Oli ju juubel, detsembri keskel. („Viikingite küla“). Siis olid Jõulud. Siis oli aastavahetus. Siis oli aasta alguses ka Spa-külastamine. JA nüüd juba veebruari keskpaik. OLEN siin Männikul veel täpselt 3 kuud, siis maale pooleks aastaks. ON plaanis vähendamine ja Stockholmi-kruiis. Vahest ka Egiptus sügise poole. Vahest jäängi maale sel aastal. Selleks, et oleks loota midagi kena järgnevast ajast. Edu ja kordaminekuid järgnevalt, nii selle talve lõpul kui algaval kevadel...!
OLEN olnud siin Männikul juba 102 päeva ja ööd. Olen olnud siin juba novembri algusest, seega juba 3,5 kuud umbes. Põhitegevuseks oli igapäevane lugemine. Kirjutasin ka päevikuid, nagu tänagi siin siis praegu. EELMISEST veebruarist mäletan väga vähe. Lugesin oma raamatuid (varsti üle 2 aasta umbes taas raamatukogu külastamine). // Plaanis on veeta siin veel umbes 3 kuud siis maale pooleks aastaks. Kui hästi läheb siis satun juba suve alguses ka Stockholmi-kruiisile. JA sügise poole ka ehk Egiptusesse. /---/  JA miks ka mitte esimene maatalv. JA siis esimene kevad maal ja kaks suve järjest maal...?! Midagi peab välja mõtlema siin ja praegu, aastate möödudes. Midagi peab välja mõtlema!?! /---/
______________________________________________________________________________________________________
Marzo: 2014
______________________
Märts 2009.   Edu siis selle alanud kuul, sellel alanud kevadel. On alanud kevad 2009 aastal. Edu ja õnne! Edu siis selle preiliga seoses. Selle periliga võiks ju ometit tekkida aastate-pikkune püsisuhe. Edu ja õnne !!! // EDU ja õnne siis sel alanud märtsi kuul ja selle 2009 aasta kevadel. Vaadates kuidas elu kujuneb. Edu ja õnne !!! Edu ja õnne nende noorte naistega. Loodetavasti kujuneb järjest kenamini !!!-- Soovides siis endale keva kevadet. PIKEMA-AJALISED PLAANID on samaseks jäänud --- JA aastad on teineteise järel reas nagu pärlid nööril. Edu ja õnne nende naistega !!! --- EHK tuleb kena kevad sel 2009 aastal. EHK tuleb kena kevade 2009 !!! On olnud kena siin veeta see aeg, vaid peamiselt ja peamises. Siis ootab ees pikk maa-suvi. Nii, et edeneb kõik kõigiti kenamal kombel. Edu ja õnne sel kevad-suvel 2009 !!! --- EDU ja ÕNNE edaspidiseks !!! Edu ja õnne selle tüdrukuga !!! Edu ja õnne !!! Olen selle VICIGA täiesti rahul. Kena tüdruk, ilus ja kena ja sarmikas, ning temperamentne. EDU siis selleks kevadeks ja suveks, edu ja õnne. Üldiselt edenemas ju üsnagi hästi. On tegevust, hea meeleolu ja isegi preili või kaks. Edu ja õnne !!!
_____________________________________________________________________________________________________________________________ ___________
Märts 2010.
Edu ja õnne sel kevadel 2010 !!! --- /// --- See oli alles teine kokkusaamine peale T. Ja E. abiellumist veebuaris, MAURIITIUSEL !!! --- //// --- On oodata vaid rahulikumaid aega edaspidi. Edu ja õnne siis järgnevaks ajaks. Edu ja õnne !!! --- //// --- Varsti on juba kevad saabunud. Ehk tuleb sellest kena kevad-suvi. Edu ja õnne siis endale ja kõigile lähedastele. Edu ja õnne selleks ---// --- --- 2010 aastaks A. D. --- !!! --- /// --- Edu ja õnne meile kõikidele !!! --- /// --- Ehk saab Vici minu omaks! Edu meile siis !!! --- /// --- Edu ja õnne selleks järgnevaks kevad-suveks maal. Edu ja õnne !!!
________________________________________________________________________________________________________________________________________
Märts 2011.
Kasutada oma päevi kenasti: „Carpe Diem!“ /.../ --- EDU ja õnn tänasega alanud kevadeks, edu jaõnne kõiges....!!! /.../ -- Paljon onnea meille kahdelle !!! JA tietenkin: yhteistää tulevaisuuttaa !!! Onnea vaan !!! -- 11.03. 2011. -- läheb ajalukku kui JAAPANI katastroofi päev. /.../ --- Kaikkea hyva tulevaisuudeksi...!!! /.../ -- Quo vadis Japan...?! -- Mis on Jaapanis toimunud...?? /.../ -- SEEGA: on täiesti kindel, et aprillist ja 5. aastaks on minu pension 46oo.- eek-i kuus !! /.../ -- Onnea meille kahdelle...? Onne vaan. Kaikkea hyvää tulevaisuudesta. /.../ -- TÄNA on muide ka noorima vennase MÄ. 26. sünnipäev ametlikult ! Palju õnne veelkord talle siis. /.../ -- Märts MMXI oli siis kena kuu, veetsin rahulikult oma aega. /.../ -- Edu ja õnne kõiges järgnevuseski...!!! Edu kõiges ja igas mõttes järgnevuseski...!!!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________ Märts 2012.
EDU siis sellel alanud kevadel ja seda igas mõttes...! Esialgu veel 2. kuud siin Männikul. EGIPTUS, esimest korda Põhja-Aafrikasse. // INDIASSE SEE aasta? -- Portugal, Espanja, Tyrkie, Malta & Cypros! -- Seega see – Mediterranean SeaEdu kõiges järgnevuseski...! Ehk tuleb kena kevade ja kena suvi. JA lendan ka kaugemale siis ometigi...! // -- Aastaring on juba aimatavalt teada. // -- Edu siis kõiges järgenvalt...!
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Märts 2013.    JA nüüd on alanud kevad, millest loota vaid midagi kena ehk siis järgnevuses. Lugemine: Zelazny & Tolkien. Praegu pooleli filosoofia ja Schopenhauer. Plaanis ka Nietzsche Blog: Kokku siis 4 kontinenti ja 13 riiki juba! /.../ See talv on läbi ja alanud on 2013 kevad... Huvitav, mis saab selle aasta kevadest?  /---/ Akna taga on veel talv, lumi ja lumehanged ja külmad õhtud ja veel külmemad ööd. EDU kõiges järgneval kevadel...! /---/ Edu kõiges ja igas mõttes ja kogu järgnevuseks! -- Ja kõik järgnevad aastad on reas nagu pärlid nööril...l – Blog: Ikkagi ligi 1ooo lugejat/vaatajat aastas! /.../ -- Oli siis tähtis päev see päev (13.03.´013) kui valiti uus paavst. -- Kelleks osutus siis Argentiina päritolu Buenos Airese Cardinal Jorge Mario Bergoglio ja tema paavsti nimeks sai siis – FRANCISCUS I. -- Edu igas mõttes...!
_______________________________________________________________________________________________________________________________________

5. märts.
Kirjutades siis siia esimest korda äsja alanud kevadel aastal 2014. See viimane talv on siis juba läbi ja alanud on selle aasta kevad. /---/  JA nüüd alanud järjekordne kevad ja eks siis selgub, mis sellest saab... Peamine aeg siin varsti juba ligi 1oo päeva on möödunud lugedes. Viimasteks raamatuteks oli Castaneda (IV) & Tolkien (Deutsch). Siis lugesin Johannese evangeeliumit paar päeva (viimati Piiblit viimane mai, Marcuse evangeelium); tihendada UT lugemist sel aastal, ehk ka lõpetada. Praegusel ajal loen STENDHAL & „Le rouge et le noir.“ See ligi 1o päeva lugemine. Järgmiseks plaanis midagi von Goethelt ja siis ehk midagi Nietzschelt (sks. k.) ja siis vahest veel veidi UT-d ja Apostlite teod. Praegu Stendhal ( Henri-Mariè BEYLE, 1783-1842). // Eelmine nädal oli selle poolest erakordne, et käisin isegi 2 korda „eelmises kohas“ ja jäi pigem kena mulje üle aastate. Eile, vastlapäeval siiski ei läinud sinna, küllap jõuab. // Oli eriline päev ka viimane pühapäev, kui tegin oma elu 5 e-maili aadressi ja 3 x ka blogi (pseudonüümi all). JA juba ka avaldatud esimene kirjutis (2 blogis), nimelt „Pariisi reisikiri“. Sel nädalal avaldan ka oma 1 päeviku elu jooksul (3 blogis) pealkirja all nagu: „C.C. Don Juani õpetused. Jaqui indiaanlaste teadmiste tee“. JA paanis on 3 blogis avaldada ligi 6oo-7oo lehekülge teksti sel kevadel või hiljemalt suvega. KUID esmalt lootes vaid kõike kena sel alanud kevadel...?
MARCH – 2014See tuleb ehk vaid kena kuu. Jätkates lugemisega hoolega, kirjutada palju rohkem kui siin senini ja ka maalida ja tõlkida. [Lood on nii, et homme toimekam päev, dentist (3 x) ja varustamine muidu ka. M on Norrast juba nädalaid tagasi ja ei tea ta isegi veelgi kas Schweitzi lähebki. T. on ka Marburgist tagasi juba nähtud teist viimane reede. Endal homme siis dentist. JA isegi plaanis mingi kamina-õhtu maal esmap. õhtul, uinak maal, ööl vastu teisipäeva ja siis siia korterisse tagasi. Nimelt see Rakvere K. plaanib mul sauna elama asuda. Kuid seal enda ehitatud saunas võib teine ju elutseda. Ja mina võin maale sõita rohkem kui 2 x aastas. Finantse peaks kõigiti jaguma kuni kuu lõpuni igati. Muidu läheb kenasti kodakondsetel.] Minu elu 3 blogi pealkirjaks oli siis „AD ASTRA PER ASPERA“ (Kansase vapikiri). Sel aastal rohkem blogisi ilmselt ei tee. Piisab esimesest kolmest viimase 3 aastanumbri sees. // SEEGA: lootes kena kevadet sest alanust ja ehk edeneb tõesti ka igaski mõttes kõigiti...! Veel u 2 kuud siin Männikul ja siis ootab ees pikk suvi ja sügis Raplamaal. Küllap siis aeg annab arutust, mis toimuma saab!? Vahest mõtlen seal maal ka midagi kasulikku välja reisimsegagi isegi seoses?!
_____________________________________________________________________________________________________________

10. märts.
Seega taas siia kirjutades. On varsti juba märtsi keskpaik, alles 2 x kirjutades siia sel kevadel. Viimased päevad on möödunud rahulikult, juba ka ligi kuu või poolteist nõndamoodi. Peamiseks tegevuseks endiselt lugemine. Täna sai lõpetatud STENDHAL´i „Le rouge et le noir“. (Võttis aega 10 päeva ja osutus üsna huvitavaks lugemiseks, ekstra sentimentaalse lõpuga. Elu esimene Stendhali lugemine siis järelikult. Järgnevaks von Goethe ja siis Nietzsche (sks. k.). Lugemist jagub ka sellelgi kevadelgi ja hiljemgi veelgi. BLOG: Ka bloigiga on tegeletud. Sai siis märtsi alguses tehtud oma blog Nr. 3. Juba seal ka paar kirjutist avaldatud ometigi. Rohkem sel aastal blogisi juurde ei tee, jagub 3 ka kõigiti. Avaldamiseks järgmiseks 2 esimeses blogis Nietzsche tsitaate, „La gaya scienza“, mahukam tõlge ja avaldamisele kuuluv. Plaanis on märtsis ka midagi nihilismist ja vahest ka see „Logi-raamat“ (1998). [Üle-eelmine nädal sai käidud paar korda „eelmises kohas“, jäi pigem kena ja rahulik mulje. /---/ Vennad mõlemad Eestis. Mingi Rakvere tüüp painab mingi maaõhtuga seoses. Pidi juba täna sõiduks minema, lükkas edasi kolmapäeva hilisõhtuks. Kuid kui vaja siis sõita, kui ära jääb siis seda kenam.] EDU ja õnne soovides alanud kevadel. Edu igas mõttes ja kõigiti järgnevaks...!
Olen juba u 100 ööd ja päeva siin linnas veetnud seekord ja peamiselt vaid kenasti kõigiti. Esimest korda novembri lõpus alles siia tulin (teist nov. otse maalt siia). Nääri-nädal möödus ka erandlikul kombel maal. Kuid aastavahetusest olen juba siin olnud jälle, varsti juba 2,5 kuud järjest. (Vahest tuleb ühe õhtu ja öö maalkäik. Kuid maale kolin alles kas aprilli lõpus või hiljemalt mai keskel umbes). Jätkates lugemise ja kirjutamisega. Jätkates oma 3 blogiga. Tõlkida veidikenegi sel kevadel siin linnas. Ja mõned akvarellid samuti. Ikkagi juba 100 päeva linnas olnud seekord siis. /---/ Täna-homme tegeleda Nietzschega, sellel nädalavahetusel siis hiljemalt avaldades. Ikkagi „La gaya scienza“ seni mahukaim tõlge eesti k üldse ka. // SENIKS aga soovides endale alanud kevadest vaid midagi kena. JA ehk tuleb siis kena suvigi ja sügis maal ja ehk edeneb kaua veel edaspidigi.
_____________________________________________________________________________________________________________

15. märts.
Seekord kirjutades on siis juba selle kevad esimese kuu, märtsi, keskpaik. Juba on siis märtsi kekspaik. Ilmad olid vahepeal juba üsna kevadised, kuid täna sajab lund: ilmselt viimane lumi kauaks ajaks siiski... Viimased päevad on möödunud rahulikult. Sai hakkama nii veebruari kuuga kui ka märtsi esimese poolega kõigiti. ON oodata vaid rahulikku kevadet. Põhitegevuseks on olnud lugemine. Peale mahukamat Stendhali olen läbi lugenud ka J. W. Von Goethe & „Die Leiden des jungen Werther“ (aegunud tekst, 18 saj lõpp, kuid siiski alles 3 von Goethe raamat elu jooksul!). Siis ei hakanud Nietzschet saksa keeles vaid hoopis üht saksa Nobelisti lugema. Järgnevad paar nädalat loen siis Thomas MANN & „Doktor Faustus“ (intelligentne tekst, viimati loetud u 8 aastat tagasi). Siis vaadata, et loeksin ka sel aastal 1oo raamatut, mida siis iganes, ikka head ja veelgi paremat. // Nood u 1oo päeva siin linnas ongi põhiliseks olnud lugemine. Kirjutanud olen vähe (nagu ikka talviti) vaid päevikut, praegust ja viimast. Pole veel kordagi akvarellidega maalinud, ehk jõuab siin sel kevadel...? Viimasel ajal avastanud arvuti-filmid (viimased 2 õhtut). Juba vaadatud Sergio Leone (ja Ennio Morricone) westerneid 3 tükki, pooled viimasest 4 arvuti-filmist ka Prantsuse keelsed (eile õhtul). Vaadata neid arvutis pakutavaid (YouTube) filme veel korduvalt veelgi. JA lootes, et tuleb kena kevade sellest alanust. Jäänud on siis korteris veeta veel 2 kuud umbes. Midagi erilist plaanis ei ole ja peaks hästi hakkama saama kõigiti. Edu siis...
OLEN olnud siin Männikul juba üle 1oo päeva ja öö. See on olnud pikk aeg. Põhitegevuseks oli lugemine veidi ka kirjutanud. Selle märtsi esimene pool möödus NIETZSCHE´ga seoses. Sai üles kirjutatud tsitaate („La gaya scienza“) ja need ka tõlgitud ja avaldatud, (küllatki mahukalt). Kuid mõnd aega, sel kevadel ja ilmselt ka suve esimesel poolel Fr. N. tõlkeid polegi avaldada blogides. BLOG: Tegin siis märtsi alguses (02.03.) enda elu 3 blogi, kus tuleb pseudonüümi all avaldada vastavat teksti veel ulatuslikul kombel. Piirdun sel aastal 3 blogiga.  Muidugi: 1 ja peamine, teine ja osaliselt topelt ja 3 pseudonüümi all avaldatavat. Blogis Nr. 2 on lugejaid juba 125 Gloobusel (Usa: 57, Est: 38, De: 23.) Blogis Nr. 3 on Gloobusle vaatajaid alles 35 (Usa: 25, Est: 6, De: 6). Muidugi on 1 blogi kõige kauem olnud kõige populaarsem, varsti, 18 kuud peale alustamist, on lugejaid/vaatajaid ilmselt ligi 28oo hinge ometigi. Viimane aeg (3 kuud?!) aga uusi kirjutisi vähe avaldanud seal, lähipäevil tuleb siiski midagi nihilismist, -- „Nietzsche ja euroopalik nihilism“. Jätkata samas vaimus. // Vahepeal olid juba üsna kevadised ilmad, kuid täna sajab, ilmselt viimast korda veelgi lund... Oli ometigi vist elu kõige soojem talve see viimane (Saksas, ligi 134 aasta kõige soojem talv ometigi). Soovides endale edu kõiges need paar kuud sel kevadel siin korteris ja siis kõike head ka maal, veetes seal ligi pool aastat oma aega siis kunagi järgnevuses.
_____________________________________________________________________________________________________________

20. märts.
Kirjutades siis tänasel, astronoomilise kevade algamise päeval. On juba märtsi teine pool ja varsti hakkab see märtsi kuu ka oma lõpule lähenema... Plaanin linnas veeta veel vaid u 6 nädalat, siis ootab ees ligi 6 kuud Raplamaal. OLEN olnud siin Männikul tänasega u 110 päeva ja ööd. Põhitegevuseks on olnud lugemine. ITEM: peamiselt vaid lugemisega seni hakkama saanud. Muidugi ka veidi päevikuid kirjutanud, muud eriti juurde kirjutanud ei olegi. Viimaste ja järgnevate päevade lugemiseks siis muidugi Th. MANN & „Doktor Faustus“ (= Hämmastavaltki intelligiibel romaan, mille lugemine näivalt vaid kasuks tuleb üle 8 aasta). Täna algas siis astronoomilises mõttes selle aasta kevad. Kuigi õues on taas jällegi täielik talv, lumi maas, lund sajab ja tuiskab isegi. Viimasel öösel ligi – 15 C, kuid järgneval päeval pidi pea samapalju plussis olema. Talvine on selle esimese kevadise kuu keskel see ilmastik. // Viimased päevad-õhtud vaatasin arvuti-filme (8 x), osad olid ka Prantsuse keeles ja vaatan neid veelgi. St. Patricu päeval oli nt „Merlin“ (1998) Prantsuse k-s. Vaatan neid arvuti filme veelgi. // JA siis veel u 6 nädalat ja siis jälle pooleks aastaks Raplamaale (10.05.) -- Edu siis sel kevadel siin korteris veelgi ja siis kaua aega ka seal teises maakonnas.
VAID 2 x kirjutan märtsis siia veel. Homseks ennustatakse kevadist ilma. Kuigi veel lumi maas ja viimased päevad on isegi tuisanud. BLOG: Jätkan siis hoolega oma 3 blogiga. Viimati sel aasta alguses avaldatud midagi anarhismist ja nihilismist ja (2 x) Nietzsche tõlkeid; muide: Fr. N.-lt pole niipea midagi avaldada, kõik seni tõlgitu on juba avaldatud (jätkates N. tõlkimisega aprilli algul ja suvel ja sügiselgi veel!). Blogis Nr. 1 on Gloobusel vaatajaid juba 2775 (16.03.) Seega, homme, 18 kuud ehk täpselt poolteist aastat alustamisest on vaatajaid siis alla 28oo hinge! (Est: 1035; Usa: 962, De: 192). Blogis Nr. 2 on Gloobusel vaatajaid juba 150 umbes (Est: 38; Usa: 57; De: 23.) JA blogis Nr. 3 on Gloobusle vaatjaid juba 35 hinge pelgalt. (Est: 6; Usa: 25; De: 6.) Jätkates hoolega oma blogidega. Järgnevaks nädalavahetuseks Budapesti reiskiri (1996), ohtrate tistaatidega varustatult. Siis järgmine nädal midagi taas üle pika aja sks. k-s (Nagardjuna) viimane sks. k. oli juuli lõpus!)). JA siis ( 3 blogis vaid avaldamiseks, nagu ka Pest, siis 2 päevik, 1998). // Edu siis sel kevadel siin korteris ja edu kõigiti siis ka poolel aastal maal!
_____________________________________________________________________________________________________________

25. märts.
Kirjutades siis taas, märtsi lähenedes oma lõpule. Olen olnud siin linnas, Männikul juba varsti u 120 päeva ja ööd. Viimased kuud on möödunud rahulikult. Võib üldiselt öelda, et sel korral siin Valdeku tn korteris siiski sain pigem kenasti hakkama. [On jäänud homsega 9 päeva pajukini. Ei saanud eile tasuta Hispaaniasse. Laup on M. 29 sünnipäev tema kodus (2 x)!] Õues muutuvad ilmad taas jälle järjest kevadisemaks. Päeval ja isegi öösel plusskraadid. Lugemisega on ikka lõpetamisel see komplitseeritud Th. MANN & „Doktor Faustus.“ Lähipäevil lõpetan siiski. Järgnevaks UT „Apostlite teod“. JA Nietzsche (sks. k.). Siis kevadel üks köide Shakespeare´ilt. Veel ei tea mida täpsemini. Lootes, et need u 6 viimast nädalat siin Männikul kujunevad vaid kenasti ja siis ligi pooleks aastaks maale jällegi. Jälle üks korteritalv möödunud ometigi. Viimased aastad on maal isegi rohkem vist meeldinud. Kuid ei tasu sealtki midagi eriti loota, lihtsalt see järgnev aeg kuidagi möödub ehk kenamini ka ometigi...?!
Olen olnud siin Valdeku tn korteris juba u 120 päeva ja ööd. (Täpne arvestus puudub sel korral siin, kuid mis sellest.) Põhitegevuseks oli lugemine, iga päeva põhitegevuseks ka seegi kord siin. Natuke olen päevikuid ka kirjutanud muidugi. JA järjest rohkem hakanud tegelema ka oma 3 blogiga. Märtsis oli ligi 5 kirjutist, mis on ju rekord. (Arvesse võtmata 2 teise blogiga seotud uuesti-avaldamist aastavahetusel ja peale seda). BLOG: On siis blogis nr. 1 juba ligi 28oo vaatajat/lugejat Gloobusel (Est: 1050, Usa: 170, De: 200 = umbkaudu). Blogis nr 2 juba Gloobusel 150. JA blogis nr 3 juba 45. Märtsis tegin siis jällegi (peale juulit eelmisel aastal) jälle rekordi, ligi 5 kirjutist (3 blogis!). Ka aprillis olla blogidega aktiivsem. // Ja nõnda se aeg siin möödub, 6 nädalat veel. Kuid üldiselt loodan juba maale mineku peale, et seal kaua aega sisustada (ja mida mõistlikumalt seda parem!). Ilmad õues muutuvad ilmselt järjest kevadisemaks ja eks see kevad olegi saabunud... Jätkata lugemisega, kirjutada veidi, tegeleda veel siin linnaski hoolega oma 3 blogiga. Vahest ka paar akvarelli...? JA lootes muidugi vaid kõike head suvel ja sügisel seal Raplamaal. Ehk ikkagi edeneb õigemas suunas mõnetigi...?! Edu siis kõiges järgnevalt!
_____________________________________________________________________________________________________________

KOKKUVÕTVALT – MARCH – MMXIV.
(22.03. 2015.)
Kirjutades siis siia aasta aega hiljem, järgneva märtsi lähenedes oma lõpule. KUIDAGI möödus seegi aastaring. Vähe mäletan eelmisest märtsist. KUID kirjutades siia siiski. /---/ JA teada, mida sealt maalt oodata eelmise maa-perioodi kogemuste põhjal. -- SIC! -- Väljasureva rahvuse keeles ma sii kirjutan. // Neil kahel märtsil, eelmisel ja praegusel, mis oma lõpule lähenemas oligi peamiseks tegevuseks vaid lugemine. Mida eelmine märts lugesin, se on kirjas siin eelpool. Sel märtsil olid lugemiseks J. Austen (debiilne); Twain/Clemens (tõpralik) ja nüüd siis viimased nädalad veeta W. Shakespeareiga. Kuivõrd raamatukogus kõik polnud juba 3 talve mõeldavgi. JÄÄNUD on siin veeta sel aastal umbes 6 nädalat veel, siis veidi kaugemale. Raplamaale.
OLEN olnud siin Männikul seekord juba ligi 145 päeva ja ööd. Oli üsna kehv see Männiku periood seekord. JA ega maaltki midagi kena oodata ei ole. SEEGA: polnud midagi teha ja vaadata, kuidas kujuneb. // BLOG: Üleeile tegin oma 4 blogi ja avaldasin 2 päevaga ligi 5oo lehekülge. See oli siis 20.03. kui tegin oma 4 blogi (http://eirikir-raudi.blogspot.com) JA avaldasin selle ammuse teksti nagu „ÄÄREMAIL“ (3 osas, teisti ei olnud seekord võimalik). Seega on avaldatud juba 57 kirjutist ja lugejaid ligi 60 riigist (kõigilt kontinentidelt, juba ammu). Seekord jõudsin siin ainult lugeda vaid mõned blogi-kirjutised (Seega siis 4 kirjutist, vahest tuleb mõni veel?). Mõnda aega ei pea siis blogidega uusi vastavaid avaldama. See tähendab, et 5 blogiga pole kuhugile kiiret. JA millega oleks kiiret kuhugi? /---/ M.O.T. // SEE eelmine märts oli pigem vaid kena kuu, midagi halba pole meelde jäänud. Llugesin siis aasta aega tagasi STENDHALI ja von Goethet ja ka Th. MANNI ja „Doktor Faustus“. Alles eile avaldasin selle viimase autori tsitaadid Gloobuse tarvis. Polnud vist eriti kehv kuu see eelmine märts. JA loodan veel siin ja praegu, et ka selle aasta kevad kuidagi paremini kujuneks. Jäänud on siin Männikul veeta veel vaid 6 viimast nädalat, siis 6 kuuks Raplamaale. JA eks siis selgub, kuidas tulevik kujuneb. Oleks võinud parem olla see linna-periood, kuid hea, et niigi hästi kujunes. Ehk tuleb järgnevast suvest ja sügisest maal midagi palju kenamat. Kuidagi kindlasti hakkama seal saan muidugi. /---/
_____________________________________________________________________________________________________________
Abril: 2014
_____________________________
Aprill 2009.
Seega kujuneb vaid kenasti. Edu ja õnne edaspidiseks ... Kena kevadet siis, soovides seda endale teise kevadise kuu alguses. Edukat ja kena kevadet soovides...! --- // --- Edu siis selle kevadel 2009. Edu ja õnne sellel alanud kevadel. Loodetavasti tuleb sellest kevadest kenasti veedetud aeg. Edu ja õnne koos Victoriaga... --- EDU ja õnne siis selleks kevadsuveks. Edu ja õnne ja ehk kujuneb kõik järjest kenamini...! --- JA Vici on ka ilusam. JA nüüd ta tuligi...!!!! --- Vici on ikka tõesti kena ja armas tüdruk, mul on nii hea meel, et temga tuttavaks sain. Ehk tuleb sellest pikemaajalisem tutvus. Edu ja õnne selle tüdrukuga !!! // --- Edu ja õnne sellel kevadel ja järgneval suvel seal Raplamaal. // --- KUID edu selle kevade keskel. Edu ja õnne. // --- Edu ja õnne kena tüdruku seltskonnas nagu Vici seda on. // --- Edu ja õnne selleks kevadeks ja suveks. Edu ja õnne VICIGA. Lootes kõike kõige paremat !!! // --- Edu ja õnne siis sel kevade eelviimasel kuul ja pikal maasuvel. Edu ja õnne koos VICIGA !!! --- Edu ja õnne soovides endale jätkuvuseski. --- El brujo...!!!
__________________________________________________________________________________________________________________
Aprill 2010.
JA kenasti vaid on möödunud siin Männikul viimased pool aastat. --- KUID edu ja õnne selle korteri-perioodi lõppedes ja kõike head seal kaugel Raplamaal. ---// ---Edu ja õnne järgnevuses. Edu ja õnne kõiges!--- // --- KUID hakkama sain siin veedetud poole aastaga vaid kenasti. --- // --- OLIN siis siin MÄNNIKUL pool aastat, ehk siis 185. päeva ja ööd elik siis 26. pikka kuid kena nädalat. --- //--- Edu ja õnne siis siin maal järgnevuses. --- // --- Seega olin siis aprillis maal täpselt 10. päeva.
__________________________________________________________________________________________________________________
Aprill 2011.
Edu ja õnne. -- Good luck!!! // -- EHK edeneb järjest kenamini mulgi ometigi. Edu ja õnne jätkuvuseski...! // -- Mayby I am right about that. Good luck...!!! //-- LOOTES muidugi, et see järgnev maasuvi tuleb vaid midagi kena ainult...!!! ---The END !!!--- Edu ja õnne seal maal siis ometigi...! // --And I still are writing in 4. different languages also in future ! Have a nice time...!!! --// -- Edu ja õnne seal maal; soovides endale vaid seda. Edu ja õnne...! --//-- -- I wish me nice Summer-Time...!!! -- // --CLUB VON ÜBERBLINGEN...! -- // -- See oli kena öö, see Volbriöö, nõidusele pühendatud öö...!-- // -- APRILIS – MMXI --
__________________________________________________________________________________________________________________
Aprill 2012. LOOTES SIIRALT, ET ON VEEL LOOTUST! /---/ SEEKORD MUL SIISKI VEDAS...!!! Edu ja õnne siis edaspidisekski...!!! --- JA on veel palju kogeda ja loota ja unistada ja oodata...! --- See tänane uudis oli tõeline rõõmusõnum! /---/ KUID: nüüd võin rahulikult tulevikku vaadata. EDU ja õnne siis seal maal. -- /---/ Edu edaspidisekski!
__________________________________________________________________________________________________________________
Aprill 2013.
Aprilli alguseks oli Zelazny loetud, järgnes C. Castaneda. /.../ Edu kõigiti ja igas mõttes...! /.../ Kõigiti kenasti edeneb selle blogiga. /.../ Olen olnud siin linnas, Nõmme linnaosas, Männikul juba 22 nädalat elik siis 163 päeva ja ööd. /.../ -- JA kõike parimat ka maal sel järgneval suvel. /.../ Edukat kevadet ja suve sel -- MMXIII – aastal! -- Edu viimastel nädalatel siin linnas ja siis pool aastat seal Raplamaal...! /.../
__________________________________________________________________________________________________________________

5. aprill.
Kirjutades siis esimest korda sel alanud aprilli kuul. Üldiselt kujuneb kenasti, kuigi on möödunud sisutihedad päevad. Pole juba umbes nädal siia kirjutanud üldsegi peaaegu. Viimati siia päevikusse isegi märtsi lõpul (25.03.) See märts (nagu ka veebruar) kujunes üsna kenasti. JA jäänud on siin linnas veel umbes 5 nädalat, siis pool aastat Raplamaal. Oodates juba maale minekut mõnetigi, kuid eks seal siis selgub, kuidas kujuneb. Sai loetud märtsi viimastel päevadel siis UT („Apostlite teod“ & „Pauluse kiri roomlastele“). Järgnevaks lugemiseks oli Robert van Gulik & „The Phantom of the Temple. A Chinese Dedective Story“. Praegu pooleli intervjuude raamat iseseisvusaja algusest (I. Luhaäär, 1992): „Kuldne kroon Eesti lipul.“ (Tegelased nagu: Masing, Aarma, Salumaa, Soomere, Heinatalu & Laigna). Järgnevaks: E. Salumaa ja „Kierkegaard.“ Kevadel siin lõpetades mõned Shakespeare´i komöödiad vist veelgi. [Oli Mä. sünnipäev tema juures (30.03.) Käis külas see T. L.-T. (02.04.) /---/ Maale lähen ilmselt kindlasti 10.05. Jään sinna novembri lõpuni. Eks selgub, kuidas kujuneb.] Edu siis viimasel u. 5. nädalal siin linnas. JA muidugi eriti kõike paremat pool aastat maalgi sel aastal.
ABRIL – MMXIV – Jäänud on veel vaid u. 5. nädalat siin linnas. Siis ootab ees ligi pool aastat maal. Kuid eks maaelul on ka oma kindlad plussid. Jätkates oma vabakutselise literaadi eluga. Lugemine igapäevaselt, kirjutamine, tõlkimine ja tegelemine oma blogidega. BLOG: Kokku on lugejaid/vaatajaid Gloobusel ligi 29oo hinge juba. Ja muidugi, nagu ikka ainult 1/3 neist lugejaid eesti sks k. Jätkates blogidega hoolega ka aprillis siin ja siis pool aastat maal nõndasamuti. Selleks kalendriaastaks avaldamiseks kirjutisi jagub. Aprillis on plaanis midagi kunstist (+ esteetika-tsitaadid 1 x) ja siis teine päevik (1998) ja inglise k. üle kontrollida. JA vahest veelgi midagi. Septembris olen juba 2 aastat oma blogidega tegelenud. See oli viimase 18. kuu kõigi õigustatuim tegevusvaldkond. JA selleks jäävad need blogid veel paljudeks aastateks! // EDU seal maal sel aastal. Maatalve vist ei tule. Kuid Laulupeole lähen siiski. Ja eks see aeg möödub kuidagi ikkagi, loodetavasti vaid kenasti pigemini...!
________________________________________________________________________________________

11. aprill.
Kirjutades taas, alles teist korda sel alanud aprillil. Õieti on juba aprilli ja sellega kogu selle kevade keskpaik juba varsti. Viimased päevad on möödunud võrdlemisi rahulikult, kuigi oleks võinud ka paremini kujuneda. Põhitegevuseks endiselt lugemine, nagu seekord siin linnas on olnud. Peale seda intervjuude-raamatut lugesin läbi ka siis E. Salumaa & „Kierkegaard. Ühe kristliku aatleja elu.“ Teist päeva juba (ja teist korda sel aastal) praegu TOLKIEN & „The Hobbit“. Ilmselt sel aastal enam seda ei loegi (oli aasta 1 raamat seesamune). Järgnevaks vahest tõesti see Soome k (Windham & „The Kraken wakes)? Siis vahest veel veidi UT-d (korintlased) ja paar Shakespeare´i komöödiat. // JÄÄNUD on veel vaid üks kuu ehk neli nädalat siin linnas veeta. Siis lähen maale (10.04.) ja seal ootab ees ligi pool aastat, kogu suvi ja enamik sügisest aega. Soovides siis kõigiti edu sellegi aasta maal veedetava ajaga seoses kõigiti. Jäänud on siin linnas veel vaid 4 nädalat. Veetes selle aja lugemise ja kirjutamisega ja tegeledes ka blogidega. Edu siin linnaperioodi lõpus ja edu ka maal seal siis kenasti järgnevuseski...!
ABRIL – MMXIV – Selle kuu esimene pool näivalt möödumas pigem kenamini. JA siis saabub selle kevade keskpaik ja siis saabub mai. JA mai keskel siis kauaks maale minnes. Pooleks aastaks. [Midagi individuaalselt plaanis eriti ei ole.] /---/ BLOG: Juba on Gloobusel peaaegu 3ooo vaatajat. Blogi nr 1 = 2825 (Est: 1053, Usa: 977, De: 193). Blogis nr 2 & 3 vastavalt Gloobusel 162 & 39. (Seisuga märtsi viimane päev). Järgnevaks (homme) plaanis alustada kunsti-esseega ja täiendada seda ohtralt (1 korda ometigi! peale tõlkimist, sisuliselt 2009 aastal!!) oma esteetika tõlke tsitaatidega. Siis plaanis teine päevik avaldada (1998) ja ka inglise k üle kontrollida ja uuesti avaldada. Seega tegeledes ka sel kuul (ja selgi aastal!) hoolega ka oma blogidega. // JA muidugi lootes, et viimane kuu siin linnas on vaid midagi kena pelgalt. JA kõike head soovides pikal maa-perioodil sellekski aastaks.
________________________________________________________________________________________

15. aprill.
Kirjutades siis siia taas, selle kevade 2014 keskel. Täna on siis täpselt selle aprilli kuu ja kogu selle kevade keskpaik. /---/ OLEN lugenud jälle, nagu juba viimased 8 aastat iga päev. Viimasteks lugemisteks olid need Tolkien & „The Hobbit“ ja J. Wyndham „The Kraken wakes“. Homme plaanis taas UT ja Pauluse kirjad korintlastele. Vahest ka paar Shakespeare´i komöödiat enne maale minemist. SEST jäänud on siin linnas veeta veel vaid u 3.5 nädalat ainult, vähem kui kuu aega ometigi. Siis saab kaugele ja kauaks ja tuleb loota, et see linna-perioodi lõpp ja eriti just ligi pool aastat Raplamaal tulevad vaid midagi kena kõigiti...! Edu ja õnne kõiges seal maal järgneval suvel ja sügisel, mis seal veedan!
Jäänud on siis siin Männikul veeta vaid 3,5 nädalat ainult ometigi. /---/ Muidu hakkan seda korteri-perioodi juba siis lõpetama tõesti. [M. pidi Soome tööle minema. A. tähistab varsti 41 sünnipäeva.] BLOG: Gloobusel varsti juba ligi 3ooo vaatajat/lugejat ometigi (3 blogis kokku). Sai avaldatud hiljuti „Arutlusi euroopalikust esteetikast.“ Homme alustades 2 päeviku (1998) avaldamiseks ette valmistamist. Siis korrigeerida (ainuke) Inglise k tekst. Vahest ka mingi kirjutis (4 keeles) sellest, mis blogides tehtud ja mis teoksil. // KUID peamine on need viimased nädalad linnas hästi hakkama saada ja veel tähtsam on, et maal veedetav pool aastat veelgi kenamini kujuneks. Selleks soovides endale ainult edu kõigiti...!
________________________________________________________________________________________

20. aprill.
Seekord siia taas kirjutades. On juba mainitud kuupäeva õhtu. On juba kevade teise poole algus ometigi just saabunud. Ilmad on juba vägagi kevadised, täna väljas käies oli juba üks kena päikesepaisteline kevadilm. Ilmade poolest võiks juba maale minna, kuid pean veel ootama siin 20 päeva veelgi. Küllap jõuan seal maal olla siis suvel ja sügisel veel ligi pool aastat. Jäänud on siin veeta viimased 20 päeva vaid. Olen siin Männikul olnud ligi 150 päeva ometigi. Põhitegevuseks oli lugemine. Viimati olid Tolkien ja Wyndham. Kuid siin aprilli keskel, kevade keskel lugesin Piiblit siis homsega ligi nädal. Saab siis lõpetatud see UT, Uus Testament. Pole kunagi elu jooksul Piiblit niivõrd lugenud kui viimased päevad. Alustades Pauluse kirjadest korintlastele ja homme siis UT viimane kirjutis nagu Johannese ilmutus. Suvel siis lugeda neid laule ehk psalme. JA siis alustada juba suvel ka VT-ga, Vana Testamendiga. Plaanis on ka Shakespeare´i komöödiad, siin veelgi enne maale minekut. JA lootes muidugi, et seal maal kujuneb vaid kena suvi ja sügis kõigiti...!
On juba kevade teine pool ja olen siin linnas, Männikul, veetnud aega juba rohkem kui 150 päeva. Ilmad on juba kevadiselt ilusad ja soojad ja päikesepaistelised. Kuid pean olema siin korteris veel 20 päeva siiski veel. Sest on aega seal maal aega veeta, ligi pool aastat. Küllap möödub ka maal see poole aastat justnimelt lugemise, kirjutamisega. KA tõlkima asudes suvel-sügisel (Nietzschet) ja maalides. Jõuan veel ka paljugi blogidega tegeleda. Ikkagi 3 blogis sel aastal ja palju veel avaldada. Blogides kokku vaatajaid/lugejaid juba rohkem kui 31oo hinge ometigi. Täna-homme avaldan juba midagi uut, 1998 päeviku, mis üle kontrollitud ja tsitaatidega täiendatud. // Lootes, et tulevad viimased nädalad siin linnas vaid midagi kena. JA siis lootes vaid kõike head järgnevast suvest ja sügisest seal maal. Edu ja õnne siis pool aastat seal Raplamaal!
________________________________________________________________________________________

25. aprill.
Kirjutades siis sellelgi päeval. On juba aprilli lõpp ja homsega on jäänud siin linnas veeta veel vaid 2 nädalat aega. Veel vaid paar nädalat siin Männikul siis pooleks aastaks Raplamaale ometigi lõpuks. Villand juba sellest linnaelust. Maal on omad eelised loodetavasti...? Sai loetud siin kevade keskel läbi ka UT, Uus Testament, suures osas, esimest korda täiskasvanu-eas sisuliselt tõesti. Täna lõpetasin W. SHAKESPEARE´i & „Veneetsia kaupmees“. Homme alustada W.S. & „Palju kära ei millestki“. Seega kevade keskel Piiblit lugedes ja nüüüd, linna-perioodi lõpus ka W.S. komöödiaid veidi. JA ainult 2 nädalat veel, siis lähen pooleks aastaks maale...! Ilmad on juba ilusad, peaks juba maal olema; kuid: küllap jõuan seal olla veel kaua. Loodetavasti muidugi tuleb sellest maaperioodist vaid midagi kena ainult. Ehk saan seal vaid kenasti hakkama. Ega siin linnas ka eriti kehva ei olnud. Ligi 150 päeva ja ööd. /---/ Edu ja kordaminekuid järgneval suvel ja sügisel maal kõigiti...!
Olen olnud linnas peaaegu 150 päeva ja ööd. Veel 2 nädalat, siis lähen pooleks aastaks maale kenasti. Edu kõiges järgnevuseski! Siin linnaperioodil oli peamiseks saavutuseks igapäevane lugemine, jõudsin lugeda nii mõndagi siin seegi kord. Natuke jõudsin ka kirjutada, peamiselt vaid päevikuid muidugi. BLOG: Hiljuti oli 3 blogis juba 3215 vaatajat. Blogis nr 1 oli vaatajaid juba Gloobusel ligi 3000 (USA: 1080; Est: 1074; De: 198.) Blogis nr 2 oli vaatajaid juba 180. (Usa: 91; Est: 40; De: 31.) Ja midagi ka blogis nr 3 (= 40 vaatajat). // Sai külastatud ka teatud asutust, näidud oleks võinud paremad olla kuid hea, et niigi. Edaspidi üritades mõistlikumalt. // JA jäänud on veel vaid 2 nädalat siin korteris. Hea, et maale saab. /---/
________________________________________________________________________________________

30. aprill.
Kirjutades siis tänasel Volbripäeval, selle aasta aprilli kuu viimasel päeval. Järgnev öö on siis öö vastu 1 maid, elik siis see „nõidusele pühendatud öö“. Jäänud on siin linnas veeta tänasega ainult 10 õhtut, siis pooleks aastaks Raplamaale. /---/ Maaelul on omad eelised ja jään sinna kauaks. Ilmad juba nii kevadised ka juba. Homsega ju juba algabki mai kuu. Seega siis: viimased 10 päeva siin veel veeta. Juba pakkides ka koristades. Saab siit lõpuks minema! Siia päevikusse kirjutan veel vaid paar korda mai esimesel poolel. (Seega: 3 x kirjutan siia juba maal). /---/ Homsega algavad siis kevadpühad. Pean veel siin olema ainult 10 päeva ja ööd. /---/
Olen olnud siin Männikul umbes 150 päeva ja ööd. Jäänud on siin veeta veel vaid viimased 10 õhtut. Varsti juba veel vaid viimane nädal. Ilmad juba kevadised. Kuid jõuab seal maal olla, kuni novembrini vist ka sel aastal. Seega mai teine pool, kogu ´014 aasta suvi ja enamikku sügist. Ehk kujuneb seal vaid kenasti? // Siin vähe saavutanud, peamiselt kirjutanud vaid kahte viimast päevikut. JA muidugi lugenud siiski iga päev. Viimaseks on olnud 3 Shakespeare´i komöödiat („Komöödiad, II köide“. „Veneetsia kaupmees“, „Palju kära eimillestki“ & „Nagu teile meeldib“). Järgnevaks W. S. & „Kaheteistkümnes öö“. Palju siin enam lugeda ei jõua, kuid eks maal ootab ees palju huvitavat lugemist! Blogis on Gloobusel juba üle 3ooo vaataja/lugeja. Jõuan ka sel aastal palju oma 3 blogiga tegeleda. Avaldada on kindlasti sel aastal veel umbes 25 essed. // Pühapäeval kuulutati pühakuks 1 Poola paavst ehk siis Johannes Paulus II. Poola kaitsepühakuks siis ilmselt. Täpselt 455 aastat hiljem siis esimene paavst kes ei olnud itaallane. Edu ja õnnistust mullegi...!
________________________________________________________________________________________

KOKKUVÕTVALT – MMXIV – APRIL.
(08. 06. 2015.)
Kirjutades siis rohkem kui aasta aega hiljem üle-eelmise aasta aprillist. On möödunud juba aasta ja paar kuud sellest ammusest ajast nagu seda oli APRILL -- MMXIV. -- Olen praegu, siin ja praegu, rohkem kui aasta hiljem taas maal, tänasega olen siin Kaldas olnud täpselt oma esimese kuu, sel praegusel, juunil 2015. Kuidagi möödus see aastaring. Ilmselt oli see üle-eelmine aprilli kuu ´014 midagi peamiselt kena vaid (oli vist selle Männiku Tugikeskuse „JUKS“ külastamise aeg, [EI OLNUD?!] millest umbes aasta hiljem sai eelmise aprilli lõpupäevadel esimene KEILA „Villa Benita“ külastus). Muud peast ei mäleta üle-eelmisest aprillist. JA siis möödus see aasta... KA 2014 aastal olin siin maal nii suve kuni novembri alguseni (17.05.--02.11. 2014). Siis lõppes korteris see eelmine sügis, kuidagi, ja siis möödus küllaltki rahulikult ka viimane talv. /---/ JA nüüd olen siin maal taas, selleks, et jääda siia sügiseni. // POLE veel palju jõudnud selle esimese maakuuga, sel aastal, peamiselt igapäevane lugemine (täna alles 4 päeviku sissekanne); seega pole ka kirjutanud eriti veel. Kuid plaanis on jätkata igapäevase lugemisega, hakates kirjutama järjest rohkem ja jõuab muudki. (Juba sel, tänasega alanud, juuni 2 nädalal plaanis alustada akrüülidega, erandlikul kombel juba juunis ja ka Karl LÖWITH´ redigeerimisega, avaldamise eesmärgil). BLOG: Kevade keskel oli minu 4 blogis juba 55oo vaatajat/lugejat. Varsti saab siis ilmselt 6ooo hinge täis ometigi! Viimase aja märksõnaks oli esteetika. Juba eile alustasin ja täna tegelen selle Soome autorile kirja saatmisega, palumaks luba avaldada seda ammust teksti nii blogis või isegi kunagi ka raamatuna?! (Sisuliselt sellega viivitanud ligi 6 aastat ja ei tea, kuidas see vägagi tähtis kiri õnnestub, ega millal vastus tuleb ja vastuse sisu on ka täielikult teadmata. Kuid selle kirja oleks pidanud juba aastaid tagasi saatma!? Huvitav, milline tuleb vastus...?
APRILL – MMXIV. -- Oli ilmselt kena kuu. Midagi halba pole mäletada sellest üle-eelmisest aprillist. Selle kuu alguses külastas mind üks sugulane nagu T. L., üle aastate, oli mingi külastus. /---/ KUID peamine oli sel ammusel aprillil UUE TESTAMENDI lugemine, sisuliselt lugesin UT- aprillis ´014 rohkem kui kunagi varem elu jooksul, sisuliselt lugesin selle teose läbi. JA muud nagu ei olnud sel ammusel kuul, lugemine, igapäevane muidugi, ja siis korteri-perioodi lõpetamine eelmise aasta kevadel. SEEGA: oli siis pigem mingi kena ammune kuu. (Lugemiseks oli siis nt R. Van Gulik, see intervjuude-raamat, Kiergekaard Salumaa sulest ja kuu lõpus ka Sahkespeare´i komöödiatega alustamine.) JA siis möödus veel üks aasta, lugedes, kirjutades ja nõnda. JA selle aastaringiga tuli blogides lugejaid järjest rohkem. Viimane aprilli kekspaik, kevade keskpaik 2015 oli juba 55oo vaatajat/lugejat. Nüüd Jaaniks ilmselt tuleb kokku juba 6ooo hinge ilmselt?! JA praegusel ajahetkel, lähipäevil on oluline mida vastab see esteetika-õpiku autor minu kaua viibinud ja nüüd lähipäevil saadetavale esimesele kirjale. KUID nüüd ja praegu soovides endale kena ja rahulikku suve ja sellele järgnevat sügist siin RAPLAMAAL. Edu ja õnne igas mõttes...!
____________________________________________________________________________________________________
Mayo: 2014
____________________________________
Mai 2009.
Seega tõotab tulla üks ilusamaid ja kenamaid suvi üldse. Edu siis edaspidiseks. // ---Tõesti, tõotab kujuneda kena ja ilus suvi ja rahulik pikeim, pooleaastane periood. EDU ja õnne sellel pikal maasuvel. Ehk on seal ees ootamas vaid pikka kena ja rahulik periood. Seega soovides meile kahele pikka ja kena maasuve. Edu ja pealehakkamist seal siis nii mõneski mõttes. // -- Tänane on siin Männikul veeta juba 200. päev täpselt. --- // -- Ja sain seal palju rohkem kui 8o ooo krooni.-- // -- Kaugele ja kauaks. // Ees ootab pikem ja rahulikum periood. // --- Seega: lootes sellest varsti algavast suvest kõike kõige paremat. // --- Seega: lootes, et edeneb. Edu ja õnne edaspidiseks. JA siis ma juba aiman, et kuidas mööduvad järgnevad kuud siin Raplamaal veedetuna. Ehk tuleb suvi võrratult kenam.
______________________________________________________________________________________________________
Mai 2010. Ilusat kevadet !!! --- // --- Seega: ehk ometigi tuleb vaid kena suvi sellest järgnevast. JA jään siia maale veel vägagi kauaks. --- // --- Edu ja õnne edaspidisekski !!! --- // --- JA ees on ootamas väga pikk suvi, mille ilusti ja loodetavsti vaid kenasti siin maal veedan. -- // -- Kuid praegu olen järgnevuseski huvitatud vaid kenasti suvest. Ehk ometi edeneb !!! --- // -- MAI kuu 2010 aastal oli väga kena kuu !!! --- // --- EDU ja ÕNNE !!!
______________________________________________________________________________________________________
Mai 2011.
Soovides endale edu ja õnne seal Raplamaal !!! EDU ja ÕNNE....!!! /---/ Etwas bischen auch in Deutsch. /---/ --- OLIN seal TALLINNAS, NÕMMEL ja Männikul kokku siis sel talvisel perioodil 30. nädalat elik siis täpselt 210. päeva. -- Kogu pika suve ja esimse poole sügist olen kinldasti siin. Edu ja õnne järgnevuseski...!!! /---/ Olin siis Tallinnas 210. päeva elik siis 30. nädalat. /---/ Vieles Glück in Zukunft....!!! Und das ist alles...!---/ Edu siis järgnevuseski kõiges...! /---/ „Club von Überblingen“... See oli kena Volbriöö, nõidusele pühendatud öö. /---/ MAIUS MMXI --- Lootma peab, et kohtan siiski veelgi seda ühte ja õiget...!?! /---/ -- MAIUS MMXI -- See kuu algas Victoriaga ööklubis, Volbriööl. /---/ -- Üritades oma parimat kõigiti ja lootes, et tulevik tuleb vaid midagi kena...! -- EDU järgnevuseski...!
______________________________________________________________________________________________________
Mai 2012.
Seega: ehk edeneb seegi maa-perioodi siin Raplamaal. // Seal linnas läks tüütuks.// --Edu siis kõiges järgnevuseski...! // -- Olin siis Tallinnas sel korteri-perioodil kokku 190. päeva elik siis 27. pikka nädalat. //-- Edu ja õnne kõiges siin pika maa-perioodi alguses...! //-- JA tulin siis jälle maale (25.05.) nagu teisele katsele ja tänane on siin juba 5. päev. -- // -- Lootes siis peagi algavast suvest vaid midagi kena ainult! // -- EDU ja ÕNNE...! -- // -- Edu ja õnnestumist kõiges...! -- // -- KUID: ehk ometigi tuleb järgnevast suvest ja sügisest vaid midagi kena! EDU!!!
______________________________________________________________________________________________________
Mai 2013.  Sel korral olin siin Männiku korteris siis 192 päeva ja ööd, elik siis 26,4 nädalat. Edu ja õnne siis järgneval suvel seal Raplamaal. Edu igas mõttes! /.../ Kirjutades siis esimest korda sel 2013 aastal juba maal. Edu igati kõigiti...! /.../ Olin seal Tallinnas siis 192 päeva ja ööd, elik siis 26,3 nädalat. Edu sel kevade lõpul ja pikal suvel ja sügisel ja igas mõttes!!!Seda siis 23 riigis ja 5 kontinendil. EDU selle BLOGIGA. /.../ -- EDU ja ÕNNE ja seda igas mõttes siis järgnevuseks...! /.../ Edu igas mõttes ja kauaks ja kõigiti...! /.../ EDU kõigiti siin maal ja kauaks ja kõiges!
__________________________________________________________________________________________________________________

6. mai.
Kirjutades siis taas, siia päevikusse, esimest korda alanud mai kuul 2014. Ja jäänud on siin Männikul veeta homsega veel vaid 4. päeva ometigi. Siis pooleks aastaks Raplamaale kenasti. Ehk edeneb seal tõesti õigemini. Vahest viimast korda kirjutan sel korral siin linnas veel, kuid eks maal jõuab kirjutada veel kaua. See linna-periood hakkab läbi saama. Veel sättida ja varuda, siis läheb sõiduks. JA tegelikult olengi ju maaelu eelistanud viimased aastad linnaelule. /---/ Juba on selle linna-perioodi lõpetamine käsil. Võtta veel ette mida siin on veel vaja. JA siis kauaks ja kaugele!
Olin siin Männikul umbes 160 päeva. Jäänud on 4 viimast päeva siin veeta. Juba pakkides ja valmistudes. JA siis ootab ligi pool aastat ees seal Raplamaal! Loodetavasti vaid kenasti. Põhiliseks saavutuseks siin linnas oli igapäevane lugemine. Kevade keskel lugesin Piiblit (UT) rohkem kui kunagi varem. Viimane aeg on möödunud W. Shakespeare´i komöödiatega. (Viimased olid „Kaheteistkümnes öö“ & „Troilus ja Cressida“). Maal ootab ka ees igapäevane lugemine ja nõnda pool aastat. Loen seal iga päev, kirjutan arvutis iga nädal. Ja iga kuu tegeledes ka oma 3 blogiga ja maalida (akvarellide ja akrüülidega).
Nõnda on jäänud ainult 4 päeva siin veel. Järgmine kord kirjutan juba maal siia kirjakohta, siin enam ilmselt ei kirjutagi. Soovides endale ainult edu ja kordaminekuid seal maal. Viimased suved on lihtsad olnud ju ometigi. /---/ Kuid mis siin ikka pikemalt, sättida kõik valmis ja siis kauaks maale. EHK ometigi tuleb sellest maa-perioodist vaid midagi kena! Lootes seda kõigiti ja igas mõttes...! Lugeda iga päev ja kirjutada iga nädal. JA iga kuu blogide ja maalimisega tegeledes. /---/
___________________________________________________________________________________

10. mai.
Taaskord siia kirjutades, on juba laupäevane päev. Täna siiski maale ei läinud, ei jõudnud kõike vajaminevat valmis. Kuid juba 5 päeva hiljem siiski kindlasti maale ka lähen. /---/ Olin linnas u 160 päeva ja ööd. Jäänud on 5 viimast päeva. Siis kuni novembrini Raplamaale. Loodetavasti saab seal kuidagi vaid kenasti hakkama kõigiti ja igas mõttes. Maal on kohe lõputult palju aega. /---/ Vahest lähen ka Laulupeole juuli alguses? Edu ja õnne seal Raplamaal kõigiti...!
Siin oli siis sel korteriperioodil põhitegevuseks lugemine iga päev. Praegu Shakesepere´iga tegeledes. Jõudes läbi lugeda W.S. 7 komöödiat, mahukas teos siis oli siin kevade teisel poolel. Praegu: „Mõõt mõõdu vastu.“ Veidi ka päevikuid jõudsin kirjutada ja veidi ka blogidega tegeledes. BLOG: Juba on blogis nr 1 ligi 3109 vaatajat. Eesti lugejaid on u 1100 (Saksast u 208, USA, nagu Est samuti u 1100). See oli 50 riik see Canada, ja siis veel Uruguay ja Serbia oli ka vist uus. Maal siis jätkates hoolega oma 3 blogiga järgneval suvel ja sügisel. Maal lugedes iga päev, kirjutades iga nädal ja tegeledes blogidega ja maalides iga kuu. EHK tuleb vaid midagi kena sellest poolest aastast seal maal?! Edu igas mõttes järgnevuses kõigiti. Vaid korra korra kirjutan siia veel siin linnas. Siis juba jätkates kirjutamisega siiagi juba maal olles.
___________________________________________________________________________________

15. mai.
Taaskord siis siia kirjutades, seekord ka viimast korda sel kevadel siin linnas. Ülehomme olen juba maal, Raplamaal. Jäänud on siin veeta veel vaid kaks viimast õhtut. JA siis pidulikult laupäeva hommikul (17.05.) maale pooleks aastaks. See korteri-periood on siis juba järelikult läbi, peagi lõppemas. Sai siin oldud u 160 päeva ja ööd. Hea meel, et siit pääseb, suvilal omad kindlad eelised ometigi. Ausalt öeldes eelistangi maaelu. Siin sellel korteriperioodil palju ei saavutanudki. Lugesin muidugi iga päev. Kevade keskel ka UT-d. Siis viimased 3 nädalat Shakespeare´t. Täna lõpetasin järelsõnad (G. Meri). Kirjutanud olen peamiselt kahte viimast päevikut. Ei maalinud korragi akvarellidega. Blogidega muidugi tegelesin. BLOG: Praegu on 3 blogis ligi 33oo lugejat/vaatajat. Hea meel, et siit minema saab, kaugele ja kauaks. Villand sellest linnaelust kõigiti. Edu ja õnne soovides kõigiti seal Raplamaal järgnevad pool aastat...!
Olles olnud siin Männikul ligi 160 päeva ja ööd lähen ülehomme Raplamaale ligi pooleks aastaks. Viimane aeg siit minna, liiga kaua olin siin linnas. JA ilmad juba ilusad ja ees ootab pikk suvi ja enamik sügist seal Raplamaal. /---/ Tegevust jagub seal kõigiti. Loen iga päev, kirjutan iga nädal ja iga kuu tegelen oma blogidega ja maalin. JA nõnda mööduvad seal nii nädalad kui ka kuud. /---/ Järgmine kord kirjutan siia juba maal. JA jõuan veel palju kirjutada siiagi kirjakohta... Edu ja õnne igas kui viimases mõttes seal Raplamaal. Edukat suve igas mõttes! Järgmine kord kirjutan siia juba maal...?! MOT.
___________________________________________________________________________________

RAPLAMAA, RAPLA vald, KALDA.
21. mai.
Kirjutades siis esimest korda sel 2014 aastal siin maal. Olen juba 5 päeva siin Raplamaal, Rapla vallas, KALDA suvilas. Lõpuks ometigi maal, millest mõtlesin kõik viimased kuud. Kuid päevad on siin erineval kombel kujunenud. Esimesed 2 päeva olid eriliselt optimistlikud, siis 1 kehv õhtu aga õnneks on kaks viimast õhtut jälle veidigi paremini kujunenud. Loodetavasti saab hakkama selle ligi 5 kuulise perioodiga siin maal vaid kenasti järgnevalt. Kuigi veelgi ei tea, kuidas siin kujunema hakkab, see sõltub asjaoludest. KUID on vaid hea meel, et sealt korterist peale pikka perioodi tulema sai. Ja ehk edeneb siin siiski. Järgnevad päeviku-sissekanded siis sellest pajatavad, kuidas siis siin järgnevalt kujunema saab sätitud. Ehk kenamini...?
Olen olnud siin Raplamaal juba 5 päeva. Linnas olin seekord ligi 160 päeva umbes. Plaanis on maale jääda kuni oktoobri lõpuni. [Korter üüritakse varsti välja, siis tuleb M. sünnipäev, kellel on 2 nädalat siin puhkust; Mä. on Soomes (Tagasi nädalaks alates 05.06.); ja ei teagi, kas T-l on põhjust minu maaelu kadestada...?] Olen juba veidi lugenud siingi. Korteris jäi viimaseks UT ja mahukas Shakespeare. Siin oli esimeseks rmt John Beynton Harris (alias John Wyndham) & „The Day of the Triffids“. Praegu, täna alustades: A.C. Clarke & „The City and the Stars.“ Järgnevaks Stevenson.
BLOG: Praeguse seisuga on 3 blogis ligi 34oo vaatajat, nendest 1/3 eesti ja saksa keelsed lugejad. Täna möödus siis täpselt 20 kuud esimese blogiga alustamisest. Tegeledes blogidega hoolega ka järgneval suvel ja sügisel. // JA lootes tõesti siiralt, et ehk ometigi edeneb siin maal järjest kenamini. Alguse aeg oli lihtsalt kohanemise aeg, kuid tulevik tuleb ehk paljuski helgem. Edu ja õnne siin Raplamaal siis igas mõttes...!
___________________________________________________________________________________

26. mai.
Kirjutades alles teist korda siin maal, sel aastal. Olen juba tänase õhtuga 10 päeva siin Raplamaal olnud. JA praegugi näib veelgi, et sammun jõudsalt õigemas suunas./---/ Kuid peale esimest 10 päeva näib siiski, et edeneb siiski üldiselt õigemas suunas. Palju ei ole siin veel jõudnud, veidi lugeda ja praegu kirjutan selle aasta päevikut siin maal alles teist korda ometigi. Kuid lugeda jõuan siin veel palju. Praegu on läbi loetud J. B. Harris (alias Wyndham) ja A. C. Clarke. Praegu pooleli R. L. Stevenson. Eile lõpetasin „Treasure Island“; täna: „The Black Arrow“. Järgnevaks Castaneda. Niipaljut praegu lugemisest, selge on, et loen siin maal ka seekord iga päev ja palju ja erinevat. KUID muud polegi siin veel jõudnud peale lugemise, hea, et praegugi siia kirjutada jõudsin. Esimese nädala põhjal otsustades on siin erinevaid aegu ees ootamas. Ometigi vaid esimesed 10 päeva ligi 200 päevast siin veel ainult veedetud, mis selgi aastal siin veeta plaanin. Lootma peab, et see järgnev suvi ja sügis siin peamiselt just kenasti kujunevad. Lootma peab, et tuleb kena suvi sellest järgnevast.
Tänasega olen juba 10 päeva siin Raplamaal veetnud. Rapla vallas, Kalda suvilas. Oma suve-häärberis. Ees ootab veel umbes 200 päeva ja ööd. Esimesed 10 päeva jätsid erineva mulje. Ainult lugeda olen siin veel jõudnud, kirjutades siia alles teist korda sel aastal siin maal. // Ilmad olid kohati väga palavad sel mai teisel poolel, nüüd mai lõpus pidi veidike jahedamaks muutuma. Olen olnud siin nii ja teisti, üksi ja teisti. Ainult lugedes veel siiani. Hakata järjest rohkem ka kirjutama, seda tehes praegugi siin. BLOG: Ligi 3400 vaatajat Gloobusel viimase vaatamise kohaselt. Kolmandik on lugejaid, kolmandik teab ainult, et eesti keeles kirjutan ja viimane kolmandik ei tea sedagi. Mais rohkem oma blogidega tegeleda ei jõua kuid juunis siis kindlasti. Ja ka esteetika ja maalimisega. Juuliks jätan nii Nietzsche tõlkimisega alustamise (juuli algus) kui ka e-sigareti. Juunis siis 3 blogi ja esteetika. Juunis avaldada uuesti 2 esimest päevikut 3 blogis. Teha esteetikaga mõneks ajaks lõpp (= 2. lk. Hegelit ja sisukord ja register, siis T.-le kontrollimiseks kuudeks; sügiseks: õhukeste kaante vahele!). Jätkates kuidas vähegi oskan: lugedes iga päev, kirjutades iga nädal ja iga kuu siis blogide ja maalimisega (esmalt akvarellid) tegeledes. // Lootes, et lõppevast kevadest ja pikast suvest kujuneb siin maal vaid midagi kena. Korra kirjutan mai lõpus siia veel. JA siis on algamas järjekordne pikk suvi siin maal...
___________________________________________________________________________________

KOKKUVÕTVALT – MMXIV – MAY.
(18.06.´015.)
Kirjutades siis siia päevikusse ligi aasta aega hiljem. Sellest ammusest mai kuust 2014 on möödunud juba rohkem kui aasta. Olen tänasega, nüüd aasta aega hiljem, siin Raplamaal olnud juba 41 päeva ja ööd. JA see aeg on siin kuidagimoodi möödunud. /---/ Põhitegevuseks oli ka selgi aastal, selgi möödunud kuul, muidugi lugemine. TÄNA on siis juba 41 päev siin maal, sellel juunil nagu 2015, selle juuni keskel. Lähiajal alustades K. Löwith´i redigeerimist ja akrüülidega. ON oodata rahulikumaid aegu. Sest kõik on korraldatud rahulike aegade nimel. // MIDA mäletada eelmisest aastast ja eelmisest mai kuust (s-t üle-eelmisest maist)? -- OLI ilmselt rahulik kuu see ammune aeg. JA kuidagi kenasti sain hakkama. Mäletan ikka veel, et lugesin W. Shakespeare´it, ja neid komöödiaid. Ja ilmselt lugesin ka UT-d. JA maale tulin eelmine aasta siis 17.05. Ja jäin siia siis 02.11. (SEEGA: olin maal 2014 aasta siis: 17.05.-02.11.2014.) JA nüüd on juba üks aastaring möödunud taas. Nõnda see aeg möödub, kiiresti ja eri-ilmeliselt.
MAY – MMXIVSee oli siis rohkem juba kui aasta aega tagasi. See oli siis üle-eelmise kevadise kolimise kuu. Mäletan ja tean, et see aeg möödus W. Shakespeare´i komöödiaid lugedes. See oli rahuliku kolimise kuu, rohkem kui aasta tagasi. /---/ KUID need aastaringid mööduvad ridamisi. Järjest möödub neid aastaid. /---/ Lugesin sel kuul siis briti näitekirjandust, neid komöödiaid. /---/ Tulin siis maale, selle üle-eelmise mai keskel umbes. Ja lugesin siin maal oma harjunud kombel esimesi raamatuid. JA nüüd on möödunud rohkem kui aasta. Olen taas maal, jäämaks siia ligi novembrini. Seega olen selle järgmise aasta maa-perioodi alguses alles. Olen siin olnud ainult 41 päeva veel. Kuid saab siin hakkama ka selgi aastal. Ja kenasti peamiselt. -- Ja aastad on üksteise järel reas nagu hõõguvad pärlid nööril...!
___________________________________________________________________________________
Junio 2014
_______________________
Juuni 2009.
Loodetavasti tuleb sellest järgnevast suvest siin vaid midagi kena. Midagi ainult kena loodetavasti tõesti. Seega soovides endale kena suve 2009 !!! // SEEGA: soovides endale kena suve. Soovides endale head ja rahulikku maas-suve. Siin ma olen ja siia ma jään. Edukat suve 2009 !!! // Seega: soovides endale edu selleks järgnevaks suveks. HEAD ja edukat järgnevat pikka maa-suve 2009. Lootes ja oodates, et tuleb kena maasuvi 2009. // Edu ja õnne järgnevaks. // -- Ehk tuleb kena maa-suvi 2009. EDU !!! // --- Et tuleks kena see pikk maal veedetav periood !!! /// -- EDU ja õnne sellel alanud suvel. Ehk tuleb suvi 2009 vaid äärmiseltki kenasti veedetav periood !!! // EDU ja õnne esialgu sellel pikal järgneval maasuvel. Pole vaja kaugemale ette mõelda. Edu ja õnne sellel suvel 2009 !!! // JA muidugi lootes, et see suvi 2009 tuleb vaid midagi kena !!! Edu selleks 2009 aastaks. Nõia õnne ja edu !!! // EDU siis sellel suvel siin maal. Edu ka sügiseks ja kunagiseks talveks !!! --- KUID lootes, et tuleb kena suvi siin maal !!!
_______________________________________________________________________________________________
Juuni 2010.
Edu ja õnne selleks pikaks järgnevaks suveks siin maal !!! -- // -- JA muidugi vaid lootes, et ehk tuleb sellest äsja alanud suvest midagi veidigi kenamat! Edu ja õnne sel alanud suvel !!!-- // -- Seega saab hakkama järgneva ajaga. -- // -- Seega siis: edu ja õnne siin maal ka edaspidiseks!!! Edu ja õnne siin maal veedetavaks perioodiks !!! -- /---/-- Ehk edeneb kenasti siin maal järgnevuseski!!! Edu ja õnne järgnevuseski !!! -- // -- Igal juhul lootes, et tuleb vaid kena see järgnev maasuvi !!! -- // -- Edu ja õnne järgnevaks suveks ja sügiseks ja talveks, meile kõikidele. --
_______________________________________________________________________________________________
Juuni 2011.
Lootes sellest järgnevast suvest vaid midagi head ainult! Kõike head järgnevaks suveks...! -- EILE oli siis tähtis pidu ja oli siin palju rahvast koos. Suur juubel, M. 65. juubel ometigi. -- JA nyt jotain myös suomeksi. Hyvää jatkoa...!!! -- EHK saab hakkama selle järgneva maasuvega vaid kenasti. Edu ja õnne! -- Edukaid Jaane...! -- Jaanilaupäeva õhtu. Edukat järgnevat suve ja kõik head edaspidiseks...! -- JA õnneks olid kenad vaid ka selle aasta JAANID...!--INUNIUS–MMXI– Oli EMA 65. aastane JUUBEL, mida tähistasime paljude sugulastega JA täna olen maal olnud juba 120. päeva.-- JUUNIGA 2011 -- tuleb kõigiti rahule jääda -- Edukat järgnevat aega kõiges jätkuvaltki...!!!
__________________________________________________________________________________________________________________
Juuni 2012.
Edu ja õnne...! // Edu ja kõike head soovides siis selleks alanud suveks. Edu ja kordaminekuid kõiges...! // OLEN olnud siin Kalda talus sel aastal juba 1. kuu aega. Edu kõiges, mida ette võtan järgnevuses! // Võidupüha, siis Jaanilaupäev ja siis Jaanipäev. // -- Edukat suve – MMXII -- !!! // Aega siin maal veel lõputult palju veeta. // -- Nõnda see aeg siin möödub, loodetavasti vaid kenasti. // -- Soovides siis kõike head järgneval suvel ja sügisel maal ja edaspidigi. // -- Edu kõiges edaspidi...!
__________________________________________________________________________________________________________________
Juuni 2013.
JA edu igas mõttes sellel alanud suvel, edu igas mõttes. /.../ JA oodata on kenamaid aegu. TÄNASEGA olen siin Raplamaal olnud juba täpselt 1 kuu aega. /.../ HAGERI kihelkonnapäevadel. /.../ Soovides kõike head järgnevaks suveks ja sügiseks siin maal...! /.../ Kõike head järgnevaks suveks ja seda sõna igas mõttes...! /.../ ESTETICA. /.../ Edu igati järgnevuses! /.../ Edu igas mõttes...! /.../ Lugejaid siis 5 kontinendil ja 29 riigis juba ometigi. /.../ Edukat suve soovides kõigiti...!
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

7. juuni.
Kirjutades siis esimest korda sel äsja alanud suvel. Alles kolmandat korda siin maal kirjutades siis järelikult, kuigi olen tänasega maal juba 22 päeva veetmas. Huvitav, kogu nende kolme nädalaga olen kirjutanud siia veel vaid 2 korda. Kaks korda siis siin mais ainult siin maal ja nüüd esimest korda juunis, sellel suvel. Kuidagi on see maaelu siin kujunenud. Need esimesed 3 nädalat. /---/ JA, kirjutan alles 3 korda siin maal selle aasta päevikut. Põhitegevuseks on olnud lugemine, juba on mõnedki raamatud läbi loetud. Alustasin nagu alati Wyndham´i ja Clarke´ga. Siis muidugi Stevensoni 2 raamatut, nagu alati, siia kevadeti tulles. Siis lugesin läbi ka kaks Castanedat (IX & VIII). JA ka Sergo. Täna lõpetasin Herbeti & „Dune“. Homme alustades „Spartacus“. Loen veel palju selgi korral maal. JA kirjutan järjest rohkem ja rohkem. Imelik, et selle 3 esimese nädalaga alles 3 korda siin maal alles kirjutan. Järelikult olid mingis mõttes sisutihedad päevad. Ei olnud mahti isegi päeviku kirjutamiseks. Imelik tõesti, kuid küllap jõuab veel kirjutada siin paljugi...
Tänasega olen siin maal veetnud juba 22 päeva ja ööd. Ligi 3 nädalat ometigi. Kirjutada rohkem järjest järgnevalt. (Kuigi plaanitud sai ka päeviku kirjutamise vähendamist, paistab, et see sai alguse juba maiga.) BLOG: Oma 3 blogiga ei tegelenud mai kuus. Kokku oli 21 kuuga siis lugejaid/vaatajaid Gloobusel ligi 3445 hinge. Küllatki palju ometigi. Ja juunis juba tegeledes oma blogidega. Homme oma 2 päevik uuesti avaldada. Järgnevaks 1 päevik C.C. tsitaatidega täiendatuna. Siis Inglise keelne uuesti jne. Tuleb ka sel aastal palju avaldada blogides. // JA esteetika: on plaanis kulutada juunis 1 nädal vähemalt esteetika peale, siis teisale redigeerimiseks. JA vahest tõesti: aasta aega umbes hiljem on juba esteetika ka kaante vahel?! [Korter üüriti välja 03.06.-03.11. 2014. Sellega tuleb vaid leppida. Kuid eelmine aasta oli ju maaloleku rekord vaja kujundada. Tuleb ka oluline päev, ehk õnnestub lihtsasti. Oli hiljuti M. 68 sünnipäev, mis õnnestus vaid kenasti, hea seegi.] Edu ja õnne sellel alanud suvel 2014.
______________________________________________________________________________________________________________________________

14. juuni.
Taaskord kirjutades, alles teist korda sel alanud suvel (ja alles 5 x maal üldsegi päevikuid). JA see aeg on siin kuidagi möödunud, täna juba 27 päev siin Raplamaal. Esmaspäevaga u kuu aega siin juba veedetud. Nii, et umbes KUU aega sel aastal juba maal veetnud ometigi. Enamik sellest ajast siin möödus muidugi kenasti, eriti kenamini viimane nädal. /---/ Alguses oli põhitegevuseks lugemine. Viimased raamatud olid R. Giovagnoli & „Spartacus“. Ja Castaneda & „The Fire Fom Within“ (VII osa). Praegu sai täna alustatud R. Stilmarck & „Pärija Kalkutast“. Järgnevaks midagi Soome keelset. Nii, et lugenud olen juba palju. JA järjest rohkem asudes ka kirjutama. Veidi olen juba päevikuid kirjutanud, muud eriti midagi. Kuid alles eile sai avaldatud midagi ka blogis (3 blogis, teist korda „Don Juani õpetused“, täiendatuna 23 lk C.C. tsitaatidega, kokku 67 lk.). BLOG: Mais (või isegi 1,5 kuud) blogidega ei tegelenud. Eile siiski 3 blogiga (mille lugejate arv kahekordistus, 59+58= 108 views!). Jätkates juunis oma blogidega hoolega! Järgnevaks midagi nagu „Arutlused Nietzsche nihilismist.“ JA plaanis on juunis (enne Jaane) lõpetada see kaua kestnud esteetika (2 lk Hegelit, sisukord ja register. Siis kas spelling-grammar ja siis teisale redigeerimiseks; sügisel õhukeste kaante vahele ja talvel juba kirjastused. Kokku ilmselt juba ligi 35oo lugejat Gloobusel 53 riigist umbes!// Edu kõiges sel alanud suvel. Ilmselt tuleb lihtne ja rahulik suvi nagu 3 viimast olidki. Edu kõiges ja palju arvutitööd ja lugemist...!
Olen olnud siin Raplamaal juba 27 päeva, varsti juba täpselt kuu aega. Ja enamik sellest ajast on muidugi vaid kenasti möödunud. Sama oodata ka tulevikust, et aeg mööduks rahulikult ja lihtsalt. Lugenud olen iga päev ja nõnda ka jätkamisi. Ja järjest rohkem kirjutama hakata, tegeledes ka blogide ja esteetikaga. JAANE ilmselt tähistan mingil külapeol. JA on plaanis ka laulu- ja tantsupeole minna juuli alguses (05-06.07.) See oleks üsna põhjendatud, kuigi eeldab muidugi linnas-käiku. Kuid erineval kombel oleks sellekohane aktiivsus siiski piisavalt põhjendatud. VICTORIA: Näib, et oleme jällegi natuke seotud omavahel. Täpselt pool aastat ei helistanud talle (12.12.´013—12.06.´014). /---/ Helistada siiski talle umbes 2 x kuus. /---/ KUID edu kõiges siin maal, lugeda iga päev, kirjutada pea iga päev ja tegeledes oma blogidega ja lõpetades esteetika (mõneks ajaks). Edu ja õnne siin kõiges ja igaski mõttes...!
______________________________________________________________________________________________________________________________

25. juuni.
Kirjutades alles 3 korda sel suvel, siia, selle aasta päevikusse. (Kuid oligi plaanis päeviku mahtu vähendada, et jõuaks rohkem muud, nt. blogisi kirjutada). See rohkem kui nädal, mis ma siia pole kirjutanud on möödunud võrdlemisi rahulikult. Lugedes ja kenasti oma aega sisustades ja rahulikult. Mahukam lugemine oli Robert Stilmarck & „Pärija Kalkutast“ (19 päeva). Siis viimane (paari päevane) Frederick Forsyth & The Negotiator“. Järgnevaks Eduard Humbel & „Ümera jõgi“. Jätkan igapäevase lugemisega hoolega (nagu viimased 8 aastat!). JA kirjutada rohkem, vähem, veidi, päevikuid kuid ikka ka neid (juba 18 päevik!). Hakata tegelema blogidega järjest rohkem. BLOG: Pole küll ammu vaadanud, kuid lugejaid/vaatajaid on ilmselt kokku (3 blogis) juba üle 35oo hinge Gloobusel. Mõnda aega on siiski blogidega vahet peetud (juba 2 kuud ilmselt?!) vaid üks uuesti avaldatud (3 blogis, „Don Juani õpetused“). Järgnevaks plaanis (2 esimeses blogis) avaldada midagi Nietzschelt (eesti k), nt pealkirja all: „Arutlusi Nietzsche nihilismist“ (?). Järjest rohkem hakates järgnevalt oma blogidega tegelema (peale mõnetist vahet). /---/
Möödas on Jaanid selleks aastaks. Eriti ei tähistanud, vaid siin maal Kaldas paar lõket (koos lähedastega). Ega vist keegi eriti ei tähistanud, sest need möödunud Jaanid olid Eestis 30 viimase aasta kõige külmemad. Vihmased ja külmad Jaanid, tähistatuna tagasihoidlikul kodusel kombel, muud midagi. // JA ei ole ka lähimatel aegadel midagi plaanis. Sai nimelt otsustatud, et ilmselt ikka ei lähe nendele laulu- ja tantsupidudele sel aastal (04-06.07.) /---/ Muidugi, järgmised vastavad peod on alles kunagi 5 aastat hiljem (2019), kuid mis siis ikka. /---/ SEEGA: on mul sisuliselt aega siin järjest olla kuni novembri kuuni siis sisuliselt (nt 09.11.), nii palju aega. Jõuab siin kõike veel rahulikult. Lugedes iga päev, kirjutades palju ja tegeldes hoolega (järjest rohkem) ka oma blogidega. Nt suve keskel hakata ka Nietzschet tõlkima (?). AEGA jagub kõigeks, ees ootavad (loodetavasti) vaid rahulikud kuud siin maal elutsedes. Olen juba üle kuu siin olnud ja palju kuid ootab ees. Edu ja õnne soovides kõigiti!
______________________________________________________________________________________________________________________________

30. juuni.
Kirjutades siis viimast korda sel tänasega lõppeval juuni kuul, käesoleval aastal. Selle suve esimene kuu on juba läbi siis tänasega, homsega algab juuli. Olen maal olnud juba üle 40 päeva, elik sis u 1,5 kuud. Aeg on möödunud erineval kombel. Lugenud olen iga päev, veidi ka kirjutanud (peamiselt päevikuid). Korra tegelesin ühel päeval ka esteetikaga ja juunis sai blogides avaldatud kahel korral. /---/ Viimased raamatud olid siis E. Humbel & „Ümera jõel“. Täna lõpetasin Evan Green & „Alice to Nowhere“. Täna alustan: Otfried Preussler & „Krabat“. Siis veel üks Soome k, jne. Kirjutada jõudsin esimesel suvisel kuul vaid päevikud (selle ja veidi eelmise aasta päevikut).
// Läbi on Jaanid, mida peaaegu ei tähistanud. Vaid siin Kaldas lõkke ääres need 3 dekaadi külmemad Jaanid möödusid. Laulupeole ei lähe. /---/ Eks siis 5 aastat hiljem, 2019, lähen taas. Seniks isegi ei loe mainimise vääriliseks. // Esteetikaga tegelesin ainult ühe päeva. Blogides jõudsin avaldada ühe täiendatuna uuesti („Don Juani õpetused“, blog nr 3) ja eile ka ühe uue essee („Arutlusi Nietzsche nihilismist“, blogides nr 1 & 2). Blogides on juba üle 3600 vaataja Gloobusel. Soovides edu kõigiti järgnevuses igati...
BLOG Nr. I. -- (25.06.) Gloobusel: 3280 (eile: 3300); [Usa: 1141, Est: 1140, De: 214, Ru: 108, Pl: 84, Fr: 61, Ukr: 51, Nl: 25.] // BLOG Nr. II. -- 234 (Globe). [Usa: 93, Est: 46, Pl: 51, De: 32.] // BLOG Nr. III. -- 116 (Globe). [Usa: 76, Est: 21, De: 12.] Seega juuni lõpus Gloobusel lugejaid/vaatajaid kokku üle 3600 indiviidid. Jätkates hoolega ka blogidega! Edu kõiges ja igas mõttes...!
______________________________________________________________________________________________________________________________
Julio 2014
_____________________
Juuli 2011.
EDU!!!-- // -- , both of us! -- /---/ JA siis leiab aset ka N. 9. sünnipäev. (17./18. 07.) //--// Olen siis maal olnud kaks kuud, 62. päeva juba. //--// -- And I hope that all cone be OK...! // -- // M. 65. juubel ja N. 9. sünnipäev. Soovides neile ikka ja alati siiralt õnne! Kõike head lähedastele...! // --// Edu ja õnne kõiges jätkuvuseski...! // --// God bless us...! //--// SEEGA: kõike head meile siin jätkuvuseski! // --// Anda endast igal juhul oma parim, ja nõnda just ka jätkuvuseski. Good luck in the Future...!!!
________________________________________________________________________________________________________________________
Juuli 2012.
Soovides endale edu kõiges järgnevuses ja rahulikku ja mõistlikku suve kõigiti. -- Edu kõiges järgnevuseski...! / -- N. juba 10. sünnipäev. // -- JA soovides endalegi rahulikku selle suve teist poolt.// -- Aastaplaan on ajamatavalt teada. // -- Olen siin Kuural. Ammuse aja kohas. Olen vaid vanemaks muutunud... Paljutki meenub siit. Vahest ehk ka uue alguse aeg ometigi...? Koguda ennast kokku ja vaadata mida oma alles-jäänud eluga peale hakata...?! // -- JA nüüd, 21. sajandi kummaline 1. dekaad. -- Kuid selline oli minu saatus...
________________________________________________________________________________________________________________________
Juuli 2013.
JUULI – MMXIII – BLOG: Juba on Gloobusel mul lugejaid (eilse seisuga) ligi 1015 hinge./---/ EDU siis siin maal sel suvel ja sügisel!!! /---/ OLEN olnud siis siin tänasega maal juba täpselt 2 kuud. Loetakse mind juba 5 kontinendil ja 30 riigis siis ometigi!!!-- Edu kõiges, mida ette võetud saab järgnevuses...! /---/ -- Soovides parimat järgnevuses kõigiti...! -- JA aastad on üksteise järel reas nagu pärlid nööril... /---/ See oleks suur saavutus viimaste aastate plaanis. Blogi tausliseks!
________________________________________________________________________________________________________________________

7. juuli.
Kirjutades siis esimest korda hiljuti alanud juuli kuul, sel suvel. See kuu on alanud ja omab veel vältust. Üldiselt algas see kuu rahulikult pigemini. Viimaseks eriliseks sündmuseks oli muidugi viimase nädalavahetuse grandioossne laulu- ja tantsupidu. Vaatasin seda hoolikalt Tv-neti vahendusel. Reedest tantsupidu kuulasin raadiost. Kuid laupäeva ja pühapäeva pidu vaatasin siis arvuti vahendusel. Grandioossne sündmus, sümpaatne ja ulatuslik. /---/  Eks peab ootama siis järgmist võimalust, 5 aastat hiljem, aastaks on siis juba 2019. Kuid mis teha, polnud võimalik sinna seekord minna. JA järgmine kord, kui see pidu toimub, rajab Usa juba baase Kuul ometigi ilmselt tõesti. Nii, et veel ulmeliselt kaugel see järgmine võimalus. // JUUNI sai mööda ja põhitegevuseks oli ainult lugemine, veidi ka päevikuid kirjutatud sai ja veidi ka blogidega tegeleda. Juulis peaks aktiivsem olema nende tegevustega. Lugeda iga päev, kirjutada peaaegu iga päev. Tegeldes oma 3 blogiga. JA vahest tõesti hakata juba juulis tegelema jälle ka Nietzsche tõlkimisega?! See oleks siis „Rõõmus teadus“ (1 osa), mis oleks sisuliselt siis 5-6 Fr. W. N. tõlge üldse eesti k, ajaloo vältel!
JULY – MMXIV – See kuu on oma alguse saanud. Olen maal, siin Raplamaal, Rapla vallas, Kalda talus olnud juba 53 päeva ometigi. Sai tuldud siia õnneks juba mai keskel. /---/ Põhitegevuseks oli mai teisel poolel ja kogu juuni siis muidugi lugemine, lugenud olen iga päev nagu alati viimased 8 aastat. Viimased raamatud olid siis J. H. Chase & „Mission to Siena. Ja siis R. F. Leslie & „The Bears and I“. Eile alustatud Castaneda (VI) & „The Eagle´s Gift.“ Järgnevaid veel ei teagi, kas paar poolakat või M. Puzo? // BLOG: Peale pikemat vahet (1,5 kuud?!) sai juunis siiski paar korda ka blogiga tegeletud, avaldades. Sai täiendatud esimest päevikut kõigi C.C./D.J. tsitaatidega ja ka üks uus, Nietzsche nihilismist sai samuti avaldatud. Juba on Gloobusel 3 blogis üle 3600 vaataja/lugeja. Jätkates ka siin nüüd järgnevalt hoolega oma blogidega. Järgnevaks plaanis ingl. k üle kontrollida, siis Platon eesti k ja Nietzsche saksa k ja siis vahest ka 3 päevik, kõige mahukam kirjutis. Möödas on mai ja juunigi kuu. Veetsin tagasihoidlikud Jaanid ja laulupidu vaatasin neti vahendusel hoolikalt. Tegevust jagub järgnevaks kõigiti; seega: soovides edu igas mõttes järgnevuses...!
_________________________________________________________________________________________

14. juuli.
Kirjutades siia alles teist korda sel alanud juuli kuul. Õietigi on homsega siis juba juuli ja kogu selle suve keskpaik ometigi. Veidi vähe kirjutanud siia tõesti, viimasel ajal. Kuid oli muud tegemist. Eelmine kord, nädal tagasi (eelmine esmaspäev) siia kirjutades oli just möödunud eelmise nädalavahetuse peamine sündmus kui laulupidu, mida jälgisin neti vahendusel hoolikalt. Kuidagi möödus ka eelmine nädal, pigem kenasti, muidugi. /---/ On ometigi möödunud mai teine pool ja kogu juuni kuu ja juba homsega ka juuli esimene pool siin maal. HOMSEGA olen maal olnud umbes-täpselt juba 60 päeva ja ööd.
Põhitegevuseks oli muidugi lugemine. Viimased raamatud olid Castaneda (VI): „The Eagle´s Gift“ (võttis aega 6 päeva, kuid plaanis seekord maal üles kirjutada KÕIK C.C./D.J. tsitaadid!). Eelmine raamat oli S. LEM & „Solaris“ (sai otsustatud lugeda seda poolakat igal aastal, mitte 2 aastaste vahedega nagu alates 2007 aastast?!). Praegu loen: J. H. BOEX (alias: J. H. Rosny-ainè) & „La Guerre du Feu“. Järgnevaks R. J. Zelazny. Siis plaanis Nietzschet saksa keeles lehitseda, tsitaatide leidmise sihil (2 köidet Fr. W. N. teoseid sks k ometigi). Plaanis on muidugi homme juba (suve keskpaik!) alustada Nietzsche „Rõõmsa teaduse“ tõlkimisega, ehk sügiseks saab 1 osa valmis (vahest isegi 1 & 2 osa?!). Blogides on juba üle 3600 vaatja 56 riigist. Kuid kahjuks avastasin alles täna, et vähe on jäänud neid varasemaid filosoofilisi esseesid (u 3 eesti k ja 3 sks k, mis peab hoolega üle kirjutama.) Kuid kokku ilmselt tuleb veel umbes 20 kirjutist. Siis on (u 2 aastaga?!) kõik varasemad kirjutised avaldatud?! Kuid, alati võib ju juurde kirjutada, ka järgneval aastal. /---/
Homsega olen siin Raplamal olnud juba 60 päeva ja ööd. See on peaaegu juba 2 kuud, 2 esimest kuud. Kuid neid kuid on siin olla veelgi, 3 - 4 kuud ometigi. Homsega on siis selle juuli kuu ja kogu selle suve keskpaik saabunud. Kuid siis järgneb selle suve teine pool. JA muidugi veedan selgi aastal kindlasti maal ka kogu septembri ja ka oktoobri kuu. See tuleviku-aineline „planeerimine“ (mis viimast nädalavahetust mõneti vist rikkus?) oli vaid arutlused teemal nagu võimalik (utoopiline?) nn „1. maatalv“. Sest on jus selge, et Saksmaalgi ei tule järgnevad 1,5 sajandit nii sooja talve nagu eelmine oli. /---/
Kuid esimene maatalv on veel mõneti utoopiline idee veelgi, lihtsalt lühidalt mainimist leidnud, viimastel aastatel vähestele. Kuid: midagi peab välja mõtlema, see on ka selge, muidugi. Kindel on see, et varem või hiljem need maatalved tulevad siin Kaldas, sest sealt linnast pole järgnevatel talvedel midagi huvitavat lootagi. KUID kõigepealt suve teine pool ja sügise esimene pool. Sügisel alles otsustan, kuidas plaanin järgnevat talve veeta. Edu seniks! [T. & Co. on Kreekas-Ellases ja isegi Rhodose saarel (tulevad tagasi neljapäeval, peale 1 nädalat seal; pidi kena olema). M. ja N. lähevad järgmine laup Skandinaavia-reisile: Suomi-Sverige ja peamiselt NORGE (= isegi Nordkap!). Mä. vist ka siiski lähiajal Soome tagasi. Millal mina reisima hakkan? -- Oma 40-ndates kindlasti, siiski ka hakkan jälle reisima. Peale 10 tagasihoidlikku aastat „eestis“, nt. just nii...] Edu suveks ja sügiseks igas mõttes ja kõikvõimalikul kombel...!
_________________________________________________________________________________________

21. juuli.
Seegi kord siia kirjutades taas. On juba juuli teine pool, mainitud kuupäeval. Alles 3 x kirjutades siin juulis. Kuid oligi plaanis (alates maist) päeviku mahtu vähendada veidi, selleks, et jõukas muud rohkem kirjutada. Sel juulil olen siis kirjutanud kahel esimesel esmaspäeval ja ka täna on siis (3 juba) samuti esmaspäev. Vahest tõesti päeviku mahtu vähendada, selleks, et muuks kirjutamiseks rohkem aega jaguks. // Ilmad on suviselt kenad, õhtuti pole ka liiga palav. Olen üksi sel nädalal, sisuliselt esimest korda pikemat perioodi üle mõne aja. OLEN siin Raplamaal olnud juba u 65 päeva ometigi. Põhitegevuseks on olnud igapäevane lugemine. Järgmine raamat sel aastal juba 50 raamat. Viimased raamatud olid Zelazny ja mingi valik US-UK põnevusjutte pealkirjastuse alla nagu „LINNUD“. Täna lõpetasin Castaneda (V) & „The Second Ring of Power“. [C.C. Lugenud sel aastal juba 5 x, 4 x maal. Sel aastal siis peale 6 aastast vahet ka C.C. tsitaadid jälle üles kirjutada. Siis on mõneks ajaks kõik C.C. tsitaadid üles kirjutatud. Kõik.] Hakata järjest rohkem kirjutama (muudki peale päevikute) ja siis jõuab aja jooksul kirjutada nii mõndagi. JA juba lähipäevil, sisuliselt alles, hakkan ka Nietzschet tõlkima (juuli keskel sai ühel õhtul vaid katsetatud). Seega juuli lõpus hakkan ka tõlkima. Lugedes iga päev, kirjutades võimalikult tihti, tõlkides ja alustades ka kunstiga (juulis söejoonised kindlasti, augustist akrüülid). JA lootes, et selle suve teine pool tuleb vaid midagi kena meenutamisekski...!
Olen maal olnud juba 66 päeva ja ööd täpselt, üle 2 kuu ometigi. Plaanis on jääda siia novembri alguseni. Kuigi teisalt on selge, et suvel ma ei maini ega kirjuta talvest ridagi. Küllap sügisel jõuab mõelda, otsustada ja päevikussegi kirjutada. // ON möödunud küllatki rahulikud ajad, need viimased nädalad olid rahulikud. JA lootes, et ka järgnevad nädalad on rahulikud. // BLOG: Tänasega täpselt möödus siis 22 kuud 1 blogiga alustamisest. (Selles lugejaid/vaatajaid Gloobusel juba 3356, Est: 1166, Usa: 1161, De: 220, Ru: 107, Pl: 84, Ukr: 69). JA blogis nr 2 Gloobusel juba 277 vaatajat (Est: 50, Usa: 113, Pl: 51, De: 36, Ukr: 14, Brz: 14.) JA blogis nr 3 Gloobusel: 160. (Usa: 110, Est: 26, De: 13, Ukr: 5, Ru: 3). Täna sai avaldatud midagi ammust, (mille eile arvutisse trükkisin: „Oponent H. Krull minu diplomitöö kommentaarid“ (blogis nr 1 & 2.). On plaanis ligi 5 teksti veel varasemast arvutisse trükkida ja varem või hiljem täiendatuna ka avaldada. See oli juuli teise poole taipamine, et ega lõputult polegi neid oma 20-ndate filosoofilisi tekste (vaid 3 est k ja 3 sks?!). Kuid ikkagi umbes 2o teksti kokku veel, millega lõpetan alles ilmselt järgmiseks kevadeks-suveks. Ka järgnevaks suveks midagi plaanis ja alati saab juurde kirjutada. KUID ikkagi juba üle 45 teksti umbes avaldatud, enamik filosoofiast, selle 22 kuuga (1 blogiga nii kaua juba). ON veel palju 3 blogis avaldada ja kauaks ja kokku tuleb ligikaudu 60 esseed ometigi, arvestatav saavutus!
_________________________________________________________________________________________

30. juuli.
Taaskord kirjutades, seekord siis juuli eelviimasel õhtul. Viimast korda siia juulis kirjutades. (Sai vähendatud päeviku mahtu viimastel kuudel, et oleks rohkem aega muude kirjutiste, nt blogide jaoks. Vaid 4 korda, üle aastate siia sellesse päevikusse kirjutatud.) See juuli lõppeb siis juba homsega ja algab august. Praegu on selle suve kuumemad nädalad, õhusooja on päeval üle 30 C. Ja nõnda eelmine, see ja ilmselt ka järgmine nädal. Eile oli kena äikesevihm, müristas-sähvis, pole ammu taolist kogenud. // Muidu on elu möödunud enam-vähem rahulikult. Endiselt ja järgnevalt muidugi lugedes. Vaid korra olen sisuliselt Fr. W. N. tõlkinud, mis on kummaline (lähipäevil kindlasti veel, millegagi mõistlikumaga tegeldes nagu tõlkides vähemalt. Natuke jõudsin oma blogidega tegeleda ka juulis. // Viimasteks lugemisteks oli siis: J. F. Cooper & „The Last of the Mohicans“. Siis veidi (nn-nö) „tsitaate“ (= Fr. W. N. „Werke in drei Bänden“.) Siis oli lugemiseks J. H. Rosny-ainè & „La Lion geant.“ Ja viimased paar päeva: S. Lem & „Eden“. Järgnevaks ka midagi kergemat (Haggard & „Montezuma`s Daughter“?). // Üllatvalt palavad ilmad ja eks siis selgub, kuidas kujuneb. /---/ Ilmselt on praegu selle suve ja (sellega ka!) selle aasta kõige palavam aeg üldse. Edaspidi saab, sügise lähenedes, ainult jahedamaks muutuda teadagi...
Olen olnud maal esmaspäevaga juba 80 päeva. Vahel üksi, vahel ei. Aega on lõputult. Lugemine jääb muidugi aastateks. Tegeldes ka järgnevalt siin maal oma blogidega. Juulis kuulus avaldamisele nii mõnigi uuesti. Sisuliselt uued olid vaid „Platoni esteetikast“ &“Nietzsche und Nihilismus“. Augusti blogides avaldatava plaanid ka tehtud, sellest siis augustis. BLOG: Juba üle 3800 hinge minust huvitunud Gloobusel blogides kokku. Septembri lõpus möödub esimese blogiga alustamisest 2 aastat (& u 4ooo huvilist, kes vähem, kes rohkem). Kindlasti tuleb hakata järjest rohkem N. tõlkima ja vähemalt söejoonistustega peaks ikka hakkama saama?! Kummaline, et pole veel tõlkinud mainimisväärselt (kuigi, näe, vähendasin isegi päeviku mahtu?!). // KUID aega on siin palju veel olla, kuhugi pole kiiret. Suvel isegi ei mõtle (ega kirjuta) talveplaanidest. Ilmselt ei saagi mingeid erilisi uusi plaane ollagi. Kujuneb järgnev aastaring nagu viimased kujunesid. /---/ Praegu on selle aasta palavamate nädalate aeg. Kuid eks hilissügisel jõuab siin külmetada ka (praegu plaanis siia jääda kuni 09.11.) [Järgnevad kirjutised blogides tulevad need: esimene kirjutis üldse, siis Heidegger lugeda ja edasi kirjutada ja 3 päevik.] Edukat peagi algavat augustit ja sellega lõpule lähenevat suve soovides ja lootes ka rahulikku sügist maal. JA õiget mõistmist tuleviku kujundmaisel (niivõrd kui see vaid endast sõltub muidugi.)
_________________________________________________________________________________________
Agosto 2014.
______________________
August 2009.
Edu ja õnne edaspidiseks !!! //-- Varsti juba ligi sada päeva. JA küllaltki kenasti möödus see viimane kuu, nagu juuli. Kuid eks aeg näitab mida tulevik toob. Edu ja õnne järgnevaks !!! -- // -- Seega edu ja õnne siin maal siis jätkuvuseski. Tõesti, siiralt hea meel, et ta --VICTORIA-- täna siin käis. Oli rõõmustav tema kena nägu siin näha; see valmistas siiralt headmeelt. -- JA siis oktoobri algusest jälle Valdeku tn. korterisse. Edu ja õnne !!! -- Otsustada õieti sest sellest sõltub minu järgmine aastaring. Ehk edeneb jätkuvuseski kenasti. Edu ja õnne järgnevaks !!! -- // -- Olen olnud maal tänasega täpselt 100. päeva ja ööd !!! -- //--Ometigi on tegemist ju suure summaga (minu jaoks), aastas ligi 4o ooo.- eek´i; seega laekub minu arvele kahe aastaga ligi 80 000.- EEK´i !!! Raha on kõigiti olemas, ligi 8o ooo eek´i, ometigi, järgneva kahe aasta jooksul.
___________________________________________________________________________________________ ____________________________
August 2010.
Seega siis nõndamoodi: ITAALIA reis on otsustunud, ja lähiajal ka täiesti kindel. Ehk tuleb sellest ainult kena reis !!! Edu ja õnne järgnevuses kõigiti ... !!! --- Rooma – Vatikan – San Marino – Pisa – Firenze – Venezie -- !!! --- Edu ja õnne ka edaspidiseks !!! --- ENDENITE suguvõsa kokkutulek!!! --- Edu selle suve viimase kuu teisks pooleks. Edu ja õnne nii endale kui lähedastele järgnevaks ajaks !!!--- EDU ja õnne järgnevuses kõigiti, meile kõigile; edu ja õnne !!! --- JA peamine: loota kõike head ja kena sellest erandlikultki huvitavast ITAALIA-REISIST !
__________________________________________________________________________________________ _____________________________
August 2011.
// -- MATRIX -- // Ehk saan selle tõlketöö ja teostan selle hästi! --MMXI--MUUTUSEKS! -- Edu üritamisel positiivsemas suunas!VICTORIA! -- Edu ja õnne kõiges. Edu ja õnne...! Head tervenemist! Edu kõiges jätkuvalt. // --- // -- Olen olnud maal juba rohkem kui 100. päeva ja ööd. Paar korda oli äikest... / ---/ Homsega olen siin Raplamaal, Kohila vallas, Kalda talus olnud juba 110. päeva ja ööd. Lugedes siis astronoomia kohta selle sügise tähevalgetel öödel...!
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
August 2012.
Edu edaspidigi kõiges jätkuvaltki...! //-- (Adila Guthaus Riesen-Pflantzen). On siis selle – 2012 aasta – suve viimase kuu nagu augusti keskpaik. Tänasega olen maal olnud siis sel aastal täpselt III. kuud, seega juba 90. päeva ja ööd ometigi. -- Eks siis selgub, kuidas mul kujuneb tulevikuski! //-- EDU kõiges edaspidigi ja igas mõtteski...! // -- Olles olnud maal 100. päeva elik 14. nädalat veetsin 3. päeval aega linnas, EDU!!!
__________________________________________________________________________________________________________ August 2013.
EDU kõiges järgnevuses kõigiti...! /---/ Olen olnud maal juba 88 päeva ja ööd. Kokku Gloobusel 1308 lugejat/vaatajat juba senini. -- Edu kõigiti jätkuvuseski...! /---/ OLEN olnud sel 2013 aastal siin Raplamaal siis juba 104 päeva ja ööd. EDU, blogiga, et mööduvatel aastatel oleks rohkem mõtet igas mõttes...! /---/ KUID muidugi oli peamiseks sel viimasel ajal just see PÄRTLIÖÖ veetmine siin lähedal suvilas. -- See KURA-RAVE...? Edukat selle suve viimast nädalat siis soovides endale kõigiti...!
__________________________________________________________________________________________________________
8. august.
Kirjutades esimest korda selle suve viimase kuu alguses nagu august 2014. Pole ammu siia kirjutanud, kuid täna siis kindlasti. [Sai vähendatud suve alguses päevikute mahtu, selleks, et jaguks muud rohkem kirjutada rohkem blogidegagi tegeleda. JA nõnda jääbki mõneks ajaks: vaid 4 x kuus seda jooksvat päevikut kirjutades.] /---/ Viimati kirjutasin siia juuli lõpus. Kuidagi on hakkama saadud maal juba üle 84 päeva ja ööd. Niipalju olen siin juba olnud.   /---/ JA ilmad on olnud juba 2-3 nädalat hämmastavaltki palavad, tihtilugu päeval üle 30 C kraadi. Selle suve soojeim aeg üldse; kuid on ju selge, et nüüd sügise poole järjest jahedamaks need ilmad muutuvad. See suvi on juba oma 3 kuu alguses. Olen olnud maal juba 84 päeva ometigi.
ON siis juba augusti algus. Olen olnud maal üle 2 kuu, 84 päeva ja ööd. Juuni ja juuli möödusid pigem kenamini. Sai loetud palju ja ka päevikudi kirjutatud (ainult päevikuid), ja tegeledes ka oma blogiga (juunis oli üks, juulis kaks uut kirjutist blogides avaldatuna.]. /---/ Põhitegevuseks oli selgi suvel lugemine. Viimased raamtud olid: H. R: Haggard & „Montezuma´s Daugther“. (C: 1892). Ja siis Isaac Asimov & „Foundation“. Ja siis Sebastian Japrisot & „La Dame dans l´Auto avec des Lunettes et un Fusil.“ JA siis S. Lem & „Powrot z kwiazd“. Ja praegu pooleli Castaneda (IV) & „Tales of Power“. /---/ KUID lootes, et tuleb kena järgnevast ajast ainult tõesti. Lugeda jälle järjest rohkem ja rohkem. Hakates tänasest jälle kirjutama ja lähiajal ka blogidega tegelema. /---/
_______________________________________________________________________________

17. august.
Kirjutades siis alles teist korda augusti kuus, mainitud kuupäeval. Selle suve viimase kuu keskpaigas siis umbes. Möödunud on erinevad ajad. Olen sel tänasel pühapäeva õhtul siin maal jälle üksinda (nagu ka homse muide). Just lõpetasin filmi vaatamise, Tolkieni ainetel „Desolation of Smaug“. (Alles 2 x seni seda filmi vaadanud). JA muidugi oli viimase aja peamiseks sündmuseks, see, et oli see nn. „KURA-rave“, viimse reede õhtul ja ööl vastu laupäeva (15.-16.08.). See oli õnnestunud pidu, kena oleng. Oli seal noori koos ligi 3o hinge ja õnnestus vaid kenasti. Kuigi praegugi veel unehäired, s.t. pole harjunud seekord maal ühtki ööd üleval olema. KUID oli kena pidu, seal naaber-suvilas, ja siis järgmisel aastal, aasta aega hiljem taas midagi taolist. Nõnda möödus viimane nädalavahetus. // Ilmad on muutunud veidi vähem palavaks. Sest sügis läheneb. // Lugemisest, viimasest, oli muidugi nädal C. Castaneda & „Tales of Power“. JA mõnda aega võtab aega Jacques Vallèe & „Dimensions. A Casebook of Alien Contact.“ Lugeda ikka sama palju kui varemgi. Kirjutada järjest rohkem ja tõlkides ometigi ka samuti. // JA edu igas mõttes selle suve lähenedes oma lõpule ja järgneval sügiselgi siin maal.
Olen olnud tänasega maal, siin Raplamaal, juba täpselt III. KUUD. Seega üle 90 päeva ja öö ometigi. // Need kõige soojemad ilmad on sel aastal läbi (viimased u 3 nädalat). Nüüd muutub siin augusti teisel poolel ilm järjest sügisemaks. JA ma plaanin jääda siia kuni novembrini (ilmselt kuni 09.11.). BLOG: Loodetavasti tuleb esimese 2 aastaga ligi 4ooo hinge vaatajaistki Gloobusel. Juunis avaldasin ühe uue, juulis 2 uut ja augustiski juba ühe uue kirjutise. Ka järgnevatel aastatel teha vähemalt üks uus blogi aastas. JA siis ligi 3 dekaadi hiljem võin vist kelkida ligi 6o ooo vaatajaga Gloobusel, aga ka mitte varem. // KUID peamiseks suuremaks sündmuseks oli muidugi see viimane oleng siin lähedal. JA see leiab järgmist korda aset alles aasta aega hiljem. KUID õnnestus pigem kenasti ja sellest vaid head muljed. // JA mida muud kui jätkates igapäevase lugemisega ja kirjutada rohkem. JA sisuliselt alustades ka tõlkimisega ja ka maalida võiks. SEEGA: soovides endalegi kõike head selleks suve viimase kuu teiseks pooleks ja siis ka sügise esimeseks pooleks siin maal kõigiti.
_______________________________________________________________________________

24. august.
Seegi kord siis siia kirjutades, alles 3 x sel augsuti kuul. JA tänasega olen siin Raplamaal, Rapla vallas, Kalda talus olnud täpselt 100 päeva ja ööd. See tänane on eriline, kuna täpselt 100 päeva siin maal veetnud juba oma aega. Viimati kirjutasin siia nädal tagasi (alates selle suve juunist vähendanud päevikute mahtu, kirjutades vaid 4 x kuus). See suvi hakkab oma lõpule lähenema, järgmine nädal on viimane sel augusti kuul ja sel suvel üldse. JA siis algab 2014 aasta sügis. Ilmselt olen maal umbes 2,5 kuud veel. Ei tea veel sügist; kuigi: septembri (vahest juba 4-5 septembrit?) olen kindlasti maal. Ei tea oktoobrit, aga novembri alguses tagasi linna. /---/ KUID selles suhtes pole olnud kunagi midagi võimalik olnud muuta ega korrigeerida. Seega: siis selgub järgnevate aastaringide jooksul, kuidas kujuneb tulevik. Ilmselt meenutavad (kunagi hiljem, otsekui ajatust vaatepunktist nähtuna?) need järgnevad aastaringid viimaseid aastaringe. Midagi polnud võimalik muuta ega edendada, järelikult selgitada välja, et kuidas kujuneb...
Tänasega olen siin Raplamaal sel aastal olnud täpselt 100 päeva ja ööd. /---/ Teadagi kuidas see aeg on möödunud, kuid kuidagi siiski...? Lugemine. -- Viimasel ajal otsekui aeglasemalt lugema hakanud, võttis aega see C.C. (IV) ligi nädal (Castaneda & „Tales of Power“) ja praegu ikka pooleli see J. Vallèe & „Dimensions“. (Järgnevaks vahest tõesti sel aastal 2 x Stevenson. Plaanis jätta Heidegger ja Derrida järgnevaks suveks hoopiski või?) . BLOG: Hiljuti möödus (21.08.) juba 23 kuud täpselt esimese blogiga alustamisest. See on siis veel kuu vähem kui 2 aastat. Lugejaid (1 blogis) on juba 3551 hinge. Ja ka teises blogis (340 hinge); seega: kokku tuleb 3 blogis esimese 2 aastaga kindlasti 4ooo hinge Gloobusel kokku küll. Olen avaldanud ka selle suve lähenedes lõpule, ikka avaldasin selgi suvel. Kuid hakkavad otsa lõppema need tekstid, lõputult neid enam ei ole. Tuleb siis kunagi hakata juurde kirjutama ja tõlkima... TÕLKIMA!? -- Sisuliselt vaid korra (juulis) sel suvel tõlkinud, vähemalt korra viimasel suvenädalal ka ja siis muidugi ka sügisel ja ka talvelgi. Peab hakkama lõpuks ka tõlkima! // JA lootes siis selle suve viimasest nädalast vaid head ja eriti: lootes kõike ja kõige paremat järgnevast sügisest maal ja linnas!
_______________________________________________________________________________

31. august.
Kirjutades siis selle suve viimasel päeval viimast korda sel augusti kuul. Täna on siis selle 2014 aasta suve viimane õhtu. See august ja sellega ka kogu see suvi on siis selle õhtuga kõigiti läbi saamas. OLEN olnud maal tänasega juba 107 päeva ja ööd täpselt. JA see on siis viimane suveõhtu. Homsega algab september ja selle aasta sügis. Ehk edeneb selgi sügisel siin maal ja siis ka linnas. SEST olen siin maal umbes 9 nädalat vaid veel. Kuid selle ajaga jõuab veel mõndagi, jõuab lugeda ja kirjutades arvutiga tegeleda. See suvi oli nagu ta oli, pigem kena, pigem kenamini sai siin hakkama selle suvega. OLEN siis siin juba mai kekspaigast (17.05.) ja plaanis on jääda siia kuni novembri kekspaigani umbes (09.11.). Muidugi oleks seegi suvi võinud paremini kujuneda, kuid hea, et niigi hästi see suvi möödus. TÄPSELT aasta aega tagasi nägin Victoriat viimati, siin maal siis. /---/ Selle suve põhitegevuseks oli lugemine (kirjutanud olen vähe, vaid päevikuid). Viimati loetud olid siis C.Castaneda (IV) ja J. Valleèe („Dimensions“). Viimased päevad (homme lõpetan) olid R. L. Stevenson & „Treasure Island“ & „The Balck Arrow, a Tale of the Two Roses“. Järgnevaks plaanida selle aasta esimestel tähistaeva öödel vahest tõesti „Täheatlas“ ja siis midagi filosoofilist vahest (J. Derrida)? Edu soovides endale järgnevaks sügiseks nii maal kui linnas. Edu igas mõttes!
TÄNA on siis selle suve viimane päev. See august ja sellega ka kogu suvi on tänase õhtuga lõppemas. JA homme algab siis selle 2014 aasta sügis. Kindlasti olen siin kogu septembri ja oktoobri. Alles novembris siis korterisse tagasi (09.11.). Sest maatalve selgi aastal veel ilmselt ei tule (hoolimata selle K. U. arvamustest ehk „plaanidest“). Lihtsalt need aastaringid kuidagi mööduvad nagu viimased, nõnda ka järgnevadki. BLOG: Ligi 3 nädalat hiljem möödub 1 blogiga alustamisest 2 aastat täpselt (Madisepäeval, 21.09.). JA kokku on 3 blogiga siis tõesti selle ajaga ligi 4ooo vaatajat (kolmandik neist ka lugejad?). Suvel jõudis veidi ka avaldada ja järgneva 9 nädalaga on plaanis avaldada 5 uut kirjutist (3 blogis). Igal aastal teha üks uus blogi ka. Kuid hakkavad otsa lõppema need minu 20-ndate kirjutised. Kuigi järgnevakski aastaringiks siiski midagi avaldamiseks siiski jagub. Ja hilisemad aastad samuti võib ju alati midagi juurdegi kirjutada?! // Õnneks see suve lõpp seostub ka joonistamisega (täna siin augusti lõpus juba 4 pastell + 2 söejoonistust). Tellida endale akrüüle, et siis vähemalt 4 viimast sügist akrüülidega maalisin. /---/ [M. on Soomes, T. ehk toob. N. hakkab homme taas kool (6. klass). Kolmapäeval mingi „neegrikuningas“.] Soovides endale kõik head homsega algavast sügisest. JA siis tuleb 9. korteritalv.
_______________________________________________________________________________
Septiembre 2014
_______________________________
September 2009.
On oodata kena sügise algust !!! -- // --Olen maal olnud homsega juba 110. päeva. Juba 15. nädalat siin olnud.-- // -- Edu siis sellel alanud sügisel !!! -- // -- Tõlkisin Hume, Kant, Hegel ja nüüd septembris alustades Tolostoiga.-- // -- JA aastad on üksteise järel reas nagu pärlid nööril...! -- // -- On alanud sügis, loodetavasti tuleb sellest vaid kena sügis. -- // -- Seega olin ja olen maal 2009 aastal täpselt 5. KUUD !!! SALUTE !!! Akna taga on kuldne sügis. Puude lehed juba kollased: õhtuti on loojuva päikese kiirtes õhk lausa kuldne, kiired paistavad läbi kollaste lehtede. -- // -- Ilmad nagu ikka indiaanisuvel, päevad on veel sügiseselt päikesepaistelised, kuid õhtud on juba külmad, ja ööd tõesti jahedad. Puud juba kollased, särav lehekuld. Seega tüüpiline sügis, sügise esimese poole olen siis maal. Kuldne sügis. Indiaani-suvi, vananaiste-suvi.-- // – Edu ja õnne Edu ja õnne siis edaspidisekski !!! -- // -- Sel 2009 aastal olin maal siis ligi 5. KUUD.
______________________________________________________________________________________________________
September 2010.
KUIGI, viimase, 2010 aasta suvega, 5. maa-suvega sain seegi kord siin maal vaid kenasti hakkama....! --- Edu ja õnne järgnevaks ajaks. Edu siin maal sel sügisel, ja edu ka linnas. /---/ -- Edu ja õnne kõigiti kogu järgnevaks ajaks...!!! ---- September 2010 oli siiski kena kuu, sain kenasti hakkama. --- Augustis olin täiesti veendunud, kirjutasin ja mõtlesin, et lähen kindlasti ITAALIASSE, kuid siiski ei läinud.
______________________________________________________________________________________________________
September 2011.
– MMXI – SEPTIEMBRE 2011. -- Espanja. // -- Septiembre MMXI --- ITAALIA ringreisi...?! -- Edukat sügist soovides endale igas mõttes...! -- Loodetavasti edeneb siiski...! --- Homsega olen olnud siin Raplamaal juba 125. päeva ja ööd. --- EDU ja õnne sellel sügisel nagu 2011. -- Loodetavsti tuleb see sügis siin maal vaid midagi kena ainult! ---Homsega algab juba oktoober 2011. --- Edu ja õnne siin maal oleku lõpus ja edu siis pikal linna-perioodil...! --
__________________________________________________________________________________________________________________
September 2012.
Tänasega olen siin Raplamaal veetnud juba 108. päeva ja ööd sel – MMXII – aastal kokku. -- -- Soovides kena sügist ja head, toimekat aega, kuid rahulikku ja meeldivat! /---/ Nimelt: äkki läheks sel sügisel mõneks ajaks isegi HSIPAANIASSE...?! -- EILE oli tähtis sündmus, -- T. ja E. peresse sündis teine laps, tütarlaps, kellele pandi nimeks I...! /---/ OLI kena kuu see september. -- T. ja E. tütar ometigi, tänaseks, T. sünnipäevaks umbes pealegi...! /---/ -- JA homsega algab oktoober, millega kindlasti vaid kenasti hakkama saan kõigiti muidugi...!!!
__________________________________________________________________________________________________________________
September 2013.
Pärtliööl, kui oli siin lähedal mingi pidu, kuid eks ole need aastad nagu pärlid üksteise järel nööril reas...? /---/ Homsega olen siin Raplamaal olnud juba 125 päeva ja ööd. BLOG: Kokku siis täpselt 40 riiki Gloobusel! /---/ KASS !!! -- Eile oli rõõmustav sündmus, toodi mulle siia kena väike kassipoeg. /---/ Eelmise nädala põhitegevuseks oli lugedes läbi Nietzsche: „Iloinen tiede“. /---/ Maal olen olnud juba üle 140 päeva. Umbes 3 nädalat veel, siis linna-periood. /---/ Aeg näitab kuidas kujuneb. /---/ Tervis korras. Need Sügised maal on ju parim aeg mul aastate vältel üldse olnud. Seega siis : edukat oktoobri algust...!
__________________________________________________________________________________________________________________

8. september.
// Kirjutades esimest korda sel alanud sügisel, sel alanud septembri kuul. Juba on möödunud see selle aasta pikk suvi ja juba ka esimene sügisenädal. Olen tänasega siin maal olnud täpselt 115 päeva ja ööd. See on juba varsti (19.09.) kui olen maal veetnud juba neli kuud, peagi. Tulin siia mai keskel. Kuidagi möödus ka selle aasta suvi. Põhitegevuseks oli lugemine. JA kuna kaks viimast aastat hoolikalt blogidega tegelenud siis midagi uut ei kirjutanud (2 viimast suve eriti). Kunsti kui valdkonnaga hakkasin tegelema suve viimastel päevadel taas alles. (Mõned söe-, mõned pastelli-joonised). Kuid nüüd on ka akrüüle ja (4 sügist) tegeldes ka akrüülidega (alustades juba täna.) Seega oli suve põhitegevuseks taaskord peamiselt lugemine.
JA nüüd on alanud sügis ja jätkates umbes sama moodi kui suvel, samuti lugemisega. Viimased raamatud olid R. L. Stevenson (2 rmt.) ja iga-septembrine „Täheatlas“. (Jaak Jaaniste & Enn Saar). Täna lõpetasin C. Castaneda (II) & „A Separate Reality“. (Jäänud veel u 2,5 C.C.-d sel sügisel ja muidugi: C.C. tsitaadid, peale 6 aastast vahet!). See suvi on läbi ja möödus pigem kenasti. Oletades head ka järgnevast viimasest 8 nädalast siin maal, mis sel alanud sügisel veel siin maal veedan. Siis (ilmselt: 09.11.) linna, (3 novembrit otse) Männikule. Sügised maal on mul ju aastas üheks parimaks perioodiks. Edu siis sel sügisel siin maal ja siis 2 kuud hiljem ka seal Männikul!
TÄNASEGA olen maal olnud 115 päeva juba. Suvi on läbi ja sügis alguse saanud. On veel soojad ilmad sel indiaani-suvel. On olnud juba 27 lõkkeõhtut (eelmine suvi ka 30). Nüüd sügisel olen siin ilmselt rohkem üksinda (nagu järgnevgi nädal); kui juba 8 talve korteris üksi olnud. Lugeda palju veel jõuan, C.C.-d ja kindlasti ka veidigi filosoofiat (mida sel aastal pole veel olnud?!). Joonistada söe ja pastellidega (nagu iga korteri-periood järgnevalt) ja kindlasti alustada (juba täna) ka akrüülidega („Poetessi pea“?!). Ilmad on soojad ja niipea ilmselt veel külmaks ei lähe. Nii, et septembris vaevalt eriti kütma peab. JA siis veedan kogu järjekordse oktoobri samuti maal. Ja ka esimese novembri-nädala ilmselt, siis pooleks aastaks korterisse. [M. on Soomes, ülejäänud elavad rahulikult. Võimalik, et detsembris tuleb täiskasvanu-elu 2 näärinädal, taas, nagu eelmisel aastal. Kena oleks ja tõenäoline, kuna taas tööst vaba nädal.]
BLOG: Alles eile avaldasin taas ühe kirjutise („Nietzsche & õpetus nihilismist“). Augustis oli ainult üks, kuid nüüd sügisel jõuab veel avaldada. Vaadata, mis selleks on veel järgi jäänud ja mis sobiks. Arvan, et septembri lõpu poole on 3 blogis veidi vähem kui 4ooo indiviidi mu blogisid vaadanud. JA jagub midagi avaldamiseks ka umbes kogu järgnev aastaring. // EDU siis kõigiti sügisel (2 kuud veel) maal ja siis järgnevalt linnas...!
________________________________________________________________________________________

15. september.
ON siis juba septembri keskpaik ja sellega siis selle sügise esimese kuu keskpaik. Kirjutades (nagu juba juunist alates) nädalas vaid korra (kuus 4-5 x). See viimane nädal on möödunud rahulikult peamiselt kõigiti (oli küllaltki üksildane nädal). Ilmad on endiselt soojad, kuigi õhtud ja hommikud (ja ööd muidugi) juba üsna jahedad. ON jäänud siin maal veel u 8 nädalat veeta, siis järgneb (järjekorras juba 9.) korteritalv. Kuid need ligi 2 kuud siis maal veeta võimalikult sisutihedalt, lugedes (muidugi!) iga päev, kirjutades võimalikult rohkesti ja tegeldes ka „kunstiga“ (joonistamine ja maalimine). Lugemisega tegelen veel kaua, aastaid muidugi. Viimased autorid olid siis (suve lõpu) Stevenson ja Castaneda (II. osa). Septembri esimesel poolel siis veel veidi briti huumorit: Dogulas ADAMS & „The Hitch Hicker´s Guide to the Calaxy“ (I. osa). JA täna lõpetatud midagi Mexcico (nüüdis-)autorilt: Octavio PAZ & „El laberinto de la soledad“. („Üksilduse labürint“.); küllatki hariv ja ladus tekst. Homme alustan Castanedaga taas (I osa) ja siis midagi (alles teine rmt. filosoofiast!) F. Gutari & G. Deleuze. Nii, et lugemist jagub (ja tsitaate üles-kirjutamiseks.) KENA on see, et juba suve lõpul hakksin ka joonistama (söe ja pastellidega) ja sellega jätkates veelgi. Valmis on ka 1 akrüül, täna-homme juba ka 2 isegi. Seega tegeldes (juba 4 sügist) ka veidi nn. „kunsti-valdkonnaga“). /---/
TÄNASEGA olen olnud maal juba täpselt 122. päeva ja ööd. Tulin siia mai keskel ja siis möödus pikk suvi (9. suvi peale mingit kunagist „väljakolimist“ = sic!). Suvi möödus pigem kenasti, põhitegevuseks oli muidugi lugemine, veidi ka kirjutamist (ja 2 suvi blogidega alles!). JA lootes sügisest vaid kena, sest eks ole need viimased sügised siin maal olnud üheks parimaks ajaks üldse aastas viimaste aastate vältel. JA ikkagi vaid umbes 3 kuud olen veel ´30-ndates eluaastates. Siis detsembri keskel on juba juubel ja saabub 40 eluaasta. Kiirelt möödub see aeg, nagu näikse. Alles see oli kui 30 sain. /---/ Kuid kõik ei sõltu ainult endast ja heast tahtest. Kuid kindlasti on elu natukenegi õpetanud ja ehk annab midagi kujundada tulevikuski veel soodsamaski suunas...? // BLOG: On juba täis saanud (sept. esimesel poolel?) kogu Gloobusel ( u 56 riiki!) ligi 4000 vaatajat/lugejat (3 blogis kokku). Ja järgmine nädalavahetus (pühap., 21.09.) saab täis täpselt 2 aastat 1 blogiga alustamisest. Nii, et 2. aastat ja 4ooo hinge. (Seega 4 aastat ja 8ooo hinge?! JNE! ETC!). Kuid nende 2aastaga hakkavad (filosoofilsemad) tekstid juba ka avaldatud saama, palju pole veel jäänud. Kuigi jagub ka (kirjanduslikumaid tekste) siiski ka edaspidiseks midagi avaldada. Arvan, et jagub ka järgnevaks aastaringiks avaldada ühte ja teist. JA alati võib ju midagi juurde kirjutada. Palju on veel tegelikult avaldada. Kuigi jah, 2. aastat võttis aega varasema filosoofia avaldamine sisuliselt. [Viimased, sept. avaldatud olid Nietzsche ja Derrida; järgnevaks midagi sellelt J.J.-lt. Siis ilmselt T.V. „baas-tekst“ ja vahest siis tulevad ka mingi Taylor, C.C. tsitaadid (2 osa) ja muidugi 3 päevik (3 blogis avaldatuna, ligi 280 lk.). Seega edu sellel ja järgnevalgi aastal avaldamisega seoses!] -- JA edu siis siin maal sügisel ja siis aasta lõpul korteris.
________________________________________________________________________________________

22. september.  
Seekord siis juba 3. korda siia sügisel kirjutades, mainitud kuupäeval, septembrigi juba lähenedes oma lõpule. On jäänud umbes üks nädal seda septembrit veel. Ilmad muutuvad, muidugi, järjest jahedamaks. Jäänud on siin maal veeta umbes 1,5 kuud pelgalt, siis jälle Männikule. Sel septembris kirjutan siia päevikusse siis igal esmaspäeval (4 x). Viimase nädalaga on vähe muutunud, põhitegevuseks oli taas lugemine. Peale seda Mexcico auorit lugesin läbi ka Castaneda (I. osa). Siis oli midagi kergemat: „A. Hichcock presents...“ (valimik jutte inglise ameerika autoritelt.) Täna alustasin siis sisulisemalt (2. raamatuga) filosoofilise teosega: G. Deleuze & F. Guattari: „Que`est-ce que la philosphie?" („Mitä filosofia on?“), mis võtab veel 3 päeva aega)). Eile tegelesin õnneks ka (alles 3 x maal?!) Nietzsche tõlkega, millega jätkates veel paljude järgnevate kuude jooksul. BLOG: Oli juba sept. esimesel poolel kui (3. blogis) oli koos üle 4ooo vaataja (umbes 58 riiki). Hiljuti sai avaldatud midagi sellelt J.J.-lt (kokku septembris piirdudes siis 3 kirjutisega, okt. tuleb ka 3. ilmselt). Seega siis eile (21.09.) möödus minu sügisesel nimepäeval täpselt 2 aastat (1. blogiga) kirjutiste avaldamisega alustamisest. Nagu oleksin teadnud 2. aastat tagasi, et oli just nimepäev. Avaldatud on juba täpselt 50. kirjutist siis 2 aastaga. Ka järgnevaks aastaringiks, järgnevaks 2015 aastaks jagub nii mõndagi avaldada. Edu selle oma 30-ndate lõpu peamise mõtestamisega seoses. Jätkan blogidega veel palju järgnevaid aastaid.
OLEN olnud maal homsega juba 130 päeva ja ööd. Olen veel siin umbes 1,5 kuud (siis järgneb 9 korteri-talv). Seega siis umbes nov. keskel linna (ilmselt just 09.11.) Ilmad muutuvad järjest külmemaks. (Kuid vahest tuleb ka selgi aastal, nagu eelmisel, näärinädal maal detsembris?). Eile tuli ootmatu idee, tuleviku peale mõeldes. /---/ Kuid miks mitte?! -- Juba 10 aastat pole käinud välismaal, ja siis ju võiks, täpselt 40. aastaseks saanuna. Jutt on ainult 1,5-2 kuu pajukist ometigi. Olla juuni „Ilma“ (saaks hakkama ju küll?!) ja juulis juba lendaks (hiljemalt augustis?). Lihtsalt korraks Euroopast kaugemale (seni vaid 22 Euroopa riiki ju) ja kasvõi vaid 2 nädalat ja siis lennujaamast otse maale tagasi (vahest selleks, et siia 1 maatalvekski, ja – kevadeks, s.t aastateks jääda?!). /---/ Seega mõelda järgnevad pool aastat just EGIPTUSE peale (tuleb kasuks juba mõttelise tehtena, loobumine ja mingidki tuleviku-perspektiivid!). Uurida põhjalikult seda sihtkohta ja vahest lendan siis järgmine suvi tõesti. SELLINE idee tekkis pea juhuslikult eilsel sügisesel nimepäeval. Midagi peab välja mõtlema, tuleb oma elu joonde seada, loobuma mittevajalikust ja siis on taas lootust...? Nii, et mõelda kuidas oma tulevik õigemini kujundada!
________________________________________________________________________________________

29. september.
Viimane sissekanne selle sügise esimese kuu, nagu septembri lõppedes. Homsega lõppeb siis see selle aasta september. Oli pigem kena kuu, see viimane, lõppev kuu. Tulin mai keskel maale, kuidagi, pigem kenasti, möödus ka pikk suvi selgi aastal. Ja nüüd siis esimene sügisene kuu ka läbi. Olen üksi siin taas, tänasel õhtul. Ilmad on veel septembri lõpuski üsna soodsad, soojad päevad sel indiaani-suvel. Plaanis on veeta maal kogu oktoober (ligi 5 nädalat veel.) Linna, otse Männikule (3 novembrit juba) siis novembri esimese nädala lõppedes (09.11.). Sest jõuan seal linnas olla ju täpselt pool aastat (09.11.´014--09.05.´015). Seega aega jagub nii mõnekski. KA sel aastal oli maal põhitegevuseks lugemine, lugesin iga päev (nagu viimased 8,5 aastat!). JA lugeda jõudis nii mõndagi (kahjuks vähe filosoofiat, vaid 2. raamatut, kuid küllap jõuab hiljemgi veel!). Kirjutanud olen vähe (vist juba teist suve), peamiselt vaid seda päevikut. KUID nüüd suve lõpus hakkasin jälle joonistama ja sügise alguses ka akrüülidega tegelema (täna nimelt just alles 4 akrüül). Ja ka blogidega jõudsin tegeleda, nii suvel, kui ka septembris. Avaldatud on nii mõndagi juba ja nii mõndagi on veel avaldada. BLOG: Juba on Gloobusel (sept. esimesel poole juba) üle 4ooo vaataja (3 blogi, umbes 60 riiki). Ja need olid vaid 2. esimest aastat blogidega; ka järgnevaks aastaringiks jagub midagi avaldada. Juba tean, mida avaldan järgimine kuu, oktoober ´014. Aasta lõpus ilmselt vähem, kuid jõuab avaldada nii mõndagi kogu järgnev aastaring!
Olen maal olnud varsti juba (05.10.) ligi 140 päeva ja ööd. Kuidagi möödus see suvi ja homsega lõppeb ka see septembri kuu. Lugesin palju, kirjutasin veidi, tegelesin blogidega ja hakkasin ka joonistama/maalima. Nõnda möödus see 2014 maa-periood, jäänud on siiski üle kuu veel (5 nädalat), siis taas linnas pooleks aastaks. [Vahest möödub ka selgi aastal (nagu eelmisel) näärinädal aasta lõpus siin maal? Kena oleks, selle vastu pole midagi. Täna oli Ida 2 sünnipäev, homme on T. 38 sünipäev. Homme näeb ka M.- i Soomest tulnuna.] // Viimased raamatud olid nood kaks Prantsuse filosoofi: Deleuze & Guattari. Täna lõpetasin Castaneda (IX osa): „The Art of Dreaming“. Homme siis taas üks prantslane: Jean Oliver. Siis lõpetada Castaneda (VIII osa), et see C.C./D.J. oleks lõpetatud kuni maini ´015. // JA see nädalatagune idee tuleviku tarbeks, -- EGIPTUS -- ?! -- Sellega pole kiiret, sel aastal peaaegu ei kirjutagi sellest. Ikkagi on selle idee tarvis palju aega (u 8 kuud?). Selline idee lihtsalt tekkis, aga sõltub sellest, mid arvan sellest ideest järgneva rohkem kui poole aasta jooksul. Sõltub sealsest olukorrast ja kõigest muustki. Kuigi ideena vahest küllatki huvipakkuv, lennata juba suve alguses (juunis 2015), ja siis maale tagasi? Vahest oleks see just see vajaka jäänud lahendus-variant tuleviku tarvis? Midagi peab välja mõtlema, et peagi algavad 40-ndad paremad tuleksid kui eelnev dekaad...? // KUID: esialgu soovides vaid peamiselt vaid kena sügist maal ja siis kena poolt aastat seal Männikul
________________________________________________________________________________________
Octubre 2014.
_____________________________
Oktoober 2008.
“Kirjutades taas, on juba kolmapäevase õhtu hiline aeg, varsti algamas juba teine oktoober. Täna, sel nädalal on siis maal veidi rohkem rahvast, Mä. ja H. näitena. //-- EDU ka alanud talveks, akna taga on talv, suured hanged kenasti maas. EDUKAT TALVE !!! Edukat 2008 aasta lõppu !!! --- JA head uut aastat 2009”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Oktoober 2009.
„Sel 2009 aastal veetsin siis maal kokku 150. päeva, ehk siis 21. nädalat, elik siis pea-aegu 5. KUUD !!! Autorid olid: HUME, KANT, HEGEL, ja paregu siis lõpetamisel krahv TOLSTOI esteetika-käsitlus. Linnas jääb tõlkida siis veel vaid viimast autorit nagu BEARDSLEY. JA siin maal oli ka vaid kena. Raplamaa, Kohila vald, Sobli küla, Kalda talu. TALLINN, NÕMME, MÄNNIKU -- // -- Lugede s iga päev, tõlkides iga nädal. Edu ja õnne jätkuvuseski. -- // -- JA soovides endale ja VICTORIALE, selle preiliga kenasti ühiselt veedetud aega ja ka kõike head;--tulevikuks.“ ________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Oktoober 2010.
“SEE viimane suvi on möödas, ja see 5. maa-suvi oli vaid midagi kena peamiselt. --- EDU ja õnne järgnevuseski, edu ja õnne kõiges jätkuvuseski...!!! --- ITAALIASSE ei lähe! ---JA tänasega olen siin maal olnud juba ligi 21. nädalat. SEEGA siis kokku ligi 5. kuud üldse, siin veedetuna. --- EHK ometigi kujuneb seal vaid kenasti !!! --- Edu ja õnne järgnveuses ja igas mõttes, edu igas mõttes..!!! --- JA lootes, et selle sügise teine pool siin linnas möödub vaid kenasti ainuüksi. Edu ja õnne siin MÄNNIKUL. Kõike head ...!!!--- Loodetavasti kujuneb see järgnev talv siin MÄNNIKUL vaid millekski kenaks ainult. --- Edu ja õnne järgnevuseski....!!! -- Edu ja õnne järgnevaks talveks siin MÄNNIKUL!!! --- Varsti saan juba 36. aastat vanaks ja see on siis elu 36. talv juba ometigi!!! --- EDU ja õnne järgnevuseski !!! --- Aega on, veeta see kenasti. -- Carpe diem...!!!“
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Oktoober 2011.   Suvega MMXI sain vaid kenasti hakkama. // ---// -- KUID järgneva talve veedan seal MÄNNIKUL...! --- Edu ja õnne seal ees-ootaval pikal korteri-perioodil...! Edu ja õnne...! //---// ---„ Elada tuleks nii nagu undki nähakse: üldsegi mitte või siis huvitavalt...!“ (Friedrich Nietzsche). -- Viimasel septembril oli siis TÕNISE juubel nagu 35. aastat juba. --- Edu ja õnne kõiges jätkuvuseski...! --- Lootma peab, et saab seal linnas kenasti hakkama. Edu selles...! --- Tänasega olen siin Raplamaal veetnud täpselt 5. kuud. --- Edu ja õnne kõiges...! --- KUID lodoetevasti edneneb siiski kuidagi ja õigemas suunas. Edu kõiges jätkuvuseski! --- MUIDU: soovides endale kena sügise teist poolt. --- EDU kõiges!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Oktoober 2012.   Septembri lõpp oli eriline: Tõnn ja Evelyn said oma teise lapse (IDA = 29.09.2012 ja Tõnni sünnipäevaks umbes seda samuti. Veeta see oktoober veel kenasti maal ja ilmselt kujunebki siin kenasti vaid. //-- Kuid ikkagi veedan esimest korda oktoobrit maal. Seega kenasti veedetud aeg. JSeega: edu selleski mõttes igati! //-- Ja muidugi edu kõiges järgnevuseski...! // -- Olin siis siin sel aastal kokku üle 5. kuu ometigi. Seega : soovides edu seal Männikul.  
________________________________________________________________________________________________________________________________________
Oktoober 2013.  Homsega olen siin Raplamaal olnud juba 150 päeva ja ööd. // KASS ! // BLOG: Juba on Gloobusel lugejaid/vaatajaid ligi 1761 hinge. /---/ Teine oktoober elu jooksul siin KALDAS veeta. -- Edu siin viimane aeg siin maal ja siis palju edu ja õnne ka linnas. -- EDU kõiges sel jaheneval sügisel...! -- Ja aastad on reas nagu hõõguvad pärlid kees...! /---/ NIETZSCHE:! /--/ Sel aastal maatalve ei tule. /--/ BLOG: Lugejaid Gloobusel on juba ligi 2330...! -- Edu siis...!
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
6. oktoober.
Esimest korda kirjutades sel alanud oktoobri kuul teisel kuul sel sügisel nagu 2014. Kuidagi möödus see september, pigem kenamini vaid. JA nüüd siis juba oktoobri esimene esmaspäev. Olen üksi, peamiselt sel jäänud sügisel siin maal. ON jäänud vaid veel umbes kuu aega maal veeta, siis Männikule (09.11.) Kuidagi möödus see aeg ka sel aastal siin maal. Tulin siia mai keskel, ja möödus ka pikk suvi. Nüüd juba teise sügisese kuu algus. TÄNASEGA olen maal veetmas juba 143 päeva. Ilmad on juba jahedamad, muidugi, õhtuti ja öösel üsna külm juba. Kuid tänasest hakkasin kütma ja nõnda ka see viimane kuu siin maal. //
Põhitegevus maal oli selgi aastal lugemine. Viimased raamatud olid 2 x Castanedat (IX & VIII): ja sellega on C.C. ka selleks aastaks lõpetatud; kauemgi veel, ilmselt alles mais 2015 jätkan Castanedga. (JA pealegi avaldasin alles eile C.C. tistaadid (2 osa). Nii, et Castanedaga on mõneks ajaks lõpetatud. Oli ka mingi prantsuse kirjanik hiljuti: Jean Ollivier & „L`aventure viking“. Täna alustasin seda norrakat: Tarjei Vesaas & „Is-Slottet“ („Jääloss“). Järgnevaks midagi erilist lugeda ei ole. // Kirjutanud olen peamiselt vaid päevikut sel korral siin maal. (Kuigi juba juunist vähendasin päeviku mahtu). Edu ja õnne siis siin sel sügisel maal. -- JA siis edu igas mõttes ka täpselt pool aastat seal Männikul. Jäänud on vaid kuu siin maal veeta (+ detsembri nääri-nädal). Siis pool aastat korteris Männikul. Jätkates lugemise ja kirjutamisega. Samuti jätkates blogidega ja kunsti kui valdkonnaga.
TÄNA olen maal olnud juba 143 päeva ja ööd. Juba augusti lõpus hakkasin joonistama (söe ja pastellidega); ja praeguseks on juba ka 4 akrüüli valmis (kokku 8 akrüüli, sel 4 sügisel siin maal akrüülidega). BLOG: Juba septembri alguses oli (3 blogis) üle 4ooo hinge Gloobusel vaatajaid. Ja järjest rohkem neid koguneb. Alles eile avaldasin esimese kirjutise oktoobris (Castaneda tsitaadid, 2 osa). Septembris avaldasin samuti 3 kirjutist. Samavõrd on plaanis ka oktoobris (Viik kõigiti täiendatuna ja 3 päevik, kontrollituna ja täiendatuna tsitaatidega). Ilmselt aasta 2 viimasel kuul vähem avaldades. Aasta alguses alustada nende Pariisi-aasta kirjutistega hoolega. Jagub avaldamiseks mõndagi veel üks aastaring. //
ON jäänud siin maal veeta veel vaid üks kuu, viimane kuu. Ilmad on jahedamaks muutnud, seega alustasin tänasest kütmist, ja kütan kogu viimase kuu maal. // TEKKIS idee nagu – SVERIGE ?! -- Miks mitte veeta aastavahetus hoopis Läänemerel?! -- Raha selleks (detsembri lõpus) ju jaguks. Kuid peab veel uurima. Kui ei lähegi Rootsi-kruiisile, siis kinno võib ometigi minna. JA see veidi varasem idee – EGIPTIEN – Sai veidi uuritud, osutus odav olevat ja seega kõigiti mõeldav igati. Kuid uurida veel ja sellega on aega kuni mai-juunini. -- Kuid reisima hakkan kindlasti järgnevalt...?!
___________________________________________________________________________________________________
13. oktoober.
Kirjutades siis alles teist korda sel oktoobri kuul, peaaegu juba oktoobri keskpaigas. (Sellel sept. ja okt. kuus siis esmaspäeviti kirjutades; juunist alates vähendasin päeviku mahtu. Ja 2. viimast suve pole (peale päevikute) pea midagi kirjutanud, kuna tegelesin need 2. viimast suvi ka blogidega; küllap hiljem siis jõuab ka muud). On möödunud jälle üks nädal, üksinda siin sellelgi esmaspäevasel varasel õhtupoolikul. /---/ Ilmad on siin oktoobri keskel nii soojad, et ei viitsi isegi ilmselt küttagi. JA jäänud on maal veeta umbes 3. nädalat veel. Siis täpselt pooleks aastaks Männikule (09.11.´014-09.05.´015). Kuid kõigepealt veeta siin maal siis need umbes 3. viimast nädalat, rahulikult ja kõigiti kenasti vaid. Põhitegevuseks oli seegi suvi lugemine. Viimasteks raamatuteks oli see norrakas, Tarjei Vesaas & „Is-Slottet“ (=“Jääloss“). Siis mingi ameeriklane, (kahtlase väärtusega, harva loetav), Dashiell Hammet & „The Glass Gey“. Lõpetamisel homme samalt soperdajalt „The Thin Man“. Siis on plaanis lõpetada UT ja Heebria luule („Psalmid“). JA siis alustada ka VT-ga, pean alustama VT-ga juba maal. Sest olen vaid 2. kuud (tänasega täpselt) veel oma elu 30-ndates aastates; ja seega alustada juba varsti selle VT-ga, mis võtab ilmselt paar aastat aega. Edu noil viimastel 3 nädalal siin maal. KA sel suvel (nagu ka ´013) oli täpselt 30 lõket (= kokku 60 kena lõket 2. aastaga!). JA edu siis ka pool aastat täpselt seal Männikul samuti!
TÄNASEGA olen siin Raplamaal olnud juba täpselt 150. päeva ja ööd. See pikk aeg on aga õnneks möödunud pigem vaid kenasti. Lugesin palju, kirjutasin veidi, tegelesin blogidega ja suve lõpus hakkasin ka joonistama ja juba 4 sügist tegeledes ka akrüülidega. Tõlkida eriti ei jõudunud (ja ka esteetikaga tegelesin vähe), kuid jõuab veel hiljemgi. BLOG: Juba ammu on (3. blogis) vaatajaid/lugejaid olnud rohkem kui 4ooo hinge. Lõpetades Castanedaga (kuni maini ´015), avaldasin umbes nädal tagasi ka „Castaneda tsitaadid. 2. osa“. Täna, kohe varsti, avaldan juba 52. esseena selle kunagise T. V. teksti (ohtralt tsitaatidega täiendatuna) =“Fr. W. Nietzsche ja nihilismi ületamisest“. Järgnevaks (okt. lõpupäevil) siis ka 3 päevik (Pariisi-aasta päevik, üle sirvides ja tsitaatidega täiendades, Th. Mann!) Vahest jõuab nov. esimesel nädalal avaldada nt ka selle Taylori-kriitika. Mida avaldan detsembris, seda veel ei tea, kuid aasta kahel viimasel kuul ilmselt (erinevatel põhjustel) vähem avaldada; aasta alguses need Pariisi-aasta kirjutised. JA avaldada on ka 3. aastaring midagi blogides. // Kuid rahulikku sügist siin maal endale soovides, on jäänud vaid umbes 3. viimast nädalat siin maal veeta. /---/ Midagi erilist polegi sel aastal plaanis. Linna lähen siis nov. keskel (09.11.); isegi kinno vist ei lähe aasta viimasel päeval (Kuigi: „Tolkien & „The Battle of Five Armies“, = Defeinging Chapter?!). // Rootsi-Sverige aastavahetus Läänemerel ei huvitagi, kuigi uurida veidi võib. JA eks siis selgub, mis arvan reisimisega seoses mais ja kas juunis ikka lendan sinna Egiptuse poole...? (Oleks sellel ideel ilmselt kasulikke nüansse, kuid aega on 7.-8. kuud samuti plaane seada.) /---/
___________________________________________________________________________________________________
20. oktoober.
Kirjutades siis alles 3. x sel teisel sügisesel kuul. On juba oktoobri teine pool, mainitud kuupäeval. JA see selle aasta maa-periood hakkab juba vaikselt läbi saama. OLEN olnud siin maal juba üle 5 kuu ometigi, ja varsti juba linna poole. Jäänud pole isegi enam 3 nädalatki siin maal veeta. Tõenäoliselt olen kindlasti linnas juba 09.11. (kuid võib-olla ka varem: juba 05.11.) SEEGA veeta oma viimased nädalad siin rahulikult maal veel ometigi. Ilmad on veel üllatavalt soojad, oli soe öö eelmine ja tänagi ei pea siin kütma. // JA ka lugenud olen viimasel ajal, midagi vähe-kvaliteetset, U.S. kriminulle peamiselt. Oli see autor nagu Dashiell Hammet ja selle kaks kahtlase väärtusega kriminulli. JA mingil põhjusel juba palju päevi lugenud seda „tunnustatud ameerika soperdajat“ nagu Mario Puzo & „The Godfather“ (Homme lõpetan. Labane ja brutaalne ja vastumeelne teos kõigiti, kuid 3. x seda niipea ei loe vist tõesti). Ülehomme lõpetada ka UT, mida ühel õhtul veidi lugesin („Psalmid“). Muidu veeta need viimased nädalad siin maal vaid rahulikult. --Siis ootab ees täpselt pool aastat Männikul. -- Edu siin maale veel veidike ja siis palju edu seal linnas.
OLEN olnud maal rohkem kui 5. kuud ometigi. -- Tulin siia mai keskel ja suvi möödus pigem rahulikult. Nüüd on möödunud juba ka esimene pool sügist. JA võib väita, et nende 5. pika kuu jooksul ebaõnnestus mul vaid umbes 5. päeva pelgalt. Nii, et pole eriti kedagi ega midagi eriti süüdistada. Oli pigem kena see pikk aeg siin veeta siis rohkem nagu. Olen jõudnud lugeda ja kirjutada; juba teist suve tegelesin rohkem blogidega (et kirjutamist oli sellevõrra vähem). Suve lõpul hakkasin ka joonistama ja täna lõpetan juba 6. akrüüli. SEEGA: kuidagi see aeg siin möödus ja pigem kenamini vaid. Jäänud pole enam 3. nädalatki siin veeta. JA siis muidugi täpselt pool aastat Männikul. JA kevadeks, maiks on hoopis teised plaanid. /---/ Pole juba 10. aastat väljamaale saanud. Viimane aeg sellekski siis ometigi. Heal meelel lendaksin jälle kuhugi kaugele. Kuid selleni on aega veel, on aega mõelda. /---/
___________________________________________________________________________________________________
27. oktoober.
Kirjutades siis viimast korda oktoobris ja viimast korda sel aastal maal ilmselt üldsegi. Nimelt selgus, et veidi varem linna (02.11.) Sest, et see üürnik läks juba varem minema. Järelikult on homsega siin maal jäänud aega veeta veel vaid 5 päeva. Kokku olin maal sel aastal siis 170 päeva ja ööd. See aeg möödus kuidagi, pigem kenasti möödus see pikk aeg. Tulin mai keskel, kuidagi möödus see suvi ja varsti lõppeb ka teine sügisene kuu. JA homsega siis 5 viimast päeva veel, siis Männikul (otse sinna, juba 3 novembrit). Sest olen olnud siin juba piisavalt kaua ja korter juba tühi. // Põhitegevuseks siin maal oli seegi kord lugemine. Viimased raamatud olid see M. Puzo & „The Godfather“ (üsna vilets raamat, mida tihti just ei loe). Siis üritasin (2 x kokku?) UT Psalme (järgneva aasta lugemiseks on siis VT). Homme lõpetan viimase mahuka teose siin maal seekord: Rafaello Giovagnoli & „Spartacus“. Siis paar õhemat raamatut vahest veel. // JA loen hoolega ka täiskasvanuelu teisel nääri-nädalal (Herbert & „Dune“). JA linnas siis raamatukogu-raamatud (Zelazny, Tolkien, Herbert). Palju ei kirjutanud sel korral maal (kuna 2 viimast suvegi tegelesin hoolega blogidega). BLOG: Juba sept alguses oli üle 4ooo vaataja Gloobusel minu blogides. Praegu umbes 43oo vaatajat. Eestist (ja USA-st) juba ligi 13oo lugejat kumbastki. Midagi on avaldada blogides ka 3 aastaring, vahest aasta aega hiljem juba ligi 70 teksti avaldatud 3 blogis. Praegu on avaldatud 53 teksti. Maal avaldasin sel korral 11 uut teksti, seega üsna palju. // JA lootes, et siit maalt saab kenasti minema. JA edu igas mõttes siis seal Männikul ligi pool aastat, mis plaanin seal siis järgnevalt veeta. Alles mai keskel siia tagasi (+ elu teine näärinädal). EDU seal MÄNNIKUL igas mõttes...!
OLIN maal sel 2014 aastal kokku siis täpselt 170 päeva ja ööd. See on üle 5 kuu ometigi. (Lisandub ka näärinädal detsembris). Eelmine, 2013 aasta, jäi siiski maaloleku rekordiks. /---/ KUID enamik sel aastal maal veedetud ajast oli pigem kena, kuidagi hakkama sai. KUID on viimane aeg linna minna, sel aastal pole mõttessegi tulnud novembrit nt siin veeta, pole lihtsalt mõtet, lootes, et seal asustatud aladel kujuneb kenamini. Midagi erilist pole plaanis järgnevaks korteri-perioodiks. /---/ AGA jah, järgmine pühapäev (5 päeva hiljem) juba Männikul. Veeta seal november ja see näärinädal leiab siin maal ka aset. Seega selle 2014 aasta lõpp ja siis 4,5 kuud aasta 2015 alguses seal ka. /---/ Aeg näitab, kuidas kujuneb. /---/ Vaadata kuidas kujuneb see pool aastat seal MÄNNIKUL... Lootes, muidugi, et kujuneb vaid kenasti seal kõigiti järgnevalt. Järgmine kord kirjutan siis siia juba Männikul olles, novembri alguses. Huvitav, kuidas kujuneb seal selle perioodi algus. Kuid aega on seal vägagi palju.
___________________________________________________________________________________________________
Noviembre 2014.
________________________________---_
November 2008. Tänasega on alanud siis novembri kuu 2008 aastal A.D. Tänasega on alanud viimane sügisene kuu sel aastal. See sügis oli siis ometi küllaltki kena periood. Ja ka talv tuleb ehk kena, kuna seda olid kaks viimast talve siin: kenad vaid. Seega edu edaspidiseks Need olid viimased read sel sügisel...! Edu ja õnne järgnevaks talveks !
__________________________________________________________________________________________________________________
November 2009.
Vahest tean juba ka kogu järgnevat aasta-ringi, aimamisi selge see ju on. Muidu on aeg möödunud siin küllaltki kenasti ja rahilkult. -- Edu siis edaspidiseks. -- Lgp. Pr. Victoria R. !!! -- // -- Muidu: soovides endale veendunult rahulikumaid aegu !!! Edu ja õnne edaspidiseks !!! El brujo ! --- // -- Need kaks e-maili saadan täna teele ja lootes tulevikuks vaid kõike head !!!
__________________________________________________________________________________________________________________ November 2010.
Edu ja õnne siis novembri kuuks siin linnas, siinb Männiku korteris, edu ja õnne...!!! --- Soovides siiralt kõike head Tõnisele ja Evelynile. --- Edu ja õnne neile ! /---/ Edu ja õnn endale ja lähedastele. --- Edu ja õnne...!!! --- Soovides endale kena ja rahulikku aasta lõppu !!!
__________________________________________________________________________________________________________________
November 2011.
Edu siis järgnevuses kõiges, mis veelgi ette võetud saab...! --Olles olnud siis Raplamaal täpselt 5. kuud sai tuldud siis oktoobri lõpus siia Nõmmele. Edu siis! --- Edu ja õnne kõiges jätkuvuseski...! Soovides endale edukat tänasega alanud novembrit ja siis rahulikku talve ja kevadet. --- Juba aiman, kuidas kujunevad järgnevad aastaringid...? -- Loodetavasti vaid hästi ja kenasti ainult.-- MOT. -- Edu kõiges...! AMEN. MOT. --- EDU siis kõiges järgnevuseski. Edu endale ja lähedastele...! JA õnne ja edu kõiges...! -- Edukat homsega algavat detsembrit ja talve muidugi...! -- Täna on siis ST. Andrease nimelise pühaku päev. -- Edu ja õnne kõiges sellel homsega algaval talvel...! Edu kõiges...! Edukat talve mis kohe alagamas, edu kõige sjärgnevuseski...!!! EDU KÕIGES JÄRGNEVAL TALVEL 2011/2012 A. D. !!!
__________________________________________________________________________________________________________________
November 2013.
VI. KUUD. Tänasega olen siin Raplamaal olnud juba 181 päeva ja ööd. /---/ Edu sellel sügisel maal ja edu ka talvel ja kevadel! /---/ EDU siis viimasel paaril nädalal maal ja siis ligi poolel aastal seal Männikul! /---/ Ja need aastad on üksteise järel reas nagu hõõguvad pärlid nööril. /---/ BLOG: On siis Gloobusel juba vaatajaid 2417 indiviidi. /---/ MAAL olin sel 2013 aastal siis täpselt 204 päeva ja ööd, elik siis täpselt 6,5 kuud. /---/ Esimest korda elus veetsin maal niivõrd palju aega, kuute ja poolt kuud pole senini õnnestunud maal veeta kunagi varem... /---/ EDU kõiges siin korteris järgnevuses ligi pool aastat. /---/ JA küllap juba edenema saab sätitud... /---/ EDU igas mõttes sellel homsega lagaval talvel siin Männikul..:!
__________________________________________________________________________________________________________________

TALLINN, NÕMME, MÄNNIKU, Valdeku tänaval.

6. november.
Kirjutades esimest korda siin linnas, MÄNNIKUL taas. See on esimene sissekanne selle aasta päevikusse siis siin linnas taas ja esimene kirjutis ka novembri kuus. OLEN siis jälle linnas, siina Nõmmel, elik siis MÄNNIKUL. Tänasega on siin möödumas juba 5 päev. MAAL olin siis sel aastal täpselt 170 päeva ja ööd. Linna sai tuldud siis 02. 11., eelmine pühapäev. (Maal olin siis: 17.05.--02.11. 2014). /---/ KUID siis siin linnas ma olen ja jään siia kuni hiliskevadeni, mai kuuni kindlasti.  /---/ Viimased raamatud maal olid M. Puzo ja R. Giovagnoli. JA siis ka J.H. Chase & „Mission to Siena“, ning O. Preussler & „Karbat“. Esimeseks raamatuks linnas muidugi J. R. R. TOLKIEN & „The Hobbit, Or, There and Back Again“. Järgnevaks teine britt (J. Wyndham) ja siis veel mõned enda raamatud. EDU siis soovides siin korteriperioodi alguses. Et tuleks kena sügise lõpp ja veel kenam talv. JA küll siis kevadeks välja mõtlen ka pikemaajalised plaanid tuleviku tarbeks...!
OLEN olnud siis siin Männikul alles 5 päeva. Maal olin siis sel aastal täpselt 170 päeva. Kuid nüüd linnas ja esimest korda kirjutades siin ja novembris üldsegi. Lugedes iga päev, kirjutades päevikuid 5 korda kuus. Küllap jõuab ka blogidega tegeleda (peab järgi uurima, mida üldse kirjutada/avaldada ongi lähikuudel.) BLOG: Maal avaldasin siis 11. uut kirjutist. Lugejaid on üle 43oo kolmes blogis. (Ligi 60 riiki, kõik kontinendid!) Jagub avaldamiseks ka kogu järgnevgi aastaring. Nii filosoofiat kui ka nn “ilukirjandust“. // SEE on siis selle korteriperioodi algus. Käidud on juba kus vaja oli. ON ehk oodata rahulikumaid nädalaid. EHK ometigi tuleb kena sügise lõpp ja siis veel kenam ehk kujuneb järgnev pikk talv. Jäädes siia ju hiliskevadeni kõigiti. SEE maa-periood on läbi (ka näärinädalaks ei tahaks kui maale minna tagasi sel aastal?!). Veetes rahulikult järgnevad nädalad ja kuud siin korteris. Lugedes iga päev ja kirjutades iga nädal. (JA hakates ka Fr. W. N. tõlkima!). Tegevust jagub siin korteriperioodil ka selleks korraks. /---/
________________________________________________________________________________________

13. november.
Jälle siia kirjutades, alles teist korda sel novembri kuul, alles teist korda siin linnas taas. Olen olnud siin Männikul juba 12 päeva ja ööd. On olnud eriilmeline see aeg siin, see alguse aeg siin veeta. Hea, et maalt tulema sai ja ei plaani ka näärinädalatki seal veeta, muide. Seega: vaadetes, kuidas kujunevad järgnevad nädalad ja kuud siin korteris. Ilmselt saab kuidagi hakkama. [Sai käidud esmaspäeval (10.121, St. Martin) ka seal „endises kohas“, sai hakkama selle käiguga, kuid järeldumused olid pigemini negatiivset laad. Seega enne aastavahetuse ööd sinna enam kindlasti ei satu.] Esimesed päevad möödusid siin siis muidugi lugedes. Alustuseks oli J.R.R. Tolkien & „The Hobbit“. Homme lõpetan teise briti J. Wyndham & „The Kraken wakes“. Siis üks prantslane (J. Verne) ja siis üks ameeriklane (J. F. Cooper). Seega on möödunud esimene aeg siin Männikul. Olen jõudnud veel vaid lugeda (ja täna siis teist korda alles kirjutades). Kuid lugeda iga päev ja kirjutada järjest rohkem. Alustades ka blogi kirjutistega (esmalt Th. Manni tsitaadid 3 päevikusse).
TÄNASE päeva uudne idee oli siis – MAURITIUS --! -- See tähendab, et see oleks veelgi realistlikum idee kui senine idee nagu Egiptus. KUID Mauriitius oleks kenam variant, teisel pool ekvaatorit, lõuna-poolkera tähistaeva all ometigi. JA pealegi sugulased seal käinud ja oskavad juhendada. Kulukas on aga on võimalikud variandid (koguda suvel raha või laenata, peamiselt selleks ka, et „loobuda“). Midagi peab ju välja mõtlema tuleviku tarbeks. /---/ ON vaja midagi välja mõelda, on vaja kuhugi lennata, selleks, et tulevik oleks kenam ja mõistlikum. JA miks siis mitte just Mauriitius...? Muidugi on laenamine vähetõenäoline (kuigi võimalik ?!), kuid see tähendaks alles sügist lendamist. Kuid konsulteerida ja planeerida. /---/ Jätkates lugemisega, kirjutades järjest rohkem, alustades taas blogi-esseedega ja hakata ka tõlkima jällegi. JA siis jõuab veel mõelda, mida kaugema tulevikuga seoses välja mõelda, selleks, et tulevik oleks kindlasti kenam.
________________________________________________________________________________________

20. november.
Kirjutades siis siin Männikul juba 3 korda sel novembri kuul. /---/ Viimati kirjutasin siia siis eelmine neljapäev ometigi. Paljutki on teiseks saanud, eriline oli üleeilne, ehk teisipäevane päev. Sai käidud erinevates kohtades ja kuidagi ikka hakkama sai.  /---/ Lugemine: lõpetades esimese raamatuna J. R. R. Tolkieni lugesin läbi ka teise briti, J. Wyndham. Praegu lõpetamisel 3 raamat nagu Jules VERNE & „L` ile mystèrieuse“. Järgnevaks Ameerika klassik nagu J..F. Cooper. /---/
Homsega olen siin Männikul olnud juba 20 esimest päeva ja ööd. Kuidagi see alguse aeg siin möödus, kuid olen siin veel kaua, kuni mai keskpaigani järgneval, 2015 aastal. /---/ BLOG: homsega saab täis 26. kuud esimese blogiga alustamisest, 2 aastat ja 2 kuud. Siis uurin kõike 3 blogi ja kirjutan andmed ülesse. /---/
________________________________________________________________________________________

27. novmber.
Kirjutades siis viimast korda selle aasta päevikusse sel lõppeval novembri kuul. Juba olen siin linnas olnud juba 26 päeva ja ööd. Polegi peale lugemise midagi erilist siin veel saavutanud. JA kõige üllatavam on hämmastav finantsiline puudjääk, millega seoses ei teagi, kuidas kujuneb, enne järgmist pajukit. /---/ Esialgu pole midagi saavutanud peale lugemise ja need (tänasega juba 4) päeviku-sissekanded. Raamatud olid siis J. Verne ja just äsja lõpetatud J. F. COOPER & „The Last of the Mohicans“. (Järgnevaks see šveitslane nagu E. M. Remarque ilmselt, „Die Nacht von Lissabon“). Novembris pole blogisi isegi vaadanud, rääkimata millegile juurde kirjutamisest või avaldamisest. Lugejaid peaks blogides siiski olema (st vaatajaid pelgalt) siiski juba üle 45oo hinge Gloobusel. Pole isegi vaadanud noil esimestel nädalatel siin oma blogisid. /---/
OLEN olnud siin Männikul siis juba 26 päeva ja ööd. Plaanis on siia jääda kuni maini. Mingeid plaane ei ole... /---/ Detsembris pole midagi erilist plaanis, peale 05.12. käin esimest korda raamatukogus (ZELAZNY!!!); siis tuleb juubel (mida ei tähista kuigivõrd); ja siis peab ilmselt (peale 17.12. esilinastust) ka korra kinos käima. Aastavahetus möödub eelmises kohas. JA eks siis selgub, kuidas kujunevad need 5. kuud siin Männikul. /---/
________________________________________________________________________________________
Diciembre 2014
________________________________
Detsember 2008.
Kirjutades siis esimest korda sellel kuul, tänasega alanud detsembri kuul. Tänasega algas siis see talv, sel ja järgnevaks aastaks --- . JA talv on juba oma alguse saanud. Ehk tuleb sellest vaid kena talv, ometigi, -- kahe viimase talvega võib vaid rahul olla. -- // -- Ja juba võib järelikult väita, et möödunud sügis oli vaid midagi kena, vaid kenasti möödus see eelnenud sügis. Seega otsivad kaks kena ja ilusat noort tüdrukut endale korterit. See brünett on tõenäolisem, kui blondiin. KUID vaadata, mis sellest naiste loost välja tuleb.
_______________________________________________________________________________________________
Detsember 2009.
Seega loodetavasti tuleb vaid kena talv, sellest tänasega alanust. Edu ja õnne. -- // --Loodetavasti tuleb tänasega alanud detsembrist ja kogu järgnevast talvest vaid midagi kena: EDU ja õnne siis järgnevaks siin, kogu selleks järgnevaks ajaks siin korteris. -- // -- SEEGA siis: edu edaspidiseks, -- lugedes iga päev, kirjutades, ilmselt siis ka tõlkima asudes hoolega. Seega on siis pühapäeval oodata suurt juubeli, ikkagi 35. A.D. – ja oodata on ka lähedasi külla sel päeval. -- // -- EDU ja ÕNNE !!! // -- JA täna sain siis pidulikult 35. aastat vanaks. Seega siis juba 35. A. D. ometigi ja kenasti kõigiti. Olen siis juba 35. aastat vana. See juubel oli siis selline. Edu ja õnne selleks 35. elu-aastaks !!! Edu ja õnne !!! -- // -- JA soovides endale üldse kena aasta lõppu ja veelgi paremat uut aastat. Edu ja õnne !!! -- //
-- JA nüüd siis järgmine, juba 35. talv, ja kujuneb üsnagi kenasti. Edu siis järgnevuseski. __________________________________________________________________________________________________________________
Detsember 2010.
// --- Saaksin oma elu tagasi...!?! // --- Varsti olen siis juba 36. aastat vana. // --- Edu ja õnne siis järgnevaks talveks, edukat vana aasta lõppu soovides, ehk edeneb järjest kenamini. Edu ja õnne siis selleski vallas. --- Edu Victoriaga seoes !!! --- // --- Victoria on ju ilus ja armas ja kena tüdruk vaid ometigi. --- // --- Kuid kõige peamine on VICTORIA !!! --- // -- Edu ja õnne meile kahele tulevikus!
__________________________________________________________________________________________________________________
Detsember 2011.
Olen olnud siin MÄNNIKUL juba alates sellest milleeniumi kuupäevast nagu 11.11. ´011. -- EDU ja õnne kõiges järgnevuses selle aasta lõpus ja uue alguses...! -- // Alanud on selle aasta talv. -- EDU KÕIGES SIIS...!!!
Edu kõige selle 2011 aasta lõpus ja uue, 2012 aasta alguses. Edu kõiges kõigiti...! -- Sain siis pidulikult 37. aastat vanaks. -- Edukat uut aastat...! -- 2012 – MMXII -- JA ongi 50. rmt.-t 2011 aastal. VICTORIA -- ?! -- --- Kõike kõige paremat tulevikuks...! // -- KUID: kõike head järgnevaks aastaks. EHK ometigi tuleb see – MMXII – aasta vaid midagi kena ja ilusat...!
__________________________________________________________________________________________________________________
Detsember 2013.
Kirjutades siis 1 korda sel äsja alanud talvel. /---/ Tegeledes hoolega blogiga, juba on üle 2500 vaataja Gloobusel, 46 riiki umbes ja „eestist“ siis üle 9oo lugeja. /---/ Nimelt on plaanis see Jõulu-nädal maal veeta. /---/ Lugesin kahte  Prantsuse klassikut (Verne & Flaubert). /---/ Ja siis palju edu ka peatselt algaval uuel aastal! /---/ MMXIV. -- /---/ JA siis juba sel reedel (03.01.´014) on eriline sündmus: ooperi-külastus. -- Giuseppe VERDI & „La Traviata“. /---/ Kõike kõige paremat peagi algaval 2014 aastal...!
__________________________________________________________________________________________________________________

5. detsember.
Kirjutades siis siia esimest korda äsja alanud detsembri kuus. See talv on siis oma alguse saanud, see talv, 2014/15. -- Huvitav, kuidas see talv kujuneb...? OLEN siin Männikul olnud juba üle kuu aja, 34. päeva ja ööd. /---/ --- Esimene kuu ei jõudnud siin muud kui veidi lugeda ja päevikut kirjutada. Esimesed lugemised olid siis Tolkien & Wyndham. Siis: Verne & Cooper. Viimased päevad lugenud mingit „eesti“ autorit. J. Talvet & „Hispaania vaim“, midagi romanistikast. /---/ Järgnevad kuud peaksid paremini kujunema. EDU siis ometigi...!
SEL hiljuti alanud detsembril erilisi plaane ei olegiOlen veel umbes nädal oma elu 30-ndates. Laekus ideid selle naeruväärse juubeli tähistamisega seoses (nn „viikingite küla“, etc!), eks aeg näitab, vahest tõesti, saab sellegi kuupäevaga kuidagi hakkama, vahet ei ole. Homme hommikuks ka veidi aktiivsust. (€€€). [Siis vahest ka literaarsed huvid? Üle 2 aasta?? Siis vahest ka kinematograafilised huvid? Viimast korda Tolkien kinolinal?? JA siis aastavahetus tuntud kohas, muidugi.] OLLES olnud siin Männikul juba 34. ööd ja päeva jääb üle vaid loota, et tulevik on kenam. /---/ Lugeda natike romanistikat siis mingit fantastikat palju kuid. Vahest tõesti veeta oma 40. juubel Tln. Lähedal mingis „primitivistide külas“, irooniline seegi ju olekski. Naerda kõige peale (eht baroki-ajastu mõttes), vaadates, kuidas kujuneb. KUIDAGI sai hakkama sel aastal maal. /---/ Sel kuul nagu detsember puuduvad erilised huvid, minimaliseeritud aktiivsus pelgalt. JA eks siis aeg näitab, kuidas kujuneb. Järgmine kord kirjutan siia päevikusse oma 30-ndate viimastel päevadel ilmselt. Huvitav, mida toovad peagi algavad 40-ndad eluaastad...?
________________________________________________________________________________________

13. detsember.
Tere taas, „My Dear Diary!“ Kirjutades siis tänasel erilisel õhtul, oma 40 juubeli õhtul. Nimelt just tänase päevaga sain niivõrd vanaks juba ometigi. Alles eile see oli kui olin alles oma elu viimaseid hetki veetmas oma elu 30-ndates. Kuid tänasega on alanud selle ajaliku elu 40-ndad aastad. Oleks juba ette huvitav teada, kuidas need kujunevad...? Polegi vist kunagi varem oma sünnipäeval siia (18.) päevikutesse eriti nagu kirjutanud? JA seekord siis nii ümmargune juubel nagu 40. täis-saanud eluaasta. Kummaline tõesti! Kuid pidasin vajalikuks siia täna kirjutada, sellele, kes olen kunagi hiljem, veelgi vanemale endale, kunaski tulevikus... Sest see on juba vanuse poolest tõesti üsna palju see oma elu ainuke 40 aastane juubel. Teist sellist päeva selles elus küll ei tule ju ilmselt (vahest järgmises elus tuleb?) Kuid aitab jamast. [Eile käis külas ema täna vend. JA ka väikevend helistas ja isegi Soomest. Homme on plaanis einestada väljas. -- „Viikingite küla“ -- ??1 -- ei teagi kuidas see homne päev siis seal kujuneb. Kuid järgmine kord siia kirjutades juba tean!] /---/ Huvitav, kuidas kujuneb selle aasta lõpp ja järgmise aasta esimene pool? Oleks huvitav juba ette teada. JA siis kujunevad need 40-ndad ka kuidagi. Hakata Euroopast kaugemale reisima ja veeta aastaid maal. See olekski kui ainuke lahendus-variant, kujunenud olukorras...?
Olen varsti siin Männikul olnud juba 45 päeva ja ööd. See sügisene kolimine ei olnud just kena, kuid detsember peaks palju kenam kujunema kui november oligi. Pole paljut siin veel jõudnud, veidi lugenud, veidi ka päevikuid kirjutanud. Lugemine oli siis viimased 2 nädalat umbes see Jüri Talvet & „Hispaania vaim“. Midagi varasemast Hispaania kirjandusest ja veidigi kirjandusteooriat. /---/ See selle kuu esimene tähtpäev on läbi saamas ja olen nüüd juba üsna ametlikult 40 aastat vana. Oli õnnitlusi ka selgi aastal selle sotsiaalmeedia vahendusel (FB, nr 1), ja esimest korda kirjutasin ka igale õnnitlejale vastu, midagi, omalt poolt. Eks näis, mis sellestki naljast järgnema saab seatud. Detsember peaks tulema palju parem kuu kui november seda oligi. // Esmalt on oluline, et homsega enam-vähem mõistlikult hakkama saaks (ikkagi „eine väljas“, jms.). Jõulud siis on õnneks linnas, ja aastavahetuse plaane pole veel teinud. ON vaja näha Tolkieni viimast filmi kinos (ja ilmselt nõnda need aastavahetuse plaanid kujunevadki). // Edu ja õnne siis selle aasta lõpuks siis siin Männikul. JA kõike kõige paremat ka järgneval aastal nagu 2015. A. D. ---!!!
________________________________________________________________________________________

22. detsember.
Kirjutades siis siia eelviimast korda sel lõppeval aastal. On juba detsembri teine pool, mainitud kuupäeval. See aasta nagu 2014 hakkab lähenema oma lõpule, on jäänud seda aastad veidi rohkem kui viimane nädal pelgalt. JA siis algab uus, 2015 aasta ometigi... Huvitav, kuidas kujuneb järgmine aasta minu elus? Kuidagi kindlasti edeneb siiski. // On esmaspäevane päev ja eelmine nädal juhuslikult päevikut ei kirjutanud. Seega siis viimati kirjutasin siia oma sünnipäeval, 40 juubeli päeval. Järgmine päev (ligi nädal tagasi) oli siis see eine väljas (nn „viikingite küla“) mis isegi üle lootuste hästi õnnetus, mingi vaheldus vähemalt ometigi. Ja siis järgnes eelmine nädal, mil ei kirjutanud päevikut. // See aeg on siin möödunud erineval kombel. Lugenud siiski olen iga päev ja veidi ka päevikut kirjutanud, blogidega näiteks pole jõudnud veel tegeleda, Võttis lugedes aega see Jüri Talvet & „Hispaania vaim“ (u 20 päeva). Viimased päevad lugedes Castaneda „Tales of Power“. Vahest jõuab ka ühe blogi essee avaldada nüüd enne aasta lõppu? [Ülehomme juba Jõulud eelmises kohas. M. on Soomest tagasi. Ilmselt tuleb rahulik jõuluõhtu. Aastavahetuse plaane ei ole veel. Vahest ikka minna, kui viitsida, sinna kinno, Tolkieni 6 osa vaatama? Kui ei viitsi siis möödub aastavahetus ka seal nn „endises kohas“. Aeg näitab, kuidas kujuneb.]
Olen selle aasta lõpus siin linnas, Männikul siis kokku 60. päeva täpselt. Ja siis järgneval aastal, rohkem kui 4. kuuga (mai kekspaigani vist?) siin veel kaua aega veeta. Maal olin kaua. /---/ Ülehomme on juba Jõulud (mis mööduvad „eelmises kohas“), ehk kujuneb see tähtpäev vaid rahulikult ja miks ka mitte?! Siis aastavahetus (samas kohas, ei viitsi vist kinno minna?) JA siis algab uus aasta nagu 2015. Majandada mõõdukalt aasta 4. esimest kuud, lugeda palju, kirjutada rohkem, hakates taas avaldama ja vahest ka tõlkimagi. Tegevust oleks, et ratsionaalsemalt oma aega sisustada. // JA vahest kunagi jõuan ka mingite nn „lahendus-variantideni“ selle argisega seoses. ON vahest tõesti juba suve esimesel pool plaanis paar korda lennukiga sõita. Korraks kaugele – EGIPTUS ?! -- selleks, et rahulikumalt maale jäädagi...? Pole ju midagi loota muidu, ainult igapäevasuse koormavaks muutunud jätkuvus. Kuid korraks kaugele ja siis kauaks maale ja vahest see ongi just kauaoodatud lahendus-variant?! /---/ AGA korraks Euroopast kaugemale ja siis kauaks (aastateks?) maale jäädagi. Siis jõuan veel mõelda, 40 aastasena, mida allesjäänud eluga peale hakata...? KUID esmalt soovides rahulikku jõuluaega ja kena aasta lõppu ja kõike head ka uuel, algaval aastal 2015.
________________________________________________________________________________________

30. detsember.
// Tere taas! Kirjutades siis siia viimast korda sel aastal nagu 2014. See aasta saab juba homsega läbi ometigi. Kuidas see aasta nagu 2014 möödus? -- Kuidagi see aasta möödus, olin linna kuni mai kekspaigani. JA siis olin maal täpselt 170 päeva ja ööd. Kuidagi möödus see viimane suvi, kuidagi möödus ka see viimane sügis. JA homsega olen siin linnas aasta lõpuni veetnud aega juba täpselt 60 päeva ja ööd. /---/ KUID detsember oli juba natuke kenam (ka finantsilises mõttes!). JA nõnda see detsember ja kogu see aasta oma lõpule lähenebki. // LUGEMINE: Jõudsin siin hiljuti lugeda vaid midagi eesti keelsest romanistikast nagu J. Talvet & „Hispaania vaim“. Siis viimati midagi Mexciost, nagu C. Castaneda & „Tales of Power“. Nüüd aasta lõpus alles lõpetasin ka UT & „Psalmid“, ometigi viimaks, ja sellega on Uus Testament siiski ka pidulikult lõpetatud. JA tänasel ööl sai alustatud VT-ga, pidulikult. Jätkan homse ööga selle Moosese esimese raamatuga. Seega: neli viimast ööd sel aastal veetsin Piibli lugemisega. Kahe ööga lõpetasin UT. Ja kahel viimasel ööl sel aastal alustasin VT-ga. Vähemalt hakkasin VT-d lugema juba 2014 aastal. See võtab mul aega ligi 2-3 aastat ilmselt. Kuid see lugemine on ju üldhariduse lahutamatu koostisosa. // EDU ja õnne selleks aastavahetuseks ja palju õnne ka järgneval, 2015 aastal...!
Sel aastal olin Männikul, selle aasta lõpus täpselt (homsega) 60 päeva ja ööd. Palju ei jõudnud selle kahe kuuga. Peamiselt vaid lugemine. Veidi kirjutasin ka päevikuid. KUID lugemine oli 2 kuud siiski peamine saavutus, kui selline. // KUID kuidagi see detsembergi möödus ometigi. OLI ju vaja hakkama saada oma elu ainukese 40 juubeliga. Ja see möödus õnneks üsnagi kenasti. Käidi külas, sai einestatud Tln. lähistel. JA siis tulid muidugi Jõulud. Olin taolises konditsioonis, et seegi tähtpäev sai ainult kenasti kujuneda. JA ilmselt kujuneb nüüd (nädal hiljem täpselt) ka homne vana aasta õhtu ja uusaasta öö ja siis esimene päev uuel aastal. Lühidalt: oli lihtne veeta 40 juubelit, olid kenad Jõulud sel aastal ja ka homne Silvester-Abend saab olema vaid midagi lihtsat. // Jaanuaris 2015 ka midagi keerulist ees ootamas kui ei olegi. Jätkates lugemisega (ka raamatukogu!), jätkates kirjutamisega. JA peab ka blogides midagi avaldama (ja juurde kirjutama!), ning vahest ka joonistama midagi. /---/ NEED on viimased read sel homsega lõppeval 2014 aastal. Olen saanud juba 40. aastat vanaks selle kuuga. /---/ ON vaja veeta siin järgmise, -- 2015 – aastal 4. esimest kuud siin Männikul. JA siis võib vaid oletada tuleviku-plaane. Vahest lendangi kuhugi suve alguses juba...? JA oma 40-ndate alguses võin ju paar aastat maal veeta?! Korraks Euroopast kaugemale, selleks, et paar aastat maal veeta...? -- Sest midagi ma ju tahan oma tulevikust...? Kindlasti peab need 40-ndad paremini veetma kui need 30-ndad möödusidki! // JA praegu viimased read seal aastal nagu 2014: edukat aastavahetust ja kõike head ja kõige paremat (ülehomsega) algaval uuel aastal nagu 2015...!
________________________________________________________________________________________

KOKKUVÕTVALT: MMXIV : Deciembre.
(30. 03. 2016.)

Kirjutades siis siia päevikusse aastaid hiljem. On juba 2016 aasta ja selle hilisema aasta märtsi eelviimane päev. Sellest ammusest detsembrist 2014 on möödunud palju aega juba. JA nõnda see aeg, need aastad on kujunenud, nii palju varem juba. See oli see ammune detsember minu 40 juubeli kuu. Nüüd olen juba u 41,4 kuud vana. TÄNASEGA siis lõpetada lõpuks see üle-eelmise aasta päevik ometigi. (Korra üritasin varem ka kuid paar veergu läks kaduma. Kuid täna kirjutan need uuesti preagu.) JA nõnda need aastad on möödunud. See oli ikka üle-eelmine aastanumber, see 18 päevik mida siin, aastaid hiljem, praegu kui lõpetan. // Seekord siin ja praegu on lood nii, et olen selle 2016 aasta märtsi läpus (homsega) siin MÄNNIKUL olnud juba 115 päeva ja ööd. Eelmine, 2015 aasta, olin maal rohkem kui kunagi varem (peale 1 klassi), olin maal 2015 kokku umbes 7 kuud. JA sai siis Männikul tuldud alles detsember ´015 esimese nädala lõppedes (08.12.). JA nüüd homsega olen siin olnud juba 115 päeva ja ööd. Kuidagi möödus see eelmine detsember ja sain 41 aastat vanaks. /---/ JA homsega lõppeb see märtsi kuu. Edu igas mõttes sel kevadel siin linnas ja siis pool aastat maal veedetud ajal...!
KUIDAGI see aeg on möödunud. Täna lõpetades siis üle-eelmise aasta päevikut. Kuidagi möödusid need aastad nagu 2014 & 2015 & nüüd on juba 2016 märtsi eelviimane päev. JA kuidagi mööduvad need järgnevad aastad ka. Ainsaks variandiks oma elu korda seada näib olevat jääda aastateks maale, Raplamaale, Kaldasse. EGA vist muid variant ei jagugi ülearu eriti. Tuleb veeta siin Männikul sel kevadel veel u 5 nädalat. Siis mööduvad kuidagi need pool aastat seal suvilas. JA vahest jään juba sel aastal talveks ka maale. Saaksin oma elu korda ja kõik ees-ootav kujuneks järjest paremini. Midagi peab välja mõtlema, see on selge. Nii, et: „maale ma jäängi“. JA vahest kujunevad järgnevad dekaadid maal vaid midagi kui paremat. Inimväärne elu, midagi, mis inimesele kohane. KUID: veel ei tea, mida ootab tulevik ees...? /---/ Edu siin kevadel 2016, siin Valdku tn ja siis edu ka selgi aastal, pool aastat, seal Raplamaal veetes...!
DECIEMBRE – MMXIV --?! -- See oli küllatki kenasti veedetud kuu, see oli üle-eelmise aasta viimane kuu. Nüüd on juba märtsi eelviimane päev 2016. See aeg on kuidagi möödunud. Muidugi oli see 13. 12. 2014 minu 40 aastase juubeli päev. Sai seda kuidagi veedetud enam vähem olukorras („Viikingite küla“). JA siis möödusid need kunagised Jõulud ja aastavahetuski. JA nüüd on sellest ajast nii palju aega möödunud. KUID: kuidagi on hakkama saadudu ka sellest ajast järgnevalt seatud ajaga. On juba palju aega möödunud sellest ammusest ajast. /---/ SEE oli ammune aeg see 2014 aasta. Enamiku sel aastal olin veel 39 aastat vana ja siis aasta lõpus juba 40 aastat vana. Oli ammune aeg aga see tähendab lihtsalt ealisi iseärasusi.
// BLOGID: EI mäleta selle ´014 aasta lõpus numbreid, kuid praegu on GLOOBUSEL vaatajaid varsti juba 1o ooo hinge ometigi! Ligi 85 riigist! JA avldatud on 75 kirjutist (ja 4 keeles). Kokku tuleb ka sel aastal palju blogides avaldamisi (lähipäevil alustan ´99 aasta ulmadega.) KUID jah, oli nii, et viimane talv (peaaegu 4 kuud tegelikult) ei tegelenud oma blogidega (nii pikka pausi pole olnud blogidega tegeledes ligi 3,5 aastat?!). KUID lähipäevil hakkan jälle oma blogidega tegelema. Ikkagi 1o ooo inimest Gloobusel on varsti minu blogisi vaadanud tänase seisuga! JA homme juba alustan PLATONI „Charmenidesega“. JA sellel aastal tegelengi Plato tõlkimisega, (Soome keelest vaid ja ainult blogides avaldamiseks); kuid ikkagi PLATON (u. 24. saj. tagasi!). SEEGA: Soovides endale kena kevadet siin linnas ja siis kena poolt aastat sel aastal Raplamaal. JA need aastad on üksteise järel reas nagu: „Hõõguvad pärlid nööril...!“
______________________________________________________________________________
KOKKUVÕTVALT AASTAST: 2014. a.D.

(10. 03. 2017.)
/---/ Kirjutades sis tänasel päeval esimest korda kokkuvõtlikult oma päevikust nagu 2014. aasta päevaraamatust. On siis praegu ühe varakevadise päeva hommikul, mainitud kuupäeval. Ja see 2014. päevik oli siis üle-üle-eelmisest aastast. JA nagu (üle-)eelmine detsember, siin viimaste ridadega kirjutasin, plaanin siiski selle üle-üle-eelmise aasta päeviku ka avaldada. Lihtsalt niisama, naljaviluks. Lugege, kui soovite, sedagi kirjutist minu blogides. Miks ka mitte? Ikkagi ligi 37. lk. iseloomustamaks minu üle-üle-eelmist aastat. (Varasemate päevikute avaldamisega seoses on teada, et lugejaid tuleb üsna vähe. Kuid mis sellest?). Mingil põhjusel olen juba ligi 21. aastat (oma elust) neid päevikuid kirjutanud. Miks ka mitte siis avaldada?! Et noil tuhandetel lehekülgedel, (21. päevikus) oleks natuke rohkem mõtet...? Igal-juhul otsustasin, et avaldan veel 4. päevikut ja see siinne on siis 21. päevikust, juba 8. avaldamisele kuuluv. (Seega avaldan u 21 päevikutest pooled.) JA jätkan muidugi, igal järgnevalgi aastal, oma nende päevikute ehk päevaraamatute kirjutamisega. Lugege ja kommenteerige, kui soovite. Minu täiesti kehtiv e-maili aadress on siis järgnev: lybeck14@gmail.com
AASTA nagu 2014 -- ? -- MMXIV Kuidagi see möödus, seegi aasta, üle-üle-eelmine praegusest arvates. JA see on siis (üle pika aja) jälle üks selle aasta päevik, mille nüüd (lähipäevil) ka avaldan...? -- Milleks?! Lihtsalt niisama, naljaviluks? Lugege ja kommenteerige, kui viitsite (ülaltoodud e-maili aadressil). JA kirjutades ka nüüd midagi taolist (ilmselt peamiselt selleks, et „end huvitavamaks teha“), nagu oma BLOGIDEST! Nimelt saab järgneval septembril (täpsemini 21.09.2017, minu sügisesel nimepäeval) täis täpselt 5. aastat oma esimese blogiga alustamisest! JA juba on Gloobusel (minu 4. blogis) vaatajaid/lugejaid juba ligi 12 ooo hinge ometigi. Ligi 1oo. riigikesest laias ilmas. Peaaegu kõik Gloobuse riigid (internetiga seoses). JA kirjutisi on juba ligi 87. tükki avaldamist leidnud (see praegune, 2014 aasta päevik, on siis juba 88. kirjutis avaldatuna siis tõesti?!). Enamik kirjutisi oli filosoofiast (natuke ka kirjanikke, (nagu Th. Mann, Fr. Kafka, jne. kohta). Kuid peaaegu kõik kirjutised olid filosoofiast (ligi 1oo filosoofi nimesi mainides, sellest see üllatav huvi ilmselt minu blogide kohta Gloobusel, umbes 1oo-15o filosoofi nimedega seoses.).
JA nüüd siis praegu ja kohe, peale/enne selle oma (88. kirjutise) avaldamist siis lühidalt ka oma blogidest. (Tean juba ette, et seda minu „päevaraamatut“ palju ei loeta ega kommenteerita. Kuid siiski, juhul kui Teie, minu armastusväärsed lugejad, võimalikud sellised, olete selle päeviku viimaste lehekülgedeni jõudnud, siis teadke ja mõistke... -- Et siin järgnevalt tulevad (muidugi teksti sees, selle kirjutise lõpus) ka minu 4. blogi aadressid (kust saate lugeda minu 88. kirjutist. ESIMENE minu blogidest oli peamiselt filosoofiast (4. erinevas Euroopalikus keeles). Natuke oli ka lihtsamast kirjandusest. Kuid peamiselt ikka filosoofia, minu eriala (I have M.A. Degree in theoretical Philosophy. From 4. University, from Estonia, Hungary, Austria and Denmark). JA nüüd siis minu esimese blogi aadress: http://miikael-laaneots.blogspot.com
JA siis ka minu teisest blogist. Mis sai tehtud (lugejate soovil) veidi traditsioonilisema šrifti- ja taustavärvusega. (Seega siis mustad tähed, valgel taustal, traditsioonilisemalt, hõlbustamaks lugemist). Seal on ka need umbes 88. kirjutist (peamiselt filosoofiast, natuke ka kirjanike kohta); ja need on siis tõesti ehk hõlpsamini loetavad. JA minu teise blogi aadress oleks...? (Juhul kui Teie, minu võimalikud lugejad, selle minu päeviku selle leheküljeni üldse jõuate, ja juhul kui teid huvitab). Minu teise blogi aadress on: http://madis-liibek.blogspot.com
JA on ka 3. blogi mul (kokku 4. blogi). Selles olen kõige vähem avaldanud (jällegi see minu esimene šrifti-värvus ja taustavärvus. Otsekui mingi n-ö „nõiapiibel“, valged tähed mustal taustal ja ergav-punased pealkirjad. (Nagu ka minu esimeses ja kõige loetumas blogis). Kuid nii mõndagi head on seal ka kirjas (vähemalt omameelest). JA minu 3. blogi aadress on (pseudonüümne), kuid aadress on: http://matthias-lybeck.blogspot.com
JA minu 4. blogi on kõige isiklikum ja kõige n-ö „ilukirjanduslikum“. Seal on tõesti isiklikku (ja vahest ka liigagi avameelset kraami??); midagi mida saab nimetada isegi liialt isiklikuks ja vahest ka n-ö „avameelseks“? Seal on päevikuid (nagu see praegunegi päevik, mille lähipäevil avaldan); seal on (selles 4. blogis) ka n-ö „reisikirju“ ja isegi n-ö „armastuskirju“ (oma varasemast east); ühesõnaga: seal on nii mõndagi, mida ma oma õige nime all ei avaldaks...? JA minu 4. blogi aadress on siis: http://eirikir-raudi.blogspot.com
Selline oli see minu 2014. aasta lugu. See ammune, üle-üle-eelmine aasta. Lihtsalt naljaviluks see avaldada. JA need vähesed, Teie, minu võimalikud lugejad, kes selle teksti on viitsinud läbigi lehitseda, saate alles teksti lõpus teada, mida ma seni kirjutanud/avaldanud olen, nende viimase 4. blogi-aadressiga seoses. VÕIB veel mainida, et tõlgitud juba 6. klassikalist (filosoofilist) autorit. Nagu näiteks HERAKLEITOS (kogu looming, Saksa keelest, kunagi 1995 sügisel). JA siis muidugi Fr. W. NIETZSCHE (positivismi kriitik, 3. raamatust midagi osaliselt). [„Zur Genealogie der Moral“ („Moraali genealoogiast“, esimest korda selle teose esimene osa, Eesti keeles); siis ka „Die Fröhliche Wissenschaft“ (valik tistaate, nii Eesti kui ka Soome keelest); ja ka „Jeneseits von Gut und Böse“ (mõned leheküljed).] JA siis sai tõlgitud ka üks essee Karl LÖWITH sulest (Saksa religioosse eksistentsialismi esindaja, „muidugi“ 1933 aasta esimesest poolest). JA siis sai tõlgitud ka vägagi mahukas teos (ligi 414. lk.) Soome keelsest esteetika-filosoofiast midagi. -- Jyri Vuorinen & „Esteetika klassikud“ (Juva, 1993). See on vist esimene esteetika-õpik üldse Eesti keele ajaloos, 10. esteetika-filosoofi ja nende teooriad, alates antiigist kuni 20 sajandini. (See on täitsa üles leitav minu 2. & 4. blogis, ülaltoodud aadressidelt). JA siis tõlkisin ka ühe vaimustava Poola aforistliku stiili viljeleja nagu Stanislaw Jerzy LEC koguloomingu (samuti kõigis nois 4. minu blogis loetav). JA nüüd muidugi tegeledes taolise suur-nimega nagu PLATON!!! Juba on tõlgitud kolm dialoogi, poolel on 4. dialoog. JA Plato on muidugi number üks kogu Euroopluse ja kogu Filosoofiaga seoses. Esimene Euroopalik Filosoof, idealismi rajaja, kogu idealistliku filosoofia rajaja, abstraktse mõtlemise sünd. Tõlgitud on juba dialoogid nagu „Meneksenos“ & „Menon“ & „Euthydemos“! (loetavad kõigis ülaltoodud blogides)! Pooleli on „Kratylos“; järgnevaks plaanis „Gorgias“. Nii, et head lugemist, Teile, minu sellegi avaldatud päeviku lugejad, kes alles selle kirjutise lõpus leiavad üles minu blogide aadressid (ja ka e-maili, kuhu on oodatud kõikvõimalik mõistlik kriitika ja kommentaarid...?) M.O.T.2
________________________________________________________
1 15.12. ´014. -- See eilne „Viikingite küla“ oli üsna kena. Sai enam-vähem hästi hakkama seal. Kirve loopimine ja vibulaskmine, saun ja eine. Ja +30.- Sai kenasti aega veedetud ja vaid kenamad muljed pigemini. Võiks kunagi hiljemgi midagi taolist planeerida.
2 11. 03. 2017. -- Kirjutades siis esimest korda (seoses 88. avaldatud kirjutisega) ka natuke tuntud võõrkeeltes. Muidu tekib juba 12 ooo isikul Gloobusel kerge huvi, et mis vähe-tuntud Ida-Euroopa keeles ma üldse kirjutanud olengi peamiselt. Nendes järgnevates keeltes natuke olen (kuigi õige veidi). Ja vist üldsegi pole seni veel oma 12 ooo vaataja/lugejaga Gloobusel (ligi 1oo riigikesest) maininudki üldse, mis see „EEESTI KEEL“ üldse endast kujutab?! Selles mõttes, et mingi väike keel ta on (ladina alfabeedis), järelikult Ida-Euroopa mingi piiratud kasutus-ulatusega keel. (JA kui te mu blogisid kommenteerida soovite, siis kõikmõeldavad ja mõtestatud arvamusavaldused on teretulnud minu täiesti kehtivale e-maili aadressile nagu: lybeck14@gmail.com
ENGLISH: Now, first time I write something in English too. I am Estonian, I write in Estonian Language. I am from Republic of Estonia, from Eastern-Europe. I have already some 12 ooo views in the Globe, but almost my Writings are in Estonian Language. But don´t hesitate to contact me, if You have some (reasonable) questions, my e-mail address is: lybeck14@gmail.com
SUOMI: Heippä hei! Mä olen Virosta päin. JA kirjoitan enismmäista kerta myöskin Suomen kielessä täna iltana. Rakastatussa Suomen kielessä! Koska minulla jo yli 12 ooo henkeä Maanpallolla mun kirjoituksiä lukemassa. Ainostaan pari kirjoitusta on ollut Suoemen kielssä myöskin. (Jotakin Fr. W. Nietzschen teoksista, Saksalainen ajatelija, ja hieman myöskin Stanislaw Jerzy Lec´in elämäntyöstä; Suomeksi olemassa, „Siistimättömia mietelmijä“ (Puolalainen ajatelija ´60-luvuilla). JA hieman myöskin PLATON-dialoogeja, tulkatuna Viroksi/Eestiksi (Suomen kielestä). JA myöskin Jyri Vuorinen hienoinen mestaripala kuten: „Estetiikan klassikoita“ (Juva, 1993). Hauska tavata (ja mun e-mailin adressi on jo näydatty, jos haluatte keskustella? E-maili on: lybeck14@gmail.com). Pohjaa-aan asti! Kiitokset Teille, mun Suomen kieliset lukijat!
DEUTSCH: Etwas auch in Deutsch! Deutsch ist ja Kultur-Sprache! Ich bin ein Este, ich komme aus Estland, Estnische Republik, aus Ost-Europa. Ich habe ja 12 ooo Menschen in die Welt, die möchten meine Schriften, hier, in meinen Blog´s gelesen. Und auch etwas 1000 Deutschen also! Etwa 1ooo Deutsch-Sprächige also! Ich bin auch in Österreich studiert und gelebt, (in Univeristät WIEN, studiert, Institut für Philosophie), und es war etwas wircklich schönes in meinen ganzen Leben. Alltag raus, Österreich rein! Warum ich in Deutsch heute etwas geschriebt? Bitte, fühlen Sie frei mit mir zu kontaktieren? Warum? Weiss ich jetzt nicht...? Aber meine persönliche e-mail Adresse ist genau etwas solches: lybeck14@gmail.com

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar