neljapäev, 20. september 2018

WARLOCK: 1999. a. D.

`The WARLOCK` -- anno Domini – 1999.
'B r u j o' *
( = „The Wichcraft“. „Die Hexerai“. „Nõidus“. „Noituus“.)


Alustatud: 21. aprill, 1999 aastal, Kura'l.

Sisse-juhatamisi...
Imestasin, eile õhtul, et miks ei ole ma säärast kirjakohta veel ammugi juba sisse-seadnud. -- Sest 'vaja' oli seda järelikult, -- alles nüüd just, täpselt...1
Siia kirjutamise sihiks saab olema -- vahendada 'teistsugust reaalsust' , 'eraldi-olevat reaalsust' , mille tõelisus,-- tänaseks! --- ometi ei jäta ruumi mingilegi kahtlusele enam.
Siit ka siinse kirjutamise üldiseim sihi-seade: mitte üld-sõnaliselt , ega ka mitte päevakajalist , või nõnda vaid --- võimalikult konkreetselt vahendada kogetavat , mis ei mahu tava-pärase reaalsuse mõõdustiku sisse .

Seega : teine diskursus , kirjutada siia sellest vaid , mis hämmastab , sellest ainu-üksi -- mille jaoks "ei jätku sõnu"....
Nõnda saab see olema ka kena "kirjanduslik välja-kutse" , nö., kui mitte enamat ! --- Jah, selline kirjutamine 'on vajalik'....
Nii sissejuhatava "sisu-korra" laadis olgu siin veel lisatud , et säärasena, saab siinne olema ka --- 'meenutamise ülessanne'....
---Mäletamise ülessanne, mul on vaja teadvustada , viimseni ,seda, mis aset leiab , ja--- seda , mis toimunud on.

Kust alustada sellega ? --- seegi selgub kirjutamise ja meenutamise käigus. Sest 'viiteid' on leida ju kogu varasemast !
See viimane on aga tõdemus, mida võimalik dateerida: august'97 --- nii mõnegi alguse aeg , otsustavaima alguse aeg, aeg, mil ma ületasin ühe--- 'läve-paku' , tegin seda pöördumatult , alatiseks ....
Ja siin , kui ma kirjutan , mul on veelgi hea meel sellest ! Tõesti ! , ja järgnevast .
See võib olla üks tingimisi seatud 'algus' siinsegi tarvis, sest sellest just ma olen lähtunud ju pikalt ---- esmalt isegi , mäletan, kui "uudse ajaarvamise" algusest !
Veel üks moment , et rihtida teema-valikuid kohaselt , -- siinne kirjutamine olgu siis pigem kui --- 'varitsemine' --- see mida mõistan ja kuidas rakendan ja rakendanud olen , mõistega hõlmatut.
Sissejuhatuse lõpuks soovin püsivust ja vajalikku 'tõsiselt-võtmist' ja ,--- mida veel ? --- 'õnne' .....

Proloog. Jõe ääres, eilsel ööl . Kiire vool , vaikus , ja selle --- 'kuulamine' .... Eristades tonaalsuse variatsioone, eri kõlasi....--- ma olin üht-äkki kuskil mujal , midagi muutus seal, ümbruse tajumise viis , ja --- midagi veel .... valgus ? , ähmased varjud, kiired liikumised, vaevu-tajutavalt kiired, ja .... ---- midagi veel !
Võti on seesmine täielik vaikus . Kõik on siis äkitselt võimalik.

* *
Kura: 22. aprill 1999 a. D.

Läbi `suitsu' nägin ma --- 'leegitsevat risti' ....
Mida nägin nüüd, seda kunagi enam näha ei saa, kõik, mis aset leiab evib kordumatut kvaliteeti .
Seda tean nüüd kindlasti ,. Ja seda --- ma ühel kestval viivul------- pea-aegu , et --- ' n ä g i n ' ....! Ma tean seda tõesti , aiman, et tean , aiman, et nägin . Ja ....

Ma ju 'vaatasin' --- 'midagi ' seal , midagi sellist , mida "tegelikult"! olemas olla ei saa, minagi seal,--- pigem küll tundsin kui "nägin". // Kuju omandamas, vormumas,lähenemas ---'mida' ?!
Kirjeldamatud aistingud jahmatav elamus viimseni . Olen nimelt pea-aegu unustama, et hakanud tänaseks kogu seda võimalikku universumit, mis ulatub kõikjale minu ümber....!
See ei ole aga lubatud . Minule,---ammugi enam mitte.
Unustamine ei ole lubatud, minu a i n u s v õ i m a l u s ! ---- on ja jääbki olema distsiplineeritud ja viimseni strateegiliselt kavandatav elu kui 'plaan' !
Ma ju tean , seda , nii ammu isegi juba !'
--- Miks ei ole ma siis veel --- 'viimseni kuuletanud'... ! Mida ma veel ootan, kõik , mis võimalik on sõltub ainu-üksi minust endast.
Absoluutselt kõik ,---- kogu mõeldavus !
Mõtle sellelegi , kui asud meenutama olnut ja --- seda , mis 'tulema saab' .... --- Sest ,-- kas saab siis neid lahutada ...?
Kuidas küll seal oli kõik ! 'Leegitsev rist' ja lõke ja pimedus minu ümber kus vilksatab kiirelt.... "kiiresti mööduv elu"!
Ja enne mida --- tihenev hämarik , -- 'lõhe maailmade vahel'! ---- mis endaga tõi seletamatult kummalise rahutuse, säärase, kus millegi ei ole enam püsi, kus kõik on aina mööduv,vilksatades mööduv; samas --- vormuv, kujunev,---aina über kujunev ümbrus.... ---- See on 'vaatamise viis' !
Ainult sellest tõesti ripub nii uskumatult paljut ära! Pea-aegu, et kõik isegi, see 'kuidas sa vaatad, see ei tähenda vähemat kui --- seda kes sa oled .... !
Tõesti , --- kui lihtne, kui keeruline ! Nii "lihtne", et selle peale isegi ei tule mitte ....! Jah, aga --- kui lihtsalt teada !
Teada nüüdsest näiteks alati ja kalju-kindlalt! --et 'hämarik' tõe-poolest, alati ! -- on midagi seletamatult müstilistki , ja siis ei või , ega saagi ! muud kui --- peatuda hetkeks.... või : kuulatada....

Leida eneses taas see eriliseim 'vaikus' ....! See, mis
asetseb kõigi sõade taga , seal,--- kus sõnu ei ole .... Minna seni-kaua kui leian selle vaikuse ja kõik .... --- mida see nedaga toob tulles!
Minna seni , lihtsalt, kuni leian selle 'võtme' ....!

'Suits' on ainult ! abi , täpsemini: suits on 'abi-nõu' ...ally !
Ma ju tean tänaseks,täpselt ju isegi ! --- kuidas , miks ma ei rakenda tarvilisel määral ?! --- Kas ei piisa tollest 'tõsiselt-võetavusest' .... ? ---- Allikas, peegel.....?
--- Ma arvan, et ma olen saanud aru ....

'Suits' o n vajalik , pea --vältimatu ... ! ---aga --- seda võib rakendada vaid sobival ajal ja sobival määral . Midagi selleski on alati möödunud ja --- ka selles on midagi alati ka ees ....
'Suits' on nii nagu "elu ise" ....

Ja veel : on eluliselt vajalik seegi --- 'uus algus' ! --
õppida lugema taas seda, mis ometi kui ära-unustadu, samas, ja vana ...! õppida hindma , taas, seda , mis aegumatu ja ometi : 'kirkalt särab'! --- hakkan luuletama siin,taas, --aeg lõpetada ära !
___________________________________________
* * * 23. aprill, 1999. a. D.

L E E G I T S E V A D  S Ü M B O L I D !

Täiuslik ring ! rist keskel ja --- läbi ! Nelja tuule suunad.
Täiuslik ring , ida-kaar osutab veidi kõrvale .... Leegid , milledest moodustuvad sümbolid ... !
Ma lähen 'läbi' sealt , lähen läbi selle maagilise kujundi !
Loode-kaares asub 'värav'... ma lähen kagu suunas *!
Kagu suunas ma läbin selle leegitseva maagilise kujundi !
See on algus, sealt-maalt omandab leegitsev märk maagilise sümboli tähenduse ! --- Esmalt ma vaatan viltust risti lebamas seal --- ida suunal ! Ma mõistan selle tähendust , see tabab mind kui värin, ma ei taha mõista selle tähendust lõpuni --- leegitsev rist osutab kõrvale idast!
AGA ma tean --- rist leegitseb lõpmatult ilusalt millegi lõpule seal .... idas -----
Üht-äkki kõik on teine ! Leegitsev liblikas! Hiigel-liblikas tõuseb jahmatades ,nagu fööniks tuhast . Nii suur, mõjuv, nii jõuline ! --- Tema tundlad osutavad kagu suunas!,tema saba ots on loodes. Leegitsev hiiglaslik liblikas !!! ------------

Ühel hetkel on see kui liiva-kell .... ühel müstilisel hetkel ! Ühe viivu , ja see on tarvilik hetk , --- see on meelde-tuletus! -----
Siis on see midagi mida ma ei tahagi kohe ära-tunda. // Sõltub : kuidas vaadata...see võib olla ka (al-keemiline) lehter ... !
--- Narri-müts ! Ma pigem ei tahaks kui seda tunda ära !
Aga see on seda , tipus lõõmatab leek ... ! See on seda , maagiline kujutus ei valeta ja --- see on kestvalt ------------
See on väga tõsine hoiatus .
Sellest mööda pääsemiseks tuleb nihutada perspektiivi,//
---- siis on maas pimedas öös taas leegitsemas liblikas , teisiti , väiksem ja ... , ei , see on terviklik . -------
// kuigi --- ei tarvitse samas . Lihtsalt : teist-moodi vaadata .....
Kujundid reas ! Teo-karbi keermed ...? --- , ei sädemed öös ! Kui tähed taeva-kaanel !
Liig kiiresti mööduv maailm , liiga aeglasti, et märgata ....
Seen? , ei puu, luud, fallos, puu, vihmavari...kell ! ---- -- - -- - --
Kuus-nurk , ee-ba-klorrapäraste külgedega! ----
Ja siis ! --- kiivalt sätendab mu ees pentagramm, 'näha' on ka jooni , sädelevate tippude vahel .... ! Üheks viivuks vaid, aga ääretult erksalt ! ja teravalt ; kaob samas , ei kannata kõrvale vaatamist ----
Mis veel --- ratas ? , murdunud klaas ?? - - -
Mis näeb on ! ---?! Mis on kõige lõpus , see näitab ----'suunda' ! --- see on nool ....
On kaks noolt , on kaks suunda ! Teine-teisele risti-vastu käivad ja ometi ---- ühes kujundis koos ! Rist, mis on ka nooled, mis näitavad eri suundi .... ! *
--- Pikem osutab itta ------- tagasi...!
--- Lühem on risti , ja ----- ma vaatan selle osutatud suunas !
See nätab kagusse !!! ----- vastakad suunad ja ühes koos...!

' A L L I K A S ' !!! --- hämaruse kaudu videvikku ja --
--- pimeduseni välja .... Ma nägin akent avanemas enda ees ja tundsin 'tõmmet' !!! mis sundis,kutsus mind sealt 'läbi' astuma...!
Sisenema läbi 'värava' ! järgima , laskuma alla .... ! --- haihtuma, kanduma ära , ---- laskuma alla , sügavustesse !
Lihtsalt : järgides tõmmet kanduda ära ! Ma pea-aegu , et juba 'aiman' kuidas ....!
On 'võimalik' minna ära .--- Ühel hetkel .... see ei mahu sõnadesse ("ära"!) Ilmselt jah , --- mind "päästis" see-kord vaid lennuki mootori müra...
See oli neljas kord, ei ,--- kolmas kord üldse nõnda --- vaadata kuristiku põhja .... Aimata neid sügavuse mõõtmeid , mida iga-päeva teadmine varjab . Aimu saada , aga ---- esimest korda mitte põrmugi 'hirmu' tundes ! Jah, ma olen tõesti --- muutunud .
Kunagi ma ju ei 'söandanudki'! , päris alguses, vahest vaid korraks ; siis oli see ---neljas .... !
Neljas kord vaadata nõnda --- 'kuhugi' .... Sest mõlemad talved olen ma nõnda . Korra vaid , aga --- vaadanud... ja mis ääretult tähtsam ! ---- 'näidanud ennast'....!!*!!
See oli ' S U I T S * ! ! ! ! --- viimast korda nõnda !
See oli 'emas-taim' , ja rohkem seda ei ole . --- Järgmine 'tsükkel'
on sellega läbi saanud . See oli teine aasta , see oli 1998 aasta !
Nüüd olen ma seal , kus olin aasta tagasi --- suve hakul !
Täpselt seal , täpselt selles samas kohas !!!
--- Pole muud, kui --- pöörduda sinna kohta tagasi , pöörata ennast sinna seismise kohta tagasi . Võtta jäänut aastast 1997 ....

" Tähed selged ,.... külmas öös , .... kui 'hea' on mõista ! "
__________________________
* * * *
Cyprianus: 12. 05. 1999. a. D.

Jälle siin tagasi . Hämarikust on saanud öö . Jällegi .
Ma ei ole siia kirjutanud , kogu see aeg . Ei teagi miks . Vältisin siia kirjutamist veel ka eelnevatel öödel siin , neid on olnud kaks .
Vahest oli siinne viimane kirja-koht , seda ajendanu , miskis mõttes "liialt mõjus" ... ! , tekkis kujutelm , et väärilist nõnda lihtsalt ei ole vastu seada ..... Noh, kui nii , siis , oli see ka ekslik .*
Teinegi põhjus , ette-tuua : linnas , seal ülimalt vastu-meelses elu-keskonnas (nö.) polnd lihtsalt võimalik , -- isegi lugeda mitte! --- midagi sellest , mis ometigi nõnda 'isiklik' on .
---- Kui nii , siis see oli 'nõrgestav' .
Seda viimast aga ma endale enam lubada ei saa , ei tohi , ei või . --- mitte kunagi , mitte mingil moel . Sest see on pelgalt : "nõrgestav" , ja ei kunagi midagi muud .
Minu ainus võimalus , tean seda nüüd ja praegu , -- on 'täiuslik laitmatus ' ! --- 'TÄIUSLIK LAITMATUS'!
----- viimseni ja kõiges , igas pisimaski asjas . Säästa end lihtsalt kogu sellest ballastist , see on ju rämps !
Mõelda nii : 'milline suure-pärane seis ! Vaid olles "nurka surutud" , ilmneb , mis meis on parimat .... ! ' ----

Siinse kirjutamise siht on ju --- olla abiks .... , olla abistav vahend , mis meenutab mulle aina , et --- mina ei ole ju 'seotud' ...!
---- Et : mina oskan ja seega , --- 'võin' veel valida .... ! Ma võin 'ära-põlata' selle inimeste maailma ! *
"Mustad maagid" --- kaas-inimesed --- räpased sellised , siiski pigem . Aga , --- oleksid sa kunagi , oma tee alguses , -- osanud hetkekski kujutleda , et --- just selline ongi see "inimeste maailm" ?!
Nii ääretult 'eba-kindel' oma aluste poolest , ja ometigi: niigi toimiv . Milline hämmastuse lõputu aines !
Tänase öö kirjutamine on otseses järgnevuses .
Viimase korra meelsusest . Just-nagu poleks olnudki vahe-pealset aega . See oli , kuigi , -- see ei lähtunud alati tarvilikust meelsusest.
Silmitsedes üle viimase korra pidulikke lausumisi , ilmnes , et -- väheseid sealseid "soovitusi" olin ka rakendanud.....
Teha sellest järeldumised . Ilma konkreetse rakendatusega -- igas hetkes! -- ei ole ei 'teadmisi ' ega ka 'jõudu' .... !
Mis ometigi just see , mille sihil ma teotsen . Väga kaua juba. Veel kauemgi aga on vältimatu .
Milles ma olen võinud veenduda , seda olen ma juba 'teadnud'. --- Kas see peaks olema siis mingi "üllatus" , et -- kõik mis sa oled sõltub sellest , kui palju omad teatud 'energiat' --- ?!
'JÕUD' on ainus mis loeb. Millegil muul ei ole selle kõrval ju erilist tähtsust ! Miks ma seda ühte punkti ei ole viimseni rakendanud ?! Takistused , konkreetsed vastu-tegutsemised --- ei saa ju tulla kuidagi "vabandusena" arvesse !
Ütleme nii , ja see jääb kehtima : laitmatu enese-kontroll on kõige alus . Mingit muud teed siit ei hargnegi .
---- Nüüdsest sa kas 'kontrollida' ennast viimseni , või .... see on lõpp , mis saab olema vaid hirmus v. armetu .
Nii lihtne see ju ometigi on ! Kontroll , mis hõlmab kõike ümbritsevast ---- see ongi 'laitmatus' , see omakorda tähendab : 'jõudu'!
Tee , mis selleni viib , see on --- ' varitsemise kunst' !
Lähtuda ainu-üksi sellest nüüdsest . Miskid muud "argumendid" ei ole osutunud ju tegusateks . Midagi muud ei kehti .

Sellega on nüüd antud , teist korda , ka siinse kirjutamise konkreetne sihi-seade . --- See kõlab : 'varitsemise' rakendamise juht-nöörid , igaks konkreetseks elu-juhtumiks .
---- ' VARITSEDA' ENNAST ! ! ! ! ----
----ja teisi , olu-kordi ,inimesi , sündmusi ... ! --- kõike enese ümber , igal mõeldaval aja-hetkel ! See olgu nüüd ainus ja kehtivaim ajend . Isegi magdes , isegi oma une-nägudes !
Teisiti ei ole see mõeldav , see , mida mina 'saavutada tahan' !
Millega seoses : 'Une-nägemine' , näib , et edeneb jõudsaminigi !
See tähendab vaid üht : Ma olen 'une-nägija' ! -----
// On vaja teha mõned järeldused , Mida on liigagi kaua edasi-lükatud . Sellised järeldused saavad olla tehtud vaid ---- 'lõplikuse kõlas ' .....
Märk-sõnade , sümbolitena välja-käiduna need osutavad täpsemini .... Need kõlagu : 'halastamatus' !
---Viimseni , kõiges .... --- külm ja ohtlik tundetus . Lõikavalt jahe küünilisus , irooniline pilge , milles ometigi pole jälgegi pelgast emotsionaalsusest .
'Halastamatus' on see , mis asetseb kõige taga ... moodustab kõigele tausta .... Seda ei tohi välja näidata , ette-vaatamatult ja liiast , sest see teadagi ! kohutab neid kõiki eba-teadlikke loomi .
Aga see on olemas , aina kuskil , teotsemiseks valmis . See on midagi , mis ei tunne mingeid "piire" . Sellisena on see ka ---- 'eba-inimlik' ....
See on 'varitsemise-kunsti' põhi-alus , seda ajendav tegur , see võiks olla tähistatud ka kui --- 'tõhusus' .... !
--- 'Tõhusus' teotsemise sihil , see on midagi , millele ei ole võimalik vastu seista . Purustavalt hoolimatu , ja samas : viimseni kalkuleeriv ja arvestav !
Tõhusus ja 'halastamatus' on see , mis eristab 'nõida' tavalistest inimestest . See on vahest küll absurdne energia raiskamine , -- pähkli-koore purustamine sepa-vasaraga , aga --- pähkel saab siis väga põhjalikult puruks ....
Mitte midagi ei tohi jätta arvesse võtmata . See on 'reegel' .
Ei ole võimalust eksida rohkem kui korra või kaks . See on paratamatus .
'Suitsetamine' . Olgu öeldud , et siia kirjutamise paus ühtis , ka vältimisega selles rubriigis . Nii või teisiti ajendatult , aga kestvalt (17.öö-päeva) Sisuliselt aga kestab edasi , hoolimata kahe viimase öö "hõredast piipu-poolikust" .
Tegemist nüüd , mõnda aega vähemalt, väga lahja materjaliga .
--- Nood varred , mis pole kunaski suuremalt mõjunud , kuidagi . Aga jah, üks aasta on vahelt --"ära põletatud" , nii vähe ! , kui seda üldse oligi .... Hämmastavlt on teisenenud orientiirid siingi .
Seisan seal , kus aasta tagasi ; ometigi : kõik on teine nüüd.
Mis ei tähenda aga , et see suhtumine praegu , peaks olema lõplik .
Võib , aga ei tarvitse siiski .... ei tarvitse siiski !
Konkreetsemalt : tuleviku-kavandamist silmas-pidades : võimalus , et "viivitan" selle suve siin ,--- siinse kirjutamise vaatamise-punktist oleks see ju --- õnnistatuim loomus !
Midagi , mida ei tarvitse enam millaski saabuda , ometigi ...!
Parim , mis endale teha võiksin , ma ei tea küll , aga see , et ma juba nõndagi , siin , oletada võin .... !
See oleks midagi säärast , sellest 'võiks' saada midagi nii õnnestavat , millest kunagi , aastate eest , vaid veidigi aimu sain !
See võiks olla --- 'järgnevuseks' augusti lõpu-päevadele aastal 1997 !
Sest mul ei ole ju 'võimalustki' olnud sääraseks , hiljemalt.
Mida olen ma küll teinud . See oli ju õnnelikuim aeg minu senises elus , siis .... ! Mida see ometigi tähendab .
Kogu see aeg , --- aasta ja 8. kuud ! --- varsti juba kaks aastat !
Jah , tõesti näib mulle siin kirjutades , et see oleks üks 'parimatest' võimalustest üldse ....
Säärasenagi : kui 'viimane võimalus' , selline üldse .... ! ! ! !

Nüüd ma siis tean . See on siis öeldud . Mida oli vaja .
Kummaline kerge meelsus , siin , lõpetuseks . Oleks kui -- midagi enamatki kui vaid kirjutanud siia ... *
Midagi on teisenenud nõndagi . Midagi ju teiseneb aina. Muutub pöördumatult teiseks . Midagi jääb aga ka samaks .
Midagi jääb ainitiselt kestma . --- 'Milline rõõm ! ' ---

Nüüd ma siis tean , et -- mida iganes ja millal sa ka ei teeks! --- ainus mis tõesti ka loeb on --- 'laitmatus' kõiges !
Ilma selle häda-vajalikuima antuseta ei ole midagi , -- ei ole ei rõõmu , ega valu , ei ole kirge ega pöörasust . On vaid üks-luine ja hall olemise koorem .
---Ainus , mis loeb on --- 'laitmatus kõiges' !
Tea sedagi , et "enese-tähtsus" , mis tahes selle esinemise vormis on -- lubamatu raiskamine ..... Seda ei ole vaja . Ammugi mitte selle vastu-meelsemates vormides !
Mõelda siingi nõnda : kui otsustad end nii 'raisata' --- siis olgu vähemalt see vääriline see , millele , või : 'kellele' !
Jäägu need 'otsustused' kehtima !
____________________________________________

* * * *
Cypr. -- 15. mai, 1999. a. D.

--- Nüüdsest alatiseks ! ---
// -- pöördunud taas , millegi juurde , mis ilmutab ennast kui ammune mälestus , tähendusest rikkas , ja ometi--- nii omane...
See oli tarviline samm , selle järgi ma hindangi toimuvat.
Ometigi , -- see ei olnud kaugeltki mitte kõik , pigem : see oli vaid vajalik eeldus , millekski võrratult enamks .... !
Ühel hommikul ärgates , magamise ajal oli aset-leidnud mingi pöördeline teisenemine . Siis ärgates oli kõik ümbritsev ja mina selle sees -- üht-äkki pöördumatult kombel , -- 'teiseks saanud' ....
See oli loomulik teisenemine , säärane , mis leiab aset just une ajal , ja ometi --- kardinaalsus .... , midagi selles oli väga erinevat .
--- Intensiivsuse määr , -- kaugemale , või : sügavamale ..... !
Lühidalt : see oli 'energeetiline nihe' , nihkumine teadvuse skaalal , mille aluseks on ainu-üksi minu seesmine 'energia' , ajendid samuti -- ainu-üksi ! minus eneses . ---- Ometigi ,-- koos minuga , see hõlmab nüüd ka kõike ümbritsevat . --- Minu läbi , miski minus eneses nüüdsest kui suhtestumas ümbritsevaga senisest suurest erineval kombel !
Milline võrratu elamus ! Milline rõõm uudsest olemise antusest! Ja , --- milline 'õppe-tund' .... !
--- Sest nüüd sa siis tead , --- vältimatu selgusega ! --- kõik , mis sa teed , kõik , mis sa oled , soovid , ihkad ja plaanitsed --- kõik see , mis on ja tulema saab ! --- on kõige otsesemal kombel seoses sellega , kui kõrge on sinu energeetiline nivoo , ehk siis : kui palju sul on elu-tähtsat ----
--- ' i s i k l i k k u j õ u d u` !

On hämmastav , et selline konstanteering alles nüüd ja -- nõnda ! säärase jõulise väljenduse leidis . Et sellega alles nüüd ja nõnda säärase tedvustatuse tasndile jõudsin .
Ometigi võib see olla rohkematki , kui pelgalt hämmastav.
Sellega on ju seotud kogu 'jõu' ja isiksuse kujunemise müsteerium , ei , see on siiki palju rohkematu kui ainult hämmastav --- see võib olla isegi --- 'vältimatu' .... !
Otse-kui kihid üks-teise peal , mis alles moodustavad tervikliku kujundi . Kõik vastakuti viimseni seoseis .... moodustades üha terviklikumat kujundit ....
Isiksuse teiseks-saamise lugu . --- Üht etappi ei saaks olla ilma teiseta , üks kujndab teist * , ja nõnda jätkuvalt , kestvalt , ---- 'lõputusse' .... !
Varasem alati võimaldab alles järgnevat . Praegune on aga -- 'kogu senise kestvuse tulemuseks ' ! Kõikse otsesemal kombel .
--- Ma olen alati nõnda see , kes ma seni olen olnud . Kõik teiseneb jätkuvuses , aga --- 'miski ei muutu' .... ! , midagi tabamatut jääb alatiseks samaks .

Seega : miski on praeguseks hetkeks pöördumatul kombel teiseks saanud , ja ometi -- paljuski lähtun ma varasemast .
Senine on lihtsalt omandanud ära-tundmatuseni uudse -- kvaliteedi ...
--- Ma lihtsalt -- 'olen' praegu keegi 'teine' , kui veel siia tulles , ei , pigem nt. -- eelmine kord siit minnes !
Peab veel mainima , sellega seoses , et nood teisenemised , nihkumised teadvuse skaalal , -- on omandanud viimast kuude lõikes enne-olematu intensiivsuse ! Võimalik seletus ka : ma suudan neid nüüd senisest paremini eristada , seega ka --- teadvustada määratledes.
Järeldus saab aga olla vaid üks : minul on praegu rohkem 'isiklikku jõudu' kui kunagi varem oma senise elu jooksul !
Milline 'rõõm' , kui seegi tõik viimseni teadvustada !
See tähendagu aga vaid : rakendada seda viimseni ! , võimalikult konkreetselt , enese iga-päevases olemises !!
Võtta seda just kui tarvilikku 'lähtumise-punkti' ....!
Kui midagi , millest kõige puhul alati ääretult ostseselt lähtuda!
--- Usaldada oma 'isiklikku jõudu' .... !
Olen seda lausumist sageli korranud , kirjutanud , -- ometigi ei ole seda kunagi vajalikult 'tähtsustanud' ! --- See lausumine on ju alus kõigele muule , mis üldse võimalik on !
--- Mõelda nüüdsest nii : ' igal hetkel' ....

Veel midagi , mis nõuab siinset "üle-kirjutamist" .
See midagi on ometi olnud minu elu lahutamatuks koostis-osaks juba vägagi pikka aega . Ja , -- mil moel .... !
Silmas-pidades siin sellega --- noid kõikki ! --- 'viiteid'! ja --- 'märke' ! minu ümber , ja --- minus eneses .... !!!
Seegi on midagi tollest "uskumatust" , ja teisalt : see on , nagu öeldud , olnud minu olemise 'edasi-kandvaks' kaasuseks juba väga pikka aega . Aastaid . ----
Mäletan , et veel -- täpselt aasta tagasi ! , ühes aja-lõikes , omandasid nood , -- 'seletamatuse märgu-anded' säärase intensiivsuse astme , et ma olin .... -- ?
---- nõutu , jahmunud , pea-aegu , et .... !
Ja eelnevalt sellele juba ! , ja --- kui-võrd , millisel määral ja millisel moel ! --- on kõik sende märk-sõnadega osutatu kandunud kestvalt edasi ! , omandades aina uudseid astmeid ! -- enne-kõike -- saatnud mind jätkuvuses , --- 'juhatanud mind aina edasi' ...!
Mida see küll tähendab ?! -- selle jaoks ei leidu sõnugi , midagi säärast üldse ei eksisteerigi , kogu selles "tuntud maailmas" !
--- See on ometigi just midagi , mis sinna ei kuulugi . 'Midagi' , mis kuulub mujale , -- 'teise maailma' , tuntust välja-poole ....!

See on midagi , mis kuulub 'Tundmatusse' , need on 'tundmatuse märgu-ande' , koputus uksele , 'jõu annid' ,kingitused !*
---- ' v a i m ' , --- "mis koputab õlale ... " ---- !
Igal hetkel ! Alati ja kõikjal ! Vääramatud sõnumid , ainu-õiged teada-anded ! --- sellele , kes oskab neid vaid lugeda !! , ja --
--- seda kõike nii uskumatult seletamatul moel , et -- ainus , mis siin üldse saab , on --- kõik see "pärimata omaks võtta"!
Igal hetkel ! ,--- praegu ka ! --- Kui ma vaid hetkeks 'kuulataksin' .... kui ma vaid 'küsiksin' mida iganes ...! Tuleb osata vaid 'küsida' ! ,--- ja noid seletamatuid juhatavid 'märgu-ande' kuulda võtta .... !
Ainu-üksi seegi tõik , -- minu elu kaua-kestnud , --- 'kaugele juhatanud' ! --- 'kaitsev jõud' !
// Selle nädala kaheksa * leheküljega siin, arvan , et olen andnud püsiva ja kestva suuna edasisele kirjutamisele siin ja nõnda.
--- Leidnud taas ! -- kirjutamise mõtte siin ja nõnda ! Tean nüüd , mida ja millest ja --- kuidas kirjutada , ja --- millest pigem mitte ....
See ei saa olla pelgalt "taimse mõju" kõrval-saadusena , ometigi , kuigi oli esmalt suund just nõnda . See teema on muidugi endiselt õhus , aga --- rõhutada jälle kord ! --- see kõik on ju ainu-üksi 'vahend' ja mitte 'ees-märk' .... !
*suits' on oluline , aga kui --- 'abi-nõu' , abiline , ally .... !
__________________________________

(Millega seoses : siinse nädala , mai teise nädala , kordi oli neli.
Esimesed korrad jäid otsese mõjuta , kolmandast kerge rahul-olu , neljas -- mis leidis aset võrdlemisi ekstreemses tingimustes (ja oli ka topelt! ) -- jõudis nö.- "kohale" ... , nii , et -- "oli tunda" ! (kuigi see "tundmine" jäi lühi-aegseks siis , kuna eelnevalt olin u. 30. h magamata!) --- Muidugi , on ka kumulatiivne toime , vahetult teadvustamatuks jääv , mis võib aga osutuda isegi määravamaks ... !
Nõnda siis : jätkata , aga -- mõõdukalt ... Pole tarvidust ei "paaniliselt" vältida , ega ka üle-tarbida . Juhinduda järgnevatel nädalatel nt.- 1-2 x , sõltuvalt tingimustest . Arvestades "materiali"(*!)kvaliteeti , vanust , ja --- muidugi ka kõiki muid võimalikult seonduvaid tingimusi ! )
===============================
* * * * *
27. mai, 1999. a. D.

'Müstiline maailm' ! --- jälle kord põhjust nõnda kirjutada , siin ...! Kummastav teisiti-olu . Midagi nihkub --- kõikjal ....!
Teisiti-olu : kõikjal . Kehaline kogemus , liikumis kergus , ja 'kirvendus' ....! , ning : piir . -- Taluvuse piir , mida ometi annab samuti --- 'nihutada' ....!
Üle kahe aasta --- 'suitsetasin' ma nõnda jälle , siin ....
Kes on öelnud , et tubakas "sobib" ?! , võib , aga -- ei tarvitse...! *** ! --- 'öeldud on ' ka vastu-pidist ...!
Seega siis , --- millal 'suitsetasin' ma viimast korda päeval? -- seegi oli ammu .... --- Milline "barbaarsus" varasemast . Ju oli seegi tarviline . Piisab vähesest , õieti piisab sellestki , kui -- midagi nagu ei olekski .... ! Kummastav aga tõeline , samas . Piisab olnust , kui vaja on --- kõike 'nähtud' nõnda .
Seega , -- võiks nii "lõpetada" , kui --- ka 'uuesti alustada' !
Kõik on võimalik , kõik teed on valla , kui --- 'nii on' ....!
Kui nii olla 'võib' , --- siis ei ole võimalikkusel mingeid piire mõeldavuse sees ....! Absoluutselt kõik ! mõelda vaid.
Ma elan 'avaramas' maailmas . Rohkem on seda , minu ümber,-- mida mina 'näen' ja mõista võin , kui mõeldakse üldiselt olevat .... Paljugi rohkem .
Suurem maailm , avardab 'vaatamise-viisi' , minu ---
-- 'silma-ring' on palju suurem , hõlmab enamat , mis pea-asi ! ----- 'välistab' palju vähem ....
Nõnda ma näiteks tean , et --- ' ma olen une-nägija' ....!

Sellega on öeldud midagi , mis tavalise maailma sisse ei mahu, sellega on viidatud kirjeldamatult enamale .
See viitab sinna , kus ei leidu , sõnastatud , mõtestatud teadmisi. 'Keha mäletab' ürgstest aegadest , aga --- ei oska endast rääkida , ja muidugi! --- ei peagi seda tegema , seda tõesti , ei tarvitse mitte mingil moel teha !
--- * Vaiksed teadmised' ..... ! --- nõnda ma tean , kes ma olen .... , mõistan olemise hinge-matavat hunnitust , vahel , kui seda võin .... Kuidas küll !
Kas pigem , -- mitte üritadagi kirjeldada sellest midagi?
Ma olen seda ju vältinud , isegi , --- mõeldes .... ?

Siiski , ma kirjutan .....
Millest kirjutada ei saa , ma vaikin . Mida aga 'mõista võin' , seda üritan ka kirjeldada . Olulisem on aga -- põhi-mõtteliselt sõnastamatu . Ainult --- aimamise ulatuses , vilksamisi pilgu-heit , ja see on kõik , mis jääb mõistmise haarde-ulatusse ....
Taipamine on 'halastamatu' asi . Seda kas on , või : seda ei ole . See ei oota järele , ---- midagi , mis kui ---- 'lendab sinu ees ' ....! kiirete tiiva-löökidega , ja ---- 'kutsub järgnema' ...!
________________________________
' M A A G I L I N E L I N D !

August , 1997 . aasta . See august ! , selle imelise kuu lõpp , siis , ja --- seal ! --- nõnda ! ! , kuidas täpselt ! ! !
See pöörane augusti-kuu lõpp , toll pikal suvel , ligi kahe aasta eest . Mina seal , kus ja kuidas ..... Õieti , päris alguses , esimest korda ! ----oli see kui 'ärkamine' ...... !
Kui 'Kohtumine' samas ! Oleks ma siis , seal ärgates , teada võinud , mis järgnema saab , mida oleksin võinud tunda !
See oli 'ärkamine uude maailma' ..... Sealgi , sellel hetkel , olgugi , ma veel ei teadnud ....

Ühel hetkel , väga äkitselt olin ärkvel , ja avasin silmad. Mind oli äratanud mingi ise-äralik hääl .
Lebasin lageda taeva all , olin maganud väljas kiigel , ilmad olid väga soojad , oli meeldiv seal magada ....
Olin selili , kui silmad avasin , ja --- otse-maid ! --- ma vaatasin ühte kindlasse punkti , puude võras , mis kohas seal üleval .
See oli eriline 'vaatamine' , selline .... Oleks kui vaadanud --- veel ennegi just sinna kohta ---enne kui silmadki avasin ...!
See oli väga kiire ja terane pilk . ---- Just-nagu oleksin ärganud' , olles ometi juba ärganud ....! ! !
Mida ma nägin seal ? --- Üks suur must lind , puu-ladvas , kes oli just äsja häält teinud , mind sellega äratanud ja nüüd -- justkui --- 'vaatas mind' .....!
---See oli täpselt kirjeldamatu tunne , midagi era-kordset , oli seal juures ! --- Ma 'tundsin' , kuidas see kummaline 'lind' mind kuidagi "vaatas" seal ..... !
Ja siis kuulsin ta 'häält' . See oli samas kui võpatus kehas , mingi uudne kogemus .... Milline erilne 'hääl' !

Mul oli seal tunne , siis , et ma ei ole kunagi , kuulnud säärast -- linnu-häält .... ! Väga sügav , kuidagi -- "kume" , või : kõlavalt õõnes , --- seni-kuulmatu , aga ml oli siis juba --- ligi kahe aasta eest ! --- kindel tunne , et ma tunneksin selle alati ära , kui juhtuksin veel kuulma seda ....
See kõik mõjus mulle , vägagi eriliselt , sel hommikul .
Mõistsin , et midagi olulist on sellega juhtunud , kuigi , -- ma ei võinud siis veel teada , millega see lõppema saab ....
See 'lind' , kes oli saabunud minu juurde .... , --- kes oli jälginud mind seal , kui ma magasin ....! -- ja 'äratanud' !!! siis mu kui 'vapustades' sellega samas midagi minust ....
See kõik kokku oli muidugi täiesti uskumatu , seal , ja nõnda veel .... See oli ronk , mõtlesin , ma ei olnud sellist lind kunagi elavana , v. teadlikult näinud . Mõtlesin : elus esimest korda ma nägin lindu nagu ronk , kuulsin tema häält .
Siis , .... -- nägin seda lindu veel , nendel päevadel , nõnda seal...? Võimalik , et põgusalt .... , jah , tõesti , vist korra .
Pidin aga ära sõitama ja sügisest sai talv ja vahetus aasta ...
Seda kummastavam on aga , et --- tol talvel siin viibides , olin tulnud otse Tartust , ja äsja oli alanud see pöördeline aasta , -- 1998. ---- Seda kummastavam , ja -- õnnestavam ! , et ma just-kui ootasin seda , siis ki , et --- näeksin seda imeliku 'lindu' jällegi .... Magasin öö väljas , seal , kus olin olnud seegi kord , jälgisin linde , ja ---- ma nägingi teda ! ! ! !
See oli aasta esimestel päevadel . Ja --- neid oli kaks !!
--See aga oli minule siis tõeline 'märk' ja rõõmu-sõnum ....!
Minule , kes ma olin siis .....
Sest 'teadsin' samas ! -- et see lind ilmus koos 'kaaslasega' -- saab tähendada vaid head --- too-kord ütlesin , ma mäletan ! --- see on kui 'kinnitus' .....! Siis arvasin , et piisab vaid minu 'otsusest' , ma kõhklesin , mis oleks õige ....
Praegu siin : aga kas see on nüüd siis teisiti .... ?!

Nägin , neid eemalt , lendamas , see sama puu ? , ei , -- mäletan selgelt ! -- seal eemal , noorte kaskede latvas , siis pikeerides -- paremale ....! Nende kutsuvad 'hüüded' ......!
See oli siis teine 'kohtumine' , taas-kohtumine , üle pika aja , juba siis . Ja too-kord oli see ka -- rõõmus taas-kohtumine ....! Olin tõesti 'tänulik' ja ka välejendasin seda .... ,mäletan siiani , kuidas see-peale üks väike linnuke äkitselt , tamme otsas , puhtast rõõmust ! laulma hakkas .... Sain kinnitust ja uut 'kindlust' , oma teotsemiseks .
Edasi elamiseks .

Seda läks ka vaja , sest ---- täpselt aasta aega ! ! ! --- ma ei näinud enam neid ! Aasta aega ma ei saanud enam kohtuda selle 'imelise linnuga' , järgnevalt ..... ! ! ! !
Segane aeg . Vastu-oluline , vahel valu , siis kurbusega täidetud . Liiga lähedal veel , et sooviksin vaadata üle ...
Sel suvel oli vaid kolmel korral võimalus siin käia , sel sügisel aga mitte kordagi .....
Vahetus aasta , ja see on praegune 1999 .
Sel talvel tulin jällegi siia , just nagu aasta eest --- teisiti ei olnud lihtsalt võimalik siis . Ja ometi kui erinevalt ! --- see oli ainus koht kuhu nüüd võisin 'ära-minna' ....

Siis , täpselt aasta aega hiljem , -- kohtusime taas ....
See-kord oli see aga ainult ,--- väga põgus kohtumine .
Olin seda oodanud , vägagi , aga --- ei lootnud seda eriti vist samas .... Kuigi , -- magasin taas --talvel! -- ühe öö , mäletan seal ,esma - kohtumise paigas .....
--- Ja , -- kui oleksin sel hommikul , veidi kauemaks lebama jäänud sinna , -- oleksin võinud kuulda 'seda häält' ! taas --- üle aasta ! , täpselt samas kohas , kus esimest kordagi ...! Aga oli hirmus külm , ja nõnda kuulsin --- seda vaid kaugelt ja eemalt .....
Kuigi ,-- tundsin koheselt ära . Vähimagi kahtluseta , -- see oli sama lind seal ! Kuigi , jah , paraku vaid eemalt , kõrgelt hüüdmas alati , ja --- alati ka üksi ....
Seegi oli märk , ja just nõnda ma seda siis ka võtsin , olles seal . See lind -- otse-kui --- 'hoidus-eemale' ....!
See oli pigem tõsinegi 'hoiatus' .... , kuigi , vajalik , sõbralik , ja pigem kui 'nõu-and' kui tungiv .... hoiatus .
Kuulsin korduvalt seda 'häält' hüüdmas , nägin eemalt ...
Mäletan , et miski-pärast mõtlesin --- äkki on tema hädas , see lind , äkki on pesa-puu langetus-ohus ... ? --- pesa talvel! , ja------ kuidas saab "olla ohus" --- mingilgi moel , kunagigi , ei miskiski mõttes !!
------- 'MAAGILINE LIND' ..... ?!!!!!!! ------
--- Pidin siis tõesti , pisult , segaduseski olema !
Sest mõelda vaid , ja sellegi põhjal , mida olin siis juba kogenud ! --- selline ei oleks ju 'mõeldavgi ' ....
Siis ja seal , ja hiljemgi --- ma arvan , et võisin olla juba kindel .... Selles , et -- kui tulen siia , siis kohtan seda ,
--- erilist 'lindu' taas , ja saan , sellega --- jälle mingi tähtsagi 'märgu-ande' ....
Ma olin selles veendunud , need järgnevad kuud , kaks ja pool kuud . Kui siia jälle tulin oli juba varjane kevad !
Aprilli kolmandal nädalal .... See oli eriline olemine siis , kui väga eriline ! Olin vapustatud ja segaduses --aga , sellega olin juba harjuma hakanud .... ! Maailm oli siis ikka tõesti teine minu ümber...! Ja , -- ühel hommikul , kui ärkasin ....! --- kuulsin jällegi seda 'müstilist häält' ...! , seda kummastavat hõiget , kumedat , nüüd juba vägagi tuttavat .... ! ! !
Ärkasin , ja läbi avatud ukse nägin üht äärmiselt suurt , must lindu lendas ..... , pikeerides , aeglaselt , kirjeldamatul kombel .... ---- Seletamatu asi . Siis -- pool-une ja ärkvel-oleku piiri-mail -- mulle kanagastus midagi ---
---- 'täiesti müstilist' .....!
Mulle 'tundus' siis ja hiljemgi , et --- 'nägin' !!! siis rohkemgi kui "näha saanuksin" , ometigi ---- midagi täiesti kirjeldamatut ga ometi ,--- 'painavaltki reaalset' .....!
Müstiline elamus ! -- mull oli tunne , et 'tundsin' selle kummalise 'linnu' --- "tundeid" (?!) seal , kuidagi , mingilgi moel.
See kõlab midugi absurdselt , aga midagi äärmiselt jahmatavat seal oli , selles hetekes ....
Koer , jooksmas all , kummaliselt erutatult , haukumas , ometi , mitte nö.-"vihaselt" , vaid -- nagu "segaduses" , või kuidagi , --- veel üks sõna : 'ärevuses' ! krants oli tõesti viimseni "ärevil" seal !
Kõlab küll naljakalt , mulle see siis aga nalja ei teinud..... Kuigi , ma ei tundnud ei mingitki nö.-"kõhedust" , vastu-pidi !!! --- midagi selles --- 'peatatud hetkes' ! --- oli pea-aegu ,et --- "südamlik"...!
Seda ma just üritasingi kirjeldada , kui ütlesin , et --- 'tundsin' selle 'Linnu' "tundeid" --- ! ! ! --- midagi , seal , pooleldi veel unes nähtust oli 'eba-realistlikuim' kogemus , et --- see 'Lind' suhtub klähvivasse krantsi täiesti nö.-"inimlikult" !
--- Kuidas see ka ei kõlaks ! --- vahendus 'tundmus' , nagu -- "muigaks" keegi , nõnda !!! , millegi üle ....!
--- 'nagu ema muigaks lapse üle' ----- !
... Mina olin sel hetkel vaid 'kõrvalt vaataja' ....! Kuidas see kõik küll täpselt oli ! Selles kõiges oli midagi 'une-näolist' , painajalikkugi reaalsust .... !
Kirjeldamatu asi ! -- just-kui oleks ühel hommikul juhtumisi , ärganud maailma , kus loomad linnud räägivad ....!
Järgnevalt , sel nädalal , aprill lõpus , kindlasti palju muudki .... --- 'Vihjeid' kui sõnumi-katkeid , mida võib 'kuulda võtta' , proovida mõista .... Ja isegi ainult see ----
--- 'juures-oleku tunne' ... ! , kui tajumatu puudutus ...!
Esimene kohtumine , oli aga üli-võrdeis , teadvusesse sööbinud.
Ma kindlasti ka kirjutasin sellest kõigest , üksik-asjalikult siin . Tõe-näoliselt . Samuti ka järgnevast .... ! ---see ometigi kui 'lugu' , mis kestab üha edasi !
Ka praegusel hetkel . Siia kirjutama hakates --- kuulsin kauget 'hüüdu' , nii nagu olen kuulnud siin nüüdki palju kordi ka varem .... Eile veel , ma nägin seda 'ronka' lendamas üle oma pea , tuttav ! , eriline tiiva-vihin saatjaks , ning suundumas ida poole , ei , esmalt põhja , siis kirdesse ?
--- Läksin ja muidugi järgnesin koheselt . Sain mõndagi teada.
Nõnda oli see ka mai teisel nädalal siin ? Kindlasti , võin koheselt järelegi vaadata , vahest kirjutasin siiagi , ette-poole ....
See 'lind' mind saatmas . Õigemini , -- 'juhatamas' , näitamas , kuhu tuleb minna ....
---' Maagiline lind , kes lendab minu ees ' ....! ! ! ! -------

Midagi on olnud sel nädalal ometigi ka teisiti ....
Mõned hommikused ärkamised , nselle nädala alguses , siin ...
--- ma ei olegi ärganud , --- mind on 'äratatud' ....!
Kuidas küll . Esmalt oli seegi jahamatvgi pisut . ---
Kahel järjestikusel päeval , ligi samale ajale , -- mind äratas lindude hääled .... See-kord olid need varesed ....
Mitte see 'ronk' , vaid mingid varesed .... , otsekui "missiooniga " ! (?!) Ühe v. kahe kaupa , läheduses -- täpselt nii-kaua , kui olen nõnda ärkvel , et -- ei saa enam uinuda ....
Täpne kirjeldus kuulub jällegi müstikasse ! ---See ei ole nii , et nagu ärkaks äkilise heli peale , või siis korduva säärase , vastu-pidi , õieti -- ma ei teagi -- 'kuidas' ...! ---
--- Neil varestel on olnud vägagi -- 'tungivad' hääled .
Paremini ma lihtsalt ei oska öelda , täpsemini .... --- Ma lihtsalt ei ole võinud siis edasi magada , -- kui need 'hääled' , kraaksatused , minu magava teadvuseni jõuavad ....!

Ääretult visad , painavadki , -- sõna-sõnalt -- "äratavad ülesse" , ja veel --- 'tungival' kombel .... !
Esmalt oli sest hea -meel , sest mind äratati nõnda mingeist jampslikeist painajatest . Väga 'õieti ajastatult ' ....
(Muide , -- ka koer ! ) Asi läheb tõesti kummaliseks kätte ! ...
Võisin ma mõelda , .... kuni tänase hommikuni ..... , mil ma ärkasin , sest ---- 'kogu maailm oli täis vareseid ' ..... !
Nii ma mõtlesin , veel uneski , neid oli nii 'palju' ühel hetkel , see kõik oli lihtsalt nii intensiivne ,(kuigi mitte põrmugi "eba-meeldiv"!) ,-- et ma -- 'ärkasin ülesse'...!
Veel midagi , mis meenus kui ammune mälestus .
Millal see oli ? -- see võis olla umbes viis aastat tagasi.... Siis , kui seal metsas , sel lagenikul ...., (seega , hiljem kui '93jj.) ---- Siis , seal metsa-lagendikul .....
Ma olin seal . Vaatasin ülesse . Üks must lind , väga kõrgel , kuuse ladavas . Äkiline tuule-hoog , mis muudab ümbruse teiseks ..... See ' hääl' ...! -- ja see kirjeldamatu 'tunne'! -- Justkui vaataks mind miski , tähele-panelikult , uurivalt ..... !
Muu-seas , -- ka "öeldi" , toona , et --- see on ronk ! , mis tähendab ... teadagi ! , jah, aga -- see võib olla ka kellegi 'teise jaoks'...!
-- 'Müstiline maailm ' ..... !
_______________________
_______________________
K e s e t  s u v e: 1999 a. D.
_______________________
          * * * * *
15. mai 1999 anno Domini.

Ma suitsetasin...
Poleks kui midagi , ja --- kõik on üht-äkki teine . Kas ma ei tundnud seda kirja ära , siin alguses ? või mis tõe-näolisem --- üks haige värdjas on seda näppinud * --- saagu "see" karistatud .))
Muusika , mida ma 'juhtusin' kuulama ....
Kuidas , nõnda , ma ei tea , -- nõnda pidigi just . Seegi oli vältimatu , seegi on nüüd olemas .
Kõik teiseneb jätkuvuses . Kõik on üht-äkki hoopis 'teine' .... Midagi ei olegi , üle-pea . Ei ole ka muutuvust , saati siis seda , kes muutuks ....
Perspektiiv on kui 'nihestatud' ..... Vaatan kõrgemalt , teisiti .... Ma ei suuda mõista , miks ma olen end häda-vajalikust 'selgusest' ! ilma jätnud ?! ---- nii kaua ?!!
See olnuks parim , nii paljuski . See olnuks kui 'ase-aine' ...! Ilmselt seegi , pärsitus , olnud just kahjulik mõju kõrvalt !
"Teravust" ei ole enam häirimaks . Mind on kui "vabaks lastud" . Mõtlen toda seotust " merlin/mari "------ sic ! Olen nad ära põlanud . Juba aastaid ! Pole ka midagi suuremat "kahetseda" , sealt . See kõik on alatiseks mõõdas . See on aga "hea uudis" !
Veelgi paremat tulemas : olen lõpuks pääsenud tollest "perekondlikust hullumajast" .
Kogu minu senine on olnud kõikse jälgimal kombel "mõjualune" . Kõige jälestus-väärsemal kombel. ---- Viimased kuud seal "hullu-majas" .....!
---Ainus tulemus : lõmastan selle värdja , kui ta mulle veel kunaski ette peaks jääma .
See kõik on ju kõrvalise tätsusega .
See kõik annab aga aimu sellest "mülkast" , kuhu ma pea-aegu , et -- oleksin 'libisenud' ....
Ala-hinnata toda ei maksa . Samuti ka mitte kuidagi "üle hinnata" ---- see on välistatud ! *
Üks on oluline --- mul tõesti on 'vaja' siin olla nüüd , ja --- võimalikult kaua .
Ning seegi : see on parim ja õnnestavaim lahendus ....!
__________________________

'SUITS* ------ 12.05. 1999 a. D. ------

..... ' Kaugelt tulnud , väga kaugelt .....
Magamata , väga kaua , ja siis ---- 'suits' ! ---- see oli kui oleksin näha saanud uut moodi maailma ....!'
Üht-äkki ma siis 'mõistsin' , ja ---- selgines kõik ....
Nagu ei oleks mõistmisele seatud enam 'piire' ....
---- Linnud ! millal laulab ööbik , ja -- kellele ! ,
--- Keda ma tegelikult olen armastanud ! sel aastal --- 'Marie' ! , tema tütar , Merlin , on olnud rohkem nagu "takistuseks" ....!
Ma olen 'linnu-püüdja' ....

Viha ja raev , kui mõista neid jälestus-väärseid "seotusi" . Tahtmine need kohe purustada , --- kui neid aimamisigi , korrakski vaid näha !
Ma 'läksin minema' . Võimalikult kaugele eemale.
Siiski , mitte piisavalt kaugele .....
Kuigi , oli vaja minna , et ma 'teada saaksin' . Milline otsatu jälkus on see inimeste elu . Harilikult nad ju ei tea , või siis : teavad liiga vähe , ehk : mõistavad liialt hilja ....
Läksin ära vihaga , kuid siis ---- läksin nii nagu on vaja .... ! --- 'Õieti ' ! ! ! ! ---- nõnda jõudsin ma kaugemale , ja --- tõhusamini ...
Pidin oma 'jälgi segama' ....! , varjama ....
Nõnda , ja --- see ka õnnestus ....! Kuigi-võrd.....
Suund oli põhi . Seda tähistab üks lõkke-ase .....
"Eksitus" johtus tagasi-minemisest . Säärasena : lihtne vältida . Tulevases ära hoida. Sest enne kõike : mul pole enam kuhugi "tagasi pöörduda" ----- Ma loobusin oma "perekonnast" , alatiseks , viimseni , kõige täiega ! -----
------- ' MA ÜTLESINE END LAHTI ' ! ! ! ! --------
Mind ei huvita enam , enam ei ole ma seotud , mitte mingilgi moel ! Ma ei ole kohustatud mitte millekski , seoses , selle kunaskise "sünni jäänukiga" , mingi juhusliku , vastu-meelse , peale surutud inim-kooslusega ! ! !
MA OLEN NÜÜD ALLES TÕELISELT VABA !
_________________________________________
20. 06. 1999 a. D.

//SEE oli tähele-panu väärne , mis toimus nii . See oli kui 'hüpe' teadvuse tasnadil . Mõistmise läbi-murdmine . --- Seega siis : kui "paisu tagant" ! -- Järelikult : pöörasuseni .
Ometigi : elamus sealsest --- 'nüüd ma näen' ....!
Kõikke , ainult mitte seda , kuidas seni see võimalik ei olnud , -- 'selgelt nägemine' .... ?! Siin kohtasin vaid ise-oma imestust .
Üht-äkki olin hoopiski suuremas maailmas . Avaramas varasemast , vahest sellestki , kus olen nüüd .
--- Kõik oli oma-vahel kuidagi viimseni 'seotud' . Täiuslikult , oleksin öelnud pea-aegu , -- kui see polnuks nõnda ahistav , ja -- 'tühine'.... --- Mida kõikke on väänutatud "millekski" !
Selle nädala-taguse öö möödudes ma mõistsin , ja -- 'suitsetasin' . -- See oli parim , mis teha võisin -- nõnda mõistsin enamat , ja -- nõnda ei jäänud ma oma 'mõistmisega' siis ainu-üksi .... Mõtlesin siis , seal metsas , mäletan --- 'suits' on minu 'kaitse-kilp' .... vahest üks viimaseid , selliseid üldsegi. --- Kuid : enne mida , ja -- järgnevalt : mida ma tundsin , ja -- kui-võrd .... !
Sellest ainu-üksi ...?!
Tegelikult ma sain ju kõigest aru samas . Ilma "küsimatagi" ma tean , et -- esmalt oli nö.-"väline mõju" . Kuigi , säärane , mis , nagu öeldakse ! -- "mõeldavuse piiril" .... Või siis ka mitte , pigem : lihtne , nii labane .
Esmalt eksitas mind oma fantaasia . Ma jooksin . Erandlik elamus . Kuid see aitas mul mõista üht keskset "sõlme" . Siin sain ma abi leitud 'halastamatusest' .... Tõega , ma ei hoolinud , kuigi-võrd . Ainult : külm , kaalutlev selgus , ja --- vahest mõningane 'au-kartus' ? -- Milleks see väljend ?
Ei , -- lihtsalt , --- ma mõistsin ennast oma käitumises . See, kes minuna käitub on ju keegi 'teine' kui "mina ise" ....!
Mõistsin , -- mida ma olin tegelikult 'teinud' --- viimasel poolel aastal oma elust .... Kas eelistan küpsemaid.... ? Etz.
Teiste sõnadega : miks ma küll 'teesklesin' ....! ! ! --- seal Tartus , et -- ei "tundnud ära" , seda tüdrukut ...?! --- Miks ma hiljemgi veel , kuni siia-maani ! --- jätkasin seda läbi-paistvat teesklust , ja seda nii visalt , ja andunult ?! ---
--- "Mina ei tea " , aga -- ma ometi käitun ju nii , nagu ma siiski 'teaksin' , ja --- võrdlemisi 'täpselt' alati isegi ....
Reageerisin ainu-võimalikul moel , tol viimasel kohtumisel Marie'ga , -- ma siiski teadsin , -- ilma vaatamatagi ! -- ,et see on just tema seal !! Muide , -- kas ta ei hooligi nii-võrd oma tütrest , just .... ? --- Peab ennast kõigiti väärilisemaks . Mõelda vaid , milline nimi : "MERLIN" ! -- mehe nimi .....
Mina näitasin , et -- enam mitte eriti .... seal , ja kuidas täpselt .... Vaene väike tüdruk ! Kuid , --- sellistki võivad kogeda vaid vähesed üldse kunagi .
"Esi-vanemad" . Olen harjunud neist 'üle olema' . See on viga. Tuleb suhtuda , mingi tühine aeg veel ! -- täie "tõsidusega" , eriti just : tuleb kohelda neid täieliku 'valmis-olekuga' , olgu või jõhkralt . Hoolimatus nõuab vägagi peent arvestust . Oluline , et --- olen teadvustanud endale selle tõiga .
Selle "seotuse" viisi . Kõiki "nöörisid" kohe läbi ei lõigata . Seda tuleb , varem või hiljem ! -- lihtsalt ise osata teha . Puhas 'lõige' või närida hammastega .... --- varem ja hiljem . Sest siit jõllitab vastu puhas loomalikkus . Alasti ahv. Nad isegi ei anna endale aru elementaarsest , saati siis aimavad midagi 'Tundmatust'...!!!
Kohelda neid vastavalt , ja --- mida vähem üldse , seda parem . See on tegelikult siin ainus reegel , mis loeb . Kõik seonduv ei tule arvesse. Meenutada vaid seda 'minemist' , siis , ja --seal .... --- Isegi nõnda ei ole see lihtne . Harilikud , loomad , vabastab sellest 'seotusest' alles surm . See on fakt !
"Avalik mäss" on liiga raiskav . Tõhusam teeselda teadmatust . Siit üks konkreetne reegel : 'võõristada' võimalikult , igal hetkel ....! Kohelda kui võõraid !

Kuid ma läksin väga 'hästi ' seal . Ma tean rohkemat , kui endast aimata oskan . Mäletan kõike , mida olen teada saanud . 'Keha mäletab' ! *
Ma tegin kõik , mis vajalik oli , ja -- suutsin end 'varjul hoida' .... Ümbruse enese kasuks pöörata ! --- minemise viis : "indiaani rada" , putukad ! , puud , lõke !!! , koha 'valik' !! ---- !
---- Kõik oli tehtud mõõduldasa öigel moel ....!
"Eksituseks" osutus too varane "tagasi-pöördumine" . See ei olnud vajalik ! , -- lasin end "veenda" ! ja .... !
Oli ka õige "veenev " , muide, -- kui tulin siis mu kõrvad sõna osteses mõttes kumisesid ! Ei midagi sarnast , ei millaski varem !
Ning veel : "petlikud viited" --- ?! ---
Järeldus : 'ära' saab minna . ---Seda vaid ongi teada vaja .
Seda ma enam aga ei unusta : "tagasi" ära parem tule .
Inimeste maailm . Otsatult ääreni täis armetust . Vaesed värdjad . Olen teist lahti öelnud . Olen nüüd tõesti --- 'vaba' !
____________________________________________________
* * * * *
20. juuni 1999 a. D.

Üks väike piip .... Kunagi ma ütlesin : 'Marié' ! ....
'Selgus' .... --- kas ma ka niigi ei ole varem juba ütelnud.... ? --- Kindlasti , et olen .... Kunaski näis nõnda tähtis saavutada ja alal-hoida toda erilisemat -- 'selgust' ....
Kas pole see praegugi tarviline ? Vastused kõik on teada, on kuskil juba olemas . See on sama kui ärgates silmade avamine .... kõik on nönda tuttav , et ei peatugi , pikemalt , miskil "imestamis-väärselt imelisel " ....
Muusika , ja -- selle kuulamine . Kaks erinevat tähendust .
Kindel rütm säiltab , hoiab alal , mälestusi ammu möödunust .
Aitab neid 'tagasi tuua' , ehtsaina , ja -- täielikeina ....

Midagi on taas , nõnda , vahel .... Viimseni samana .
Kõik voolab , ja -- kõik pöördub samana tagasi .
Kirjutada siia sellest , mis leida kummastavat igas päevas on ....
Täna mind kutsuti , ja -- ma läksin ....
Teadmata kuhu , millekski .... Olin kui 'ära' , ühel hetkel siis , ja --- mind püüti kinni .... Annaks minu 'hea õnn'! rohkem selliseid elamusi !
Meenutada vaid : kas ma ei 'tundnud' , see-juures ---- ?!
Midagi , kummastavat , eneses , ja -- mitte ainult .... ?
Nagu nähtamatud 'niidid' , mis kulgevad , katkematult .... -- mina ja keegi 'teine' .
See aga , kuidas oli siis , on eriline --- *teine' ei olnud inimene . Mõista tähendust sel !
Ometigi ma 'tundsin' .... Püüa seda meenutada , siin : mitte nii-võrd "pilti" , kui just toda tabamatut 'tunnet' ....
--- Kuhu poole ma "pöördusin" , kui tundsin end "lõksus olevat" --- ?! --- Siis oli visioon nagu unes ....!
Täpselt isegi , --- sarnaselt ma "pöördusin" kunaski 'une-nägemises' .... ! ( -- 03.-- 'tunnel' )
--- Kust ma seda võtan ? --- mulle 'tundus' !
Mida ma 'tundsin' --- ?! --- vastust , -- tundsin midagi 'vastu'! Sellest ainu-üksi piisaks, et .... ---- 'peatada maailm' ---- !?
Mida ma 'tahan' ? --- Seda mida 'tahta võin' .

Olen väga palju kordi olnud 'une-nägemises' .
Olen 'une-nägija' ! --- Teadlikult , rohkem , ja vähem ; ning -- ma mäletan ka nähtut ....! Samuti : mulle on näidatud paljutki .... , nõnda ka : 'lubatud' nii mõndagi .... !
Tean kuidas muuta oma 'teadmised' tõelisuseks . Mida on vaja , et anda oma olemusele väljun , oma teadmistele 'jõud' .... !
--- Sellest ainu-üksi piisaks .
Täna öösel , kui ma 'suitsetasin' ma -- 'meenutasin ennast' .... --- tulevikus ! Nägin võimalikke radu , hargnemas lahti nimetute suundade all...Ammendamata võimalikkus , kõik , mis 'võimalik' on !
Vaatan tagasi ja 'näen' tulevat . 'Meenutades tulevikku' , ma vaatan tagasi ja --- näen ennastki siin .
Nõnda võin mõista ennast . 'Mäletada ennast' ....!
_________________________________________________________
_________________________________________________________
* * * * * * *
'Suvine pööri-päev'
-- On siiski juba läbi , tänaseks (21.06. 1999) . Ja täna ei ole isegi , et "lõkke-ilma " ! -- Nii nood troostitud karja-loomad seal ligunesid, vihma käes .... !
Mina see-vastu , ei otsi sääraseid "ühiseid hetki" . --- Lähen hoopiski 'vastanduvas suunas' , olgu või üksinda ....
Vastu-pidi , -- ma üritan mitte peluatada säärast , mille eest ühtsus lõkke ümbert varju otsimas ....
Viimased sajandid on see üldisus siinse mere ääres arvanud ---- tänane öö on 'ohustatuim' , kui kõik teised aastas ....
Huvitav miks !
Olulisemast , viimased ööd ja päevad ....
'Suitsetasin' tänasel varaseimal hommikul .... Neljandat korda siin üldse , nende kahe nädala jooksul alles ! ( Juuni : 0 / 1 / 2 / 1 / = 4 x !?! ) . Teist korda siin hommikul vara ( esimene laupäev!) , kahel korral siis õhtul , v. ööl . Ja , -- näib , et hommikune 'piip' on õigem , siin ja praegu ! *
See oli kena elamus . Õhk , miun ümber oli üht-äkki nii uskumatult värske , seda oli joovastav hingata ....!
Tardusin tundideks sinna , hommiku-päikesesse vaatama ....!
Ja mida ma seal 'nägin' ! --- erandlik 'vaikus' minu sees lubas mul näha kummastavat , mis varjab end kõige "harjumus-pärase" taha .... Päike ja , --- selle heidetud 'varjud' .... ! --- Suur must "plekk" , mis otse-kui --- 'liikus' !
--- Seesmine vaikus , mis võimaldabki alles 'näha' ....
Kuid nõndagi : mitte 'raisata' oma saavutusi .... Kõigest ei tarvitse kirjutada , piisab sellestki , kui ainult ---
---- 'tähele - panna' .... !
Märkan kummastusega , et kirjutan siia taas hoopis teisiti , kui on saanud "tavaks " . Olen kirjutanud siia alati pärast piipu , nö. , ainsaks erandiks esimene ja nüüd siis ka -- täna-õhtune kord .
Ühendavat on veelgi . --- Nimelt , -- mõlemal korral ! -- ma tulin magamast väljast ! , sealt kohast just .....
No , seega -- siit võib otsida otseseidki 'seoseid' ....! See kui tõesti 'muudaks' , mõndagi .... Milline rahu ja -- 'kergus' ! , on seal nõnda magada ! Kuidas tunda end , kui taas sunnitud "maa peale laskuma" ....
--- Siit , üks kaua-viibinud järeldumus , -- kui palju tollest erandlikust augustist , ligi kahe aasta eest , -- võis aset leida tänu millele just .... ?! ....
Tänasel hommikul ma lihtsalt 'pidin' sinna minema taas .... ! Mind 'kutsuti ' , jälle kord ... -- Teist korda , noil kahel nädalal ; siiski , -- teisel moel nüüd .... teine kutsus .
Kuigi , kui sinna taas , pea 'tahtetult' (! ja ,--erinevalt) jõudsin , kas ma ei 'näinud' , mingitki hämmastavat 'märki' seal .... , kõrgel , okste vahel , vilksatamas kiiremini kui mõte..... !
Kui 'hästi' ma end seal magades tunnen ! mäletan , et olen imestlenud seda ennegi .... See võinuks saada minu 'eelistatud kohaks' , kui see poleks nii "lähedal" , ja varasemaga seotud ....
Hea-olu , ja õnne-tunne , täiesti seletamatul kombel .
Esiomest korda möödus see öö seal aga ---- suunaga kagusse ....! Vahest nõndagi , just ....
Ja millised müstilisi 'une-nägemisi' on meenutada sellest kohast ! Õigemini , -- neid on nüüd kaks : too tänane hommikune , --- mis kordus hiljem ! -- esimest korda , nägin nõnda teadlikult ja nõnda järge-mööda kaks korda ühte ja seda sama 'une-nägemise kohta' ....! ! ! !
--- See tõesti ka oli 'une-nägemine' ....! --- Milline haruldane 'selgus' ! , ja eriti : milline uskumatu 'tähendus-rikkus' ! ! ! See kõik oli tõesti otse hämmastav ....
Ma viibisin oma 'une-nägemises' kahel korral kui 'kõrg-mäestikus' ..... ! Vallutasin nõnda , seal , lageda taeva all magades -- oma elu kõige 'kõrgema tipu' .... ! ! ! !
Kuidas tuul mühas nende põlis-puude latvades , kui ma ärkasin .... ! See meenutas mulle nii otseslt seda esimest ja ääretult erandlikku 'une-nägemist' (!) , sealt kohast , ligi kahe aasta eest , sel 'pikal augustil' .....
Mäletan , et ma nägin kord unes , ühte kummalist nägemust ..... --- Olin 'hiiglane' seal ! -- mitte kunagi varem , ega hiljem ei ole ma kohanud sellist tajumise 'nihestatust' ....! Selliste uskumatute "mõõtmetega" ! ----
---- Suurus oli garndioossne ,--- nood põlised puud , mida sealgi , olin ilmselt enne uinumist jälginud .... --- Need puud ulatusid 'minule' (= mingi 'väga' kiire...!*) selles nägemuses --- vaevalt põlvedeni ....!
Murdsin neid nagu noori võrseid !!! , nende hulgas kahlates .... () ja "toppisin kotti" ! ()
Veel midagi : liikusin kiiremini kui "rakett" , või : komeet ! ---- "Kosmilise kiiruse" elamus ....! --- ma mäletan siiani , mõndagi seonduvast ..... Välk-kiired asu-koha-muutused ruumis ! , --- näha midagi , sünk-pimeduse taustal , -- mis liigub kiiremini kui mõte .... !
Mäletan , kuidas see kõik mulle tol hommikul , seal , ärgates , mõjus siis ....
Sattusin kirjutamisega hoogu , oleksin kogemata löönud üht ämblikku . Nagu ei olekski tänulik , -- praegu ei "söanda" mind tülitada ju sääsed .... !
Too "kiirgus" talle siiski ei meeldinud ; käed nähtamatusse võrrku mässinud ....
Siia kirjutades meenus mulle üks teine 'ämblik' .... !
Kunagi , sel samal sügisel , mis järgnes tollele esimesele , ja "suure-joonelisele" ! une-näole sealt kohast , -- siis, kui olin juba linnas , -- kunaski üks väga suur ämblik ... sattus mulle õlale , pähe .... Ma mäletan , mida mina siis mõtlesin , ja --- sedagi mida teised , minu ümber , sealt , näha 'võisid' .....

// Mida ma tahtsin siia kirjutada veel ? ainult siia ....
Ammugi mitte "kõigest" . --- Kuidas siseneda 'une-nägemisse' ... ? --- see on 'lihtne' ! -- tuleb tajuda , ja leida taas vaid too tarviline 'raskus' .... ! ! ! ! .... Ja , --'mille' ma nüüd olen leidnud endale see-juures abiks . Ning , -- 'kuidas' see küll sobib selleks just !'
Lugesin , C.C. , --- viimaste päevadega rohkem kui varasemate kuudega . Mida ja kuidas täpselt . Ammu-unustatuid tundmusi , loetust , kogetust . Mõistmise üha erinevaks osutuvad tasandid . Erinevad on lihtsalt 'rõhu-asetused' ....

Üldiselt : võtta mõnedki praktikad ka 'süstemaatiliselt' käsile nüüdsest . Eriti : 'eluloo tühistamine' , ja ka -- midagi "uudset" (?) -- 'vaatlemine' ....! -- Mõlemad tehnikad mõeldud abiks just 'une-nägemisele' ....!
Kas alustada kui "algusest" (!) viimasega . Harjutamise järje-kord on olnud teine . Tegemist on suurimate individ . kõikumistega üldse . Puudu jääb aga 'tahtelisest' kontrollist , oma une-näo elementide üle ; samuti -- ma kui 'teadlikult' , siiski veel ei vali oma nägemusi .
Järgnevalt siis : ühten "refrään" , -- i g a k s ! --- järgnevaks õhtuks .... ( hommikuks , v. ööks !!) Parim aeg , praegune , siin sääraseks ,kes teab , kas tuleb üldsegi paremat võimalust , --- selleks üldsegi vahest . Jah , mõelda ka nii : ma ei tea , kui palju mul üldse --- 'aega veel on' ....
______________________________________________
__________________________________

b r u j o! (2. osa.)**
`The Warlock`. -- Anno Domini -- 1999.

13. juuli . 1999.a.

// See oli minek . Enese juurde tagasi .
Nüüd olen ma siin , ja tajun toda 'pulssi' , millest nii palju mõelnud olen , millest olen proovinud kirjutada , et -- võida sellest vaikida ....
Sõnul-seletamatud , vibreerivad , kõike juhtivad , kõike kujundavad ---- 'maailma jooned' .... !
Vahel , mõnel hetkel , mul on olnud 'teadmine' , et vöiksin neist kinnigi haarata .... '

Ja kanduda 'ära' ! on teisigi maailmu selle ühe , tuntuks mõeldu , harjumusest vormitud , kõrvale seada !
See on ometi nii 'lihtne' , mõista sellest keerulisusest läbi .
See ongi siis , kui see tuleb , kui -- 'vahetu mõistmine ' .
Üht-äkki lihtsalt teada , ja -- saada aru ; see on 'vaikne teadmine' , mille tarvis polegi sõnu .

Täna öösel olin 'üne-nägemises' . Nii nagu vägagi paljude ööde vältel , viimaste aastate jooksul .
Kuid ka tänane oli eriline , sest ärgates , -- mul oli üks hämmastav aimdus .... Võib 'mitte ärgatagi' .... !

Ärkamise müsteerium . Kuhu ja kuidas täpselt võib see saabuda siis . Veidi 'teisale' , see on üks võimalus .
Aga , -- kui ärgata puhta rõõmu sisse ...! --- vahetult teades millegi õnnestava vältimatut saabumist !
--- Ja , -- seda tundes , seda maitsta saades .... !
Täna öösel kuulsin 'une-nägemises' vastuseid oma sõnastamatutele küsimustele . See oli jahmatav , -- milline jahmatav 'täpsus' oli neis "instruktsioonides" !
Seega ka : milline kehtivus ja milline 'jõud' .... !
See oli siis kui -- 'une-näolise saadiku hääl ' ....

Müstilised 'märgu-anded ' , mis suunavad minu tervikliku olemuse kujunemist . Nii tuttavad , ja ometi , -- alati kui midagi sõnul-seletamatut uut , midagi rohkemat kui mõista võib suuta .
Ja ometi , -- kui ainult meenutada , mis toimunud ! ; meenutades kõike sedagi ....

*Teise tähelepanu fiktsioonid' .... --- Seda just tähendab , kui "mõelda" , st. --- 'vormida' üks ese millekski 'erilisemaks' , olgu või üksiku kujutlusis ...
See saabki siis selleks , --- erilise tähenduse kandjaks , otse-kui säärase , erilise 'tähele-panemise' anumaks ....
See vastanduv , see 'Miski' , -- sel on omadus kuhjuda , koguneda , seda saab tallele panna , see jääb aina kuhugi .
Varju-pooleks söltuvus asisest , ja --- 'teien tähelepanu' võib osutuda ka jõhkraks , leida omad väljundid , mis kirjeldavad vastanduvalt , negatsioonides ....

Kuid , mis jääb on 'maagilisest' sala-pärast varjundatud tegelikkus .... Kus miski ei ole enam sama , ja kõik , --- absoluutselt 'kõik' , on täiesti võimalik .... !

'Suits' oli lihtsalt algne tõuge . Millaski , ja see oli juba ammugi . See 'võib' olla ka juba möödas .
See oli köik ääretult vajalik , aga -- see ei ole enam , ammugi , mitte see , mis on peamine ....
See , mis jääb selle 'loori' taha .... !
'Une-nägemisest' aga teha nüüdse olemise keskseim antus. See ongi enamat , kui too teadu-pärane tegelikkus millaski pakkuda suudaks .
See on fakt .
Kujundada end oma 'une-nägemises' . Vormida 'ise' une nägemiseks ! Milline pretensioon .
Ainu-üksi säärane , tühistab terve maailma .

Olen kujundanud enese tarvis väga haarava maailma .
Avastada seda siis uuesti üha .
Seal ma võin tõesti elada .
____________________________________________________
16. juuli 1999. a. D.

Keset suve ma kogesin midagi ....
ÖÖ vastu selle suve keskmist päeva , ma elasin midagi läbi mida võin tänulikult , nüüd , püüda meenutada ....
See oli midagi erandlikku ja 'teisti-olevat' . Miski oli siis pöördelisel kombel 'nihetstud' . Selle-pärast vahest just , näis see kõik ärgates nii kaugel olnuna .
Nii see just täpselt oligi . Ärkasin tuttavasse maailam taas . Sel ööl , vastu hommikut , olin aga kusagi mujal ....

Tänasel ööl , korraks välja minnes , tundsin alles midagi veidigi sellest taas . Tundsin kui selle 'tunde' taas ära .... Täielikus pimeduses , seal minnes ....
'Pimeduses selle tunde järele minnes' .... !
Eile oli aga nõnda .
Esmalt oli see kui üks teadvustamata ajend . Kummastavgi , säärasena , sest see osutus nõnda täpselt tabavaks .... Kuid nõnd ometi täiesti seni-mõeldamatu , oli see ometigi ju samas .
Nimelt -- taimed , ja nende hämmastav mõju ....!
Ometigi ma ju 'tean' sellest ! Mina , kui keegi üldse , peaksin ju teadma ! Polnud aga viimseni teadvustanud , järeldumisi , -- viimseni teadvustanud kogu seda võimalikkust..... See lausumine kehtib mujalgi .
Nood taimed , mis olid minu jaoks kantud erilisest tähendusest . Mõelda vaid --- ligi kuus aastat ! olen mõningaid neist võtnud hoida ! Selleks , et nüüd siis , korraga .... Seegi on ometi ju 'hämmastav' !

Ja kõigiti mõjus . Kuidas küll täpsemini .... See , mis toimus , siis aset leidis , --- oli mõnel järgneval hetkel otse jahmatav . Poleks uskunud ... -- nüüd aga küll . Nii-võrd , et seda , miskit! -- tahan küll veelgi läbi elada ....!
'Kõigiti mõjus' ! --- Maailm oli teine , ja mina selle sees -- ' teisiti' .... Lootsin juba 'näha ' saada !

Mis seal kõik oli : osi, kail, pööri-rohi , rukkilill , kadakas , paju , tamm , madar ja kalmus --- korraga !
Seega ka -- vägagi mitmesse suunda , ja -- teadmata ka täpsemalt kuhu . Sellegipoolest ....!
Kõik oli hoobilt siis teine , ühest hetkest , ja -- korraga .
Tõesti , see oli hämmastav . Kuidas küll , --- pean lisama , et säärast ei ole ma ammugi leidnud oma 'väikesest piibust' !
Olgugi , et pea "pühaduse teotus" , aga --- rutiinsus ju surub maha kõik säärase . Risti ja vastu pidise ....
Teha siit omad , tarvilised järeldumised .

Ühel hetkel , ma seal , leidisin end seismas ....
Märkasin , et seisan täpselt ühe 'raja' peal , see viis kagu suunas . Ma lähen sinna poole . Mis on selle 'raja' teisel pool otsas . Vaatan ka sinna , 'tahan' seda .
Olingi seal , vaatasin 'sügavustesse' .... Mingil ajatul hetkel oli kõik mida ma nägin vaid sätendav hõbe-tähtede müriaad . Hõbedaste kiirgavate laikude meri .
Sügavalt mustal taustal . Nii 'sügaval' ma enam ei tundnud ära ....! Nägin teisiti , ja -- lootsin ainitiselt --- veelgi enamat 'näha' saada .... 'Nihutatud' olemine .
Milline küll oli 'see vaikus' ! -- mõnel hetkel kui kurdistav ....! Au-kartustki ärataval hetkel . Ma ei tundnud ennastki ära . Miski kui 'nihkus' , nõnda just , - 'vaikuse' ja selle taustal olevate helide ääri mööda ....
Mingil hetkel sain teadlikuks .... helidest . Siis , ja samas --- ei olnud 'mitte midagi' kuulda ! See kõik oli imeks-pandavalt hämmeldav . Ja , -- 'vajalik' !

Kui olin tagasi .... Ma olin , et minna , ühes kindlas suunas , just nõnda kui seal . Ja ma ka läksin .
Nii ei ole ma veel kuhugi läinud .... Teadsin ka kuidas , ja kuhu ma võin , -- 'ulatun' .... --- See kõik , mis jääb praegu minu 'teele' ette . See lihtsalt asetub nõnda .
Suund on teada . Seda ma mõistsin seal istudes , seda ometi mitte tehes . Mitte nähes ümbrust nõnda nagu tavalise päeva ahetuses . Lahvatav muru . --- 'Kuidas' ! ma ennast küll tundsin .... !
Ja kõige tähtsam : 'kinnitus' . See oli viimseni veenev.
Kui ma söandaksin kahelda .... Kuidas küll , üht-äkki oli seal väga palju linde .....

Linnud , mis lendasid , ja --- käisid! mööda seda kogu rada .... Esmalt üks , -- ühte kohta ! --- siis oli neid palju ; siis ta läks , ja -- kuni lõpuni välja .... Teien , kes näitas kuhu maani saab minna ....! ---- 'kuidas küll' ! ! ! !
Üks neist , kes mind 'puudutas' !!! , ma ei teadnud , et üks oli kogu aeg nii lähedal ....! --- Üks väike lind , lendas mu tooli alt , kui tõusin , mind kergelt riivates ....

Proovi vaid 'mõista' nüüd , kõike seda , mida võisid tunda veel nii äsja .... ! Proovi ainult mõista ....

See 'mõistmine' olgu siis nagu too 'Vapustus' , mis tabas , kui olin uinumas .... ! See oli midagi sõnadega kirjeldamatut .....
Vapustus mis plahvatas kogu minu olemises..... !
____________________________________________________________
21. 07. 1999.
-- 'Mälestustelõke' . Mis on üle-arune , see on ees.

Mida tegema pean . Ja , -- kuidas olen seniks , lihtne !
Ma ometigi ju tean . Viimane aeg , võtta ka teadmiseks .

Kuulsin täna jälle seda 'hüüdu' . Seni siin veel mitte . Seegi on midagi , mida ei saa mõista , küll aga teadmiseks võtta . See on ka , midagi sealt ....

'Maailma jooned ' . Ma ei ole neist kirjutanud .
Mulle näib , et see on kui 'reageerimine' ....
Aga kuidas seda küll suuta mõista ; ja -- rakendada ! ! ! !

'Une-nägemine' on pöördumas . Eristuvad tasandid , see on väga lihtne .
Minu viga on olnud see , et üritan liiga "mõista" , takerdudes piirava külge .
Ometi on see ka hinnatav , nõnda kui , juhul kui ....

Korraldasin ühe "tule-katse" . Juba ammugi teada , et ''nõid" ei põle ....! (mitte nii-sama !) ....
Ja siis see 'põrnikas' .....

// Tänaseks ööks ma lahkun selle maa pealt .
Selle pinna küljest . See 'häälestab' .

Nüüd lähen ja kaevan ülesse midagi , mis on maa sees peidus olnud juba rohkem kui kuus aastat .

Mulle tundub , et ma võin seda . Seega : ma pean .

Vahel isegi , --- ma 'järgin' .....
_________________________________________________

S u v e  v i i m a n e  k u u...
_______________________
2. august, 1999 a. D.

Kuu paistab aknast sisse .... Kuu on täis saanud , ja uus alganud .
Selle tähisena ma vaatsin selle tänase öö algul kõike möödunut .... Jah , see oli just seda . See näib isegi ilmne nüüd ometigi ! ----
..... Esmalt oli see sõnul-seletamatult võimas leek ..... !!! Tohutu , metsik , mida iganes ! -- Üle puude latvade , sellle lahvatamise jõud otse tõukas mind eemale .....! Tundsin seda tõuget erilise survena.
Üle kümmne meetri kõrgune leek , ühel viivitleval aja-hetkel . Ma ei olnud säärast kunagi ennem näinud!
See võttis mu lausa tummaks , naelutas paigale , sundis hämmastusest tarduma ....!
Siis oli see aga mööda . Lõke põles esmalt veel jõudsasti , selle alguse jõul , vuhisedes praksusid oksad ,
aga ..... See oli midagi mis ei kestnud kauaks .
Hoog käis maha , ja leegid vajusid üha madalamaiks .... Liiga toores , liiga värske , mitte veel veel valmis ....
Leegid kahanesid üha , ja ma pidin järjest enam "sekkuma" ..... Lisama juurde , materiali , kuhjama kokku
seda .... Leek haaras sellest , pakutust tänuliklt koheselt, lahvatades jälle-kord üles . Veel korraks !
Jällegi näis , et kõik on viimseni süttimas , kuid see oli pelgalt näivus . Kahanes , kahanes järjest see hoog .... --- Ma jälgisin seda kõike kui kõrvalt -- võltult .
Ja siis näis , et lõke kustub sootuks . Üha madalamaks vajus see , kuigi , -- võinuks ju põleda ...?
Ja siis oli see juba pea-aegu , et kustunud .
Ma sekkusin jällegi . Korjasin materiali , mida põletada annab , koondasin , surusin seda kokku ; viimaks isegi --- puhusin leegid taas lõkkele .... !

Ja lõkke süttis taas .
Et jällegi kustuda , viimaks siis , kõige lõppedes .
Ometigi , see oli kummaline ja haarav , see kõik . Ja kui uskumatult tähendusest rikas ! Ma jälgisin kõike ja --- olin võlutud , ma ei tahtnud sekkudagi enam
Las põleda , omal jõul süttida , kogudes järjest jõudu , lahvatamaks siis jällegi taevasse ....!
Lõke põles veel , korra kui kustudes , taas hingitsedes , taas lõkkele puhkemas ....
See põles eba-ühtlaselt , näis , et osa sellest on jõudnud kuidagi "ette-poole" , siis -- kõrgemale , ja põles ja praksus selgi , lennutades punaseid sädemeid öötaevasse , pea süüdates üle-jäänutki ....
Kuid ka sellest jäi väheks . Mull e aitas , ma tõusin täis otsustavust , korjasin kõik käe-pärast olnu kokku ja süütasin kõik taas .
Ning lõke põles jällegi . Näis , tõesti , et nõnda ka jääb ! Sättisin end taas mugavalt jälgima ....
Otse-kui olnuks ma seal , siis ! --- vaid pealt-vaataja ....
Nõnda ometi ei põle miski , kui oldakse veel liigagi "värske" ! No , ütleme , et seda ma siis ei teadnud ! Kuid jällegi , ja mu lootused , õrnad õied , need muutusid tuhaks .
Näis nagu oleks viivitlev , palanguline tule-leek õõnestanud endale sobiva koja , oma aseme sisse ....
See tõesti näis nõnda seal ! --- seda see oligi ....
See oli koht , kus oli võimalik olla . Ja veelgi , --see miski oli kui 'keegi ' ..... Kaks silma .
Kuid see lõke ei saanudki põleda .
Nii nagu sellel ööl --- see oli juba põlenud , kõik need viimased aastad . Mäletada üha seda jahmatusest tõukavat 'algust' .....! See oli lihtsalt imeline , see ei vajanud sõnu .
Tänase öö lõke pidigi kustuma . See näitas , kinnitas selle aset-leidmise koha . 'Suund' ei olnud ju ometigi õige . See on ometigi muudetud !
Õige 'suund' on nüüd kagu .....
_________________________

ALLIKAS
Pimedus , mis ei rõhu vaid varjab ....
Veiklev kuma kui mitte vaadata nii otse . Ennast suunata ! , sellest piisab .... Kui teada , --- 'kuidas' ....
Mentaalne selginemine , ja värin , ja siis -- võpatus !
Miski oleks kui vanemas , samas taganemas , varjundite mäng , selle võimalus , tüünel pinnal ....
Milleks peegel , kui sügavikes helkelevad miljonid tähed ! Kõikuv tasa-pind , nii võhemalt ütlem 'tunne' ...
Kes siis muu ! Kui teada vaid ....
Ühel hetkel olin kui pinna all , see oli hämmastuse maitse keelel .... Ja siis , ja -- siis .
Võpatusega seostuv 'hirmu-värin' ...!
Kui tõusin , ma pea-aegu , et -- oleksin tahtnud kukkuda .... Miski minus .

LÕKE
See õige , tänaseks , siin ja praegu !
Nõnda ju kavatsesin ometigi . Siis aga .... ilmselt ei soovinud põletada prahti ! Kuid tuli ju puhastab .
Parem ka põletada rämpsu enese tagnt , kui sellega elada . Või kuidas ?
Pealegi , seal oli ka muud . Ammustest aegadest , ja -- hilisemast . Kõik see on nüüd tuhk .

Selles punakas kumas , siin öös , selle akna taga .
Kõik see on tuhk , sest seda enam ei ole . Olen kergemaks saanud ! nõndagi .
Ultramariin-sinine leek , kuldsete punaste süte ja eredate leekide keskel .... , taustaks sinkjas-must augusti-öö .....
Läbi leekide nähtud kuu-valgus . Ja see kuidas tuli alguses lahvatab . --- Kujutlematuseni piiratult lühikese hetke jooksul , sööstab igasse suunda , ja vormub samas . Leek saab tuleks .
'Tule-leegid öös' .... Neid on mäletada ridamisi .
Kõige viimasemast ajast :
Aprill ja selle pöörane palang .... Kõrgusse lahvatav leek ja mina ise , nagu siis , selle kõrval rõõmustamas .
Üle nii pika aja .
Ja 'leegitsevad sümbolid' sealt .... ! Tule-kirjas joonestunud märgu-andmised . See oli müstiline .
Ja pöörane , tõesti pöörane aeg !
Mai-tuli . Ma olin sellega kui edasi läinud . Olin tõesti , sest --- suutsin näha ka siis -- kuidas täpselt ja kuhu ..... Just siis ! ometigi joonistus välja üldine 'suund'....! Teadsin taas kuhu minna !
Ometigi , ma siis ju veel ei olnud läinud . Sealne märkis vaid suuna maha .
Juunis mina vähemalt aga lõket ei teinud !
Isegi , nii valge aeg , teadu-pärast !
Juuli , --- ka siis mitte mina , omal algatusel .
See oli siis muidugi ka 'mälestamise-lõke' .....
Otse-kui üritades mõista ennast kusagilt varem . Selleks tuli-gi ju tagasi astuda , sealseks ööks , vähemasti . Kuid seegi oli juba meele-valdne ....
Ainult mäletamiseks .
Ja lõpus oli see ka täielik fiasko ! Kuigi mina ju tegin sellest siis samas pea-aegu , et "rituaali" ....
Ning tänane öö , ja leegitsev 'tule-sammas' selles !
Mitte kunagi ei ole ma näinud leeki nii kõrgele lahvatamas ....! See oli kirjeldamatult , jahmatavalt võimas ! See oli nii mõjus , et 'tõukas' mid sama kui meenutama --- kõike --- möödunut ....
Hiljem ma mõistsin . Ja siis pöördusin jällegi näoga tänase ja homsegi ! päeva suunas . Põletasin vana , et minna edasi . Ja läksin edasi . Läbi mille.
See , mille läbi , edasi , jättes samas mõndagi ka maha . Alatiseks . Läbi leekide ei paista enam midagi*** !!! Lõke , akna taga , oli minuga nõus !
Ja sel kuul ootab mind veel kolm lõket öös !!!

SUITS
Üle aasta aja ma esimest korda taas suitsetasin seda vana piipu .....
Oma esimest , suitsetatud piipu . Ja seda oli ka tunda !
Nii võrratut , nii palju nõnda meenumas üht-äkki ....
Seda kõike , mida elasin läbi selle piibu-kaha !
Ning nõnda mõistsin järgneva jaoks määravaks osutuvat : suitsetada siin võimalikult enam ! Kogu see siin järgnema seatud aeg ....!
Seda tehes teen ma endale tõelise 'hea-teo' ....*
_____________________________________________

8. august, 1999.
Täpselt üks nädal hiljem : kummastavus ....
Vahel on see õige lähedal .... See 'midagi' ....!
Kirjeldamatu , sõnastamatu , ometigi --- aimatavalt läheduses viivitlev .
Kas võin sõnastada seda 'tunnet' .... ?
Näiteks see : .... Kui on pime , ja praegustel öödel on selline pimeduse aeg , siis vahel kui ---
--- leiab aste '.... Äkiline tuule-hoog , ja paiskuvad lahti nii uks ja siis ka aken .... Õieti need pigem avanevad... Loomulikul kombel , võimatul kombel ....
Kas siis pigem mitte mõista nii : nõnda 'avanemas'
miski .... Ma ei ole enam üksi .
Ja une-näod , mida ma ei suuda meenutada , kuid millest ma tean mäletada ahistava kummastavuse lähedust ....
Siis kui sulgeda silmad , ja --- ikka veel edasi 'näha' ....
Selline on hämmastav . Ja kui haarav ! Kui võrd .
See on pea-aegu , et ---- veetlev ....
Vahel siis näib nõnda , et nii mõnelgi asjal on ka kõrval-tähendus . Miski viitab kõrvale , miski osutab
enamale .... Sümbol-tähendus .

Rohekas valgus . Oli aeg , kus ma seda nägin kui ilmsi ! Rohekas fluortseeruv nimbus , paistvana , paistena ümbritsemas asju ....
Ja --- 'rohelised leegid ' ...! , rohelised silma-terad !
Rohekas kuma , mis näitab , et nähtud on enamatki :
Selle märgiks siis too , see , mis tähistab 'astet' ....!
Mäletada ! , nii oli see just kunagi . Väga ammu , otse-kui alguses ....
Nüüd aga kui minna sünkjas pimeduses , ma siiski võin eristada asju .... Näha saada , vahel , ootamatult ....
Näitab teed , see , mis näitab teed ja tähistab teed sama-aegselt . Tee-tähistusena .

'SUITS* ! ! ! ! --- Täpselt nii palju ! Nii palju pole olnud enam väga ammugi ....! Kunaski , kui algas see aasta , aga see on minevik .
Ääretult haarav .... Miski koguneb , kuhjub , ja --- vormub ümber .... Eristub selgemalt , kirjeldab , vääristab teisiti ..... Mõjus ja haarav .... !
Ja üle kõige : nõnda saavutatu on teisiti-olu . Samas .

'KAST* ! --- Esma-kordselt . Sümboli sees .
See on aga enamatki ! Hämmastaval kombel enamatki
--- Ma poleks osanudki loota seda .....
Kirjeldamatu asi , nii kummaline , nii omane !

Ma pigem vaikin sellest .
Taipamised on isiklikud . Saavutused on enda omad .
_____________________________________________

Öö vastu 15.-ndat augusti 1999.

Ma ei ole enam ammugi siia kirjutanud .
Ega kirjuta õieti ka tänasel ööl . On teemasid , milledest ma isegi -- pigem ei mõtle ....
Ometigi , kirjutades siia kui mõistu . ----

Sest ma mäletan , kui ma siia viimast korda tulin .... , see oli kui kuu oli pooleks , siis ma ühel ööl kui kuulsin ühte 'häält' .... , mida ometi poleks ju võinud , pole võinud .... ? See oligi midagi erinevat .
Oli see sama öö , kui maailm minu mitte-nägevate silmade ees veikles ja sätendas .... ?
See ei olnud hääl , vaid see oli kuuldamatu sahin ....
Kuuldamatu , teadvusse lõikuv kui ----
---- 'nähtamatu linnu tiiva-löök ' ....

'U n e - n ä g e m i n e'

mis on nüüdseks omandanud seni-olematu mõõtme ....!
Või siis lihtsalt -- suhtestumine on varasest erinev ?
Ometigi : igal ööl , ja milline selgus , kui seda näha saada!
Mitte vaid 'nägemine' , veel harvem kui kuulda ka saada(!) ; kuid kui mõista selle tähendust , kõige , siis ootamatult , vahel ....! --- Siis oleks kui midagi ilm-võimatut oma täielikkuses teoks-saanud .
See on vähendavalt öeldud .
Seda ei saagi kirjeldada , see on väljas-pool sõnalise ulatuvuse piire . Esmalt veel ? võimalik .
Küll aga saab ja peab ! seda rakendama .
Või oleks siin õigem öelda : jälgida miskit teostumas ....?
Vahest olen ma lihtsalt kui 'abi-nõu' .... millegi teostumiseks , nõndagi ....
Sest vahel unes ma alles kui esma-kordselt näeks mis on aset-leidnud ....! , mis on aset leidmas ! , ja -- kuidas see kõik on olnud . See on mõistmine , millest siin kõnelen . Hämmastav , see on nii ilmne ....
Hämmastav või olla taipamine , vahel , et kõik on arvatust siiski --- üüratult keerulisem , --- nii sukumatult lihtne ! Näiteks nii : 'k õ i k ' mida sa mõtled ....! ---
--- k u i d a s sa mõtled !! , ja --- kuidas enam mitte !!!
Möödus teine aasta päev tollest kunatisest ---
--- 'läve-paku' ületamisest ....
See on olnud pöördeline aeg , nii lõputult paljut on teisenenud , ja ometigi --- enne-kõike on see olnud kui selle kunagise sammu --- kinnitamine ja kindlustamine .
Kõik mida ma olen teinud ! Ja kõik mida ma ei ole teinud ..... Ning see , millest ma olen siiani --- 'keeldunud' .
See on olnud pikk aeg , olen selle välatel hoopiski 'teiseks' saanud ; kuid ometigi --- ma siiani vaid üritaks kui ellu viia ühte ja sama 'ideed' , ühte sihti ajada , ---
--- olles valinud südamega ühe 'raja' , seda järgimaks ....
Võin juba praegu siin , vastu seda hommikut , öelda :
see tee on lõputult pikk , sellelt rajalt ei ole enam
eksimist ..... Ainus , mis ma täna võin on --- kogu kindla-meelsuse ja kannatlikkusega --- edasi minna .... ----
Kõik , mis tulema saab , tuleb ka vältimatult . Kiirustamine on eksi-tee ; veelgi enam , see on arutus .
--- Ilma kiirustamata , kuid mitte ka löödult , vaid lihtsalt , ja hoolimatult , ometigi valvsalt ja tähele-panelikult --- jälgides pelgalt kõige aset-leidva toimumist .
See on ometigi ju nii --- 'lihtne' !

// Shaholin Temple' .....
..... kannatlikkus ja 'soomus-rüü' ..... ! ! !
' K a s t '
--- Kookon , kaitsev kiht ; ja teisalt :
--- midagi kirjeldamatut , ja --- kui abi-vahend , sümbol , kitsastele piiridele , nende tunnistamise , ja selle ületamise vahend . Kastist kui kookonist saab end vaid 'välja-murda' .
Ja , kui midagi säärast kuskil , kunagi toimuma saab on see võrdväärne kui vähemalt sünd , see ongi kui --- 'uuesti-sünd' , kogu oma teadlikkuse läbi-elamine , selle ära-tundmine , -- täielik hõlmamine ! -- , ja selle ületav minetamine , kõrvale-heitmine .....!
Kui kast saab purustatud ! , kui see mis piirab saab tagasi võidetud ja võõras ja takistav enesest eemale heidetud --- siis ollakse 'vaba ' .....
--- Milleks tahes ! kas halvaks või heaks .....
Ja see on ka mütsiline , see leiab aset ....
See , mis leiab aset ! , vahel , mõnel igi-kestval viivul !
Seda ei saa minetada eales . Mis on võrduma seatult kogu tuntuna vormitud reaalsus !
See kõik on nii haarav ....
Vahest mitte kunagi veel pole ma aimu saamas säärastest mentaalsest sügavikest...?
______________________
______________________
Sügis 1999. anno Domini.
______________________
3. septembri öö, 1999. a. D.

Läinud suvele järele ......
Pikk aeg , mis möödus tarvilisuse määras.
Teisiti ei olnud mõeldav . Mis on ongi kui reaalsus .
Mida sellega siia ka mõeldud ei oleks .....
Ühtlane kestvus , drastilised teisenemised -- olemise antus. Kui saada tarvilikust aimu kui vältimatust ?
Kuidagi , mitte aga täpselt . Määratlemine kui asetus .

Vahel kui aimu millestki ulatuslikust .
Visioonidena kangastuv tõdemine: määratlematu määratus. Kuigi : mitte just meeldiv . Pigem juba vastu-pidi -- eba-määrane , juhuslikkuse suvast hallatav.
Mõistuse-vastane suhtestaus , mis evib emotsionaalselt vastu-võetamatut arusaamist ja tõlgendust.
A lá : ka sipelgad ehitavad pesa !...
Üldiselt ometigi tähendusetu.
Selle väite kinnituseks piisab kui vaadelda kogu varasemat .
Mitte kunagi , mitte mingil moel -- see ei või olla kuidagi "ammendav" . Kuigi : sellegi võib teha lõputu tülgastuse mülkaks .
Ainult , et --- milleks --- ?!!
Siis veel midagi , mis väärib mainimist .
--- Seletamatuseni küünitlev 'ulatuvus' . Või kuidas ka mitte öelda . Alusteni deffineerimatu , küll aga impressioonina vahendatav .
'Mõjumise jõud' .... See on enne-kõike vastastikune !
Siit on vaja igal üksik-juhul ka lähtuda . Ja , et see, et midagi säärast tõesti ka on . See on leidnud kinnitust .
Eelnevaltki , korduvalt , hämmunud taipamistes ...
Kuigi : "fenomeni" ulatuslik tähendus jääb lahtiseks veelgi .
Võimalik on füsiolog. antuse määrav osa-tähtsus ? , või ka mitte vaid seda. Ehk lühidalt : arvestada ka selle kui võimalusega .

Unenäolisuse valdkond on ammendamatu .
Mida ometigi võimalik sellest kogu otsustavusega ....!
Piiramatute võimaluste riik . Seda siia sõna-sõnalt .
Ometigi , et on midagigi ....

Muide , -- 'suits' .... Teisenemised täheldatavd siingi .
Võimalik , et alati isegi ei märka mitte . Ometi : 'miski on juures' .... Jääbki nõnda , öeldes siia nii .
Ja enne-kõike : hoida oma kogemused endale !
See on aga midagi mis jääb kehtima alatiseks .
______________________________________________
22. septembri öö, 1999. aastal.

Pole kirjutanud siia terve igaviku enam ....
See aeg on mööda läinud , ja enesega toonud muutused , mis aja lõimeis tallele oli pandud . Ja ma olen siin samas kohas.
Veel olen siin , kuigi mitte enam kauaks ?
Alternatiivsus on tegelikult meeletu asi . See tähendab lihtsalt : jätta kõik , et võida haihtuda ära .
Võida unustada kõik ära .... Selles ütlemises on pingestatust .
Minnalaskmine ja ülim kontroll samas . Kummaline tunne, kui see vahel kõik enesega haarab .... Nagu mingid tabamatud virvendused õhus , ümbruses eneses ....!
Jahmatav
Näha oma unenägusid.... kui midagi võrratult enamat . Ilmseid juhiseid , enamatki veel ..... Imestamis-väärt .
Eksisteerib nähtamatu seos asjade ja olendite vahel ....
Tabamatu , tuvastamatu , mõistetamatu .
Vaid , et : 'miski' on ....
Vahel on see kõik siis väga ligidal . Ainult , -- kunagi oli palju rohkemgi veel . Mis on see mis on muutunud ? ----
Mina ? midagi minus --- olen teine . Kes ma saaksin olla....!
Varasemast on meenutada uskumatuid asju .
Kõik see jääb mäletamiseski ebatõelisuse kõikevarjutava
sirmi taha peidetuks .... See jääbki nõnda varjatuks .
Kirjutamine ei suuda mitte kunagi luua kirjeldamatu tõelise illusioonigi mitte . Mäletada vaid .

Veel midagi , siia siis lõpuks ka nõnda otse : 'suits' ....
Miskit on teisenenud ka siin . Paraku , viimaste , paljude , kuude lõikes . On muutunud märkamatult aga järjest --- mõju on vähenenud üha . Huvitav miks .
Võimalikud erinevad seletused . Ometigi , -- midagi on muutunud siingi . Kaheldamatult , juba väga ammu see kunagi
algas .... Siiski , minimaalne järgnevus .
Ja variatsioonid , kõik mis võimalikud .
Minna siis ka sellel ööl ja --- selgitada kõik 'lõplikult' välja ....
_________________________________________________
24. septembri öö, 1999. a. D.

Ma avastasin kiirgavad värvid !
Olgu see märgiks millegile väga erilisele , mida võisin kogeda eelmisel ööl ....! See oli kui 'seletamatuse puudutus' ....
Ma ei kirjuta sellest . Hoides saavutatut ! Kuid vahest ma vihjan ometigi .... Kirjutada kirjeldamatut !
Kuid see elamus jääb minuga , kui kiinitus , -- 'tõestus' ! -- Sellele milles olin tahtmatultki kahtlema hakanud ....
Sest kuidas küll mõjus too imeline 'Suits' selles öös !!! -- sellist ei ole ma enam vaäga ammu kogeda võinud . Nüüd ma siis mõistsin -- viga on pigem minus . Sest selles piibus ei olnud enam kuigi-võrd -- 'Sind' enam .....
Ja ometigi ! -- milline vaikne vapustus ! --- Ühel hetkel mulle tundus .... ma suudan ....! Vapustav , õnnestav elamus , kinnitus kogu varasemale . Mulle oli seda nüüd ka vaja .
Alati mäletades vihjan siin vaid ühel tõigale veel :
--- Mis see oli mida ma kuulsin , veidi enne kui ... ?!!
Ehk täpsemini : 'Kes' see oli ....?

___________________________
T a l v: 1999. anno Domini.
_______________________________

29. novemeber, 1999. a. D.

Peale pikka, väga pikka vahet... siia kohta sellel ööl...
Esimest korda üldse, sellel kuul, olen siin olnud juba 2. nädalat.
Ise-enesega kui kahekesi... See on olnud eriline olemise antus, kõigi viimaste kuude vältel; siis,-- viimasest siinse kirjutamise kohast!
Vaikus ainult, ja selginemise protsess. Vajalik aeg, siin olemiseks. Kuidas täpselt ei läheks ka edasi. Varasemast nüüd otsesemalt lähtumisi: alati on olnud vaid üks võimalik rada...
See on 'eraldatus' kui kunst...!
Selles võin olla ka kindel. Nõnda ei ole võimalust hälbida...Ometigi!
Mida silmaspidades: juba aastaid enam mitte.
Olen veelgi ja jäädavalt samas aina kõikide varasemat aastate tipus.
Üha täienev olemine, enamaks võimeline olemine... See seotus senisega on ülimalt otsene veelgi,-- siiani mäletan tänulikult..., teen seda 'suitsetades'...!
Nimelt on viimane lõpp küllusliku aasta 'vürtsis' veelgi minu öid heastamas! Kuigi terendumas ka selle,-- kõige pikema ja vastuolulisema aiooni lõpetav vaatus. Lasen selle siis minna, sest-- olen selle ja kõik, siiani, jätkuvalt,-- 'lõpmatusse'!! -- ammendanud...

Tulin kuskilt äsja. Väga 'kaugelt'... Öö ja päeva esimese hämaruse alguse tiheduses. Asjad, mis kujutasid vaid oma vormi piiri-jooni...
Tuleb olla 'tähele-panelik' ka enda suhtes! -- vajalikul moel end 'suunata'. Olgu või sundides. Miski minus mõistab teisel 'rütmil'... Aeglasemalt!
Kuid ometigi,-- 'mõistan'...! See tähendagi midagi erilist.
Ei ole vaja kui lihtsalt suitsetada. Mitte see ei ole tegelikult peamine
Vajalik on ääretult 'eriline' meelestatus... haruldane meeleline antus...!

-- Selleks, et -- 'näha' midagi...! Ja,-- 'näidata' ennast...
Ning hoida alal 'seda' tunnet. -- Seda 'teadmist'!
Kõik võib 'imetlus-väärne' olla veelgi.
Väljendades oma 'taotlust'...!

________________________________
120. 09. 2018. – Ligi 19. aastat tagasi kirjutatud tekst, kevadest sügiseni 1999 a. D. (Aprillist kuni novembrini 1999). – (Olin siis vaid 24 aastat vana?). – Kirjutatud nii kaua aega tagasi, et sai otustatud seegi kirjutis siiski avaldada oma kõige pseudonüümsemas blogis. – Miks? -- Selleks, et, William Shakespeare`i Hamleti sõnadega: “...et keegi teaks minust ja minu asjast tõtt...!” – Avaldan siinkohal selle isegi ilma läbi lugemata, kunagi hiljem töötan sellegi, nii ammuse, teksti hoolikalt läbi ja siis otsekui liidan-liidendan kokku need kaks sajandit. Selle 1999 teksti nüüdsel paremal arusaamisel, 2 sajandit kokku liita, ja seda umbes 19-20 aastat hiljem...? (Ja pealkirja ja muu teksti põhisisu üle võib küll kõigiti vaielda, kuid eks meist igaüks ole kunagi “noor ja rumal olnud”, etc! Lugeda rõhutatult skeptilises ja iroonilises laadis, võtta seda kui följentoni (= “naljakirja”) elik siis pamfletti (= pilkekirja). Ja žanriks on muidugi ulmekirjandus! = SIC! – Läbi kumab (pea igal real?!) toonane vaimustus nonde kuulsate CARLOS CASTANEDA nn “nõiaraamtutega” seonduv. (Kunagi lisan täna avaldatud tekstile ka C. Castaneda tsitaadid, kirjutatud üles 2007 & 2014, siis on see järgnev tekst ehk paremini mõistetav, oma peamiste hoiakute osas?) – JA kui kedagi huvitab kommenteerida, siis seda võite lahkesti teha minu e-maili aadressil nagu: lybeck14@gmail.com

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar